Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα είναι που χρειάζεται στήριξη ο Ολυμπιακός!

Τώρα είναι που χρειάζεται στήριξη ο Ολυμπιακός!
Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 - 22:48
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Δεν περίμενα να γκελάρει η ΑΕΚ στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα. Βέβαια, πίστευα πως η ομάδα του Απόλλωνα δεν ήταν και για τέσσερα στην Τούμπα. Η ΑΕΚ κουβαλούσε έναν ενθουσιασμό, για τον οποίο είπα κάποια πράγματα πριν λίγες ημέρες. Τον Ολυμπιακό, οφείλουν να τον σέβονται άπαντες. Έχει πάρει 46 πρωταθλήματα, έχει το καλύτερο ρόστερ. Άνθρωπος που θέλει να μιλήσει για ποδόσφαιρο μόνο, αυτό οφείλει να το παραδεχθεί. Προσοχή. Αυτός ο Ολυμπιακός δεν είναι στα καλύτερά του. Κάθε άλλο. Είναι αυτή τη στιγμή πρώτος με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και την Κυριακή υποδέχεται τον Ιωνικό.

Αυτό «καίει» αυτή τη στιγμή. Να πάρεις μια ομάδα που όλοι την είχαν… τελειωμένη, αλλά δείχνει σκληρό καρύδι. Με εκ των κορυφαίων, τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, τον Χουτεσιώτη. Μαζί και τον Ρομαό, ένα μέσο που πρόσφερε στους πρωταθλητές Ελλάδας και έφυγε ξαφνικά για τη Γαλλία, λόγω προσωπικών προβλημάτων.

Ο Ολυμπιακός μετά το σοκ από την Άιντραχτ στο τέλος του αγώνα, καλείται να δείξει ένα καλό πρόσωπο. Να πάρει το ματς με τον Ιωνικό και να βρει την ηρεμία του. Θα είναι στο +3 από την ΑΕΚ και μετά τη διακοπή θα έχει να πάει στο ΟΑΚΑ. Κι εκεί, θα έχει χρυσή ευκαιρία για το +6 και ένα τεράστιο μήνυμα τίτλου για το 47ο. Ένα-ένα τα βήματα, όμως…

Ο Ολυμπιακός τώρα είναι που χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου του. Παλεύει απέναντι σε πολλούς. Σήμερα, του έκαναν επίδειξη δύναμης ακόμη και στηSuperleague2. O διαιτητής Βεργέτης είχε λανθασμένες αποφάσεις, δεν απέβαλε τον προκλητικότατο Αποστολόπουλο που κλώτσησε εν ψυχρώ τον Μαρίνο που τον εξέθεσε με τις ντρίμπλες του.

Φυσικά και πιστεύω πως ένας διαιτητής στυλ Διαμαντόπουλου και λοιπών, στο 67’ στη Ριζούπολη θα έδινε πέναλτι στη βουτιά του Ρότα. Μήπως δεν ήταν βουτιά του Μάνταλου με τον Άρη; Αυτή είδε ως πέναλτι. Έλεγα και στη μετάδοση του αγώνα με την Άιντραχτ, πως για εμένα αυτό του Ονιεκούρου δεν ήταν, πολύ απλά γιατί μου ήρθε στο μυαλό η φάση του Μάνταλου.

Τα περί Μαρτίνς που διαβάζω από κάποιους, μοιάζουν με ανέκδοτο. Κι εγώ πιστεύω πως δείχνει μπερδεμένος φέτος, πως έκανε λάθη με την Άιντραχτ, αλλά και σε άλλα ματς, αλλά κάπου… τέλος. Δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής προπονητή και δεν πρέπει να τίθεται. Ο Μαρτίνς την έχει δουλέψει την ομάδα, το θέμα είναι να διαπιστώσει τις αδυναμίες και να δουλέψει μαζί με τους παίκτες του για την άμεση βελτίωση. Αυτό θέλουν να δουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Κανείς δεν θέλει αλλαγή προπονητή, τέτοια εποχή και ειδικά όταν ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πρώτος στην Ελλάδα και δεύτερος στον όμιλό του στην Ευρώπη. Άλλωστε με δύο νίκες σε ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και επί της Φενέρ στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός θα είναι στο +6 στο πρωτάθλημα και δεύτερος και στους «32» του EuropaLeague. Αποτυχία είναι;

