Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΟΙΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ… ΔΙΑΦΘΟΡΑ!

ΠΟΙΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ… ΔΙΑΦΘΟΡΑ!
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 - 15:43

Μεγάλη συζήτηση για τη διαφθορά έγινε στη Βουλή. Τόσο μεγάλη, ώστε κράτησε εννέα ολόκληρες ώρες! Αλλο τόσο δηλαδή και θα έφτανε σε χρόνο ακόμα και εκείνη τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τον Ιούλιο του 2015, που είχε κρατήσει δεκαεφτά ώρες, σύμφωνα με το χρονόμετρο του πρωθυπουργού μας. Ξέρετε, εκείνη τη διαπραγμάτευση που ήταν πολύ σκληρή σε ξενύχτι. Γιατί σε όλα τα άλλα, ήταν σαν να μην υπήρξε, όπως αποδείχτηκε.

Τέλος πάντων, θεωρώ τον χρόνο της συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά εξαιρετικά δαπανηρή σε χρόνο, αλλά και πολύ λογική. Διότι αν δεν ασχοληθεί η Βουλή με τη διαφθορά, ποιος θα ασχοληθεί; Η Δικαιοσύνη; Ή μήπως η Προστασία του Πολίτη; Κι αυτές ό,τι μπορούν κάνουν, βεβαίως, αλλά οι βουλευτές θεωρούνται οι πλέον κατάλληλοι. Πώς να το κάνουμε; Ταιριάζει και το βουλευτικό… DNA.

Ειδικότερα θα έλεγα ότι περισσότερο ειδικοί στην ανίχνευση και πάταξη της διαφθοράς, εν γένει, τη σήμερον ημέραν, είναι οι βουλευτές του κυβερνητικού σχήματος. Οχι δηλαδή ότι είναι χειρότεροι από τους άλλους, τους προηγούμενους, αλλά όπως και να το δούμε, αυτοί έχουν την εξουσία. Κι όταν έχεις την εξουσία, είναι ιστορικά εξακριβωμένο ότι έχεις και τη… μύτη να τη μυρίσεις τη διαφθορά και τον τρόπο να την πατάξεις.

ΤΟ… ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ!

Παίρνω, για παράδειγμα, αυτό που μαθαίνω ότι συμβαίνει στο Ιόνιο. Σε κάποια του νησιά, τέλος πάντων. Ηρθε, λένε, ένας Σεΐχης, ή Χαλίφης, δεν ξέρω ακριβώς τους τίτλους στην Αραπιά και μπορεί να κάνω και λάθος. Τέλος πάντων, ο Χαλίφης αυτός, από πετρελαιοπαραγωγική χώρα, μαγεύτηκε από τις ομορφιές της ελληνικής θάλασσας και έβαλε μπροστά κάποιες επενδύσεις. Και άρχισε να ξοδεύει. Πολλά τα λεφτά που μοιράστηκαν, αλλά όπως φαίνεται όχι με τον σωστό τρόπο. Δεν έγινε σωστή κατανομή, λένε, διότι έμειναν στην απ’ έξω κάποιοι ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ. Ενας της αυτοδιοίκησης και ένας πιο ψηλά, από… βουλευτής και πάνω!

Μέγα το λάθος του Χαλίφη, διότι έκανε εχθρούς τους πιο χρήσιμους, αυτούς από τους οποίους κανονικά θα έπρεπε να… ξεκινήσει την κατανομή πετροδολαρίων. Λάθος του, διότι ο άρχοντας το παίρνει και προσωπικά. Να δίνεις σε κάποιον άλλο, που δεν θα σου χρειαστεί, και να μη δίνεις σ’ αυτόν που θα σου κάνει τη δουλειά; Να γίνεται χορός ευρουδακίων μπροστά στα μάτια σου και να μη μετέχεις; Ε, όχι δα. Πάει στον διάολο. Είναι και θέμα αξιοπρεπείας!

Τον βάλανε στη μέση λοιπόν τον Σεΐχη (ή Χαλίφη) και του έχουν αλλάξει τα φώτα. Στους ελέγχους, στις διασταυρώσεις, στα γραφειοκρατικά εμπόδια, στα πάντα! Θα μου πείτε, γιατί δεν φεύγει; Απ’ ό,τι μου είπαν, αυτό ετοιμάζεται να κάνει!

