Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηθελαν να κάνουν τον Κύζα… Γιάχο, αλλά την πάτησαν!

Ηθελαν να κάνουν τον Κύζα… Γιάχο, αλλά την πάτησαν!
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 - 23:19

Θέλει να παίξει επιθετικά ο Σαρδέλας. Ελα όμως που φοβάται το ρίσκο, μην ανοίξουν οι ουρανοί και αρχίσει να βρέχει … πεντάρες και εξάρες ! Γι’ αυτό, έχει καταλήξει στην απόφαση να φέρει το πούλμαν. Μπας και γλιτώσει δηλαδή την πανωλεθρία.

Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες, η σύνθεση της ΑΕΚούλας σήμερα θα έχει πολλές εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουν οι: Νίκας, Μανίκας, Λιάς, Καλαμπαλίκας, Γενικολιάς, Γουρδουμπάς, Κεντρικόπουλος και μπροστά, μόνος του ο Νίκωνας.

Θα είναι εδώ ο Μελισσανίδης σήμερα; Διότι συνήθως όταν η ΑΕΚούλα παίζει με τον Ολυμπιακό, βρίσκεται στο εξωτερικό. «Για δουλειές».

Σήμερα το βράδυ, λέει, θα γίνει το Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Τρίχες κατσαρές, λέω εγώ. Για την Κούλα το ματς έχει αρχίσει από την Τετάρτη το μεσημέρι ! Και συγκεκριμένα, από την ώρα και τη στιγμή που η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς των διαιτητών.

Με το που έμαθαν τα καθέκαστα, ότι ορίστηκε ο κ. Κύζας, οι άνθρωποι της Κούλας ανέλαβαν δράση. Τι είναι, πού είναι, πώς είναι, γιατί αυτός και όχι άλλος, τι κρύβεται πίσω από τον ορισμό του, που σφύριξε, που δεν σφύριξε, όλα, τα πάντα όλα, που λέει κι’ ο Νικόλας.

Τέλος πάντων, βρήκαν ορισμένα πραγματάκια, που όμως δεν τους ικανοποίησαν, διότι όσο και αν έψαξαν, αρνητικό πράγμα δεν βρήκαν γι’ αυτόν. Καθαρό παιδί, πεντακάθαρος διαιτητής, κανένα ψεγάδι, πλην ίσως από την απειρία που φυσιολογικά θα έχει για ένα αγώνα παραδοσιακά λεγόμενο «ντέρμπι».

Και τώρα; Τι γίνεται τώρα; Η ερώτηση έπεσε στο επιτελείο των Κούληδων, που με απόγνωση διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τους συμφέρει. Διότι το θέμα γι’ αυτούς δεν ήταν να επισημάνουν κάποιες διαιτητικές στιγμές του νεαρού ρέφερι. Το θέμα γι’ αυτούς ήταν (και ΕΙΝΑΙ) το πώς θα κάνουν τον Κύζα… Γιάχο !

Οπως σας το γράφω και όπως το διαβάζετε και θα σας περιγράψω παρακάτω κάποιες συγκλονιστικές στιγμές που ακολούθησαν. Επρεπε λοιπόν, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, να γίνει ο Κύζας – Γιάχος, δηλαδή να ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ τόσο όσο και ο Γιάχος πριν από το ντέρμπι Πάοκ – Ολυμπιακού. Να τρομοκρατηθεί όσο και εκείνος και να ΑΔΙΚΗΣΕΙ τον Ολυμπιακό κατάφωρα, όπως ακριβώς έκανε και ο Γιάχος !

Από την εποχή που «καίγανε κάρβουνο» αυτά

Τι ακολούθησε ; Είθισται, για την Κούλα, να αποστέλλεται στο ξενοδοχείο που μένουν οι διαιτητές των αγώνων της, να αποστέλλεται μία … «ειδική ομάδα ανίχνευσης και εποπτείας». Πάνε δηλαδή κάποια παιδιά στο ξενοδοχείο και χωρίς να δίνουν αφορμή εξετάζουν το … περιβάλλον σε ό,τι αφορά τον … εξεταζόμενο διαιτητή. Με ποιους μίλησε, με ποιους βγήκε, ποιοι τον επισκέφτηκαν, τα πάντα όλα ! Ολα δηλαδή για προληπτικούς λόγους.

Δεν το έκανε αυτό πρώτη φορά η συγκεκριμένη «ομάδα ανίχνευσης». Σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε διαιτητή το κάνει, για προληπτικούς λόγους. Και για ό,τι δει και το θεωρήσει σημαντικό, ενημερώνει το… «κέντρο επιχειρήσεων». Απομεινάρια αυτά, «από την εποχή που καίγανε κάρβουνο», όπως συνηθίζει να λέει και ο Νιάου.

