Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο δρόμος της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου έχει πολλές στάσεις...

Ο δρόμος της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου έχει πολλές στάσεις...
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016 - 16:02

Θα ξεκινήσω σήμερα μάλλον ανορθόδοξα, αλλά με σημαντική είδηση: Ο Κωστάκης απέκτησε απευθείας επαφή με τον Ιάκωβο! Για ποιους μιλάμε; Θα σας πω. Ο Κωστάκης είναι ο Κύπριος Κουτσοκούμνης, για τον οποίο λέγονται ΠΟΛΛΑ στην Κύπρο. Ο Ιάκωβος είναι ο Φιλιππούσης, ο διευθυντής του γραφείου του Κοντονή. Ο Κουτσοκούμνης, επίσης, είναι ο άνθρωπος που ανέθεσε η FIFA να εξετάσει το ελληνικό θέμα, να έχει επαφές με την ΕΠΟ και το υφυπουργείο και να κάνει τις εισηγήσεις του. Γιατί η FIFA (Ινφαντίνο) ανέθεσε σ’ αυτόν ετούτη την αποστολή; Επειδή είναι Ελληνας. Ετσι δηλαδή σκέφτηκε η FIFA, ότι ένας Ελληνας θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά στην Ελλάδα, προκειμένου να διευθετήσει μία διαφορά μεταξύ Ελλήνων. Το ότι ο συλλογισμός αυτός αποδείχτηκε λανθασμένος, δεν οφείλεται στην ορθότητά του, αλλά στην επιλογή λάθος προσώπου.

Τι έκανε ο Κουτσοκούμνης μετά τις πρώτες επαφές που είχε με τον Κοντονή, άρα με την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Εσπευσε να ΚΟΛΛΗΤΩΘΕΙ μαζί τους, προφανώς επειδή αυτό συνέφερε και εξυπηρετούσε περισσότερο τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ του ΣΧΕΔΙΑ. Τι δηλαδή, όταν έβαλαν έναν Ελληνα ΣΑΝ τον Κωστάκη να πάρει αποφάσεις υπέρ μιας απλής διοίκησης παραγόντων του ποδοσφαίρου, όπως η διοίκηση Γκιρτζίκη, και ενός κυβερνητικού παράγοντα που ΜΠΟΡΕΙ να φανεί ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟΣ και ΑΥΡΙΟ, σε ΑΛΛΕΣ περιπτώσεις, περίμεναν ποτέ ότι θα έπαιρνε το μέρος του Γκιρτζίκη; Πάμε παρακάτω. Η μεντιαλιτέ του Κωστάκη είναι τοιαύτη, ώστε χωρίς να αισθάνεται κανένα δισταγμό να ΞΕΧΝΑΕΙ και να τίθεται στο πλευρό ΣΗΜΕΡΑ, εκείνων που ΧΘΕΣ τον πρόσβαλλαν, τον εξύβριζαν, τον λοιδορούσαν και τον ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ βγάζοντας στη φόρα, πρωτοσέλιδα, τη φωτογραφία του με την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΑΝΕΛΑ. Ποιος; Ο Ελληνοκύπριος παράγοντας με καταγωγή από τα κατεχόμενα, με την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΑΝΕΛΑ, αυτή την ΕΠΙΣΗΜΗ, με την ΗΜΙΣΕΛΙΝΟ πάνω - πάνω!

