Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διορίζεται Διοικούσα Επιτροπή με πρόεδρο τον Θωμά στη θέση της διοίκησης Γκιρτζίκη!

Διορίζεται Διοικούσα Επιτροπή με πρόεδρο τον Θωμά στη θέση της διοίκησης Γκιρτζίκη!
Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 - 15:42

Επανέρχεται ο εφιάλτης του διορισμού διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ. Σύμφωνα με αδιασταύρωτες και ελεγχόμενες για τη σοβαρότητά τους πληροφορίες, ο τουρκολάγνος κομισάριος της FIFA, κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης, όχι μόνο δεν έχει εγκαταλείψει το σχέδιο της Αλωσης της ΕΠΟ, με την απομάκρυνση της διοίκησης Γκιρτζίκη, αλλά έχει ήδη βρει τους κατάλληλους για την επάνδρωση της διοικούσας επιτροπής η οποία θα αναλάβει τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και θα την οδηγήσει εκ του ασφαλούς στις ασφαλούς αποτελέσματος εκλογές.

Από την ημέρα που το Δ.Σ. της ΕΠΟ ψήφισε τον νέο κώδικα Δεοντολογίας, ο Κουτσοκούμνης αναλώνεται στις έρευνες, τις επαφές και τις μελέτες να βρει τα πιο ιδανικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να διοικήσουν την ομοσπονδία μέχρι να γίνουν οι εκλογές και να αναρριχηθεί στην ύψιστη προεδρική θέση της διοίκησης ο Κοντονής, διά εκπροσώπου του.

Οι έρευνες και οι επαφές, λοιπόν, του Κουτσοκούμνη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λέγαμε, έχουν αποδώσει καρπούς. Και όχι μόνον καρπούς, αλλά και πολλά… εξωτικά φρούτα, όπως διαπιστώνουμε από τα ονόματα που κυκλοφορούν.

Παρουσιάζουμε σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα τα πρόσωπα στα οποία λέγεται ότι έχει καταλήξει ο Κύπριος παράγων, για να απαρτίσουν την επιτροπή που θα αναλάβει τη διοίκηση της ΕΠΟ μέχρι τις εκλογές.
Για τη θέση του Προέδρου, ένας πανέμπειρος και καταξιωμένος παράγων του ελληνικού ποδοσφαίρου, γνωστός στο ευρύτερο κοινό με την προσωνυμία «παραγκάρχης» ή απλά «περίεργος», κατά τον ηγέτη της ΠΑΕ Ξάνθη, κ. Πανόπουλο. Οπως θα καταλάβατε, πρόκειται για τον Θωμά Μητρόπουλο, ο οποίος ήδη έχει δώσει απτά δείγματα της παραγοντικής του δυναμικής, εμφανιζόμενος σε φουαγιέ διαφόρων ξενοδοχείων, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και τη Θεσσαλονίκη(εισιτήρια πηγαινέλα, έξοδα διαμονής, μάσες, ξάπλες, όλα κομπλάν, πληρωμένα από τον καινούργιο «Θείο»).
Κάτω από την πεφωτισμένη ηγεσία του Θωμά, θα λειτουργεί ένας «εκτελεστικός» αντιπρόεδρος (με το «εκτελεστικός» πολύ… κοντά στον… ρεαλισμό). Μέγα φαβορί, υποστηριζόμενο από τον Ρώσο, είναι ο κ. Μηλιωρίδης από τη Θεσσαλονίκη, αν βεβαίως έχει ξεμπλέξει από τις περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη.

Στις Διεθνείς Χέσεις ο Γιαννάκης!