Μορφασμοί «με νόημα» και απειλητικά μισόλογα

Τώρα όμως, με τον Κύζα, κάπου στράβωσε η κατάσταση ! Πανικός κι αλλοφροσύνη προκλήθηκε, όταν τα παιδιά της «ομάδας ανίχνευσης» ( εγώ την αποκαλώ έτσι ) πήγανε στο σύνηθες ξενοδοχείο, αυτό που χρησιμοποιούνταν κατά κανόνα από τους διαιτητές, σίγουροι όντες ότι θα έβρισκαν τον Κύζα εκεί και θα άρχιζαν την παρακολούθηση, εποπτεία, εξέταση, επίβλεψη (αλλά και… άλλα, που δεν βγαίνουν προς τα έξω, όπως για παράδειγμα κάποιες γκριμάτσες με νόημα, όταν το βλέμμα του διαιτητή πέφτει πάνω τους, κάτι μισόλογα όταν περνάνε από κοντά του, κάτι απειλητικά βλέμματα όταν τον κοιτάζουν και διάφορα τέτοια χαρακτηριστικά της... Νιαουϊκής επιστήμης ).

Ο Κύζας όμως, δεν ήταν εκεί ! Και όλο το σύστημα τέθηκε σε «πορτοκαλί» συναγερμό ! Επρεπε να βρεθεί άμεσα και πάση θυσία. Αμέσως έπεσαν τα τηλέφωνα, άρχισαν τα … «ευχολόγια» προς αρμοδίους και για να μην πολυλογούμε, τελικά το κατάλυμα του Κύζα βρέθηκε : Ηταν σε ΑΛΛΟ ξενοδοχείο, στον Πειραιά !

Και … τώρα μάγκες, τι γίνεται ; Ενα μεγάλο, τεράστιο ΤΙΠΟΤΑ !

Με αυτό τον τρόπο, η «ομάδα» της Κούλας αφοπλίστηκε, εξουδετερώθηκε πλήρως ! Θα μου πείτε, δεν θα μπορούσε να επαναλάβει την συνήθη επίσκεψη και σ’ αυτό το ξενοδοχείο; Πού, στον … Πειραιά ; Τα … θέλετε και τα ρωτάτε ή σας ξεφεύγουν ; Δεν ξέρω από ποιο … δρόμο θα προσπαθούσαν να φτάσουν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί !

Χάλασαν τα σχέδια φίλοι μου..., αυτή τη φορά, διότι ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ οι φύλακες !

Και τελικά, τα ΑΡΔοτσατσόνια που έψαχναν κάτι άλλο : Οτι ο Κύζας ήταν … τέταρτος σε κάποιο παιχνίδι του Αγροτικού Αστέρα που είχε κατηγορηθεί για … στημένο !
Αν είναι δυνατόν, θα σταυροκοπηθείτε. Κι’ όμως, με αυτούς τους γεννημένους ΤΣΑΤΣΟΥΣ όλα είναι δυνατά ! Και η πλάκα η μεγάλη ξέρετε ποια είναι ; Οτι ΞΕΡΟΥΝ πολύ καλά, κατά βάθος, ότι η περίπτωση Γιάχου, έγινε μια φορά.

Δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Και θα πρέπει να το πάρουν απόφαση, ότι ο Κύζας μπορεί να είναι νέος διαιτητής, μπορεί να είναι και ολίγον άπειρος, αλλά … Γιάχος, δεν γίνεται με τίποτα !

Ο, ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΣΦΥΡΙΖΕΙ, τους αρέσει – δεν τους αρέσει.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/10/2015)

Διαβάστε επίσης

Ο «απλός οπαδός» έκανε ρόμπες τους δικαστές της ΕΕΑ

Ο «απλός οπαδός» έκανε ρόμπες τους δικαστές της ΕΕΑ

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για τους τρεις δικαστές της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, και αν έχουν την τσίπα και την φιλοτιμία να δώσουν τις παραιτήσεις τους σ’ αυτόν που τους κοζάρισε σ’ αυτή την κρατική επιτροπή.

Η.... δημόσια διαβούλευση και το εν ψυχρώ έγκλημα

Η.... δημόσια διαβούλευση και το εν ψυχρώ έγκλημα

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για το χτίσιμο ενός γηπέδου, είναι να υπάρχουν δύο πράγματα: Η άδεια και τα λεφτά! Η εταιρεία του Μελισσανίδη, δεν διαθέτει τίποτα εκ των δύο.