Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «συμμαχία» της διάλυσης

Η «συμμαχία» της διάλυσης
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 - 20:00
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Χειρότερα δεν γίνεται με αυτή την ΕΠΟ. Μια ομοσπονδία που βρίσκεται ήδη στον πάτο και πάει όλο και παρακάτω. Μάλιστα, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είχε εκλεγεί πρόεδρος της Super League καθώς καταγγέλλει και παράλληλα προλαβαίνει πολλά αίσχη.

Σε αυτή την ΕΠΟ, από το 2017 που την ανέλαβε η «εξυγίανση», βγάζει μάτια η έλλειψη ανεξαρτησίας. Από τη μια υπάρχει το μπλοκ του βορρά που φαίνεται να ανήκει στον ΠΑΟΚ και από την άλλη το μπλοκ του νότου που φαίνεται να ανήκει στην ΑΕΚ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι οι Γραμμένος, Δημητρίου και Μπαλτάκος «βύθισαν» την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απόδειξη ότι έχουμε να κάνουμε με τη «συμμαχία» της διάλυσης αποτελεί η τεχνητή αποχή του μπλοκ του νότου από προηγούμενη συνεδρίαση, όπου η κανονικότητα παρέμεινε χάρη στην παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί η απαρτία.

Όμως, το πρόβλημα παραμένει και λέγεται Ιάκωβος Φιλιππούσης. Ούτε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ παρέστη στην προαναφερόμενη Εκτελεστική Επιτροπή, αν και ήταν στο γραφείο του! Ετσι ταυτίστηκε, ανοιχτά, με μια συγκεκριμένη πλευρά η οποία απείχε λόγω της κόντρας του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο. Όμως, είναι αφύσικο ένας υπάλληλος να θέλει να παρουσιάζεται ανώτερος του προέδρου, επειδή το επιδιώκει ένα συγκεκριμένο μπλοκ που φαίνεται να στηρίζεται από συγκεκριμένη ομάδα.

Ο πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Γραμμένος διοίκησε την ομοσπονδία από τις 17 Αυγούστου 2017, μέχρι τις 27 Μαρτίου 2021 που ανέλαβε ο Ζαγοράκης, ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου ασκούσε χρέη προέδρου από τις 7 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι την 1η Ιουνίου 2022, όταν εξελέγη ο Μπαλτάκος στην προεδρία της ΕΠΟ. Ο Μπαλτάκος που στηρίχθηκε από το μπλοκ του νότου, όμως πήρε μεταγραφή για το μπλοκ του βορρά!

Το ότι έριχναν την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο στα βράχια φάνηκε από το ότι το μπλοκ του νότου, με την τακτική του να μην στηρίζει τις προτάσεις του και να μην εγκρίνει τα πρόσωπα που ήθελε για την ομοσπονδία, εξώθησε σε παραίτηση τον Ζαγοράκη. Ο αρχηγός της Εθνικής του 2004, είχε εκλεγεί ως πρόεδρος κοινής αποδοχής, αν και ήταν επιλογή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, άντεξε μόνο πέντε μήνες. Ούτε ο Ζαγοράκης είχε προτείνει τον Φιλιππούση για εκτελεστικό γραμματέα (σ.σ. τότε δεν είχε αλλάξει το καταστατικό), αφήνοντας να το κάνει ο Δημητρίου, στέλνοντας μήνυμα ότι του βάζουν εμπόδια.

Πλέον το μπλοκ του νότου στηρίζει τον Φιλιππούση για τον έλεγχο της ομοσπονδίας. Μέχρι και οι ενώσεις έχουν χωριστεί, λαμβάνοντας θέση στα χαρακώματα! Η κόντρα Μπαλτάκου, Φιλιππούση θα έχει και συνέχεια. Στο πλευρό του πρώτου βρίσκεται ο Μάκης Γκαγκάτσης που απειλεί να στείλει τον Φιλιππούση στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Διαβάστε επίσης