Συγχρόνως… μαζί τα κωλαράκια τους κάτω

Επιστρέφω εκεί που ξεκίνησα: Ο Κουτσοκούμνης, που ως φαίνεται έχει αναλάβει «ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ» (;) το ΞΗΛΩΜΑ της διοίκησης Γκιρτζίκη από την ΕΠΟ και την ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην Ομοσπονδία «διοικούσας επιτροπής» (ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, βεβαίως, που να χτυπάνε συγχρόνως μαζί τα ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ τους κάτω, ο Κωστάκης με τον Σταυράκη και τον Ιακωβάκη), όπως έλεγα, απέκτησε απευθείας πρόσβαση στα τηλέφωνα του Ιάκωβου. Δηλαδή, του ΠΡΩΗΝ δημοσιογράφου - τηλεπαρουσιαστή του ΑΝΤΕΝΝΑ Ιάκωβου Φιλιππούση, ο οποίος είναι τώρα διευθυντής (αμ… πώς!) στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού (τρομάρα μας!!!) Κοντονή. Τι γίνεται από κει και πέρα; Ο Κωστάκης μιλάει με τον Ιάκωβο, ο Κωστάκης ανταλλάσσει χαρτιά με τον Ιάκωβο, ο Κωστάκης συνδιαλέγεται καθημερινά και επί μακρόν με τον Ιάκωβο του Κοντονή.

Ο Ιάκωβος του Κοντονή «μοιράζεται» το δημοσιογραφικό υλικό που παράγεται από αυτές τις επαφές με τον εσμό των ΑΡΔάκων, δίνοντάς τους φυσικά αυτά που επιλέγει να τους δώσει και βεβαίως, αυτά που ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να δίνει. Τι έχουμε μέχρις εδώ; Εχουμε μία σταθερή επικοινωνία, συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ Κωστάκη, Ιάκωβου, Σταυράκη και εσμού ΑΡΔάκων τύπου sκατοdna, κοντής αθλητικής και οργάνων Μελισσανίδη. (Τα αλαφουζάκια, σε βοηθητικό ρόλο, είναι εντελώς αβλαβή λόγω πλήρους ανικανότητος). Δεν τελειώσαμε όμως με τα κολλητώματα και τις διασυνδέσεις. Εδώ, κατά την ταπεινή μου άποψη, αρχίζουν τα πιο ωραία. Ποιος έφερε σε επαφή, ποιος μεσολάβησε, ποιος λειτούργησε έτσι, ώστε να έρθουν σε επαφή και να «κολλήσουν» ο Κωστάκης, ο Ιάκωβος και ο Σταυράκος;
Κρατηθείτε: Ο… Γκαγκάτσης!

Θέλει να ξανάρθει στα πράγματα ο… «κόκκινος» Γκαγκάτσης!

Ναι, μωρέ, δεν κάνω πλάκα. Ο Γκαγκάτσης Βασίλειος, ο ΙΔΙΟΣ… «κόκκινος Γκαγκάτσης», αυτός που μια ολόκληρη εποχή κατηγορούνταν από τους ίδιους, αυτούς με τους οποίους τώρα ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, είχε φιλική -και όχι μόνον- σχέση με τον Κωστάκη τον Κύπριο με τη φανέλα της ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Κρατάει χρόνια αυτή τους η φιλία-συνεργασία, από το κοινό ένδοξο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΚΟ παρελθόν των Ομοσπονδιών Κύπρου και Ελλάδας. Ο Γκαγκάτσης, λοιπόν, ο πάλαι ποτέ πρόεδρος «ανέλαβε» (δεν ξέρω αν οικειοθελώς, ή κατόπιν παρακλήσεως ή εντολής) να φέρει εις πέρας το έργο της «συνεννοήσεως» και συνεργασίας μεταξύ Κοντονή, Ιάκωβου και Κωστάκη. Με το αζημίωτο;

Δεν ξέρω, ούτε και το πιστεύω. Ομως, οι ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ πληροφορίες μου αναφέρουν ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ (γράφτηκε κιόλας) ότι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης της FIFA, αυτός ο Ελληνας Κύπριος που αρέσκεται να φωτογραφίζεται με τη φανέλα της Τουρκίας, είναι εκείνος που απεργάζεται την αντικατάσταση της ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ και πρόσφατα ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΗΣ με την ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ των απολογισμών της διοίκηση Γκιρτζίκη και την αντικατάστασή της με… «διοικούσα επιτροπή»! Και μη μου πείτε ότι ακόμα δεν καταλάβατε ή δεν φανταστήκατε ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ο Κωστάκης ο Κύπριος για ΠΡΟΕΔΡΟ αυτής της διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ; ΝΑΙ, μωρά, ΚΑΛΑ καταλάβατε: Τον… Βασίλη Γκαγκάτση!!!

