Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ελάτε στο ΣΕΦ να γουστάρετε…»

«Ελάτε στο ΣΕΦ να γουστάρετε…»
Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2021 - 12:50
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Καλημέρα αλάνια… Δεν ξέρω αν ήταν το πρώτο δείγμα και το γεγονός ότι ήμασταν ήδη «φτιαγμένοι» από το «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη στο ποδόσφαιρο. Είδαμε, όμως, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, μια ομάδα για να γουστάρεις. Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μπασκόνια, παρουσιάζοντας κάποια νέα στοιχεία από τη μεγάλη τους… επιστροφή.

Η χρονιά με το «καλημέρα» της, έχει μια ιδιαιτερότητα. Δεν είναι πλέον εδώ ο Βασίλης Σπανούλης. Θα πάρει καιρό να το συνηθίσουμε όλοι μας. Ακόμη και χθες, ο κόσμος φώναξε το όνομά του, το ίδιο θα κάνει και το βράδυ της Κυριακής στο Καραϊσκάκη, όπου και θα τιμηθεί από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι για κομπάρσος. Ναι, πολλές ομάδες στην Ευρωλίγκα είναι ενισχυμένες, το σημαντικό, όμως, για εμένα, είναι άλλο. ‘Ότι η ομάδα, με το στυλ της, με ταχύτητα, τσαμπουκά και ενθουσιασμό, είναι σαν να φωνάζει στον κόσμο του Ολυμπιακού, «ελάτε στο ΣΕΦ να γουστάρετε…».

Είναι μεγάλο το κέρδος, την ίδια ώρα που ο αιώνιος αντίπαλος δείχνει μία από τα ίδια. Ο κόσμος βλέπει προοπτική. Βλέπει νέα πρόσωπα, θεωρεί πως θα είναι όλα καλύτερα. Υπάρχει και η επιστροφή στο πρωτάθλημα της Α1 βλέπετε, μια απόφαση που πάρθηκε από τους αδερφούς Αγγελόπουλους, στη μετά Βασιλακόπουλου εποχή. Κι αυτό κίνητρο είναι, δεν είναι; Ελπίζοντας βέβαια πως δεν θα έχουμε… κατάλοιπα!

Η ομάδα μπάσκετ δίνει ένα κίνητρο στον κόσμο του Θρύλου, για να ασχολείται με ζεστασιά, με γούστα, με αγάπη. Δεν είναι ότι γύρισε την πλάτη. Όταν έχεις μάθει τον κόσμο σε μεγάλα πράγματα, είναι λογικό σε ένα βαθμό να υπάρχει απογοήτευση όταν τα πράγματα στραβώνουν. Πέρσι, υπήρχαν δύσκολες βραδιές. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω. Κάθε άλλο, έκαναν ότι χρειάζεται για να δώσουν προοπτική, όραμα σε μια νέα χρονιά. Κίνητρα υπάρχουν και είναι πολλά. Και το πλασάρισμα στην οχτάδα με τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου στο Final-4 στην Ευρωλίγκα, αλλά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ελπίζω να μην υπάρχουν προβλήματα τραυματισμού. Το ότι δεν τα περιμένεις όλα από έναν, είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τον φετινό Ολυμπιακό. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που και λύσεις μπορούν να δώσουν, αλλά και να εξελιχθούν πρωταγωνιστές. Καλή επιτυχία στην ομάδα, τη στήριξη του κόσμου θα την έχει. Άλλωστε όπως έγραψα και στον τίτλο, η ομάδα το φωνάζει. «Ελάτε στο ΣΕΦ να γουστάρετε…»

Διαβάστε επίσης