Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΜΟΝΟΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΜΟΝΟΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 - 15:52

Μάλιστα, κύριοι. Καλά αρχίσαμε. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε και απ’ ό,τι γράφουν οι ΑΡΔακες, αυτή τη φορά θα έχουμε πραγματικό πρωτάθλημα. Δηλαδή, τα προηγούμενα πρωταθλήματα τι ήταν; Δεν ήταν… πραγματικά; Ναι, σου λένε, δεν ήταν πραγματικά, ήταν… κάλπικα! Γιατί ήταν κάλπικα; Μα, επειδή… τα πήρε ο Ολυμπιακός!

Αυτή είναι η λογική τους, αυτή η φιλοσοφία τους, αυτό και το μοναδικό… «επιχείρημά» τους: Οσα πρωταθλήματα πήρε και παίρνει ο Ολυμπιακός, είναι… κάλπικα! Οσα πήρε κάποιος άλλος, πλην του Ολυμπιακού, ήταν κανονικά, πραγματικά και… αυθεντικά.

Το θέμα, όμως, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν είναι το τι γράφουν και ποιους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούν οι τσατσογράφοι. Υπάρχε,ι άλλωστε, και η σοφή παροιμία, που τους… απαλλάσσει: «Διάβαζε μαλάκες, να διαβάζεις μαλακίες. Διάβαζε πού@@@δες, να διαβάζεις που@@@ές».

Ετσι είναι. Η λαϊκή σοφία ομιλεί, άρα αντίλογος ουδείς. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι τι γράφουν αυτοί, αλλά πως ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ αυτά που γράφουν αυτοί. Ειδικότερα, πως χρησιμοποιούνται από ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, οι οποίοι τα ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ προκειμένου να «δικαιολογήσουν» τον λαϊκισμό τους ή τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ τους ΒΛΕΨΕΙΣ.

Βγαίνει, λοιπόν, ο επί του Αθλητισμού πολιτικός αρμόδιος Κοντονής και κάνει δηλώσεις «για το πρωτάθλημα». Και τι λέει; Προσέξτε: «Εγώ πιστεύω πως οι Ελληνες φίλαθλοι θέλουν ένα πρωτάθλημα που να το χαίρονται οι ίδιοι, χωρίς βία και χωρίς στησίματα».

ΠΟΣΑ… ΚΙΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;

Φυσικά, αυτές τις αηδίες ο Κοντονής τις είπε εκεί όπου ήταν σίγουρος ότι δεν θα αντιμετωπίσει αντίλογο. Σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν τα πληροφορηθήκαμε και εμείς, που δεν μπορεί να μας ΤΑΪΣΕΙ ΣΑΝΟ κανένας. Εδώ δεν κατάφεραν να μας ταΐσουν στο παρελθόν υπουργοί και υφυπουργοί με αξία, πόσο μάλλον ένας Κοντονής.

Πάμε λοιπόν να τα δούμε πιο προσεκτικά τα λόγια του μεγαλύτερου υπουργού όλων των εποχών, σύμφωνα με την άποψη ενός… θαυμαστή του, που… του έχει απαγορευθεί να ασχολείται με το ποδόσφαιρο!

Πιστεύει λοιπόν, όπως λέει, ο Κοντονής, ότι οι Ελληνες φίλαθλοι θέλουν ένα πρωτάθλημα χωρίς βία και χωρίς στησίματα. Δηλαδή, θα μπορούσε να ήταν και αλλιώς, να γουστάρουν οι Ελληνες φίλαθλοι πρωτάθλημα με βία και με στησίματα, έτσι; Πόσα κιλά… υφυπουργός πρέπει να είσαι, για να λες τέτοιες παπαρίες;

ΒΙΑ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ

Ας πάρουμε ΠΡΩΤΑ τη ΒΙΑ, γιατί είναι μία από τις αοριστίες που επικαλείται συχνότατα ο Κοντονής. Επειδή, λοιπόν, και εγώ προσωπικά δεν είμαι από αυτούς που επιθυμούν τη βία στο ποδόσφαιρό μας, ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ τον υφυπουργό ότι δυστυχώς, η βία όχι μόνον ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να ΥΠΑΡΧΕΙ, αλλά αυτή την εποχή είναι ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ, ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ και πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ από ποτέ άλλοτε! Η βία χτύπησε πρόσφατα και στην κλήρωση της Β’ Εθνικής, η βία χτυπάει καθημερινά την πόρτα του προέδρου της ΕΠΣ Αχαΐας, ο οποίος ήδη την κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη, η βία με τη μορφή απειλών λειτούργησε και στην ΕΠΟ, μόλις χθες, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση τη αστυνομίας, η βία ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ στις εκλογές διαφόρων ΕΠΣ, με κορυφαία την ΒΙΑ των ΣΥΜΜΑΧΩΝ και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ του Κοντονή, όπως π.χ. στη ΖΑΚΥΝΘΟ, η βία είχε χτυπήσει στη Λευκάδα, η βία χτύπησε προχθές στη Νίκαια, η βία ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τον Κοντονή, όχι μόνον εξακολουθεί να υπάρχει και να πρωταγωνιστεί, αλλά έχει ΕΠΙΛΕΓΕΙ ως μέσον ρύθμισης των εκλογικών εξελίξεων στην ΕΠΟ!

Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ο ΙΔΙΟΣ αυτός υφυπουργός που τόσο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ προσπαθεί να «εξορκίσει» δήθεν τα φαινόμενα, είναι αυτός που ΕΜΜΕΣΑ την ΠΡΟΚΑΛΕΙ και την υποθάλπει, με τα μηνύματα διάσπασης και διχασμού που εκπέμπει σε κάθε του δήλωση, σε κάθε του δραστηριότητα, «χωρίζοντας» τους Ελληνες φιλάθλους σε «δικούς και μη δικούς», αλλά και με την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ και απροσχημάτιστη πλέον, αδιαφορία του για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ που χρησιμοποιεί κάθε τρόπο και μέσον προκειμένου να ΠΑΡΕΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

ΚΑΛΠΙΚΑ… ΞΕΚΑΛΠΙΚΑ, ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

Ας δούμε και το δεύτερο σκέλος της βλακώδους δήλωσης Κοντονή. Οτι οι φίλαθλοι δεν θέλουν στημένα πρωταθλήματα. Εδώ, ο υφυπουργός θα πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη να εκφραστεί πιο ΑΝΤΡΙΚΙΑ. Τέτοιες δηλώσεις συνηθίζονται μόνον από άτομα που δεν έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ. Καταγγέλλουν αόριστα, χωρίς να συγκεκριμενοποιούν τις καταγγελίες τους, απλά για να δημιουργούν εντυπώσεις. Γιατί δεν μας λέει λοιπόν ο υφυπουργός ΠΟΤΕ και ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ είχαμε στησίματα; Και αν ξέρει, που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, γιατί δεν πάει να τα καταγγείλει στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ; Μήπως επειδή… δεν έχει;

Είναι και το άλλο, το πιο σοβαρό. Οταν λέει κάποιος ότι οι φίλαθλοι δεν θέλουν στημένα πρωταθλήματα, υπονοεί ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ότι τα μέχρι τώρα πρωταθλήματα είναι στημένα! Αλλωστε, και ο ίδιος ο Κοντονής σε άλλες του δηλώσεις έχει χαρακτηρίσει ΚΑΛΠΙΚΑ τα έως τώρα πρωταθλήματα, όπως ακριβώς κάνουν και οι ΑΡΔακες τσατσογράφοι.

Θεωρώ την τοποθέτηση αυτή, πέρα από ακραία και αφόρητα ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΗ για τα πρωταθλήματα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ως εντελώς ΗΛΙΘΙΑ προερχόμενη είτε από μικρόνοες εγκεφάλους, είτε από επαγγελματίες ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ που εξυπηρετούν, δι’ αυτής, προσωπικά τους συμφέροντα.

Οταν, λοιπόν, αποκαλείς ένα πρωτάθλημα στημένο ή κάλπικο, είναι αδύνατον να επικεντρώσεις την καταγγελία σου αυτό σε ΜΙΑ ομάδα, και δη στην πρωταθλήτρια. Σε κάθε πρωτάθλημα, βγαίνει ένας πρώτος που παίζει στο Champions League και μερικοί άλλοι σε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ακόμη, υπάρχουν κάποιες ομάδες που υποβιβάζονται και άλλες που ανεβαίνουν κατηγορία. Οταν, λοιπόν, αποκαλείς στημένο ή κάλπικο το πρωτάθλημα, εννοείς ότι ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες και βεβαίως, αποκομίσαντες διάφορες ποδοσφαιρικές διακρίσεις είναι ΚΑΛΠΙΚΟΙ, ΨΕΥΤΙΚΟΙ, ΣΤΗΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΤΕΩΝΙΣΤΙΚΟΙ.

Δεν ξέρω αν υφίσταται πάντοτε επικοινωνία του μυαλού του καθενός με τον… αφαλό του, αλλά αυτή η «τοποθέτηση - καταγγελία» ειδικά όταν προέρχεται από κυβερνητικό αξιωματούχο, σε γεμίζει σκέψεις αμφισβήτησης ακόμα και της δυνατότητας εσωτερικής «συνεργασίας» κάποιων… οργάνων του σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Δηλαδή, για να κάνουμε ταμείο, Κοντονή μου, όταν λες ότι τα πρωταθλήματα ήταν κάλπικα, δεν προσβάλλεις μόνο τον Ολυμπιακό, που είναι και η βασική σου επιδίωξη, αλλά ΟΛΟΥΣ όσους ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ σ’ αυτά!

Και που βέβαια, οι ίδιοι συμμετέχοντες τα θεωρούσαν τόσο… κάλπικα, ώστε να ξημεροβραδιάζονται στα ταμεία της Superleague για να ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ τις χορηγίες, τα τηλεοπτικά και όλα τα λοιπά έσοδα που ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ακριβώς από αυτά τα πρωταθλήματα που χαρακτήριζαν «κάλπικα» και… «στημένα»! Η ΚΟΝΟΜΑ, Κοντονή, ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε ΚΑΛΠΙΚΗ. Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να το ξέρεις καλύτερα από μένα.

Κατά τα λοιπά, «ποτέ δεν θα υποστείλεις τη σημαία της διαφάνειας, της νομιμότητας και ισονομίας».

Συ είπας, υφυπουργέ…

Ξεκίνημα με ψιθύρους και υπονοούμενα για «στημένες» αποφάσεις

Τώρα λοιπόν, ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα, που όπως προαναγγέλλεις, εσύ και οι τσατσογράφοι, θα είναι… «πραγματικό» και χωρίς «στησίματα».

Εγώ, λοιπόν, λέω το αντίθετο. Λέω ότι ΑΥΤΟ ειδικά το πρωτάθλημα θα είναι το ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να δώσει αφορμές και να… «παρεξηγηθεί» ως εμπεριέχον και «στησίματα».

Ηδη ξεκίνησαν οι ψίθυροι και τα υπονοούμενα. Πρόσεξε πως ξεκινάει, με τι συνθήκες και τι αποφάσεις. ΔΙΚΕΣ σου αποφάσεις δηλαδή, που μόνον την… ισονομία και την… πάταξη της παρανομίας δεν θυμίζουν και γι’ αυτό χαρακτηρίζονται ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΣΤΗΜΕΝΕΣ.

Με πόσο… διαφανή τρόπο πήρες πίσω την απόφαση για τιμωρία της Θύρας 4, εφευρίσκοντας τη… θύρα 4Α! Και με πόση σοβαρότητα και υπευθυνότητα πήρες πίσω την απόφαση για τη μη μετακίνηση των οπαδών του Πόα στη Λειβαδιά. Οχι δηλαδή ότι θα έπαιζαν κανένα ρόλο αυτές οι παλαβομάρες με τις ποινές και τις απαγορεύσεις που αφορούν μετακινήσεις οπαδών στα αποτελέσματα των αγώνων, αλλά σημασία έχει η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και η ΙΣΟΝΟΜΙΑ του πρωταθλήματος που ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙΣ με αυτές.

Ένα φάουλ κάθε … δέκα λεπτά στη Λειβαδιά !

Οσο για τα στησίματα, απ’ όσα είδα, κυρίως στη Λειβαδιά, όντως… δεν θα υπάρχει φέτος η παραμικρή… υπόνοια!

Είδα τον αγώνα και έτριβα τα ματάκια μου από την έκπληξη! Τέτοια… τιτανομαχία σπανιότατα είχα την τύχη να παρακολουθήσω. Με δυναμικά μαρκαρίσματα, με απίστευτη αγωνιστικότητα, με πάθος να ξεχειλίζει σε κάθε μονομαχία και δύναμη αξεπέραστη.

Να σκεφτείς, υφυπουργέ, ότι οι παίκτες του ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ Λεβαδειακού σε όλο τον αγώνα υπέπεσαν σε ΕΝΝΕΑ ΦΑΟΥΛ! Το οποίον σημαίνει… ΕΝΑ ΦΑΟΥΛ κάθε… ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ!

Ναι, τόσο… παθιασμένο ήταν το παιχνίδι τους. Και για να μην ξεχάσω, έπεσε και μία… κίτρινη κάρτα και αυτή στον Μαχαίρα, στη φάση του «πέναλτι» στον Μπέργκ!

Οπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, Κοντονή, γι’ αυτό το παιχνίδι, όπου έφαγε η μύγα ατσάλι και όπου θριάμβευσε η συναδελφικότητα, το φερ πλέι και τα αθλητικά Ιδεώδη, δεν μπορεί να αναδειχθεί καμία απολύτως υποψία περί… «στησίματος».

Μη μου πεις, ότι όλα αυτά δεν αναδεικνύουν ακριβώς ένα πρωτάθλημα… ανταγωνιστικό και επί ίσοις όροις, που σίγουρα θα διεξαχθεί κάτω από κανόνες ισονομίας και όλων των… χρηστών ηθών, γενικώς και αορίστως.

Διαβάστε επίσης