Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέα μεγαλεπήβολα σχέδια Κοντονή: Με… «μπροστινούς» και… «αυτοφωράκηδες» θέλει να διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Νέα μεγαλεπήβολα σχέδια Κοντονή: Με… «μπροστινούς» και… «αυτοφωράκηδες» θέλει να διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο!
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 - 15:39

Οι εξελίξεις είναι πράγματι καταιγιστικές. Το πού βρισκόμαστε ΤΩΡΑ, έχει μεγαλύτερη σημασία και αξία από το τι έγινε μέχρι να φτάσουμε έως εδώ. Το τώρα τι κάνουμε, είναι το κυρίαρχο ερώτημα, στο οποίο όμως θα δοθεί απάντηση από τον πλέον αρμόδιο: Τη FIFA, η οποία θα συνεδριάσει ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ αύριο Παρασκευή. Και βεβαίως, το τι θα αποφασίσει, είναι δικό της θέμα και ΚΑΝΕΙΣ, μα κανείς δεν μπορεί να το ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ.

Κανείς, είπα; Μήπως… κάνω λάθος; Διότι από το μεσημέρι χθες δόθηκε το σύνθημα στους γνωστούς και… «σεσημασμένους» τσατσογράφους, που χρησιμοποιεί το υφυπουργείο Αθλητισμού για να περνάει αυτά που θέλει:

Η FIFA θα ορίσει διοικούσα επιτροπή… «μακράς πνοής» (πώς λέμε, γάλα μακράς διαρκείας) στην ΕΠΟ, με πρόεδρο τον… κ. Περράκη!

Κες κε σε… Περράκης; Οσοι ασχολούνται λίγο παραπάνω με την εποποιία Κοντονή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σίγουρα ξέρουν τι εστί Περράκης (χθες μάλιστα οι τσατσογράφοι σημείωναν και το μικρό του όνομα, ολογράφως: Παναγιώτης Περράκης).

ΚΕΣ ΚΕ ΣΕ… ΠΕΡΡΑΚΗΣ;

Περράκης, λοιπόν, εστί ένας δικηγόρος, ή νομικός αν προτιμάτε, ο οποίος είναι το δεξί χέρι του Κοντονή στο υφυπουργείο. Δεν γνωρίζω τις ικανότητές του ως νομικού, ούτε με ενδιαφέρουν, διότι εγώ… έχω άλλους νομικούς τους οποίους δεν τους αλλάζω με τίποτα. Το θέμα, όμως, είναι η σχέση του κ. Περράκη με το ποδόσφαιρο. Ξέρει δηλαδή τι ακριβώς περιέχει μία μπάλα ποδοσφαίρου; Αν του τη δώσει κανείς να την κρατήσει στα χέρια, θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται, ή θα σπεύσει στο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλει ότι του δώσανε να κρατάει μία… μπόμπα; Θα την γκελάρει στο έδαφος να διαπιστώσει αν είναι φουσκωμένη καλά, ή θα πάρει το μαχαίρι να την κόψει φέτες, πιθανολογώντας ότι πρόκειται για καρπούζι;

Ολα αυτά βεβαίως δεν αποδεικνύουν την πραγματική ΣΧΕΣΗ του κ. Περράκη με το ποδόσφαιρο, πέραν του ότι τον έχει δίπλα του ο Κοντονής και τον ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ όπου θέλει να έχει έναν δικό του άνθρωπο, ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Η σχέση αυτή ομοιάζει με τη σχέση κάποιων ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων με τους συνεργάτες τους, που τοποθετούν εικονικά ως «υπευθύνους» προκειμένου να εκπροσωπούν την ιδιοκτησία στις δύσκολες φάσεις της δουλειάς, όταν π.χ. επεμβαίνει η αστυνομία για κάποιες ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ και τους κουβαλάνε στο αυτόφωρο για να δικαστούν. Πρόκειται για τους λεγόμενους «αυτοφωράκηδες», ή απλά, «μπροστινούς».

Και αυτά, βάσει του συλλογισμού ότι στην περίπτωση που ο κ. Περράκης διοριστεί από τη FIFA πρόεδρος στην ΕΠΟ, ουσιαστικά θα διοικεί ο «μέντοράς του» στα ποδοσφαιρικά Κοντονής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ… ΤΑΜΕΛΗΣ!

