Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΚΑΛΠΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ!

ΚΑΛΠΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ!
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 - 15:46

Δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει στον Κοντονή και τον κάθε Κοντονή, να χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα «κάλπικο». Δικαίωμά του, αφού έτσι το βλέπει, να το λέει κάλπικο, έστω και χωρίς καμία απόδειξη, κανένα επιχείρημα.

Βεβαίως, δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι με τη… «φιλοσοφία» του Κοντονή συμπαρατάσσονται και άλλοι. Πολύ ολίγοι, βεβαίως, αλλά επώνυμοι και γκλαμουράτοι. Ο Μελισσανίδης, με τον οποίο ο Κοντονής έχει ταιριάξει απολύτως, ο Σαββίδης, πού ΣΚΟΡΠΑΕΙ τα λεφτά του σαν τρελός, για να ρίξει την ΕΠΟ και να αναλάβουν δικοί του άνθρωποι, ο Αλαφούζος με το φιδίσιο, εφάμιλλο της πιο δηλητηριώδους οχιάς μίσος του εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη -άρα και του Ολυμπιακού- και βεβαίως μερικές εκατοντάδες αυλικοί, τσάτσοι, παρατρεχάμενοι και μαυροκουκούληδες καταδότες. Ολοι αυτοί συμφωνούν με τον Κοντονή, διότι έτσι τους συμφέρει να πράττουν τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δικαίωμα του καθενός είναι, ακόμα και αν ζεί -όπως εμείς καλή ώρα- σε απολυταρχικό καθεστώς, να διατυπώνει τη γνώμη και την άποψή του. Για παράδειγμα, εγώ (και μερικά… εκατομμύρια ακόμη) λέμε ότι ΚΑΛΠΙΚΗ είναι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Και δεν το λέμε ξεκάρφωτα, έχουμε ΜΥΡΙΑΔΕΣ λόγους να το λέμε και επιχειρήματα να το στηρίξουμε. Όπως, άλλωστε, φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα πού κυβερνάει έχει πέσει ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 10 % και κινδυνεύει να μην είναι καν αξιωματική αντιπολίτευση.

Γι’ αυτό κι εγώ αποκαλώ ΚΑΛΠΙΚΗ την κυβέρνηση, διότι αν δεν έχει μαζί της τη λαϊκή εμπιστοσύνη και υποστήριξη, δεν είναι γνήσια. Οπως επίσης, ΚΑΛΠΙΚΟ λέω και τον υφυπουργό Αθλητισμού. Δηλαδή, τον κ. Κοντονή, πού βρίσκεται σε αυτόν τον θώκο. Και γιατί τον λέω ΚΑΛΠΙΚΟ; Διότι, πολύ απλά, ένας υπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, πρέπει να ΑΓΑΠΑΕΙ τον Αθλητισμό και να τον ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, να τον ΠΡΟΩΘΕΙ στον δρόμο της προόδου, όχι να τον ΜΙΣΕΙ, να προσπαθεί από το πρωί ως το βράδυ πώς να τον ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ.

ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!!!

ΚΑΛΠΙΚΟΣ ο υφυπουργός λοιπόν. Και να ήταν… μόνον αυτό; Οι ενέργειές του (πάντα ομιλώ ως υφυπουργός) σκορπίζουν αίσθηση ΧΟΥΝΤΑΣ. Δημιουργούν εντυπώσεις ότι πρόκειται περί κοινού ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ. Εδραιώνουν την άποψη ότι στη θέση ενός λεπτού και ευαίσθητου κυβερνητικού πόστου έχει τοποθετηθεί ένας ΕΧΘΡΟΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Και κυρίως, ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ανερμάτιστο ΥΠΟΚΡΙΤΗ, πού χρησιμοποιεί ΑΓΑΡΜΠΑ και ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ, χωρίς καν να υπολογίζει την προσωπική του αξιοπιστία, γλώσσα αόριστη, γεμάτη γενικότητες, μεγαλοστομίες, λέξεις και εκφράσεις ατεκμηρίωτες και κενές περιεχομένου.