Οι άλλες θέσεις της διοικούσας επιτροπής θα καλυφθούν κατά πάσαν πιθανότητα από τους κ. κ. Γραμμένο, Βούρβαχη και έναν κυβερνητικό επίτροπο, κατ’ επιλογήν του Κοντονή. Τις Διεθνείς Χέσεις λέγεται ότι θα αναλάβει ο πασίγνωστος νταλαβεριτζής Γιαννάκης Παπαδόπουλος («Γιαννάκης» όπως «Κωστάκης», αλλά ουδεμία σχέση με τον Κουτσοκούμνη). Για πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας προορίζεται ο κ. Αχιλλέας Μπέος, πρώην δήμαρχος Βόλου, πρώην διοικητικός παράγων του Πανιώνιου, πρώην ηγέτης του Ολυμπιακού Βόλου και γενικά… «πρώην» σε όλα! Θεωρείται πάντως το κατάλληλο πρόσωπο για τη συγκεκριμένη θέση. Επικεφαλής της επιτροπής Τύπου και ΜΜΕ θα τοποθετηθεί ο διευθυντής γνωστού σκατο-site κ. Θοδωρής Παπαβασιλείου, ο άνθρωπος που από μία παραξενιά της φύσεως, εκεί που κανονικά θα έπρεπε να έχει μάγουλα, έχουν τοποθετηθεί… «κωλομάγουλα»!
Από κάτω του θα είναι μία στρατιά ΑΡΔάκων, κατά προτίμηση από το επικοινωνιακό συγκρότημα Αλαφούζου, με ολίγες και εκλεκτές προσθήκες από τα ρώσικα επικοινωνιακά επιτελεία.

Τέλος, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) θα αποτελείται αρχικά από τις παλιές δόξες της ελληνικής διαιτησίας κ.κ. Μάλαμα Τεβεκέλη, Παναγιώτη Βαρούχα και Θανάση Παπαγεωργίου, προκειμένου να είναι αντιπροσωπευτική και να καταλαμβάνει όλη την γκάμα της ηγετικής ομάδας «τα τρία Μ.Α.Σ.» που ηγούνται της «εξυγιαντικής» προσπάθειας.

Αυτή πάνω-κάτω θα είναι η διοικούσα επιτροπή στα μέλη της οποίας αναμένεται να συμφωνήσουν (όπως συμφωνούν και σε όλα τα άλλα) Κοντονής και Κουτσοκούμνης.

Ξεφτιλίζεται και με τις προτάσεις που καταθέτει και πάντα απορρίπτονται ο Πόα!

Κρατηθείτε! Για μία ακόμη φορά ο Πόα, πιστός στο δόγμα του «φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν», κατέθεσε διάφορες προτάσεις για διάφορα θέματα, οι οποίες για μία ακόμη φορά… απορρίφθηκαν πανηγυρικά!

Για μία ακόμη φορά (τρις!) κατόπιν αποφάσεως της διοίκησής του ο Πόα προσπάθησε να πλασάρει ιδέες για πράγματα που δεν γνωρίζει (αναφέρομαι βασικά στον πρόεδρό του που το παίζει και… συντονιστής όλων των ανάλογων και πάντα γελοίων δράσεων).

Και σε τι αφορούσε η τελευταία πρόταση του Πόα; Βασικά, στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, για τα οποία έχει ήδη καταθέσει άλλες δύο (τουλάχιστον!) διαφορετικές προτάσεις! Συγκεκριμένα, πριν από λίγο καιρό, είχε καταθέσει πρόταση με πλέι οφ για πέντε ομάδες. Λίγο αργότερα, κατέθεσε άλλη πρόταση για πλέι οφ με έξι ομάδες. Φυσικά, οι αλλεπάλληλες παλινωδίες στις τακτικές και προθέσεις του Αλαφούζου, δεν είναι φαινόμενο άγνωστο, ούτε και σπάνιο. Πολύ απλά, όποτε καταθέτει πρόταση η οποία είναι διαφορετική άλλων, προγενέστερών του, είναι η πρόταση η οποία θαρρεί ότι τον συμφέρει στη δεδομένη στιγμή! Και βέβαια, το ότι έτσι ξεφτιλίζεται ακόμα και στους δικούς του δημοσιογράφους (που ρίχνουν άφθονο γέλιο και οι ίδιοι με αυτά που γράφουν!) δεν είναι κάτι που μπορεί να τον απασχολήσει. Ούτε η πρώτη του είναι ούτε η τελευταία.

Οπως ήταν φυσικό, και πάλι αυτές οι τελευταίες προτάσεις του Αλαφούζου, απορρίφθηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ. της Superleague. Δεν πειράζει, όμως. Και τι έγινε που απορρίφθηκαν; Το ότι βγήκαν στη δημοσιότητα και τις διάβασαν τα κουτορνίθια, αρκεί. Την ώρα που όλοι τις έχουν γραμμένες, το πράσινο κοπάδι τις έχει… εγκεκριμένες.


