Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκλογές ΕΠΟ: Ο αριστεροφασισμός εναντίον των δημοκρατικών διαδικασιών!

Εκλογές ΕΠΟ: Ο αριστεροφασισμός εναντίον των δημοκρατικών διαδικασιών!
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 - 15:27

Για να μη σας αφήσω πάντως εντελώς… «ανικανοποίητους», θα σας πω τούτο μόνο: Ηταν ΣΑΦΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ από την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο παρατάξεις! Οι εκλογές είναι χαμένες για τους τύπους του Ιβάν Σαββίδη και των συμμάχων του και αυτό το ξέρουν και οι ίδιοι, γι’ αυτό και έχουν φάει τα λυσσακά τους να ΡΙΞΟΥΝ τη διοίκηση Γκιρτζίκη με ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ βεβαίως με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τις ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ διαδικασίες. Προσπαθούν καθημερινά να εφευρίσκουν κάτι για να προδικάζουν ενοχές και παραπομπές, προσπαθώντας απεγνωσμένα να ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ την εκλογική αναμέτρηση.

Μέχρι τώρα βεβαίως, ΟΛΕΣ τους οι προσπάθειες έχουν βρει ΒΡΑΧΙΑ και έχουν συντριβεί ακριβώς λόγω του ότι παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των πολιτικών λιμοκοντόρων τυχοδιωκτών η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ακόμα ανθίσταται στη χώρα μας και οι δημοκρατικές διαδικασίες ακόμη δεν έχουν… παραδώσει πνεύμα στις επιθέσεις του «αριστεροφασισμού».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα περί βουλεύματος για την κάρτα Υγείας, που «εκδόθηκε» και… «θα προκαλούσε την πτώση της διοίκησης Γκιρτζίκη». Η σχετική «είδηση» δημοσιεύτηκε την Τρίτη 16 Αυγούστου στα γνωστά κουραδο-sites των γνωστών ΑΡΔάκων της αφόρητα… «εξυγιαντικής» κοπροδημοσιογραφίας!

«Παραπέμπονται σε δίκη όλοι οι εμπλεκόμενοι! Τέλος οριστικά από το ποδόσφαιρο ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης», έγραφαν, «αποκαλύπτοντας» και διάφορες λεπτομέρειες του «βουλεύματος», που μόνον εκείνοι μπορούσαν να ξέρουν. Τα ΜΜΕ που έγραφαν όλα αυτά, βεβαίως ανήκουν στο συγκρότημα του Αλαφούζου και ως εκ τούτου έγιναν πιστευτά από πολλούς, διότι τέτοιου είδους πληροφορίες μόνον κάποιες δημοσιογραφικές παπαγαλίνες, χωμένες μέχρι τα μπούνια στους δυσώδεις διαδρόμους και τα σκοτεινά γραφεία των δικαστικών μεγάρων θα μπορούσαν να υφαρπάξουν.

Αυτά, είπαμε, έγιναν στις 16 Αυγούστου. Εως σήμερα, 23 Αυγούστου, κανένα απολύτως βούλευμα δεν έχει κάνει την εμφάνισή του, αλλά και ο Γκιρτζίκης… εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος της ΕΠΟ με δυναμική και εντυπωσιακή παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι ΑΡΔακες για μία ακόμη φορά ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ από τον χρόνο και το ΥΠΟΠΤΟ, ΠΟΝΗΡΟ και ΑΝΗΘΙΚΟ παιχνίδι τους αποκαλύφθηκε. Δεν υποστηρίζω ότι το περιεχόμενο του βουλεύματος που δημοσιεύτηκε είναι και καλά ψεύτικο. Μπορεί και να είναι έτσι. Μπορεί και να μην είναι, ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, διότι δεν είμαι χωμένος στα ΣΚΑΤΑ της δικαστικής παράγκας. Εγώ, απλά περιμένω να ΒΓΕΙ το βούλευμα για να το διαβάσω και να το κρίνω. ΑΥΤΟΙ, εννοώ οι ΤΣΑΤΣΟΓΡΑΦΟΙ, οι ΣΙΧΑΜΕΡΟΙ ΑΡΔΑΚΕΣ των σκατοσάιτς, όμως, ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ το περιεχόμενο ενός βουλεύματος που ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ; Ποιος θα μπορούσε να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτό το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ; Μήπως ο διαπρεπής δικαστικός που έχει αναλάβει τη σύνταξή του;