Η ΑΕΚ πάντως, έδειξε πως με ξένο διαιτητή… ζαλίζεται. Σαν να μην μπορεί κι αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και στο σχετικό θέμα με τους αριθμούς. Σαν να χάνεται ένα… μαξιλάρι. Η αλήθεια πάντως να λέγεται. Παρασκηνιακά έχουν κάνει φοβερή δουλειά, αποτυπώνεται. Το είχα μεταφέρει και στο σχετικό PODCAST στο «ΘΡΥΛΟΣ είσαι…». Η ΑΕΚ, στα τέσσερα εντός έδρας ματς, είχε διαιτητική εύνοια. Έμειναν πολλοί, όμως, στο 0-3 που έγινε 3-3 με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Που για εκεί, το πλήρωσε μετά ο Μιλόγεβιτς για όσους γνωρίζουν…

Να εξηγήσω κάτι ακόμη. Επειδή διάβασα πολλά. Φυσικά και θα ασχολούμαστε με την ΑΕΚ. Εδώ «χτίσατε» καριέρες με υβριστικές αναφορές για τον Ολυμπιακό. Με λάσπη απέναντι στα στελέχη του. Με τόσο πόλεμο. Τι κάνατε όταν η ΑΕΚ δεν υπήρχε στις μεγάλες κατηγορίες; Μια πιάτσα είμαστε και γνωριζόμαστε όλοι μας. Απλά η μεγάλη μας διαφορά, είναι ότι εμείς, ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ. Εγώ τουλάχιστον έτσι νιώθω. Σέβομαι τον κάθε οπαδό που υποστηρίζει την αγαπημένη του ομάδα, δεν τον προσβάλω. Αν ενοχλεί που γράφουμε για ένα διαιτητή, τι να κάνουμε ψυχούλες μου; Δεν γράψαμε ποτέ όμως κανέναν… GAYρος και άλλα. Εδώ είμαστε… Και για περισσότερα όταν θέλετε.

Μεταφέρω και από τα social media μου, την άποψή μου για τον αγώνα του Ολυμπιακού Β’ με τον ΠΑΟΚ Β’ στην Καλλιθέα. Αναλυτικά: «Στο δικό μου μυαλό, στις ομάδες Β’ δεν «καίγεσαι» για τις νίκες, αλλά να βγάλεις παίκτες. Εκεί είναι η ουσία στο τέλος, άλλωστε δεν ανεβαίνεις, δεν πέφτεις από την κατηγορία.

Προφανώς και η παρουσία ορισμένων που έχουν προκαλέσει τον Ολυμπιακό με δηλώσεις και ενέργειες με τρανό παράδειγμα τον Γκαρσία, έδωσε και άλλη διάσταση στο σημερινό ματς Ολυμπιακός Β’-ΠΑΟΚ Β’. Αγωνιστικά οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο ημίχρονο «πάτησαν» τον ΠΑΟΚ και έφτασαν δίκαια στο 3-1.

Τραγική περίπτωση αυτός ο Αποστολόπουλος. Κάποτε έμπλεξε για μήνες τον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής του Πλατανιά, είκοσι ημέρες μετά το ματς. Άλλα έλεγε στην αρχή, άλλα μετά… Λογικό, όλα εξηγούνται έστω και τώρα. Τραγικός, όμως, είναι δύο φορές για το μαρκάρισμα στον Μαρίνο. Για κόκκινη κάρτα ήταν, αλλά ο διαιτητής Βεργέτης, απέδειξε και αυτός πως η ελληνική διαιτησία νοσεί. Που να πάει και αυτός, όμως, όταν από το σύνδεσμο Αρκαδίας μπροστά του έχει τον… γίγαντα Διαμαντόπουλο;

Μπράβο στα παιδιά για τη νίκη, μακάρι κάποια από αυτά στο μέλλον να τα δούμε και στην πρώτη ομάδα. Αυτή θα είναι και η επιτυχία του Ολυμπιακού Β’. Όπως θα ήθελα κάποια στιγμή να δω παίκτες της πρώτης ομάδας δίπλα σε αυτά τα παιδιά, για πολλούς λόγους.

Υ.Γ.: Ωραία η κάλυψη από το ΟΝΕ, επαγγελματική δουλειά…

Υ.Γ.2: Χάρηκα που στον πάγκο είδα σε ένα σωστό πόστο, το Γιώργο Ανατολάκη.. Και φυσικά, ως κόουτς έναν άνθρωπο που ήξερε καντάρια μπάλας, τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Υ.Γ.3: Μπράβο και σε όλους που θα στηρίξουν αυτά τα παιδιά και στη συνέχεια…».

Διαβάστε επίσης