Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στα χέρια του εισαγγελέα το... ντου στους διαιτητές

Στα χέρια του εισαγγελέα το... ντου στους διαιτητές
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 - 17:43

Κάθε εβδομάδα Πέμπτη με Παρασκευή πάει στην ΕΠΟ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου. Εκεί, κατά τα ειωθότα, λαμβάνει γνώση των δημοσιευμάτων ή των διαφόρων καταγγελιών και αποφασίζει αν θα παρέμβει ή όχι, κατά την προσωπική του κρίση.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι θα πράξει ο κ. Σιμιτζόγλου με το τεράστιο θέμα που δημιουργήθηκε από την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ και ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ πράξη του Μελισσανίδη, να μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών και να επιτεθεί φραστικά εναντίον τους, βρίζοντας και απειλώντας, ταυτόχρονα, κάθε θεσμικό ποδοσφαιρικό όργανο, με αιχμή των επιθέσεων, των ύβρεων και απειλών του, την ΕΠΟ και τη διοίκησή της.

Η υπόθεση του «ντου» Μελισσανίδη βρίσκεται πλέον στην κρίση του κ. Σιμιτζόγλου, του ίδιου δηλαδή εισαγγελέα που προ μηνών έθεσε τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΕΣ καταγγελίες του Χριστόφορου Ζωγράφου και του Γιώργου Σαρρή, για τη δολοφονική απόπειρα κατά της ζωής του πρώτου, στο αρχείο. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξέρει από τώρα τι ακριβώς θα πράξει ο κ. Σιμιτζόγλου. Αν, όμως, αποφασίσει να διατάξει δίωξη ή να παραπέμψει την υπόθεση στα Δικαιοδοτικά όργανα (όπως έχει πράξει στο παρελθόν για ελάχιστης πειθαρχικής εμβέλειας σε σχέση με το παραπάνω ), τότε είναι βέβαιο ότι θα έρθει στο φως μία ΧΑΙΝΟΥΣΑ ΠΛΗΓΗ του συστήματος, που αφορά τους κατά συρροή ηθικούς αυτουργούς παρόμοιων και παραπτωμάτων.

Ενδοξες εποχές... «Ζουμπούλη» στην αστυνομία του ΟΑΚΑ

Στην υπόθεση του ντου Μελισσανίδη ενέχονται ΠΟΛΛΟΙ και διάφοροι, οι οποίοι είτε δεν έκαναν τη δουλειά τους ή άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.

Πρώτη και... «καλύτερη», η αστυνομία, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη φύλαξη των εσωτερικών χώρων του ΟΑΚΑ. Και εννοώ τα συγκεκριμένα όργανα της τάξεως που βρίσκονταν έξω από τον χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών και που ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ στον Μελισσανίδη να ΕΙΣΒΑΛΕΙ στο εσωτερικό τους.

Το περιστατικό ευθύνης των αστυνομικών οργάνων φέρνει στις μνήμες περιστατικά μιας άλλης εποχής, όπου η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ των αστυνομικών τσαλακωνόταν εύκολα από τους εκάστοτε «ισχυρούς». Και ποιος από τους παλαιότερους αναγνώστες μου, άραγε, δεν θα θυμάται τον... αξέχαστο εκείνο αξιωματικό που είχε κληθεί από τον Βαρδινογιάννη να... καρφώσει το όνομα του υφισταμένου του ο οποίος... δεν του το έλεγε!

Ηταν το 1995, τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός - ΑΕΚ με διαιτητή τον αλησμόνητο Μπάκα. Στο ημίχρονο ο Βαρδινογιάννης προσπάθησε να μπουκάρει στη φυσούνα, αλλά το σώμα ενός αστυνομικού στάθηκε εμπόδιο, πράγμα που τον εξόργισε αφάνταστα. Ολοι όσοι ήμασταν τότε κοντά στο σκηνικό, φοβηθήκαμε ότι ο Ρίγκο θα χαστούκιζε τον αστυνομικό, αλλά ευτυχώς διαψευστήκαμε. Το μόνο που έκανε, ήταν να απευθυνθεί στον ανώτερο και να του ζητήσει να του πει ποιο ήταν το όνομα του αστυνομικού που του εμπόδισε την είσοδο. Και αυτός ο «ανώτερος», χωρίς δεύτερη κουβέντα και σκέψη, κάρφωσε: «Ζουμπούλης! Ζουμπούλης!».

Αυτά τα ζήσαμε πριν από είκοσι και βάλε χρόνια! Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι θα ξανάβλεπα να ξεδιπλώνονται στα μάτια της φαντασίας μου, διαβάζοντας ένα ρεπορτάζ, σκηνές απείρου κάλλους με πρωταγωνιστές ΤΣΑΤΣΟΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ! Διότι, κακά τα ψέματα, φίλοι μου. Οι αστυνομικοί που ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ στον Μελισσανίδη να εισβάλει στα αποδυτήρια των διαιτητών δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά απλοί ΤΣΑΤΣΟΙ, που δεν μπορώ να ξέρω σε τι ακριβώς οφείλεται ο τσατσισμός τους. Και ερωτώ, για να... προλάβω την ερώτηση: Αν στη θέση του Μελισσανίδη, που βρέθηκε εκεί ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, έμπαινε στα αποδυτήρια κάποιος άλλος, απλός φίλαθλος και ολίγον τρελαμένος με την κατάσταση και άρχιζε να βρίζει και να απειλεί, οι αστυνομικοί τι θα έκαναν; Αν, για παράδειγμα, ακουγόταν να φωνάζει ονόματα πολιτικών όπως π.χ. «Φλαμπουράρη» και το συνόδευε με λέξεις όπως «κλέφτες», «φυλακή» κ.λπ. τι θα έκαναν; Δεν θα έσπευδαν να τον ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΟΥΝ;

