Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παρών στις μάχες ο Μαρινάκης...

Παρών στις μάχες ο Μαρινάκης...
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 - 18:30
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από την προπερασμένη Πέμπτη (13/7) ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε χτυπήσει το... καμπανάκι, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αφυπνίστηκαν μόλις προχθές και ζητούν διαλυθούν οι σκιές (με τη διαφορά ότι η ΑΕΚ επισημαίνει «να μην καταδικαστεί κανείς αθώος»). Ο Μαρινάκης έδρασε άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση με την ιδιότητα του προέδρου της Super League, δείχνοντας ότι έχει ως πρώτο μέλημά του το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αφορμή τις αποκαλύψεις για έρευνα υπόθεσης που έχει σχέση με κύκλωμα διαφθοράς και παράνομου στοιχηματισμού.

Όπως ήδη αναφέραμε, ως πρόεδρος της SL πήρε θέση πριν από δέκα μέρες, ζητώντας έρευνα σε βάθος. Πιο συγκεκριμένα έστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου, τονίζοντας ότι «είναι μείζον θέμα η πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης του κυκλώματος διαφθοράς και παράνομου στοιχηματισμού». Ακόμη, υπογράμμιζε ότι η διαφάνεια σε αυτή την υπόθεση «αφορά στην ακεραιότητα των διοργανώσεων και την προστασία των συμφερόντων και του κύρους τόσο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όσο και της Ελληνικής Πολιτείας συνολικά και πρέπει να υπάρξει κάθαρση άμεσα».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τον επαγγελματικό αθλητισμό από κακοήθη φαινόμενα». Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα καθαρό ποδόσφαιρο με διαφάνεια και Fair Play.

Η δεύτερη καθοριστική παρέμβαση Μαρινάκη ήταν με την επιστολή του, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΕΕ της ΕΠΟ, την Πέμπτη 20/7. Είναι αυτός που στρίμωξε την ομοσπονδία, βγάζοντας τη στη σέντρα επειδή δεν ασχολείται και την υποχρέωσε να συνεδριάσει στις 2 Αυγούστου εξαιτίας της έρευνας για στημένους αγώνες και παράνομο στοιχηματισμό και πως μπορούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επιβολή ποινών.

Όπως ανέφερε στην επιστολή του: «Αντί ο Πρόεδρος της ΕΠΟ να αναλαμβάνει «πρωτοβουλίες» που «κανονικοποιούν» την παρανομία και που δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό παρά να παρεκτρέψουν την συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα (και ενδεχομένως να καθυστερήσουν την διαλεύκανση της υπόθεσης....), καλύτερο θα ήταν να ζητήσει από τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ να επιταχύνουν την διαδικασία της εις βάθος εξέτασης του θέματος άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις».

Απόδειξη ότι ο Μαρινάκης έσυρε την ΕΠΟ σε ΕΕ για να συζητήσει το θέμα αποτελεί το παρακάτω «κομμάτι» της επιστολής του: «Θα περιμέναμε από την Ομοσπονδία να έχει ήδη ενεργήσει προκειμένου να διευκολυνθούν στο έργο τους, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως για την ΕΠΟ η ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν είναι επιθυμητή και γι' αυτό θα πρέπει να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις».

Διαβάστε επίσης