Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άρχισε το ξεπούλημα ο... «μεγιστάνας επενδυτής» Ιβάν!

Άρχισε το ξεπούλημα ο... «μεγιστάνας επενδυτής» Ιβάν!
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 - 16:00

Γερή μπάζα εισέπραξε ο Πάοκ του Ιβάν Σαββίδη από την πώληση του Σλοβάκου Μακ στη ΡΩΣΙΚΗ Ζενίτ του Λένινγκραντ. Λένε γιά ποσόν τριάμισι εκατομμυρίων πού «θα μπούν στο ταμείο του Πάοκ». Ετσι λένε, δηλαδή. Και δεν μπορώ να αμφισβητήσω το ποσόν, ας ψάξουν άλλοι να βρουν αν είναι αλήθεια ή όχι. Εκείνο που μπορώ να παρατηρήσω εγώ, είναι ότι ο Ρώσος Σαββίδης ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ.

Τριακόσια χιλιάρικα είχε αγοράσει πριν από δύο χρόνια τον Μακ, τριάμισι εκατομμύρια λένε ότι τον πούλησε στη Ζενίτ. Και προσέξτε διότι μπορεί να έχει σημασία. Σε ρώσικη ομάδα τον πούλησε και αυτό μπορεί να λέει πολλά, μπορεί να μη λέει και τίποτα. Οπως και να ’χει, μου φαίνεται παράξενο να μην ενδιαφερθεί γι’ αυτόν κάποια δυτική, αλλά ομάδα από τη «γειτονιά» του Ιβάν. Τα τριάμισι πάντως είναι γερή μπάζα για μια ομάδα σαν τον Πάοκ, που δεν έχει μεγάλες ποδοσφαιρικές φιλοδοξίες. Και δεν είναι μόνον αυτά, βεβαίως. Ετοιμάζεται και ο Κάτσε, που όπως διάβασα ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται και ειδοποιήθηκε να βρει ομάδα να φύγει. Δεν είναι τυχαίο όνομα ο Κάτσε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, εδώ που τα λέμε. Στέλεχος της εθνικής Αλβανίας ήταν και τώρα, πρόσφατα, στο Euro της Γαλλίας. «Χρυσαφικό» είναι για τον Πάοκ. Δεν νομίζω ότι ο Ιβάν θα τον «σκοτώσει» για ψυχία. Θα κοιτάξει να κάνει γερή κονόμα και από εκεί.

Λογικά αυτά, αλλά κάτι δείχνουν. Ή μάλλον, δείχνουν πολλά. Τα πράγματα είναι απλά. Πουλάει ο Ιβάν και πουλάει ό,τι έχει χρηματιστηριακή αξία. Πρώτα Μακ, μετά Κάτσε, μετά ποιος ξέρει ποιος θα ακολουθήσει. Και ξεφορτώνεται βαριά συμβόλαια. Οπως για παράδειγμα του Βίτορ, του Μπερμπάτοφ, του Γκολάσα κ.ά. Παράλληλα βεβαίως, αγοράζει κιόλας. Με τη διαφορά να βρίσκεται όχι στην ποσότητα, αλλά στην ποιότητα. Ολοι αυτοί που μάζεψε πάλι στην Τούμπα, δεν του στοίχισαν ούτε το ένα τέταρτο από τα λεφτά πού παντελόνιασε από την πώληση και μόνο του Μακ! Και δεν βάζω του Κάτσε, που θα είναι επιπλέον.
Αμα δηλαδή βάλεις κάτω τα έσοδα από τις πωλήσεις και τα έξοδα για τις αγορές, θα αντιληφθείς εύκολα ότι η διαφορά που μπαίνει στο… ταμείο του Πάοκ είναι τεράστια. Τόση, ώστε να βεβαιωθείς ότι αυτό που κάνει ο Ιβάν στον Πάοκ, ΔΕΝ λέγεται ΕΠΕΝΔΥΣΗ, αλλά ΑΠΟΣΒΕΣΗ των χρημάτων που έχει βάλει.