Στα σκουπίδια το έγγραφο Κωστάκη

Ιδού λοιπόν, τι γίνεται τώρα, με τις εξελίξεις των ημερών. Ο Κωστάκης, εκμεταλλευθείς τη δυνατότητα του επίσημου διαμεσολαβητή της FIFA, έστειλε στην ΕΠΟ (ναι, ο Κωστάκης και ΟΧΙ Η FIFA) χαρτί με το οποίο της ζητούσε να πάρει αποφάσεις για την Επιτροπή Δεοντολογίας (γνωστή και ως άλλη μία Επιτροπή Κοντονή) ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ήθελαν ο υφυπουργός, ο Ιάκωβος, ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος. Δηλαδή μία επιτροπή που θα μπορεί να… δικάζει όποιον θέλει, όποτε θέλει, με τους όρους που θέλει και που ΘΑ ΤΗΣ ΛΕΝΕ να θέλει! Η διοίκηση Γκιρτζίκη ΕΙΔΕ το χαρτί Κουτσοκούμνη, το αξιολόγησε και το «πέταξε στα σκουπίδια».

Παράλληλα, με ΔΙΚΟ ΤΗΣ έγγραφο ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ τον ΠΡΟΕΔΡΟ της FIFA, τον Ινφαντίνο, για τα κατορθώματα του Κωστάκη, του φίλου του Σταυράκη και του Ιακωβάκη. Και βεβαίως, ο Ινφαντίνο θα κάνει αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει, ως FIFA, πιθανολογώ αμέσως μετά τη λήξη του Πανευρωπαϊκού, δηλαδή από τη μεθεπόμενη Δευτέρα και μετά.

Με τεθωρακισμένα στον πόλεμο και ο Γκιρτζίκης

Στο μεταξύ, ο καθένας θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πιστεύει ότι πρέπει να κάνει. Ο Κωστάκης θα συνομιλεί με τον Ιάκωβο και τον Σταύρο. Ο Κοντονής θα απειλεί με… «νομοθετική παρέμβαση» (κάποιου του είπανε να κλάσει κι αυτός… ξεκωλώθηκε) με την οποία θα επιβάλλει την… ισονομία και την… εφαρμογή των νόμων. Ο Μελισσανίδης, ο Αλαφούζος, ο Σαββίδης θα περιμένουν να βάλουν τους δικούς τους χαλίφηδες στις θέσεις των χαλίφηδων. Ο Γκαγκάτσης θα περιμένει να κάνουν το θαύμα τους οι Κοντονήδες με τους Ιάκωβους και να ξαναγυρίσει θριαμβευτικά στη μεγάλη καρέκλα, ξεχνώντας και αποκηρύσσοντας το γνωστό παρελθόν του.

Και ο Γκιρτζίκης; Τι θα κάνει ο Γκιρτζίκης; ΕΓΩ θα σας πω, λοιπόν, τι πρόκειται να κάνει ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ και απόλυτα ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΠΟ, που μέχρι τώρα πολέμαγε μόνος του τον ΑΝΙΣΟ αγώνα, σαν ηρωικό πεζικό εναντίον τεθωρακισμένων. Από ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ, λοιπόν, ο Γκιρτζίκης δεν θα είναι ούτε μόνος ούτε… πεζικό. Θα παρουσιάσει και αυτός τα δικά του όπλα, τα υπερσύγχρονα. Περίπου σαν εκείνα που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ τόσο καιρό. Ισως και ακόμη πιο… ΣΥΓΧΡΟΝΑ. Και τότε ο κάθε Κωστάκης θα πάει να κρυφτεί στον πάγκο του.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/07/2016)

Διαβάστε επίσης