Αλλά μην τα ζητάμε όλα από έναν άνθρωπο. Αυτός ακόμα… «καθαρογράφει», αυτά που… ήδη έχουν ΓΡΑΦΤΕΙ στο πιο ΒΡΟΜΙΚΟ και ΑΝΗΘΙΚΟ μέρος του διαδικτύου.

Εν Ολίγοις…

*** Τι γίνεται με τη… «διοικούσα επιτροπή» στην ΕΠΟ; Ακόμα… δεν τοποθετήθηκε;
Αυτό που εγώ άκουσα, είναι ότι το πιθανότερο είναι η τοποθέτηση… «διοικούσας ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ» στο… Υφυπουργείο Αθλητισμού!

*** Θα ξαναβάλει υποψηφιότητα, λέει, για πρόεδρος της Superleague ο… άρτι παραιτηθείς Γιώργος Στράτος! Δεν μου φαίνεται παράξενο, αν του είπαν να κάνει έτσι, έτσι πρέπει να κάνει. Το μεροκάματο πάνω απ’ όλα. Εγώ, πάντως, έχω λόγους να τον θεωρώ «Δούρειο Ιππο» του Μελισσανίδη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και για να είμαι ακόμα πιο ΣΑΦΗΣ, εγώ την ΚΑΡΑΜΕΛΑ της «αντικειμενικότητας» που πούλαγε «από δω κι από κει» πριν γίνει πρόεδρος, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΤΡΩΓΑ ποτέ!

*** Γιατί εγώ -και συγγνώμη που χρησιμοποιώ τόσο πολύ το «εγώ» στο κείμενό μου- ΞΕΡΩ πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στο ποδόσφαιρό μας και τους διπρόσωπους τους τσακώνω με τη μία.

*** Ειδησούλα με ενδιαφέρον. Σήμερα η Αλ Νασρ, ομάδα του Νίλμαρ, δίνει τον πρώτο της επίσημο αγώνα της περιόδου. Παίζει με την Ελ Τζάις στο Κατάρ στο λεγόμενο «Τσάμπιονς Λιγκ» των χωρών του Κόλπου. Η ρεβάνς θα γίνει στην έδρα της Αλ Νασρ, στο Ντουμπάι, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η αυτοκτονία της τελευταίας Πόντιας π…άνας!



Ξέρετε πότε αυτοκτόνησε η Πόντια π…άνα; Οταν ανακάλυψε ότι οι άλλες έπαιρναν λεφτά γι’ αυτό που έκαναν. Ανέκδοτο είναι, όπως θα καταλάβατε. Οπως ήταν ανέκδοτο αυτά που λέγονταν για κάποιες εκλογικές γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ, ότι κάποιοι πρόεδροι ΕΠΣ που «ήταν στα πράγματα» έπαιρναν λεφτά -ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, δεκάδες χιλιάδες ευρώ- για να… «προσηλυτίσουν» και «να φέρουν κοντά στην παράταξη» άλλες ενώσεις που κι αυτές «ήθελαν το κατιτίς τους» για να ψηφίσουν… «κατά συνείδηση»!

Ανέκδοτο ήταν όλα αυτά και ακόμα πιο ξεκαρδιστικό ανέκδοτο ότι τα λεφτά που έπαιρναν κάποια λαμόγια για να «φέρουν ψήφους», είτε δεν έφταναν ποτέ στον προορισμό τους είτε έφταναν… μισά.

