Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αμετανόητος ο Θωμάς, συνεχίζει να δουλεύει για τους «εξυγιαντές»

Αμετανόητος ο Θωμάς, συνεχίζει να δουλεύει για τους «εξυγιαντές»
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016 - 20:24

Ο άνθρωπος δεν βάζει μυαλό. Ο,τι και να γίνει, ό,τι και να πάθει, συνεχίζει τα ίδια και τα ίδια και τα γίδια και τα πρόβατα και όλα τα… βοοειδή μαζί.

Για τον κ. Θωμά ομιλώ, τον γνωστό κ. Θωμά Μητρόπουλο, τον καλούμενο και «παραγκάρχη» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τι κάνει ο κ. Θωμάς Μητρόπουλος; Μα βέβαια, κάνει το μοναδικό πράγμα που έχει μάθει να κάνει στη ζωή του; Τον… «παραγκάρχη» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΟΠΟΙΟΝ ισχυρό, έστω περιστασιακά, θέλει να θέσει τα πάντα υπό τον έλεγχό του.

Βυθισμένος στην αφάνεια και την παραγοντική ανέχεια ήταν ο Θωμάς Μητρόπουλος, από την εποχή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό. Ουδείς του έδινε σημασία, ουδείς απευθυνόταν σ’ αυτόν, να ζητήσουν τις… «πολύτιμες» υπηρεσίες του. Χώρια που αντιμετώπιζε -και αντιμετωπίζει ακόμη- προβλήματα με τη Δικαιοσύνη.

Κυριολεκτικά για κλάματα ήταν τόσο καιρό ο Θωμάς ο «παραγκάρχης». Το… ταλέντο, όμως, δεν ξεχνιέται και οι αξίες δεν παραγνωρίζονται. Επρεπε να εμφανιστεί στο ποδόσφαιρο ένας τύπος από το παρελθόν, με… ποδοσφαιρικό «παρελθόν», και να ζητήσει τις υπηρεσίες του ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τους υπόλοιπους συμμάχους του στον αγώνα κατά της… διαφθοράς, προκειμένου να ρίξει τη διοίκηση της ΕΠΟ και να την αντικαταστήσει με… δικιά του. Κι εδώ που τα λέμε, σε ποιον άλλο θα απευθύνονταν, αν όχι στον… ειδικό; Πρόθυμα ο κ. Θωμάς συστρατεύτηκε με τις δυνάμεις της υγείας. Κι όχι βεβαίως ότι θα έχει κανένα… υλικό όφελος. Οχι, προς Θεού, τέτοια πράγματα από τον κ. Θωμά. Αυτός, ως γνωστόν, το μόνο που θέλει είναι να προσφέρει. Μόνο για την πρόοδο και προκοπή του ελληνικού ποδοσφαίρου το κάνει, ό,τι κάνει. Τι δηλαδή, νομίζετε ότι θα… βάλει στην τσέπη του τίποτα; Για όνομα του Θεού, ο Θωμάς τέτοιο πράγμα; Τέλος πάντων, για έναν τέτοιο σκαπανέα του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα έχουμε να λέμε στη συνέχεια. Πολλά εν ολίγοις και ολίγα εν πολλοίς. Ξέρετε γιατί; Γιατί ΜΑΘΑΙΝΩ διάφορα πράγματα που με αναγκάζουν να ασχοληθώ ευρύτερα. Οπως, για παράδειγμα, ότι αυτός, ο πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, που ΞΕΓΕΛΑΣΕ τον κολοσσό Σωκράτη Κόκκαλη -και όχι μόνο- προσποιούμενος τον… «ολυμπιακάρα», έχει δραστηριοποιηθεί εντονότατα τον τελευταίο καιρό «δουλεύοντας» στον προεκλογικό αγώνα της συμπαράταξης Μελισσανίδη - Ιβάν Σαββίδη - Αλαφούζου, ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Ολυμπιακού.

Με τους ΙΔΙΟΥΣ τρόπους και τις ΙΔΙΕΣ μεθόδους που χρησιμοποιούσε ΚΑΙ ΤΟΤΕ. Ακόμα και από το ΙΔΙΟ ξενοδοχείο, στο Μεταξουργείο. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, θα έχουμε πολλά να πούμε…

Εκπρόσωπος της FIFA ή της… «συμμαχίας» και του Κοντονή ο Κωστάκης;

Την επίσκεψη του Κύπριου παράγοντα, εκπροσώπου και αρμοδίου της FIFA για την εναρμόνιση του Καταστατικού της ΕΠΟ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, θα δεχτεί σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης.