Να βεβαιωθείς ότι φέτος η χρονιά θα είναι μία από τις πιο δύσκολες για τον δικέφαλο της Τούμπας. Και βεβαίως, αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει, ότι ΠΑΛΙ θα τους φταίει η «διαιτησία», η «πουτάνα η Αθήνα», το «κράτος του νότου», το «αθηνοκεντρικό κατεστημένο» και…

Εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε. Και όπως θα έχετε αντιληφθεί, το γνωστό παραμυθάκι ήδη έχει αρχίσει. Πώς άρχισε; Ιδού: Ο Γκαγκάτσης (ένας εκ των πολλών) μας θύμισε χθες ότι… η έναρξη του νέου πρωταθλήματος είναι κοντά, με δήλωσή του ότι… «ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα αν δεν αλλάξει η ΚΕΔ». Είναι η πρώτη της νέας περιόδου που γίνεται από παοκτζή. Πέρυσι, οι ανάλογες δηλώσεις παοκτζήδων είχαν ξεπεράσει τις εκατό! Λέτε να έχουμε φέτος κατάρριψη του ρεκόρ;

Ερώτηση: Και τι θα γίνουν, ρε Γκαγκάτση, οι νέοι Ρώσοι παίκτες που κάλεσε ο Ιβάν να έρθουν στον Πάοκ για να… ενισχυθεί έτσι η εθνική Ρωσίας; Αυτό το… σκέφτηκες πριν μιλήσεις; Το αφεντικό το ρώτησες; Πώς θα γίνει δηλαδή, θα κουβαλήσετε εδώ τη μισή Ρωσία από παίκτες και δεν θα παίζετε στο πρωτάθλημα; Σε ποιο πρωτάθλημα; Αυτό που λέτε στημένο και χαρισμένο και ένα σωρό άλλες σαχλαμάρες, εσείς οι ίδιοι; Αν είναι στημένο και δοσμένο και χεσμένο και δεν ξέρω τι άλλο, τότε γιατί ο Σαββίδης κάνει κάλεσμα σε ποδοσφαιριστές από την πατρίδα του; Για να τους έχει και να τους ταΐζει, χωρίς να παίζουν;

Ασε, ρε Γκαγκατσάκο, κοίτα να περνάς κάθε πρώτη από το ταμείο και να ρωτάς αν ο Ρώσος έβαλε το παραδάκι και άσε ήσυχο το πρωτάθλημα. Δεν είναι παιχνιδάκι για να παίζεις το πρωτάθλημα. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, άσχετα αν ορισμένες ομάδες έχουν την κακή τύχη να πέσουν σε ακατάλληλα και επικίνδυνα χέρια.

Ωμοί εκβιασμοί από το δημοσιογραφικό «περιβάλλον Κοντονή»!

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και σαν τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα δημοσιογράφων από το στενό περιβάλλον του Κοντονή, επιδιώκεται ένας περίεργος «ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ» του Θόδωρου Θεοδωρίδη όσον αφορά τη θέλησή του να γίνει στην Αθήνα το συνέδριο της UEFA τον προσεχή Σεπτέμβριο. Στο συνέδριο αυτό, θα εκλεγεί και ο νέος πρόεδρος της UEFA. Λογικό είναι ο κ. Θεοδωρίδης ενόψει αυτού του γεγονότος να θέλει να υπάρχει ομαλότητα, ηρεμία και ησυχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και βεβαίως, όλοι αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα. Κάπου εδώ, όμως, αρχίζει ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ που λέγαμε. Τα μηνύματα που στέλνονται στον κ. Θεοδωρίδη, από το περιβάλλον του Κοντονή βασικά, επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο να υπάρξουν ΦΑΣΑΡΙΕΣ, υπό τη μορφή έντονων διαμαρτυριών από οπαδούς της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που βεβαίως «θα κατέβουν στους δρόμους» (…αυθόρμητα!!!) για να διαταράξουν το συνέδριο και να κάνουν μπάχαλο την εκδήλωση!

Και τι πρέπει να γίνει, για να μην το κάνουν αυτό στον Θεοδωρίδη; Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Πρέπει να… αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ, να βάλει ο Κοντονής τους δικούς του, να αναλάβει άλλη ΚΕΔ, να φύγει ο Γκιρτζίκης, να βγάλει ο ήλιος κέρατα κ.ά.

Μιλάμε για ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ που ΕΛΠΙΖΟΥΝ ότι θα λάβει υπ’ όψιν του ο ισχυρός άνδρας της UEFA αυτή την εποχή, κ. Θόδωρος Θεοδωρίδης, γιος της μεγάλης δόξας του Ολυμπιακού Σάββα.