«Μου είπαν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν λαμόγια, αρπαχτικά, διεφθαρμένα στελέχη, αλλά αυτό που συμβαίνει στην περίπτωσή μου, ποτέ δεν περίμενα να το δω», λέει.

ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Ολα αυτά βεβαίως δεν αφορούν το ποδόσφαιρό μας. Στο ποδόσφαιρό μας τα λαμόγια δεν έχουν καμία τύχη, όσο υπάρχει Κοντονής τουλάχιστον! Είδατε τι είπε; «Αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι υπάρχουν παράγοντες που είναι έτοιμοι να δωροδοκήσουν και να δωροδοκηθούν», είπε!

Ελα! Αλήθεια, Κοντονή… υπάρχουν και τέτοιοι παράγοντες; Είναι… δυνατόν; Εντυπωσιακή η αποκάλυψη του υφυπουργού, μας ρίχνει από τα… σύννεφα! Εγώ δηλαδή που νόμιζα ότι ΜΟΝΟ οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ έχουν ανεπτυγμένη αυτή την ικανότητα να είναι έτοιμοι ανά πάσαν στιγμή να… δωροδοκηθούν! Ωστε έχει και το ποδόσφαιρο ΤΕΤΟΙΟΥΣ;

Μα, αν δεν κάνω λάθος, όλη η εννιάωρη συζήτηση στη Βουλή (μεταξύ… ειδικών) για τη διαφθορά έγινε! Ποια διαφθορά, των παραγόντων του ποδοσφαίρου; Οχι, βέβαια, για τη διαφθορά των ΚΟΜΜΑΤΩΝ, των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, των ΥΠΟΥΡΓΩΝ, των ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ, ακόμα και ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ!

Κι εγώ βέβαια δεν ξέρω ποιοι ευθύνονται περισσότερο, οι μεν ή οι δε, αλλά απ’ ό,τι ειπώθηκε και ακούστηκε, ΟΛΟΙ ΣΑΣ, Κοντονή μου, έχετε ΜΕΡΙΔΙΟ διαφθοράς!

ΣΕ… ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΡΟΥΒΛΙΑ!

Εκπλήσσεται ο Κοντονής που άκουσε (και από… ποιους άκουσε, ε; Μεγάλη πλάκα έχει!) ότι υπάρχουν παράγοντες έτοιμοι να τα πάρουν ή να τα δώσουν. Τόσο καιρό δηλαδή που ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με το πώς θα ρίξει την ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΕΠΟ και το πώς θα αναλάβει την εξουσία η ΔΙΚΗ ΤΟΥ πλευρά, δεν είχε καταλάβει τίποτα! Κεραυνός εν αιθρία του ήρθε η… ανακάλυψη. Ποτέ δεν το περίμενε να ζήσει κάτι τέτοιο!

ΟΚ, Κοντονή, έτσι είναι, όπως τα λες. Κι εγώ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ότι κάποιοι ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ (δεν ξέρω σε τι ακριβώς… νόμισμα, αν και οι πληροφορίες μου ομιλούν για… πρώην ρούβλια που μεταλλάσσονται σε ευρουδάκια). Ομως, υπάρχει κάποιο πρόβλημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο θέμα αυτό. Το πρόβλημα είναι ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ κανείς ότι κάποιοι τα δίνουν και κάποιοι τα παίρνουν. Για το καθεστώς Ερντογάν, για παράδειγμα, δεν θα είναι πρόβλημα να συλληφθούν άπαντες οι ασχολούμενοι, να εντοιχιστούν σε κάποιο μπουντρούμι και να αρχίσουν να κελαηδάνε. Για ένα καθεστώς όμως όπου οι νόμοι «εφαρμόζονται για όλους», όπως λέει το ποίημα που απαγγέλλεις κάθε τόσο, χρειάζονται ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Χρειάζονται ΣΤΟΙΧΕΙΑ, χρειάζονται ΟΝΟΜΑΤΑ. Ολα τα άλλα είναι ΤΡΙΧΕΣ κατσαρές.

Αν πάλι στηρίζεις τους στοχασμούς σου σε «αποχρώσες ενδείξεις» (άλλο… φρούτο της «δημοκρατίας» αυτό) να σου πω εγώ μερικές, για να σε διευκολύνω.
Δεν χρειάζεται δα και μεγάλη βάσανος. Αρκεί να σκεφτείς ότι πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, η διοίκηση Γκιρτζίκη είχε εκλεγεί με μόλις ΠΕΝΤΕ από τις 56 ΕΠΣ εναντίον της!