Πάμε παρακάτω. Ο παρατηρητής του αγώνα τι έκανε; Ποιος είναι ο τύπος που τοποθέτησε η Superleague για να κάνει τον παρατηρητή, προφανώς για να ΠΡΟΣΕΧΕΙ το ΠΟΙΟΙ μπαίνουν στα αποδυτήρια των διαιτητών; Τεράστια ευθύνη έχει και ο παρατηρητής, ο οποίος ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα πρέπει να κληθεί ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ από το Δικαιοδοτικό όργανο της Superleague με την κατηγορία του ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΥ ΤΣΑΤΣΙΣΜΟΥ και να τιμωρηθεί. Σε κάθε περίπτωση, να τους χαίρεται τέτοιους... παρατηρητές σαν αυτόν. Δεν ξέρω από ποιο... ανθοπωλείο πάει και τους ψωνίζει, ως... «λουλούδια», πάντως, είναι σίγουρα «ανθηροί» και «μυρωδάτοι».

ΥΓ.: Από παπαριά σε παπαριά πετάνε, οι... ΑΡΔομελισσούλες. Γράψανε πάλι για «γκάφα της ΕΠΟ», ότι τάχα μου δεν ενημέρωσε τη FIFA για τις ψήφους του Σκίμπε και του Τοροσίδη.

Φυσικά, ήταν ΨΕΜΑΤΑ! Πάλι ΨΕΜΑΤΑ, οι επαγγελματίες ΨΕΥΤΕΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ της ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

Οι ψήφοι στάλθηκαν κανονικότατα εκεί που έπρεπε να σταλούν και υπάρχουν και τα αποδεικτικά στοιχεία. Αλλά είπαμε. Από τις πολλές κατραπακιές που τρώνε καθημερινά έχουν λυσσάξει και πάνω στη λύσσα τους γράφουν ό,τι τους κατέβει στη χαλασμένη γκλάβα τους.

ΥΓ.2: Δεν είναι δεκαεπτά οι Ενώσεις που δεν πήραν τα τέσσερα χιλιάρικα που δίνει η ΕΠΟ από ΔΙΚΑ ΤΗΣ χρήματα για ενίσχυση των ΕΠΣ. Γιατί δεν έδωσε και σ’ αυτές τις εφτά; Πολύ απλά γιατί ΕΤΣΙ ΕΚΡΙΝΕ πως έπρεπε να κάνει! Δικά της είναι τα λεφτά, Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ τα κάνει και ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ δίνει.

Και με την ευκαιρία, η ΕΠΟ από το κράτος δεν έχει εισπράξει ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΟΥΔΑΚΙ επιχορήγηση! Κι αυτό επειδή ο Κοντονής είναι ο μοναδικός υφυπουργός Αθλητισμού στην ιστορία του ελληνικού Αθλητισμού που δεν έχει δώσει δεκάρα στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία!

Θεωρεί προφανώς, με τη δική του λογική, ότι είναι κι αυτό ένα μέσο να πιέσει τη διοίκηση της ΕΠΟ να... παραδοθεί στις ορέξεις του! Ετσι νομίζει δηλαδή, αλλά δεν... σφάξανε!

*** Δημοσιογραφικά (1): Το σύμφωνο συμβίωσης απασχολεί και... αγόρια από τον δικό μας κλάδο; Ψιθυρίζεται μετ’ επιτάσεως στην πιάτσα ότι δύο γνωστοί για τις επιθέσεις τους εναντίον του Ολυμπιακού αθλητικοί συντάκτες, «ανήκοντες» σε ΜΜΕ γνωστού εκδοτικού συγκροτήματος, «ψάχνουν» σχολαστικά τελευταία τις διατάξεις του σχετικού νόμου.

Οι δύο τους είναι πολύ στενοί φίλοι. «Κολλητοί»... στην κυριολεξία, δηλαδή!

*** Δημοσιογραφικά (2): Οι κακές γλώσσες επιμένουν: Υπάρχει απόλυτα εναρμονισμένη επικοινωνιακή σύνδεση γυναίκας λειτουργού της Θέμιδος με γνωστό τηλε-δημοσιογράφο. Του δίνει όλες τις πληροφορίες, αυτός τις παίρνει, κρατάει τις πιο... «ζουμερές» για τον εαυτό του και τις υπόλοιπες τις μοιράζει στα ΑΡδοτσατσόνια.

*** Τα πράγματά του μάζεψε ο Τσάβες και δεν παρουσιάστηκε στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα. Φυσικά, ο παίκτης δεν υπολογίζεται για τον αγώνα της Κυριακής.
Σε ποια ομάδα ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΕΙ ο Τσάβες, ενώ ακόμα ΑΝΗΚΕ στον ΠΑΣ; Στην ΑΕΚ!
Και με ποια ομάδα παίζει ο ΠΑΣ την Κυριακή; Με την ΑΕΚ!
«Ομορφιά» Νο 3. Και συνεχίζουμε...

*** Η επόμενη σύναξη θα γίνει στην περιοχή της Καρδίτσας

*** Και ο Βαρούχας στο X-Factor του Σκάει; Λένε ότι του έγινε πρόταση και τη σκέφτεται σοβαρά!

Ξέφραγο αμπέλι το ΟΑΚΑ, τρεμαλέα η αστυνομία, ανύπαρκτος ο παρατηρητής

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/01/2016)

Διαβάστε επίσης