Εδώ, όμως, θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ΚΕΝΟ στο εκβιαστικό σχέδιο των «τριών Μ.Α.Σ.» (από τα αρχικά των Μελισσανίδη, Αλαφούζου Σαββίδη).
Και το κενό είναι ότι δεν έχει προβλεφθεί η ΔΥΝΑΜΗ του ερυθρόλευκου κόσμου. Αυτού του ΠΡΑΟΥ και ΦΙΛΗΣΥΧΟΥ κόσμου, που δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα, παρά τη συνεχή και ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ που γίνεται εναντίον της ΟΜΑΔΑΣ του.

Και η υπομονή, όμως, έχει τα όριά της. Ορια που κανείς δεν ξέρει μέχρι πού φτάνουν και καλό θα είναι να μη δοκιμάσει κανείς τις αντοχές του. Διότι τότε, ο μη γένοιτο, η κατάσταση θα γίνει εντελώς ανεξέλεγκτη.

Έργα και ημέρες ενός ανεκδιήγητου κρατικοδίαιτου συνδέσμου

Οι άνθρωποι είναι ανεκδιήγητοι! Ομιλώ για τον «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου», γνωστότερο με τα αρχικά ΠΣΑΤ, ο οποίος καμαρώνει ότι έχει στο δυναμικό του το σύνολο των αθλητικών συντακτών, ήτοι τους δημοσιογράφους που ασχολούνται ΚΑΙ με το αθλητικό ρεπορτάζ.

Φυσικά, πρόκειται για έναν Σύνδεσμο απομεινάρι μιας άλλης, ρομαντικής και «ηρωικής» για τη δημοσιογραφία εποχής, που βεβαίως έχει ξεπεραστεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Η σημερινή εικόνα του ΠΣΑΤ, όσον αφορά τις δραστηριότητές του, είναι εικόνα κατάντιας και κακομοιριάς. Οι δράσεις του περιορίζονται σε διάφορα ανούσια σεμινάρια, σε γεύματα και εκδηλώσεις χωρίς σημασία, σε γιορτές που χρησιμοποιούνται βασικά για να κάνει το διάγγελμά του ο εκάστοτε υφυπουργός Αθλητισμού και -τελευταία- στον διχασμό των δημοσιογράφων του αθλητικού Τύπου σε «δικούς» και «μη δικούς».

Είναι πραγματικά εκπληκτική η κακότητα, το μένος, η δημοσιογραφική ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ του ελεεινότερου site όλων των… εποχών, του βρομερού sκατοdna. Και ιδού ένα πρόσφατο, χαρακτηριστικό δείγμα της χυδαίας κοπροδημοσιογραφίας του: Ο ΠΣΑΤ τιμώρησε τον γνωστό συνάδελφο Διονύση Βερβελέ, με διαγραφή (που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι «ποινή», αλλά… ευλογία!) από τα ΜΗΤΡΩΑ του!

Δεν κρίνω την απόφαση, διότι δεν με ενδιαφέρει η ουσία της. Εκείνο που ενδιαφέρει, είναι το πώς αυτό το ΣΑΠΙΟ site που διευθύνεται από ΣΑΠΙΟΥΣ δημοσιογράφους και ανήκει ιδιοκτησιακά στους γνωστούς τρεις ΣΑΠΙΟΥΣ συμμάχους «εξυγιαντές», παρουσίασε σκοπίμως ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΗ την είδηση, προκειμένου να «βρομίσει» όσο το δυνατόν περισσότερο τον καλό συνάδελφο: «Διεγράφη από αθλητικός συντάκτης ο Διονύσης Βερβελές» ήταν ο ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ τίτλος, που βεβαίως χαρακτηρίζει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ την… ποιότητα των δημοσιογράφων του πρασινοκιτρινόμαυρου σάιτ: Κανένας ΠΣΑΤ ή άλλος σύνδεσμος δεν μπορεί να… διαγράψει έναν επαγγελματία δημοσιογράφο από το… επάγγελμά του! Από τα μητρώα του, βεβαίως και μπορεί και με γεια του με χαρά του. Από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, όμως, ούτε να το σκέπτονται οι ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 21/07/2016)

Διαβάστε επίσης