Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ VARάει διάλυση...

Η ΕΠΟ VARάει διάλυση...
Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021 - 00:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η λογική «διέταζε» ότι η ΕΠΟ ως διοργανώτρια έπρεπε να καλύψει τη δαπάνη για να μπει VAR σε όλους τους αγώνες Κυπέλλου της προημιτελικής, της ημιτελικής φάσης αλλά και στον τελικό. Όμως, αντί η ομοσπονδία να μεριμνήσει για το καλό της δικής της διοργάνωσης πήρε απόφαση με τη... λογική των golden boys, επειδή την ενδιαφέρει να είναι συνεπής στις πληρωμές της, παρά συνεπής απέναντι στις ομάδες.

Εξηγούμε το τελευταίο: Από τη μια πλευρά, η ΕΠΟ δίνει μισθούς-μαμούθ για τα στελέχη που στηρίζουν, συντηρούν και «επιβάλλουν» το σύστημα της... εξυγίανσης. Από την άλλη πλευρά, η Εκτελεστική Επιτροπή της απέδειξε ότι δεν την ενδιαφέρει το γενικό καλό του ποδοσφαίρου και λόγω της οικονομικής «θηλιάς» δεν αποφάσισε να καλύψει η ίδια τα έξοδα για το VAR στο Κύπελλο, μετακυλώντας την... ευθύνη στις ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Παρασκευής, η ΕΠΟ αποφάσισε ότι «η χρήση της τεχνολογίας VAR και offside-line στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 θα εφαρμοστεί κατόπιν αιτήματος των συμμετεχουσών ομάδων». Ο λόγος που πήρε αυτή την απόφαση είναι να καλύψουν οι γηπεδούχες ΠΑΕ τα έξοδα, συνολικού ύψους 6.000 ευρώ ανά αγώνα, μάλιστα δεν το αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, παρά το διεμήνυσαν στις ομάδες!

Για να πληρώσουν οι ΠΑΕ το VAR για το Κύπελλο η ΕΠΟ δεν το συμπεριέλαβε στην προκήρυξή της, αν και στη διοργάνωση συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Superleague. Δηλαδή, φαίνεται πως ήθελε να πετύχει να καλυφθεί από τα ταμεία των ΠΑΕ. Επίσης, όταν ο πρώτος αγώνας γίνει με VAR το ίδιο πρέπει να συμβεί και στην ρεβάνς. Απορούμε πως όλα αυτά δεν ανακοινώθηκαν.

Διαβάστε επίσης

Ένα Κύπελλο γεμάτο ...ξεφτίλα

Ένα Κύπελλο γεμάτο ...ξεφτίλα

Με αφορμή τη διοργάνωσή της η ΕΠΟ δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει δικαιώματα, για την ακρίβεια εκτίθεται συνέχεια...