Ναι, φίλοι μου, τέτοιου είδους κακόγουστα ανέκδοτα κυκλοφορούν σχεδόν πάντα όποτε υπάρχουν εκλογές στην ΕΠΟ. Μερικοί μάλιστα εύχονται να γίνονται πολύ νωρίτερα από την τετραετία, για να κονομάνε πιο συχνά και πιο πολλά.

Για να είμαι ειλικρινής, τέτοιου είδους ανεκδοτικές καταστάσεις δεν γίνονται μόνο στις εκλογές της ΕΠΟ. Αν καθόμουνα να γράψω πόσες φορές και σε πόσες περιπτώσεις έζησα από κοντά τέτοια ανέκδοτα, το βιβλίο μου θα ξεπερνούσε σε όγκο το… «Πόλεμος και Ειρήνη»!

Η κατάσταση που έζησα από κοντά πάντως και δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ, ήταν της εποχής της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χρήμα κινήθηκε τότε, πόσοι κονόμησαν και σε πόσους… ανέμους σκορπίστηκαν τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων! Χαρακτηριστική η εικόνα που μου έχει μείνει, του Αφρικανού παράγοντα του… «Ολυμπιακού Κινήματος», ο οποίος στις επίσημες τελετές και δεξιώσεις φορούσε μία λευκή κελεμπία, οι… τσέπες της οποίας έφταναν μέχρι τον αστράγαλο σε βάθος! Και όπως περιφέρονταν ανάμεσα στους άλλους επισήμους, οι τσέπες του έχαιναν ορθάνοιχτες να υποδεχτούν ό,τι τέλος πάντων προσφέρονταν να φιλοξενηθεί εκεί.

Φυσικά, ανέκδοτα είναι και όλα όσα ακούγονται για τις Ενώσεις (ή μάλλον, για να κυριολεκτούμε) τους εκπροσώπους Ενώσεων που πήγαν στη σαββατιάτικη συγκέντρωση του Ρώσου μεγαλοεπενδυτή κ. Σαββίδη, προκειμένου να δοθεί το χρίσμα της υποψηφιότητας για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ σε εκλεκτό του.

ΑΡΤΟ-ΚΛΑΣΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ!

Εδώ, επειδή τα ανέκδοτα κάπου μπορεί να μπερδεύονται με την πραγματικότητα, θα προσπαθήσω να βάλω τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη, ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου για τις εκλογές της ΕΠΟ, στον κ. Γραμμένο, μέχρι τώρα πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας και πιστό, φιλότιμο και πρόθυμο Παοκτζή. Κάποιοι λένε ότι το «Παοκτζής» προστέθηκε τελευταίως στις οπαδικές ιδιότητες του κ. Γραμμένου και δη, από την στιγμή που εμφανίστηκε ο «μεγαλοεπενδυτής» Σαββίδης. Μέχρι τότε (λένε) ήταν Αρειανός.

Δεν νομίζω ότι έχει σημασία αυτό, διότι έτσι όπως εμφανίζονται οι αναλογίες ως τώρα, ο κ. Γραμμένος έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει… «Αρειανός» (δλδ. κάτοικος του πλανήτη Αρη) παρά πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο Σαββίδης «δεν πουλάει» σαν προσωπικότητα και δυναμική. Μπορεί να αγοράζει εύκολα, αλλά δεν πουλάει καθόλου. Μάλλον σαν μία καλτ, γραφική φυσιογνωμία που δεν έχει σχέση και επαφή με το ποδόσφαιρο δίνει την εντύπωση, παρά σαν σοβαρός και υπεύθυνος παράγων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Δεν πείθει ο κ. Σαββίδης και λόγω παρόντος και λόγω παρελθόντος. Φυσικά, η χάρη του συνοδεύει και τους ανθρώπους του. Ολοι κρίνονται εν προκειμένω ως υπάλληλοι, ή συνεργάτες, ή σύμμαχοι του κ. Σαββίδη και όχι ως αυτοτελείς προσωπικότητες.

