Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάθε αγωνιστική και ντροπή της... εξυγίανσης

Κάθε αγωνιστική και ντροπή της... εξυγίανσης
Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021 - 22:47
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκτεθείτε ελεύθερα! Άλλωστε, η διαιτησία στην Ελλάδα έχει πιάσει πάτο και σε κάθε αγωνιστική έχουμε τη ντροπή της... εξυγίανσης. Σε κάθε αγωνιστική οι ρέφερι αποδεικνύουν ότι ο Κλάτενμπεργκ έπρεπε να είχε υλοποιήσει τη δέσμευσή του για σαρωτικές αλλαγές στους πίνακες.

Αυτή την αγωνιστική (21η) είχαμε τους Φωτιά, Γκορτσίλα, Διαμαντόπουλο, μέχρι και τον Σιδηρόπουλο!

Ο Φωτιάς δεν είδε τίποτα!
Στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Απόλλων 2-2, ο Φωτιάς (Πέλλας) εξέθεσε τον Κλάτενμπεργκ ο οποίος τον έκανε διεθνή και τον εξέθεσε σε δυο περιπτώσεις:

Ξεκινάμε με το πέναλτι που τελικά έδωσε στον Απόλλωνα: Είναι αδύνατον, κατά την άποψή μας, όποιος θέλει να λέγεται διαιτητής να χρειάζεται VAR για να δώσει την ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Ελ Καντουρί στο 50’. Αν και επρόκειτο για εξόφθαλμη παράβαση χρειάστηκε η παρέμβαση του Μανούχου (VAR), ο οποίος τον κάλεσε στην οθόνη. Όμως, πρόκειται για φάση που δεν χρειάζεται VAR για να διαπιστωθεί μια παράβαση, ενώ να σημειώσουμε ότι ο Κλάτενμπεργκ προτίμησε τον Φωτιά για διεθνή σε... συναγωνισμό με τον Μανούχο!

Ο Φωτιάς εκτέθηκε, εδώ ακόμα περισσότερο, και στο 86’: Δεν έβγαλε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε βάρος του Ινγκασον στο 86’, δεν έδωσε ούτε το φάουλ με την αγκωνιά στον Κολ. Η φάση έγινε πριν ο παίκτης του ΠΑΟΚ κάνει το 2-2, άρα αν ο Φωτιάς ήταν σωστός, θα άλλαζε η ροή του αγώνα. Άρα, το λάθος του είναι καθοριστικό και φτάνει μέχρι την αλλοίωση αποτελέσματος.

Και δυο λόγια για τον βοηθό Μωϋσιάδη (Γρεβενών). Δεν πέτυχε φάση! Στο 15’ έκοψε τον Ιωαννίδη με ανύπαρκτο οφσάιντ. Στο 28' σήκωσε πάλι οφσάιντ σε επίθεση του Απόλλωνα ενώ είχε ολοκληρωθεί (σ.σ. μπλόκαρε ο Ζίφκοβιτς), όμως δεν υπήρχε οφσάιντ!

Η πρόκληση από Σιδηρόπουλο
Ναυάγιο και από τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου), ο οποίος σφύριξε Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-3 και ανέχθηκε τον Μολό, τον οποίο έπρεπε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη. Με διαφορά ενός λεπτού έκανε δύο συνεχόμενα φάουλ: Στο 71' χτύπησε στην κοιλιά τον Μουνίθ αλλά ο Σιδηρόπουλος αμόλησε αετό, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση από τους παίκτες του Ατρομήτου σε βάρος του Μολό. Επίσης, είναι για γέλια και για κλάματα ότι ο διεθνής ρέφερι έδωσε πλάγιο άουτ! Με την επανέναρξη του παιχνιδιού (72’), δηλαδή με την εκτέλεση του πλαγίου άουτ, ο Μολό έκανε ξανά φάουλ, στον Εντομβόγι, σηκώνοντας ψηλά το πόδι του και με τις τάπες του βρήκε-έξυσε τον αντίπαλο στο γόνατο και λίγο πιο πάνω. Και στις δυο φάσεις έπρεπε να βγει κίτρινη που θα ήταν η δεύτερη (κόκκινη) καθώς ο Μολό είχε κίτρινη από το 36’.

Η... γαργάρα με τις αποβολές
Υπάρχει η σύμπτωση με τις δεύτερες κίτρινες σε βάρος των ομάδων της «εξυγίανσης», κάτι που συνεχίστηκε από την προηγούμενη αγωνιστική. Οι ρέφερι κάνουν εκπτώσεις και να αναφέρουμε ότι δεν προβλέπεται η χρήση VAR, εκτός αν είναι απευθείας κόκκινη.

Άλλα αντί άλλων
Και πάμε στο 100-0 κατά του Ολυμπιακού: Στο ματς με τον ΟΦΗ (3-0) για την ανατροπή του Μασούρα από τον τερματοφύλακα Βάτερμαν στο 5’ δεν χρειαζόταν ούτε VAR, όμως ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) εξέτασε τη φάση και όχι μόνο δεν φώναξε τον διαιτητή Γκορτσίλα (Μακεδονίας) για να τη δει, ο Διαμαντόπουλος την πήρε πάνω του και του είπε ότι δεν υπάρχει παράβαση! Κανονικά ο ρέφερι έπρεπε να δει τη φάση καθώς αυτός είναι υπεύθυνος για κάθε απόφαση. Αρα, δίδυμο για... κλάματα οι Γκορτσίλας, Διαμαντόπουλος.

Πάντως, στο 78’ ο Γκορτσίλας, σωστά, πήγε στην άσπρη βούλα σε ανατροπή του Τιάγκο Σίλβα από τον Σελίμοβιτς. Ο Φορτούνης έχασε το πέναλτι (δοκάρι).

Και κάτι ακόμα με τις κάρτες, δεν γίνεται στο 50’ να δίνει κίτρινη στον Ρέαμτσουκ και στο 42’ να χαρίζει στον Στάικο για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά.

Διαβάστε επίσης

Η προεκλογική κωμωδία της ΕΠΟ

Η προεκλογική κωμωδία της ΕΠΟ

Προσπαθούν με το «έτσι θέλω» να στήσουν κάλπες για να βγάλουν διοίκηση που θα συνεχίσει τις προκλήσεις της «εξυγίανσης»

Ένα Κύπελλο γεμάτο ...ξεφτίλα

Ένα Κύπελλο γεμάτο ...ξεφτίλα

Με αφορμή τη διοργάνωσή της η ΕΠΟ δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει δικαιώματα, για την ακρίβεια εκτίθεται συνέχεια...

Η ΕΠΟ VARάει διάλυση...

Η ΕΠΟ VARάει διάλυση...

Βάζει τις ομάδες να πληρώσουν για το VAR στο Κύπελλο, απόδειξη ότι δεν σέβεται μια δική της διοργάνωση...