Διαβάζω για παράδειγμα στη χθεσινή, πιο πρόσφατη, δήλωση περί της… αναγκαιότητας να διακοπεί το… «κάλπικο πρωτάθλημα», να μη διστάζει να χρησιμοποιήσει με ΕΝΤΟΝΑ ΧΛΕΥΑΣΤΙΚΟ τρόπο ακόμα και τη σημερινή ΠΛΗΓΗ της χώρας μας, την ΑΝΕΡΓΙΑ: «Σεβόμενος απόλυτα τις επενδύσεις ιδιοκτητών και μετόχων στο ποδόσφαιρο και την εργασία εκατοντάδων επαγγελματιών και αθλητών, αναρωτιέμαι λοιπόν: Για αυτό το ποδόσφαιρο εργάζονται τόσοι άνθρωποι;» Πάλι καλά δηλαδή πού… τη σέβεται την εργασία εκατοντάδων (πού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ αλλά ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ, αλλά ο υποκριτής και ψεύτης Κοντονής κάνει ότι δεν το ξέρει!!!) επαγγελματιών και αθλητών. Γι’ αυτό και…φροντίζει, καταστρέφοντας το αντικείμενο της εργασίας τους, δηλαδή το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, να τους στείλει μια ώρα αρχύτερα στον ΟΑΕΔ!
Αναρωτιέμαι, αν… ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΟΤΑΝ την εργασία των ανθρώπων αυτών, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ; Θα τους έστελνε στα κάτεργα;

ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΒΡΟΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ο υποκριτής, ψεύτης και ΚΑΛΠΙΚΟΣ υφυπουργός, βρίσκεται σε κρίση. Δεν γνωρίζω την ακριβή επιστημονική ορολογία, αλλά το βέβαιο είναι πως ομιλούμε για μια ιδιαίτερα βεβαρημένη κατάσταση, με προφανή τον παροξυσμό της.

Δεν ξέρω πού πάει, πού θα καταλήξει, ποιες θα είναι οι εξελίξεις σ’ αυτή την υπόθεση, αλλά ούτε και να μαντέψω μπορώ, καθ’ ότι η υπόθεση πλέον είναι εξαιρετικά περιπεπλεγμένη. Αυτό που μπορώ να πω τούτη την ώρα, είναι ότι το πρωτάθλημα δεν «κινδυνεύει» πλέον. Και δεν κινδυνεύει, διότι ΗΔΗ έχει ΧΑΛΑΣΕΙ, Εχει ΜΙΣΟΔΙΑΛΥΘΕΙ. Εχει υποστεί σχεδόν ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ο,τι και να γίνει, από δω και πέρα, το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να βρει τη χαμένη του αίγλη. Ο Κοντονής το ΒΡΟΜΙΣΕ τόσο, με τις πράξεις και τις δηλώσεις του, πού ακόμα και η επιβίωση του πρωταθλήματος τίθεται εν αμφιβόλω. Πέστε ότι μετά την 5η Σεπτεμβρίου ο Κοντονής θα αποφασίσει ότι πρέπει να συνεχιστεί. Και δεν βάζω την πιθανότητα, αύριο - μεθαύριο (εκτός αν τον ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΒΙΑΙΑ στο μεταξύ) να του κάτσει κάτι στραβά και να το… ξεναδιακόψει; Δεν υπάρχει απλούστερη διαδικασία για τον Κοντονή να διακόπτει, να αναβάλει, να ματαιώνει, να παίζει στα γόνατά του ένα ΘΕΣΜΟ ποδοσφαιρικό, ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

Το παραβλέπω όμως αυτό, χάριν της κουβέντας και προχωράω. Πέστε ότι αποφασίζει και διατάσσει τη συνέχισή του από τις 5 Σεπτεμβρίου και μετά. Με τις τρεις ομάδες μας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και δη Ομίλων, όπου απαιτούνται μίνιμουμ ΕΞΙ αγώνες για την κάθε μία. Με αγώνες της Εθνικής ομάδας (αυτή κι αν γράφει στα… φρυδάκια του) για τους προκριματικούς του Μουντιάλ. Με αναγκαστικές διακοπές λόγω αργιών και εορτών.

Το πιο ανώδυνο πού θα συμβεί, θα είναι η έλλειψη ημερομηνιών! Αναγκαστικά, θα στενέψουν τα περιθώρια και θα πυκνώσουν οι αγώνες. Θα έχουμε δύο αγώνες την εβδομάδα και ΠΕΝΤΕ κάθε δύο εβδομάδες! Πως γίνεται αυτό ; Βάλτε τα κάτω και θα δείτε. Εχει ξαναγίνει, άλλωστε.