Και από τον Μάιο που ΑΝΕΛΑΒΑΝ το… project τα φιλαράκια σου, ο Ιβάν με τον Μελισσανίδη και τον Αλαφούζο, οι εναντίον του Γκιρτζίκη έχουν ξεπεράσει τις είκοσι. Και μη μου πεις ότι επηρεάστηκαν από τη δίωξη για την… Κάρτα Υγείας, διότι θα γελάσει και ο ανεμοστρόβιλος της Ζακύνθου μαζί σου. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και διώκονται και ΠΟΛΛΑ από τα στελέχη του Γραμμένου, δηλαδή του ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ευνοούμενου.

Η ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΦΩΤΙΣΗΣ

Τίνι τρόπω, λοιπόν, επιτεύχθηκε αυτή θεαματική μεταστροφή; Μη μου πεις ότι ΤΑ ΠΗΡΑΝ οι περισσότεροι, γιατί θα σε… μαλώσω! Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μεριά των εξυγιαντών. Αλίμονο, δηλαδή, θα πέσει φωτιά από τον ουρανό να μας κάψει!

Εγώ άλλωστε το έχω ξαναγράψει. Για όλα φταίει η… Θεία Φώτιση! Την οποία μεταφέρουν οι Απόστολοι του Ιβάν στο ευλαβές Ποίμνιο και με συνοπτικές διαδικασίες συντελείται η… μεταλαμπάδευση.

Για παράδειγμα, πήγε ο Ιεραπόστολος της Ποδοσφαιρικής Υγείας Γραμμένος στη Ρόδο, είδε τον πρόεδρο της τοπικής Ενωσης, του μετέφερε τη Θεία θέληση και η δουλειά έγινε! Ηταν θέμα ολίγων ορών να φωτιστεί ο πρόεδρος και να δηλώσει ότι ψηφίζει ΥΓΕΙΑ!

Αυτό είναι ένα πρόσφατο, Κοντονή. Υπάρχουν και ΠΛΕΙΣΤΑ ΟΣΑ ακόμη, ΟΛΑ από ΤΗΝ ΙΔΙΑ πλευρά.

ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ;

Και μια και συνεχίζουμε να μιλάμε για διαφθορά, Κοντονή, για πες μου τι έγινε με τον Σφακιανάκη στη χθεσινή σας συνάντηση; Τι σου ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ο Στελλάρας για να του υποσχεθείς τηλεοπτικές παροχές, ώστε να αρχίσει το πρωτάθλημα που ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΣΥ, παρέα με τον ΟΠΑΠ του Μελισσανίδη, δεν επιτρέψατε διά της μεθόδου της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ που ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ, να ξεκινήσει;

Τι είπατε με τον Σφακιανάκη, που ήρθε να σε βρει περπατώντας στα… γόνατα, σαν να είχε κάνει τάμα στη μεγαλόχαρη της Τήνου; Μήπως του ΖΗΤΗΣΕΣ να υποστηρίξει τον συνδυασμό ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ και ΜΕΤΑ, αν είναι… καλό παιδί, θα στείλει τον ΠΑΚΤΩΛΟ στη Football League;

Εγώ αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος σαν και σένα, ένας υφυπουργός-πολέμιος της διαφθοράς θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά καλύτερα να μας το πεις εσύ αυτό, με τη γνωστή παρρησία όλου του κυβερνητικού φάσματος. Για να είμαστε… σίγουροι, δηλαδή.

ΑΘΩΩΣΗ ΜΠΕΡΓΚ: ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

Τον αθώωσε η UEFA τον καταγγελθέντα ως ρατσιστή Μπέργκ. Είμαι βέβαιος ότι η UEFA εξέτασε προσεκτικά όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία προφανώς δεν θεώρησε επαρκή. Και ίσως να έχει δίκιο, διότι η όλη καταγγελία στηριζόταν στις καταθέσεις του παθόντος ποδοσφαιριστή της Μπρόντμπι και κάποιων συναδέλφων του.

Πιθανότατα λοιπόν η UEFA να έκρινε ότι εξυφάνθηκε από τους παίκτες της Μπρόντμπι μία… συνωμοσία, προκειμένου να… εξοντώσουν ποδοσφαιρικά τον Σουηδό. Οτι δηλαδή, ξύπνησαν ένα πρωί και αποφάσισαν να καταγγείλουν τον Μπεργκ για να τον… εκδικηθούν που η ομάδα του απέκλεισε την ομάδα τους.