Πού είναι οι… «καταγγελίες», οέο;

Πέρασε η εβδομάδα και ακόμα δεν έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ οι «καταγγελίες» ιδιωτών που προαναγγέλθηκαν με στόμφο από τα ΜΜΕ του Αλαφούζου από την… περασμένη εβδομάδα!
Το σκεπτικό της προαναγγελίας αυτής ήταν ότι θα κατατεθούν καταγγελίες εναντίον του προέδρου κ. Γκιρτζίκη και άλλων μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, προκειμένου να… «αναγκασθεί» έτσι η πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας να ξεκινήσει τις ενέργειές της, που (κατά τους ίδιους) θα οδηγούσαν στην έξοδο τη διοίκηση της ΕΠΟ!

Αυτά γράφανε, αλλά ξαφνικά τα σταματήσανε, πιθανότατα διότι κάπου μούδιασε το χέρι τους και άλλαξαν πλευρό. Το ότι για μία ακόμη φορά έπεσαν έξω, δεν λέει και τίποτα γι’ αυτούς. Θα έλεγε κάτι αν… έπεφταν μέσα, πράγμα που είναι αρκετά και οδυνηρά σπάνιο γι’ αυτούς.

Εν πάση περιπτώσει, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ίσως βρεθεί κάποια στιγμή κάποιος βαλτός από την παράταξη «τα τρία Μ.Α.Σ.» η οποία δίνει τη μάχη της για να επικρατήσει η υγεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να «σπρώξει» τις εξελίξεις και να αναλάβει την ΕΠΟ μια ώρα αρχύτερα. Για να γίνει, όμως, κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρχει προηγουμένως η βεβαιότητα ότι η πρόεδρος της Επ. Δεοντολογίας, που είναι τακτική δικαστής, θα ενεργήσει σύμφωνα με το σχέδιό τους. Κάτι τέτοιο όμως μέχρι στιγμής, δεν βγαίνει από πουθενά. Τείνω να πιστέψω ότι η πρόεδρος «αντιστέκεται» περισσότερο ίσως και από ότι ο Χατζηισαΐας που θέλουν να τον στείλουν με το ζόρι σε ρώσικη ομάδα!

Οπως και να ’χει, θα πρέπει για μία ακόμη φορά να τονίσω ότι οι αποφάσεις της Επ. Δεοντολογίας είναι ΕΦΕΣΙΜΕΣ. Δηλαδή ο κάθε κατηγορούμενος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα κατάθεσης ΕΦΕΣΕΩΣ στην ομώνυμη Επιτροπή της ΕΠΟ. Αλλά και μετά την Εφέσεων, έχει άλλον ένα βαθμό, που είναι το Διαιτητικό δικαστήριο, ή και «ελληνικό CAS» καλούμενο. Επομένως, για να μη δημιουργούνται σχετικές ονειρώξεις, η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί μόνο να αποφασίσει σε ΠΡΩΤΟ βαθμό. Που σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν είναι ούτε οριστικές ούτε τελεσίδικες ούτε και ΑΜΕΣΕΣ όπως θέλανε μέχρι τώρα να τις παρουσιάζουν.

Εν Ολίγοις…

*** Μ’ αρέσει που λένε ότι θέλουν επαγγελματική διαιτησία!
Μωρέ εδώ με… «ερασιτεχνική» και δεν πληρώνουν. Και θα πληρώσουν με… «επαγγελματική»; Τι θα αλλάξει δηλαδή;
*** Δεν ήταν παρών στον τελικό του Euro ο Κύπριος Κουτσοκούμνης. Ολοι οι αξιωματούχοι FIFA και UEFA ήταν παρόντες, εκτός του Κουτσοκούμνη. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο, αλλά το παρακολουθώ και θα μάθω.
*** Τι έγινε, ρε λαμόγια της UEFA; Το Euro τελείωσε. Η Αλβανία τιμωρήθηκε για το ανθελληνικό πανό; Ή το ξεχάσατε;
*** Ερώτηση προς τη διορισμένη από το υφυπουργείο Κοντονή διοίκηση του ΟΑΚΑ: Η ΑΕΚ τα πλήρωσε τα χρέη της για τη χρήση του σταδίου; Ή πάνε κι αυτά να προστεθούν στα 250 εκατομμύρια, για να… στρογγυλέψει το ποσόν;

