Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιατί ο Γραμμένος είναι αποτυχημένος

Γιατί ο Γραμμένος είναι αποτυχημένος
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 - 21:02
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί ο Γραμμένος να πήρε... σβάρνα τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις για να παρουσιάσει ότι δήθεν έκανε έργο στη διοίκηση της ΕΠΟ, όμως δημιουργεί μια «μαγική εικόνα» και αυτό οι φίλαθλοι το ξέρουν πολύ καλά. Με άλλα λόγια χάος παραλαμβάνει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης από τον προκάτοχό του. Ο Γραμμένος, θεωρείται αποτυχημένος για πολλούς λόγους. Άλλωστε, μέχρι και ο διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, τον Φεβρουάριο του 2020, παραδέχθηκε ότι η ΕΠΟ δεν πέρασε ούτε το 15 % των μεταρρυθμίσεων που ήθελαν οι FIFA, UEFA.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
1) «Δικός μας ο Γραμμένος», είπε ο Σαββίδης και αν το έλεγε άλλος πρόεδρος θα είχαμε παρεμβάσεις από ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ. Όμως, η προπαγάνδα το βάφτισε... εξυγίανση! Στην ΕΠΟ δεν υπήρχε ισονομία, παρά δυο μέτρα και δυο σταθμά.

2) Το μέγεθος της αποτυχίας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ούτε οι ίδιοι χρησιμοποιούν τη λέξη «εξυγίανση»!

3) Τόσο τον Απρίλιο του 2018 όσο και τον Απρίλιο του 2017 η FIFA και η UEFA είχαν απειλήσει με Grexit, λόγω αρνητικών εκθέσεων του Χούμπελ.

4) Η Εθνική πήγε από το κακό στο χειρότερο, φέρνοντας ντροπιαστικά αποτελέσματα, ειδικά στη «θητεία» του Άγγελου Αναστασιάδη. Αποκορύφωμα ότι απέτυχε να προκριθεί στην τελική φάση του Euro. Απόδειξη ότι κατρακύλησε στη βαθμολογία της UEFA.

5) Οι προσλήψεις, που ξεκίνησαν επί ΠΔΕ, συνεχίστηκαν επί Γραμμένου, με καταγγελίες ότι είχαν άρωμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με καταγγελίες για προκλητικούς μισθούς.

6) Οι κανονισμοί ήταν... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Το καλοκαίρι του 2019 πήγε να αλλάξει τον ΚΑΠ για να μην τιμωρείται η πολυϊδιοκτησία και τελικά διέγραψαν το σχετικό άρθρο με τις ποινές.

7) Δεν εκμεταλλεύθηκε τις καλές σχέσεις του με τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ώστε να επιχορηγείται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αντίθετα, επί προηγούμενης Κυβέρνησης επέτρεψε τις κρατικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο, ενώ τον Αυγενάκη τον κατάγγειλε σε FIFA, UEFA που φυσικά τον αγνόησαν. Αυτό δείχνει και το μέγεθος της αποτυχίας του.

8) Αναζητείται η ισονομία: Δεν έκανε μόνο δηλώσεις, η ΕΠΟ έβγαλε μέχρι και ανακοίνωση κατά του Ολυμπιακού!

9) Ο Γραμμένος δεν κατάφερε να σταματήσει τον «εμφύλιο» πόλεμο των μπλοκ των ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που συνεχίζεται εντός της ΕΠΟ.

10) Το VAR: Καθυστέρησε πολύ να λειτουργήσει, αν και το είχαν εξαγγείλει από την αρχή, και η ΕΠΟ δεν πίεσε, άσχετα να χρηματοδοτήθηκε από το κράτος.

11) Απαξίωσε μέχρι και το Κύπελλο, απόδειξη ότι παίρνει ψίχουλα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αφού έγιναν επεισόδια, αν και το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών!

12) «Πράγματι, και ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος στην αρχή, στήριξαν τη δική μου παράταξη. Γιατί, αυτό απαγορεύεται; Αφού και εκείνοι έχουν πλέον το δικαίωμα του εκλέγειν», δήλωσε πριν από τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Ακόμη μια βουτιά στη... λάσπη για την ΕΠΟ

Ακόμη μια βουτιά στη... λάσπη για την ΕΠΟ

Η ομοσπονδία δεν γύρισε σελίδα και το θέμα έλλειψης ανεξαρτησίας της παραμένει, καθώς ούτε οι ίδιοι κρύβουν ποιοι την ελέγχουν. Πολλά τα... φαντάσματα και τα εμπόδια για τον Ζαγοράκη.