Αναλογισθείτε επιπλέον τη συμπύκνωση των χορηγιών, τη μείωση των τηλεοπτικών, τη ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ισχυροποιήσεως των ομάδων με ΚΑΛΕΣ μεταγραφές, την απαξίωση από το κουρασμένο πλέον φίλαθλο κοινό (δεν είναι όλες οι ομάδες… Ολυμπιακός να μη φοβάται τέτοια επίπτωση) και πολλά άλλα. Τα οποία ο Κοντονής δεν φαίνεται να τα υπολογίζει. Οχι ότι δεν τα ξέρει, όχι ότι δεν τα περιμένει, το αντίθετο. Επειδή ακριβώς ΤΑ ΞΕΡΕΙ και επειδή γνωρίζει ότι με αυτό τον τρόπο το πρωτάθλημα πλέον ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ, κάνει αυτά πού κάνει! Διότι, όπως προείπαμε, σκοπός του Κοντονή δεν είναι να προστατεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά να το ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ.

Αγωγή από τη Superleague για τις ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ του δηλώσεις!

Τι βλέπω να γίνεται από δω και πέρα; Θα προσπαθήσω να τα μαζέψω λίγο. Κατ’ αρχήν, σήμερα στη Superleague θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της. Τα θέματα της συνεδρίασης είναι δύο. Πρώτο, το τι μέλλει γενέσθαι με την αναβολή του Κοντονή και καθορισμός των επόμενων ενεργειών. Και δεύτερο, πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα, μετά από αυτή την εξέλιξη. Δεν ξέρω τι θα γίνει και τι θα αποφασιστεί, αλλά ξέρω πολύ καλά τι θα έκανα ΕΓΩ, αν ήμουνα άμεσα ενδιαφερόμενος, μέλος της Λίγκας.

Αυτό, λοιπόν, πού θα έπραττα, ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ τα’ άλλα, θα ήταν ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ σε βάρος του ΚΟΝΤΟΝΗ.
Και αυτό δεν το γράφω λόγω της διακοπής, αλλά λόγω της ΔΗΛΩΣΕΩΣ του Κοντονή ότι το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, δηλαδή το ΠΡΟΪΟΝ της Superleague, είναι ΚΑΛΠΙΚΟ!

Η συγκεκριμένη δήλωση Κοντονή, είναι απαξιωτική, μειωτική, προσβλητική και ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΗ για το Πρωτάθλημα, το οποίο διοργανώνει η Superleague εκπροσωπώντας ΟΛΕΣ τις ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, τους επενδυτές μεγαλομετόχους και τους μετόχους τους. Πέρα από τον χαρακτηρισμό «κάλπικο», ο υφυπουργός αναφέρει ότι πρόκειται για «κατ’ ευφημισμό επαγγελματικό πρωτάθλημα, το οποίο στερείται εξ ορισμού θεσμικής νομιμοποίησης, δεν διαθέτει το ελάχιστο νομικό υπόβαθρο και κανονιστικό πλαίσιο…» κ.λ.π., κ.λ.π.

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΤΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ;

Ομιλεί χρησιμοποιώντας ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ και ΨΕΥΤΙΕΣ, για ένα πρωτάθλημα πού διαθέτει και τη ΝΟΜΙΚΗ και την ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ νομιμοποίηση και μάλιστα άπλετη και αναμφισβήτητη.

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΟΜΟΙ σχετικοί με το πρωτάθλημα, όπως και ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ από τα δικαστήρια, βάσει των οποίων ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ και ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ τα πρωταθλήματα! Τι ΠΑΠΑΡΙΕΣ λοιπόν μας λέει ο Κοντονής; Τα θέλει και τα λέει, ή του ξεφεύγουν πάνω στην παραζάλη του; Αγωγή, λοιπόν, θα αποφάσιζα για τις δηλώσεις του Κοντονή και ασφαλιστικά μέτρα ή ό,τι άλλο, για την ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ και ΦΑΣΙΖΟΥΣΑΣ νοοτροπίας αναβολή.