Η επίσκεψη αυτή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη «συμμαχία» των εξυγιαντών, οι οποίοι περιμένουν από τον Κουτσοκούμνη να ενεργήσει περίπου ως δικός τους και όχι της FIFA, εκπρόσωπος.

Με το ίδιο ενδιαφέρον, ή και περισσότερο ακόμη, περιμένει τα αποτελέσματα της συνάντησης και ο Κοντονής, ο οποίος επίσης έχει «επενδύσει» στις «καλές» και… «εποικοδομητικές» «ιδιαίτερες σχέσεις» που έχει αναπτύξει με τον ίδιο κύπριο. Ολος αυτός ο συρφετός της «υγείας», με κοινό χαρακτηριστικό το μίσος και το μένος εναντίον του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη, περιμένουν από τον Κουτσοκούμνη να «επιβάλει» με κάποιο τρόπο την κατάρρευση της σημερινής, νόμιμης, εκλεγμένης και δικαιωμένης από τις συνελεύσεις των μελών της, διοίκησης της ΕΠΟ.

Οι προσπάθειές τους είναι ως επί το πλείστον για γέλια και για κλάματα. Προσπαθούν να πείσουν τη FIFA να τιμωρήσει την ΕΠΟ, επειδή δεν εναρμόνισε την Επιτροπή Δεοντολογίας της με τρόπο ώστε να μπορεί να εξετάζει και υποθέσεις του παρελθόντος, π.χ. προ τεσσάρων, πέντε, έξι, δέκα… σαράντα, πενήντα ή περισσότερων ετών, που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να καθορίσουν, διότι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τους στόχος είναι η απομάκρυνση του Γκιρτζίκη και μερικών στενών συνεργατών του από την Ομοσπονδία και βεβαίως, η αντικατάστασή τους με άλλους, προφανώς πειθήνια όργανά τους!

Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Για τον ρόλο του «τουρκολάγνου» Κουτσοκούμνη έγραψα σε πρόσφατο σημείωμά μου. Στο συγκεκριμένο όμως θέμα, υπάρχουν πλευρές που προβληματίζουν ευρύτερα και δημιουργούν ερωτηματικά που έχουν ΑΜΕΣΗ και ΕΥΘΕΙΑ σχέση με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ κάποιων ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, δηλαδή, της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

Προσέξτε τι συμβαίνει. Οπως είπαμε, περιμένουν εναγωνίως να περάσει η διάταξη σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Δεοντολογίας, που αποτελείται από ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ δικαστές, να ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ τον Γκιρτζίκη και τους συνεργάτες του βγάζοντάς τους από το ποδόσφαιρο, επειδή έχει ασκηθεί εναντίον τους δίωξη για κάποιες υποθέσεις που αφορούν ΜΟΝΟΝ αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων!

Εύλογη η ερώτηση: Και πού ΞΕΡΟΥΝ οι Κοντονήδες και οι εξυγιαντές ότι ακόμα και αν αλλάξει ο κανονισμός και επιτραπεί η κλήση σε απολογία, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ντε και καλά τους απολογηθέντες; Ξαναρωτάω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον υφυπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα: ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ, ΚΟΝΤΟΝΗ, ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ θα πάρει η Επιτροπή Δεοντολογίας; Ηθελα να ’ξερα, σου έχουν κάνει κανένα… κακό οι δικαστές και προσπαθείς να τους «εκθέσεις» κατ’ αυτόν τον ΧΥΔΑΙΟ τρόπο; Ερωτώ δηλαδή, γιατί δεν αντιλαμβάνομαι ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ αυτή η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ τακτική, να προβάλλονται σαν «σίγουρες» αποφάσεις τακτικών δικαστών πριν ακόμα εκδικαστεί η υπόθεση;

