Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κόντρα εξουσίας στην ΕΠΟ και η ανωμαλία

Η κόντρα εξουσίας στην ΕΠΟ και η ανωμαλία
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 - 22:07
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ριζικές διαφορές για σημαντικά θέματα έχουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος και ο εκτελεστικός διευθυντής της, Ιάκωβος Φιλιππούσης. Δεν υπάρχει μεταξύ τους συνεννόηση υπάρχει... περίπτωση «Βαβέλ», δηλαδή ανατολή ο ένας, δύση ο άλλος. Σα να μην έφτανε αυτό ο ένας κατηγορεί τον άλλον ότι δεν τηρεί το καταστατικό και οι φίλαθλοι απορούν ότι παρά τις ομολογίες τους δεν έχει παρέμβει ακόμη η FIFA για να βάλει διοικούσα επιτροπή, προκειμένου να επιστρέψει η κανονικότητα στην ΕΠΟ.

Η ανωμαλία στην ΕΠΟ είναι γεγονός και φαίνεται κάθε μέρα. Η ομοσπονδία δεν μπορεί να τρέξει ούτε τα θέματα της καθημερινότητας. Δεν μπορούν να διοργανώσουν ούτε τα πρωταθλήματα μικτών ομάδων τα οποία ανέβαλαν σήμερα (24/1) επειδή υπάρχει εκκρεμότητα διευθέτησης του θέματος εγγραφής των διακριθέντων αθλητών στον ''Ειδικό Πίνακα Διακριθέντων Αθλητών'' της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Φυσικά, το θέμα δεν είναι τωρινό, μπορούσε να είχε λυθεί, όμως κανείς δεν ασχολήθηκε και την... πλήρωσαν τα μικρά παιδιά που δεν θα παίξουν μπάλα.

Οι ριζικές διαφορές Μπαλτάκου, Φιλιππούση συνοψίζονται σε τρία βασικά θέματα: 1) Νομιμότητα σύγκλησης της ΕΕ, 2) Ποιος είναι πιο πάνω στην ιεραρχία (= ποιος πρέπει να κάνει κουμάντο), 3) Αν ο ρόλος της Μπιτζούνη είναι να παρεμβαίνει και να υλοποιούνται οι υποδείξεις της ή πρέπει να είναι συμβουλευτικός (σ.σ. το καταστατικό το έχουν για... ομορφιά)!

Για να γίνει πιο συγκεκριμένοι:

-Πριν μέρες, στην προτελευταία συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ υπήρξε ανοιχτή διαφωνία για το ποιος πρέπει να τη συγκαλεί και να κάνει έλεγχο απαρτίας. Ο Φιλιππούσης φέρεται να κατηγόρησε τον Μπαλτάκο ότι ούτε η τελευταία σύγκλησή της ήταν με βάση το καταστατικό. Ο δε Μπαλτάκος τον αγνόησε για τον έλεγχο απαρτίας και όταν ο Φιλιππούσης διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε: «Νιώθω ανατριχίλα! Για αυτό είχα φαγούρα»! Εννοείται ότι τσακώθηκαν κάνοντας φραστική επίθεση ο ένας στον άλλον.

-«Με αποκαλούν υπάλληλο. Δεν είμαι υπάλληλος, είμαι στέλεχος, είμαι όργανο όπως η Εκτελεστική Επιτροπή και ο πρόεδρος» φέρεται να είπε ο Φιλιππούσης, σε κάποιο άλλο σημείο της ΕΕ. Ο Μπαλτάκος του απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν ένας υπάλληλος να είναι πάνω από έναν εκλεγμένο πρόεδρο.

-Εχουν «θέμα» μεταξύ τους και με τον ρόλο της Μπιτζούνη. Ο Φιλιππούσης θεωρεί ότι η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει και πρέπει οι υποδείξεις να υιοθετούνται, ο δε Μπαλτάκος θεωρεί ότι απλά συμβουλεύει.

Διαβάστε επίσης