Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Στάχτη στα μάτια» του Ζαγοράκη

«Στάχτη στα μάτια» του Ζαγοράκη
Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021 - 01:08
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το σύστημα της... εξυγίανσης προσπαθεί να «κοιμίσει» τον Ζαγοράκη αλλά και όσους στο πρόσωπό του βλέπουν μια διαφορετική μέρα στην ΕΠΟ, και κατ' επέκταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να ρίξουν «στάχτη στα μάτια», παραβλέποντας ότι ο κόσμος είναι πολύ μικρός και ο καθένας γνωρίζει τον άλλον. Άρα, κάποιοι δεν μπορούν να κρυφτούν με βάση το πριν και το μετά.

Απαραίτητος ο πρόλογος, ενώ πρέπει να προσθέσουμε ότι η ουσία είναι πως οι σύμβουλοι της ΕΠΟ, αν προτιμάτε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, εξελέγησαν οι έξι με την σφραγίδα της ΑΕΚ και οι πέντε με την σφραγίδα του ΠΑΟΚ. Δηλαδή, δεν διέψευσαν ποιος τους επέλεξε για το... καλό συγκεκριμένων ομάδων. Θα ήταν οι ίδιοι ακόμη και αν άλλος ήταν ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, καθώς επελέγησαν όταν «έπαιζε» η υποψηφιότητα του Ψαρρόπουλου για την προεδρία, ο οποίος κόπηκε λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας των 70 ετών.

Η... σφραγίδα των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα τους ακολουθεί σε όλη τη θητεία τους, όπως συνέβαινε και επί διοίκησης Γραμμένου. Όπως θα τους ακολουθεί και το γεγονός ότι αρχικά αντέδρασαν στην υποψηφιότητά του Ζαγοράκη. Σχετικά με το τελευταίο θυμίζουμε την ανακοίνωση των 40 ποδοσφαιρικών ενώσεων, που την προσυπέγραφαν και αρκετά εκλεγέντα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, με την οποία επιτίθονταν στον Αυγενάκη, αναφέροντας παράλληλα ότι «πρόεδροι της ΕΠΟ... διορίζονται μέσω διαρροών στον Τύπο, μέλη της εκτελεστικής επιτροπής... προτείνονται μέσα από δημοσιεύματα και νέες διοικήσεις... τοποθετούνται με διατάγματα και με τρόπο τέτοιο που όχι μόνο πλήττει το αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας». Παράλληλα άφηναν και αιχμές, επειδή ο Ζαγοράκης δεν μίλησε πρώτα μαζί τους για να πάρει το χρίσμα!

Όμως, μετά τις εκλογές και την καθολική επικράτηση του Ζαγοράκη τα πράγματα άλλαξαν. Πλέον, όλοι σπεύδουν να πλέξουν τα εγκώμιο του νέου προέδρου της ΕΠΟ, δείχνοντας ότι κάποιοι έχουν για... ψωμοτύρι τις στροφές 180 μοιρών.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Ζαγοράκης μπορεί να λειτουργήσει με συμβούλους που δεν επέλεξε ο ίδιος. Είναι σαν κάποιος να είναι Πρωθυπουργός και να του βάλει η αντιπολίτευση του υπουργούς και τους συνεργάτες του.

Διαβάστε επίσης