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ

Πάμε παρακάτω. Και πες, φίλε αναγνώστη, ότι ο Κουτσοκούμνης προκειμένου να ικανοποιήσει τον όψιμο φίλο του Κοντονή, πείθει τον Γκιρτζίκη να δεχτεί την «εφαρμογή» της θέλησης των «εξυγιαντών», στον κανονισμό της Επιτροπής Δεοντολογίας. Και πες, επίσης, ότι η Επιτροπή θα αποφασίσει να θέσει εκτός ποδοσφαίρου τον Γκιρτζίκη και τους άλλους. Και τι θα βγει, από κει και πέρα; Δεν ξέρουν ότι η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας δεν είναι οριστική και τελεσίδικη; Δεν ξέρουν ότι ΜΕΤΑ απ’ αυτή επιλαμβάνεται η Επιτροπή Εφέσεων και ΜΕΤΑ και απ’ αυτή επιλαμβάνεται το Διαιτητικό Δικαστήριο; Και τι θα κάνουν με ΑΥΤΟΥΣ τους δικαστές; Θα προσπαθήσουν να τους ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ, χρησιμοποιώντας τα δημοσιογραφικά ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ που τους υπηρετούν;

Ε, λοιπόν, θα τους απογοητεύσω. Ο,τι και να κάνουν, ακόμα και αν χτυπάνε τα κωλαράκια τους καταής, ο Γκιρτζίκης ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΕΤΣΙ. Δεν φεύγει ο Γκιρτζίκης τουλάχιστον ΚΑΤ’ ΑΥΤΟΝ τον προσβλητικό για τον θεσμό της Δικαιοσύνης τρόπο.

Ο τρόπος για να φύγει η διοίκηση Γκιρτζίκη είναι ΕΝΑΣ και μοναδικός; Οι ΕΚΛΟΓΕΣ.

Που βεβαίως θα γίνουν τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ, κανονικότατα και με τον… νόμο.

Μέχρι τότε, το μόνο που μπορούν να κάνει ο συρφετός του Κοντονέικου, είναι αυτό που σας είπα πιο πριν. Να συνεχίσουν να ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ τους ΚΑΤΑΗΣ…

Γκιρτζίκης: «Ακλόνητος ο Κύρος Βασάρας»

Η στήριξη που απολαμβάνει από τη διοίκηση Γκιρτζίκη ο Κύρος Βασάρας, είναι ίσως πέραν κάθε προσδοκίας του.

Μιλώντας σε κύκλο φίλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ ξεκαθάριζε ότι ο Βασάρας δεν πρόκειται να φύγει από την ΚΕΔ:

«Δεν φεύγει με τίποτα. Και γιατί δηλαδή να φύγει, επειδή το θέλουν ορισμένοι; Δεν ανακατεύεται πουθενά πέραν από τον τομέα της εκπαίδευσης. Θεωρώ τιμητικό για μας, που τον έχουμε στην Ελλάδα. Και αυτά τα λέω αν και δεν υπήρξε δική μου επιλογή. Αλλωστε, μιλάμε μία φορά τους δύο ή τρεις μήνες και μόνο για τα τυπικά. Ομως, θεωρώ τιμή για την Ομοσπονδία που έστω και για έναν συγκεκριμένο τομέα, έχουμε κοντά μας τον Κύρο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη νέα ΚΕΔ και για πότε προβλέπει να οριστεί, ο Γιώργος Γκιρτζίκης απάντησε:

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για βιασύνη. Από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία που θα οδηγήσει σε συγκερασμό απόψεων και να υπάρξει σύμφωνη γνώμη όλων των ενδιαφερομένων, δεν βιαζόμαστε. Περιμένω να συμφωνήσουν όλοι και να καταλήξουμε σε μία ευρύτερα αποδεκτή λύση. Οταν γίνει αυτό, εμείς θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις αποφάσεις».

ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ!

Δεν ξέρω αν θυμάστε (οι παλαιότεροι σίγουρα) κάποιον Κούκη, δικηγόρο, ανιψιό του Θωμά της παράγκας. Επί Σαμαρά ήταν και πρόεδρος στην Ολυμπιακή.

Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες φορές είχε βάλει υποψηφιότητα για διοικητική καρέκλα στην ΕΠΟ. Πάντα έμενε με την όρεξη. Τώρα, διαβάζω, θέλει να ξανασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Μέσω του Κουτσοκούμνη, του τουρκόφιλου προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας. Τον έχει, λένε, επιλέξει, για τη… «διοικούσα επιτροπή».

Να βάλει δηλαδή κι αυτός ένα… χεράκι, για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου!

Ε, ρε, ξύλο με φύλλο μπακαλιάρου… υγράλατου, που μας χρειάζεται!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/07/2016)

Διαβάστε επίσης

Μπροστά ο Θρύλος και πίσω όλοι οι άλλοι!

Μπροστά ο Θρύλος και πίσω όλοι οι άλλοι!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες και κάνει επισκόπηση στις μεταγραφές που έγιναν και που θα γίνουν.