Ας τα δεχτούμε, λοιπόν, όλα αυτά και ας ετοιμαστούμε να υποδεχτούμε τον λεβέντη Μπεργκ αποκατεστημένο, πάλλευκο από κάθε κατηγορία στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Υπάρχουν, όμως, σε όλη αυτή την ιστορία και κάποιες «επιπλοκές». Δεν είναι δηλαδή τόσο απλά τα πράγματα όσο φαίνονται.

Για να δούμε, λοιπόν, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ο ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ και ΒΡΟΜΙΚΟΣ αγωνιστικά Μπεργκ στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του. Θα ΞΑΝΑΠΕΙ κάτι για αντίπαλό του; Διότι αν στην πρώτη καταγγελία η UEFA δεν πείσθηκε, στην επόμενη θα πεισθεί! Και τότε, τα πράγματα δεν θα έχουν τόσο ευμενή εξέλιξη γι’ αυτόν.

Αλλά και εδώ στη χώρα μας, όπου η Επιτροπή Δεοντολογίας βρίσκεται κάπου μεταξύ σιωπής και αδράνειας, τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο εύκολα για τον Μπεργκ, σε περίπτωση που πρωταγωνιστήσει σε κάποιο επεισόδιο στον αγωνιστικό χώρο.

Αν δηλαδή ΒΡΙΣΕΙ κάποιον αντίπαλο και ακολουθήσει ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΑΜΙΑ αθλητική Δικαιοσύνη, όσο και αν θελήσει να φανεί «ελαστική», δεν πρόκειται να τον δικαιώσει.

Συμπερασματικά: Το προηγούμενο με τον παίκτη της Μπρόντμπι είναι ένα ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ που θα παίξει σίγουρα ρόλο στο ΕΠΟΜΕΝΟ. Οποτε και αν συμβεί αυτό.

Σοβαρές δηλώσεις Ξενόπουλου

Σοβαρές δηλώσεις έκανε ο νεαρότατος τερματοφύλακας της ομάδας Κ20 του Παναθηναϊκού, Βασίλης Ξενόπουλος: «Εγώ πιστεύω ότι είναι εφικτό να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Νομίζω ότι επειδή είναι μικρός, πρέπει να του δώσουμε μία συμβουλή.

Οταν, λεβέντη μου, βλέπεις μία ομάδα να κερδίζει και τους τέσσερις αγώνες της, έχοντας επιτύχει ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΓΚΟΛ σε ΤΕΣΣΕΡΑ παιχνίδια και χωρίς να έχει δεχτεί κανένα, καλύτερα να μιλάς λίγο και να σκέπτεσαι πολύ.

Ειδικότερα όταν αυτή η ομάδα, που φοράει ερυθρόλευκη φανέλα, έχει ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΕΙ τους τίτλους τα τελευταία χρόνια και κερδίζει τη δικιά σου συνεχώς, όπου και αν τη βρει, καλύτερα να ομιλείς μόνο για την… δεύτερη θέση. Την πρώτη άσ’ τη, είναι… λογοδοσμένη.

Τον προστατεύουν

Ο Καλογερόπουλος και οι συν αυτώ ακόμη δεν κλήθηκαν σε απολογία για την πράξη δωροληψίας πριν τον αγώνα Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης, που αποτελεί παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας.

Λέγεται ότι έχει ισχυρότατους προστάτες στην ΕΠΟ, οι οποίοι τον προφυλάσσουν και δεν τον αφήνουν να εκτεθεί, λόγω του ότι τον θέλουν ΕΤΟΙΜΟ για τα ντέρμπι που ακολουθούν!

Αυτή είναι ένα δείγμα… υγείας από αυτούς που ετοιμάζονται να υποδεχτούν το… «νέο καθεστώς».

Δουλικότητα, τσατσιλίκι και γλοιώδεις εξυπηρετήσεις.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Νέα μεγαλεπήβολα σχέδια Κοντονή: Με… «μπροστινούς» και… «αυτοφωράκηδες» θέλει να διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Νέα μεγαλεπήβολα σχέδια Κοντονή: Με… «μπροστινούς» και… «αυτοφωράκηδες» θέλει να διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει για τα νέα μεγαλεπήβολα σχέδια του Κοντονή, αφού πρώτα «κρέμασε» και «πούλησε» όσους χρησιμοποίησε για να καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο…