Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ Ο ΣΑΓΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ Ο ΣΑΓΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 - 20:24

Μου γράφει: «Mανώλη, θέλω να μου πεις, αν ξέρεις φυσικά, αν είναι νόμιμο να έχει κάποιος στην κατοχή του τις υποκλοπές της ΕΥΠ. Μπορώ δηλαδή εγώ να πάω και να ζητήσω τις κασέτες και να τις παίξω στα ραδιόφωνα; Αν ναι, γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα όλες τις υποκλοπές που γίνονται; Πολιτικών και άλλων ατόμων; Αν όχι, πΏς κατάφερε ο σαγόνιας και τις έχει στην κατοχή του; Αν είναι παράνομο αυτό γιατί κανείς δεν τον μηνύει; Γιατί κανείς δεν έχασε τη θέση του για αυτό το θέμα; ΤΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΩΜΑΪΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΠΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΟ; Απάντησέ μου σε παρακαλώ» (Θοδωρής Σγαρδέλης, 13 Σεπτεμβρίου). Λοιπόν, μου δίνεις μία καταπληκτική… ασίστ, αγαπητέ φίλε, να ασχοληθώ με ένα θέμα που βρίσκεται στο πιο μαύρο, ύπουλο, σκοτεινό και ύποπτο μέρος της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας, εδώ και χρόνια!

Καταρχήν, να σε ενημερώσω ότι «νόμιμες υποκλοπές» δεν υπάρχουν, παρά μόνον όταν κινδυνεύει η κρατική ασφάλεια. Οι υποκλοπές που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος τύπος στις εκπομπές του, απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ. Πρόκειται πιθανότατα για υλικό που πάρθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας για άλλα θέματα και δεν αφορούσε τον σκοπό της έρευνας. Επίσης, το να έχει κάποιος στην κατοχή του τέτοιο υλικό, εκτός από καραμπινάτη παρανομία, είναι και προϊόν που θίγει προσωπικά δεδομένα, άρα έχουμε ΠΟΛΛΑΠΛΗ παρανομία.

Φυσικά, εσύ κι εγώ δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοιο υλικό. Διότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δοθεί σε άσχετα και μη αρμόδια πρόσωπα. Εκείνο όμως που αξίζει να ερευνηθεί, είναι με ποιον τρόπο το υλικό αυτό έφτασε στα χέρια ΚΑΝΑΛΙΟΥ (και όχι δημοσιογράφου). Για να πάρει κανείς τέτοιο υλικό, νόμιμος τρόπος δεν υπάρχει. Ή πρέπει να βρει και να λαδώσει το κατάλληλο πρόσωπο, με τις μειωμένες ηθικές αντοχές, ή θα πρέπει να έχει διοχετευθεί από ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ πηγές, που μπορεί να είναι ακόμα και ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ!

ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ!

Πάμε παρακάτω. Ο συγκεκριμένος τηλεπαρουσιαστής όχι μόνο έχει μηνυθεί, αλλά πολλές φορές. Ηδη έχουν γίνει ΤΡΕΙΣ (απ’ όσο ξέρω) προσπάθειες από ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ εισαγγελείς να ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ και αυτός και οι υπεύθυνοι της εκπομπής, αλλά πάντα επωφελείται από τις υπόγειες διαδρομές που του εξασφαλίζει το δαιδαλώδες οικοδομικό συγκρότημα και διαφεύγει! Στην καθομιλουμένη, προλαβαίνει και την… κοπανάει!

Φυσικά, εναντίον του (όπως και του καναλιού κ.ά.) εκκρεμούν αυτή τη στιγμή αμέτρητες μηνύσεις και αγωγές, που, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, κάποια στιγμή θα απασχολήσουν και τις «κανονικές» αίθουσες των δικαστηρίων.
Αυτά είναι τα τυπικά, φίλε. Τα ουσιώδη, όμως, είναι άλλα. Με πρωτοφανή για άνθρωπο που ασχολείται χρόνια με τον Τύπο, αφέλεια, ο τύπος αυτός στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να κάνει πάση θυσία ζημιά στον Ολυμπιακό και την ευρύτερη ερυθρόλευκη οικογένεια, κατάφερε ακριβώς το ΑΝΤΙΘΕΤΟ: Κατάφερε να ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ολόκληρη την οικογένεια του Ολυμπιακού, ίσως σε βαθμό που είχε ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ να επιτευχθεί κάτι τέτοιο!

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΑΥ-ΑΡΧΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΟΠΙΜΑΙΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Η οικογένεια του Ολυμπιακού απέδειξε και με την παρουσία της, αλλά και με τη ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, να κάνει ΕΠΙΔΕΙΞΗ αυτής ακριβώς της συσπείρωσης! Οι Ολυμπιακοί, σε όλες τις βαθμίδες και όλα τα επίπεδα, είναι πλέον ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΔΕΜΕΝΟΙ όσο ποτέ άλλοτε, χάρη στην εκπληκτικά ΕΧΘΡΙΚΗ, σε βαθμό παρανομίας και εξαπάτησης, τακτική συγκεκριμένων ΜΜΕ, κυρίως του συγκροτήματος Αλαφούζου, επικεφαλής των οποίων βρίσκεται πλέον (μπορούμε να το πούμε και… ναυ-ΑΡΧΙΔΑ) η εν λόγω εκπομπή.

Ο συγκεκριμένος τηλεπαρουσιαστής είχε την τύχη να ΑΚΟΥΣΕΙ ευκρινέστατα μάλιστα, να βροντοφωνάζονται συνθήματα που τον αφορούσαν. Συνθήματα βεβαίως, που κάθε άλλο παρά… τιμητικά ήταν. Εντονη υπήρξε και η συνθηματολογία εναντίον ΟΛΩΝ γενικά των ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ του ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ παρασκηνίου. Και σίγουρα δεν επρόκειτο για κάποια «τακτική» που υπαγορεύτηκε από κάποιο κέντρο παραπληροφόρησης, αλλά μία ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ και ΕΝΤΟΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ αντίδραση, που κανένας δεν θα μπορούσε να μην τη λάβει υπ’ όψιν του. Αντίθετα, ακούστηκαν επευφημίες, χειροκροτήματα και συνθήματα ΥΠΕΡ των θιγομένων από τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ Μέσα, όπως βεβαίως του ΠΡΟΕΔΡΟΥ Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και του δοκιμαζόμενου συνεχώς και καταταλαιπωρημένου από τη συγκεκριμένη εκπομπή, Σάββα Θεοδωρίδη.

Αλήθεια, εκείνο το ουρανομήκες «Σάββα, γερά, γ…α τα μ…νιά» πότε είχε ξανακουστεί τόσο μαζικά και με τόση ένταση στο Καραϊσκάκη;

Νομίζω, λοιπόν, ότι στην ουσία και πάνω στην παραζάλη του αντιολυμπιακού της μένους, η εκπομπή της κλοπιμαίικης προπαγάνδας προσφέρει στον Ολυμπιακό μία ακούσια μεν, πλην αναπάντεχη και σίγουρα πολύτιμη υπηρεσία.

Η D-DAY για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ κοντά!



Σε χθεσινό μου άρθρο αποκάλυψα κατ’ αποκλειστικότητα την D-DAY, ημέρα κρίσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι η Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, όταν θα συνεδριάσει μία ΜΕΙΚΤΗ Επιτροπή των FIFA και UEFA, εξειδικευμένη να επιλαμβάνεται θεμάτων που αφορούν διενέξεις μεταξύ Εθνικών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών και Κυβερνήσεων. Δηλαδή Επιτροπή που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με κρατικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο ποδόσφαιρο!
Ηταν απαραίτητο να κάνω αυτή τη διευκρίνιση σήμερα, για δύο λόγους. Πρώτον, για να διορθώσω ένα χθεσινό μου λάθος, όταν έγραψα για την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και δεύτερον, για να αναδείξω, σε όλη του τη… μεγαλοπρέπεια τον ΚΙΝΔΥΝΟ, που διατρέχει πλέον, ΑΜΕΣΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ το ελληνικό ποδόσφαιρο, εξαιτίας της ΑΝΕΥΘΥΝΗΣ, ΑΣΥΔΟΤΗΣ και προκλητικά ΕΠΑΡΜΕΝΗΣ πολιτικής του Κοντονή. Του υφυπουργού που νόμιζε ότι θα μπορεί επ’ άπειρον να παίζει με τη φωτιά, κοροϊδεύοντας τους διεθνείς οργανισμούς.

Αυτήν τη φορά, οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές είναι αποφασισμένες ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με την Ελλάδα και τον «περίεργο» υφυπουργό της και ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο, δεδομένου ότι υπάρχουν συνεχείς και επίμονες πιέσεις και από ΑΛΛΕΣ ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες που βεβαίως δεν θα επιθυμούσαν με τίποτα να αφεθεί ελεύθερη η ύπαρξη της κατά βούληση και ανά πάσαν στιγμή παρέμβασης κυβερνητικών παραγόντων ενός κράτους στο ποδόσφαιρό του!

Τέτοιου είδους παράπονα δέχτηκαν οι αξιωματούχοι της UEFA και κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, σε όλες σχεδόν τις ανεπίσημες επαφές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δυσφορία αυτή περιλαμβάνει και τον μέχρι πρότινος συνομιλητή του Κοντονή, Κύπριο παράγοντα Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμνα και να μεταβάλει στάση, κατηγορώντας τον Κοντονή για αθέτηση των συμφωνηθέντων και υπεσχημένων. Ο κ. Κουτσοκούμνης απέφυγε οποιαδήποτε επαφή με τον υφυπουργό, ο οποίος βεβαίως, όπως είχα προαναγγείλει από αυτήν τη στήλη, με σειρά σχετικών δημοσιευμάτων, δεν ευτύχησε, αν και προσπάθησε επίμονα, να προσκληθεί στις εργασίες της UEFA! Είθισται στα συνέδρια αυτά, όπου συμμετέχουν περί τους πεντακοσίους σύνεδροι, να καλείται και ο αρμόδιος υπουργός ή και πρωθυπουργός ακόμα του κράτους που φιλοξενεί την εκδήλωση. Δεν είναι κάτι το υποχρεωτικό, αλλά συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίσταση.

Ο Κοντονής δεν προσκλήθηκε, ενώ αντίθετα ο Γκιρτζίκης ήταν ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ του συνεδρίου, το οποίο παρακολούθησε από την πρώτη μέρα και συνεχίζει να παρακολουθεί μέχρι το τέλος του.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα χρονικά περιθώρια της ελληνικής κυβέρνησης να ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ τις διατάξεις των νόμων που παρεμβαίνουν και καταργούν το αυτοδιοίκητο, είναι πολύ μικρό! Η 13η Οκτωβρίου δεν είναι ημέρα προθεσμίας, αλλά ημέρα ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ, όπου θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει ΠΛΗΡΩΣ η νομική κατάσταση σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο. Εν ολίγοις, ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ έρχεται σε λιγότερο από έναν μήνα! Και αυτό δεν μπορεί να σημαίνει τίποτ’ άλλο, πέρα από την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που έχει πλέον ο Κοντονής να ακολουθήσει τις ΕΝΤΟΛΕΣ των FIFA και UEFA και να ΑΚΥΡΩΣΕΙ ή επαναδιατυπώσει τις διατάξεις των νόμων οι οποίες θεωρήθηκαν παρεμβατικές.

Αν δεν το πράξει, περιμένοντας ίσως νέες… επαφές, συνεννοήσεις και διαπραγματεύσεις με αρμοδίους των FIFA-UEFA, σε στιλ Κουτσοκούμνη, θα είναι πολύ γελασμένος. Αυτές οι… «τσαχπινιές», μετά την ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της UEFA, πήραν οριστικό τέλος. Από δω και πέρα, ισχύει το «ένα κι ένα κάνουν δύο» και όχι το… «να διαπραγματευτούμε, ρε παιδιά, το άθροισμα»! Κλείνω με τη σημείωση-προειδοποίηση ότι οι εξελίξεις έως τις 13 Οκτωβρίου θα είναι ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ, όσο και ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΕΣ, διότι οι FIFA-UEFA πλέον ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ και είναι αποφασισμένες ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ όσα αφορούν το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ στη χώρα μας! Οταν λέω σε ΟΛΑ, εννοώ ΤΑ… ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ και ο νοών νοείτω!

Ας αναμένουμε στα ακουστικά μας και τα σπουδαία είναι πολύ κοντά.

ΛΕΣΚΟΤ: Το βατερλό από ένα... 0-6 ήταν η αρχή του τέλους!



Κάποιοι φίλοι, και βεβαίως καλοί Ολυμπιακοί, είχαν την «έμπνευση» να συγκρίνουν τους ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΠΕΡ που διαθέτει σήμερα ο Θρύλος, με τον ΠΡΩΗΝ ποδοσφαιριστή Λέσκοτ, που… δεσπόζει στο κέντρο της άμυνας της Κούλας.

Ας δούμε, λοιπόν, τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τον Λέσκοτ και ξεκινώ με μία πολύ απλή σκέψη: Αν αυτός ο πραγματικά ΚΑΠΟΤΕ σημαντικός αμυντικός ήταν ΣΤΑ ΚΑΛΑ του, δεν θα ερχόταν ΠΟΤΕ στην Αεκούλα και δη με τους ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΥΣ για την ιστορία του όρους που ήρθε.

Το τέλος του Λέσκοτ, λοιπόν, ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η ομάδα του, η Αστον Βίλα, διασύρθηκε από τη Λίβερπουλ σε ένα ιστορικό 0-6, μέσα στην έδρα της! Από κει και πέρα, η άμυνά της, με επικεφαλής πάντα τον Λέσκοτ, ήταν πραγματικό σουρωτήρι! Εχασε με 2-1 από τη Στόουκ, 1-3 από Εβερτον, 4-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι, 0-2 από την Τότεναμ, 1-0 από τη Σουόνσι, 0-4 από την Τσέλσι, 1-2 από την Μπόρνμουθ, 1-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2-4 από τη Σαουθάμπτον, 3-2 από τη Γουότφορντ και τέλος, 4-0 από την Αρσεναλ!

Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, ο Λέσκοτ ήταν ο… στυλοβάτης της άμυνάς της! Και ομιλώ για παιχνίδια συνεχόμενα, όχι διάσπαρτα, επιλεγμένα. Δώδεκα ματς, δώδεκα ήττες! Ηταν κατά σειράν από τον Φεβρουάριο μέχρι τη λήξη της Πρέμιερ Λιγκ, όπου η Αστον Βίλα τερμάτισε τελευταία και… καταϊδρωμένη, με τέρματα 27 υπέρ και… μόλις 76 κατά!!! Ερωτώ, λοιπόν. Αν εσείς είσαστε διοίκηση της Αστον Βίλα, θα τον κρατούσατε ποτέ τον Λέσκοτ στην ομάδα σας;

Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις μεταγραφές τον διεκδίκησαν ΜΟΝΟ ΔΥΟ ομάδες, η Κούλα και η… Πεσκάρα! Είπατε τίποτα;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/09/2016)

Διαβάστε επίσης

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ SΚΑΤΟDNA ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΗΣ UEFA!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ SΚΑΤΟDNA ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΗΣ UEFA!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για το οικοδόμημα του ψεύδους και του μίσους που καλλιεργούν τόσο καιρό ο Κοντονής και η σπείρα των εξυγιαντών συμμάχων του και το οποίο γκρεμίστηκε.