Πού είναι, τώρα, το ανέκδοτο: Θα το αναφέρω όπως το άκουσα να μου το αφηγούνται ΑΥΤΟΠΤΕΣ και ΑΥΤΗΚΟΟΙ μάρτυρες, παρόντες στη συγκέντρωση.

«Η όλη εκδήλωση», μου είπαν, «είχε πολλά χαρακτηριστικά λειτουργίας στην εκκλησία. Οι πιστοί παρακολούθησαν με κατάνυξη όλα τα… «Πάτερ Ημών» και τα «Πιστεύω σε ένα Θεό, τον Ιβάν τον Βρομερό, πατέρα υιό και παντοκράτορα». Κι όταν ο ΑΡΧΙΔΙΑ-κονος άρχισε τα «δι’ ευχών των τριών αγίων πατέρων ημών», σχημάτισαν ουρά για να πάνε να προσκυνήσουν στο ιδιαίτερο, στο βάθος, όπου και… μετα - «ΛΑΜΒΑΝΑΝ» τα… «αντι-«ΔΩΡΑΚΙΑ» τους».

Και ο αφηγητής του ανεκδότου, κατέληξε χαμογελώντας: «Την αρτο-ΚΛΑΣΙΑ θα τη φάνε στη μούρη όταν γίνουν οι εκλογές»!

ΞΑΝΑΚΟΝΟΜΗΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!

Τι σόι ανέκδοτο ήταν αυτό, τώρα, μη μου ζητάτε να πω τη γνώμη μου. Κάποιοι γελάσανε, κάποιοι όχι. Οπως γίνεται σε όλα τα ανέκδοτα. Είναι θέμα γούστου δηλαδή και υποκειμενικής κρίσης.

Κάποιοι άλλοι γελάσανε με μία και μόνη ατάκα: Οτι ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΕΣ τις εκλογές της ΕΠΟ, έχει ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΧΟΝΤΡΑ λεφτά ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ που είχε κονομήσει και σε ΔΥΟ, τουλάχιστον, εκλογικές διαδικασίες παρελθόντων ετών! Ξέρετε, ένα από εκείνα τα λαμόγια που -όπως αναφέρεται στα ανέκδοτα- παντελονιάζανε λεφτά για να τα δώσουν, αλλά τελικά τα κρατάγανε για την πάρτη τους!
Ε, αυτό δεν είναι για να γελάει κανένας, αλλά για να ΞΕΚΑΡΔΙΖΕΤΑΙ στα γέλια, στην κυριολεξία.

Μέσα στην ακατάσχετη ανεκδοτολογία, τοποθετώ με τη σειρά μου και τα περί είκοσι εννέα Ενώσεων που βρέθηκαν δήθεν στη συγκέντρωση. Νομίζω ότι κάπου έχει γίνει λάθος, όχι στο μέτρημα, αλλά στη σύμμειξη των παρόντων. Μετρήθηκαν μαζί οι πραγματικοί εκπρόσωποι των Ενώσεων, με τα λαμόγια. Εγινε δηλαδή κάτι σαν αυτό που λέει η σοφή παροιμία:

«Μάθανε ότι… αγαπιόμαστε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι»!

Ποιος ήταν ο πραγματικός αριθμός των Ενώσεων πού ήσαν παρόντες; Δεν θα σας πω για δύο λόγους. Ο ένας, ότι… δεν ξέρω! Ο άλλος, ότι… και αν ήξερα, δεν θα σας έλεγα, για λόγους ευνόητους! Διαλέγετε και παίρνετε.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/08/2016)

Διαβάστε επίσης

Μικροί-μεγάλοι στο ίδιο καφενείο!

Μικροί-μεγάλοι στο ίδιο καφενείο!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για την τύχη που έχουν ΠΑΟ και ΠΑΟΚ να παίζουν την ίδια ημέρα ευρωπαϊκό ματς με τον Ολυμπιακό.

ΕΠΟ - ΚΟΝΤΟΝΗΣ 2-0!

ΕΠΟ - ΚΟΝΤΟΝΗΣ 2-0!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.