Και από ‘κει κι έπειτα, επειδή οι ΤΣΑΤΣΟΙ, οι ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ, οι ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ και οι ΜΑΦΙΟΖΟΙ δεν λείπουν ούτε από τη Superleague, ακόμα και αν δεν περάσει η προσφυγή από τον Συνεταιρισμό, μπορεί να την κάνει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΘΙΓΟΜΕΝΟΣ και έχων έννομο συμφέρον, ΑΤΟΜΙΚΑ. Και είμαι βέβαιος, ότι με αυτό θα συμφωνήσει η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ.

Εν Ολίγοις

*** Στο μεταξύ, η ΑΕΚ κλείνει φιλικά, προφανώς γνωρίζοντας από πριν την απόφαση του Κοντονή της και ξεπουλάει παίκτες, προφανώς γνωρίζοντας τα σχέδια του Κοντονή της για άλωση και ολική καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η αρχή έγινε με τον Μπαρμπόσα και ακολουθούν -όπως διάβασα σε συλλογικό της έντυπο- οι Αραβίδης, Σιμόες, Μάνταλος και ό,τι άλλο… «ασημικό» έχει περισσέψει.
Για όποιον γνωρίζει πράγματα και ΠΡΟΣΩΠΑ από παλιά, δεν κάνει καμία εντύπωση. Ετσι ήταν πάντα: Ο,τι πιάσει, όπως το πιάσει και ΟΣΟ πιάσει.

*** Της την είχαν στημένη της ΕΠΟ με τους ορισμούς διαιτητών. Περίμεναν ότι δεν θα ορίσει, για να την καθίσουν μετά στο σκαμνί, ότι δεν έπραξε τα νόμιμα και ευθύνεται για την αναβολή.
Δεν τους την έκανε τη χάρη, όμως, ο Γκιρτζίκης. Εκατό η αλεπού και… εκατόν πενήντα τα αλεπουδάκια, γίνεται; Δεν γίνεται!
*** Τα λεφτά του Ρώσου είναι πολλά και δεν τα λογαριάζει, προκειμένου να κάνει το δικό του. Του Ρώσου λέω, δεν λέω ποιανού Ρώσου. Μπορεί να λέω για τον Πούτιν, μπορεί για τον Αμπράμοβιτς, μπορεί για οποιονδήποτε Ρώσο λεφτά. Θα δείξει…
Εμαθα, μάλιστα, ότι τελευταία φεύγουν και αμέτρητα… πενηντάευρα, με προορισμό την έδρα της FIFA και της UEFA, οι οποίες, λέει, «έχουν ήδη βρομίσει». Ετσι ακούγεται δηλαδή.

*** Παρ’ τε το χαμπάρι, κύριοι. Η διαφθορά ΓΥΡΩ και ΕΞΩ από το ποδόσφαιρο, είναι μεγαλύτερη από την όποια διαφθορά ΕΝΤΟΣ ποδοσφαίρου. Θα φανεί κι αυτό, προσεχώς.

*** Μου το αφηγήθηκε παλιός φίλος, ο πρώην διαιτητής Κώστας Βράιλας, πού διάβασε αυτά πού έγραφα για τη ΔΕΑΒ και τον αντιπρόεδρό της, κ. Μπέλο, και το θυμήθηκε: «Την εποχή πού η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά ήταν υπουργός, ο Μπέλος μου τηλεφώνησε “για να μου πει χρόνια πολλά”. Απόρησα, γιατί είχαν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τη γιορτή μου! Καλά, παρατήρησα, με παίρνεις για χρόνια πολλά μετά από… πενήντα μέρες; Τώρα με θυμήθηκες; Τότε, αφού μου “θύμισε ότι είμαστε φίλοι”, με ενημέρωσε ότι “τηλεφωνούσε εκ μέρους της Πετραλιά που έκανε προεκλογική συγκέντρωση και έπρεπε να πάω”. Η απάντησή μου ήταν “κάνε μου τη χάρη και άσε με ήσυχο”»!

Ωστε… ήταν και της Φανούλας ο Ζήσης; Εκτός, δηλαδή, του Τριβέλα, του Ρεβελάκη, του Ρουμπή, του Δέδε, και της… μισής τουλάχιστον επιτροπής Αθλητισμού της Ν.Δ., ήταν και της Φάνης; Και τώρα είναι… του Κοντονή;

Τι άλλο θα δούμε, αδέλφια μου…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 20/08/2016)

Διαβάστε επίσης