*** Δεν δέχεται, λέει, ο μάνατζερ του Χατζηισαΐα να φύγει ο παίκτης από τον ΠΑΟΚ και να πάει να παίξει στη Ρωσία. Νομίζω ότι τελικά το πάει… φιρί-φιρί ο μάνατζερ. Δεν ξέρει δηλαδή τι είχε γίνει με τον προηγούμενο δύστροπο μάνατζερ του Κάτσε; Δεν διαβάζει εφημερίδες;
*** Δεν παρακολουθώ τα τουρκικά σίριαλ στην τηλεόραση, γι’ αυτό και δεν έχω σαφή εικόνα. Ενας φίλος, όμως, που βλέπει το «Karadayi», μου ορκιζόταν ότι παίζει σ’ αυτό και ο νεοαποκτηθείς άσος της Κούλας Παλτέιδα. «Λάθος κάνεις, αποκλείεται να είναι αυτός», του είπα, αλλά επέμενε: «Δες το πρώτα και μετά έλα και πες μου ότι δεν ήταν»! Τι του λες τώρα;
*** Πάει και ο Μακ, ο Σλοβάκος του ΠΑΟΚ. Τον σκότωσαν την κατάλληλη εποχή. Την εποχή των εκπτώσεων. Δεν ξέρω μόνο σε πόσες δόσεις θα είναι το ποσόν που θα βάλει ο Ρώσος στην τσέπα. Αλήθεια, πώς λέγεται η τσέπα στα ρώσικα, μήπως… στέπα;
*** Πάντως ο Μακ έφυγε από την Ελλάδα με ένα μεγάλο κενό. Δεν κατάφερε ποτέ να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: Να φορέσει κάποτε την ερυθρόλευκη φανέλα!
*** Δέκα χιλιάρικα πρόστιμο στον Μελισσανίδη και άλλα δέκα στην Κούλα. Οπως και να ’χει, από την ίδια τσέπη θα βγουν και τα είκοσι. Από της… ΑΕΚούλας φυσικά και σιγά μη δώσει ο Νιάου το μερίδιο που του… αναλογεί!

*** Από το περιβάλλον του Νιάου, πάντως, το μόνο σχόλιο που ακούστηκε ήταν ότι «αυτοί οι δικαστές από τον Οκτώβριο θα εκδίδουν τις αποφάσεις τους στα… τρένα»!
*** Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Πάοκ έκανε προχθές ο Κλάνιας, εναντίον του Απόλλωνα Κύπρου, και άφησε υποσχέσεις. Για πολλές Κλάνιες στο μέλλον
*** Πράξη που σίγουρα γεμίζει με υπερηφάνεια τον κόσμο ( αι τον υπόκοσμο μαζί) της Ενωσης, αυτό που διάβασα στα αντικειμενικά και αδέσμευτα ρεπορτάζ: Η Κούλα, λέει, απέρριψε πρόταση «των Γάλλων» για τον… Αραβίδη! Ετσι, «των Γάλλων» γενικώς και αορίστως! Ποιων ακριβώς «Γάλλων», δεν μας φωτίζουν! Ισως της… Λεγεώνας των Ξένων, λέω εγώ. Που του ταιριάζει γάντι.
*** Εκεί, μπορεί να πετύχει κάπου και τον παλιό συμπαίκτη του, τον «τρομοκράτη». Την έχει αράξει για διακοπές σε ένα αντίσκηνο στη μέση της ερήμου, μου είπαν, διότι στην τελευταία συνομιλία που είχε μαζί του, ο διοικητής της Κούλας του είπε κάτι λίαν ανησυχητικό: «Ξέρω πού μένεις»!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/07/2016)

Διαβάστε επίσης

Έτσι χτίστηκε ο ΘΡΥΛΟΣ!

Έτσι χτίστηκε ο ΘΡΥΛΟΣ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για τον Ολυμπιακό, που όποια έδρα και να έχει χρησιμοποιήσει, έχει αποδείξει πως είναι ο αυτοκράτορας. Και αυτό ισχύει και για τη Λεωφόρο.