Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Χειρουργεία» και ανίκανοι ξένοι με Μπένετ, Μάνταλο

«Χειρουργεία» και ανίκανοι ξένοι με Μπένετ, Μάνταλο
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 - 17:44
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ούτε τα προσχήματα κράτησαν στη διαιτησία, με ευθύνη του αντιπροέδρου της ΚΕΔ, Σταύρου Μάνταλου και του Στιβ Μπένετ. Χειρότερα δεν γίνεται να είναι η κατάσταση, αφού και η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων βλέπει ότι η διαιτησία αλλοίωσε την βαθμολογία και έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή. Αρα, ευθύνη έχουν οι επικεφαλής, καθώς οι Μάνταλος, Μπένετ απαξίωσαν τους Ελληνες διαιτητές και θέλουν να τελειώσουν τους ξένους.

Είδαμε διαιτητή (Μανούχος) και βοηθούς (Κωσταράς, Μπουξμπάουμ) να μετρούν τα δοκάρια με μεζούρα και όχι με λέιζερ ή με μεταλλική ράβδο, σύμφωνα με την οδηγία της ΟΥΕΦΑ. Αποτέλεσμα ήταν η αναβολή του αγώνα Ατρομήτου-ΑΕΚ και δεν συγκινήθηκε κανείς αν και η αθλητική δικαιοσύνη, τελεσίδικα, αποφάσισε την διεξαγωγή του αγώνα.

Είδαμε, με την αιτιολογία ότι ήταν μεθυσμένοι αν και το αλκοτέστ ήταν μηδενικό, να αλλάζουν τους Πολωνούς διαιτητές του αγώνα ΑΕΚ-Αρης 3-1 με τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας). Μάλιστα, ο Μάνταλος δήλωσε ότι «με ενημέρωσε (ο Διαμαντόπουλος) κατευθείαν και μετά εγώ ενημέρωσα τον κ. Μπένετ που είναι υπεύθυνος των ορισμών». Από την πλευρά του ο Ρατσκόφσκι δήλωσε: «Μας άφησαν μόνους μας, κανείς δεν μας βοήθησε. Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος διασφάλισε ότι δεν θα κάναμε καταγγελία στην αστυνομία και την επόμενη μέρα έγινε διαιτητής στον αγώνα». Για τον Μπένετ είπε ότι «πήγα να τηλεφωνήσω στον επικεφαλής διαιτησίας στην Πολωνία και όταν επέστρεψα είχε εξαφανιστεί. Δεν τον ξαναείδα»!

Με τους Μάνταλο, Μπένετ είδαμε τους χειρότερους ξένους διαιτητές, αν και τα προηγούμενα χρόνια (από την σεζόν 2018-19 με Περέιρα και τις δυο, πριν αναλάβει το δίδυμο, με Κλάτενμπεργκ) δεν είχαν δώσει δικαιώματα και αποτελούσαν εγγύηση κανονικότητας και ομαλότητας. Όμως, την σεζόν που τελείωσε οι ξένοι αποδείχθηκαν χειρότεροι από τους Ελληνες της «εξυγίανσης», με παραδείγματα τον Δανό Κέλετ, τον Πορτογάλο Πινέιρο, τον Μαυροβούνιο Νταμπάνοβιτς, τον Ιταλό Μάσα, τον Σουηδοιρακινό Αλ Χακίμ, τον Αλβανό διαιτητή VAR Τζάγια. Ολοι αυτοί αλλοίωσαν τη βαθμολογία με αδικαιολόγητες αποφάσεις, βάζοντας μπουρλότο στο πρωτάθλημα.

Από πού και ως πού οι ξένοι ρέφερι να έρχονται και να σφυρίζουν λες και είχαν προηγούμενα με τον Ολυμπιακό, αν αναλογιστούμε τις διαιτησίες του Κέλετ και του Πινέιρο στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και του Μάσα στον αγώνα με την ΑΕΚ; Πως είναι δυνατόν ελίτ διαιτητής, σαν τον Ιταλό Μάσα να έρχεται για «χειρουργείο» χωρίς αναισθητικό; Με όλα αυτά, επιβεβαιώθηκε ότι υπήρχε και σχέδιο να μην έρχονται ξένοι διαιτητές από το πάνω ράφι.

Διαβάστε επίσης