Πάμε παρακάτω. Ολα αυτά, για μένα ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ, ΔΕΝ «παίζουν». Δεν υπάρχει περίπτωση, κατά την ταπεινή μου άποψη, να διορίσει η FIFA «κάποιον» (στην κυριολεξία, από ποδοσφαιρικής οπτικής) Περράκη, χωρίς ουδεμίαν «προϋπηρεσία» στο ποδόσφαιρο. Τότε γιατί το γράφουνε οι τσατσογράφοι ΑΡΔακες; Μα, ακριβώς επειδή τους είπε ο Κοντονής (το γραφείο του, εννοώ) να το γράψουν. Διότι -σου λέει- αν γραφτεί θα βρεθεί κάποιος καλοθελητής, κάποιο… πρόθυμο χεράκι να το στείλει στη FIFA, να το δουν και να… προβληματιστούν δεόντως: «Περράκης; Τι εστί Περράκης; Για να είναι άνθρωπος δίπλα στον Κοντονή, κάτι θα είναι ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ, που ΕΜΑΣ τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ».

Γράφοντας την παραπάνω παράγραφο με τον προβληματισμό που θα αισθανθούν οι παράγοντες της FIFA, θυμήθηκα μία παλιά, πολύ παλιά αλλά άσχετη βεβαίως με το δίδυμο Κοντονή - Περράκη. Από το μακρινό 1967 έρχεται αυτή η ιστορία και συγκεκριμένα από την 21η Απριλίου 1967. Την ημέρα δηλαδή που η χούντα των συνταγματαρχών ανέλαβε την εξουσία, κάνοντας την «επανάστασή» της.

Τότε, λοιπόν, ο δικτάτωρ Γεώργιος Παπαδόπουλος έβγαλε το πρώτο του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, το οποίο στάλθηκε και σε όλες τις πρεσβείες των ξένων χωρών. Εκεί, υπήρχε μία λίστα με τους αξιωματικούς οι οποίοι είχαν αναλάβει την εξουσία. Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος κ.λπ. Πάνω-πάνω, στην κορυφή της λίστας, υπήρχε, με κεφαλαία, η ένδειξη «ΤΑ ΜΕΛΗ» -εννοείται της επαναστατικής επιτροπής.

Οι ξένοι πρέσβεις, οι οποίοι δεν γνώριζαν τι εστί Παπαδόπουλος και οι άλλοι, στάθηκαν σ’ αυτήν ακριβώς την ένδειξη και άρχισαν να ζητούν ο ένας από τον άλλο πληροφορίες για το ποιος είναι αυτός ο… Ταμέλης, που ηγείτο, όπως αντιλαμβάνονταν, του πραξικοπήματος.

ΑΝΤΖΕΛΟ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ;

Τέλος πάντων, δεν νομίζω ότι θα τους απασχολήσει ιδιαίτερα το όνομα Περράκης, έστω και αν τον υποστηρίξει με θέρμη ο Κουτσοκούμνης, που εξακολουθεί να είναι φίλα προσκείμενος στο Κοντονέικο.

Και θα με ρωτήσετε, τώρα, τι βλέπω εγώ να απασχολεί τη FIFA, στη αυριανή σύσκεψη για το ελληνικό θέμα. Τον μάντη δεν θα τον κάνω, φίλοι μου, σημειώνοντας κάποιο όνομα, διότι θα φανεί σαν να… προτείνω εγώ κάποιον, κάτι που δεν είναι ούτε της αρεσκείας μου, ούτε της δημοσιογραφικής «αισθητικής» μου. Αυτά δηλαδή που κοροϊδεύω και σιχαίνομαι στους άλλους, δεν θα τα κάνω εγώ.

Βλέπω, λοιπόν, ότι η FIFA θα προτιμήσει και εντέλει θα καταλήξει σε ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ λύσεις. Καταρχήν πιστεύω ότι θα τοποθετήσει ανθρώπους που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΡΥΦΗΣΕΙ στο ελληνικό ζήτημα.

Αν δηλαδή βάλει ξένους, είναι πιθανό, για παράδειγμα, να βάλει έναν Ελληνοϊταλό νομικό, που έχει έρθει στη χώρα μας και έχει ασχοληθεί με τα συμβαίνοντα κατά καιρούς. Λέγεται Αντζελο Ρηγόπουλος και τον θεωρώ πιθανό να παίξει ρόλο στις εξελίξεις.

Από ελληνικής πλευράς, θα ήταν μεγάλη ΕΚΠΛΗΞΗ για μένα αν δεν έβαζε στη διοικούσα μέλη της ΤΩΡΙΝΗΣ, της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ αυτή τη στιγμή ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της ΕΠΟ.

Σήμερα η σημαντική εξέλιξη με την UEFA: Εισήγηση στη FIFA από τις ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες

Συνεχίζω με τα της FIFA. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η ΣΗΜΕΡΙΝΗ συνεδρίαση των Ομοσπονδιών (όλων των Ομοσπονδιών!) στην UEFA, οι οποίες θα ασχοληθούν με την ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (η οποία βεβαίως εκπροσωπείται στο ποδόσφαιρο από τον Κοντονή) και θα προχωρήσουν σε ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ γι’ αυτό το ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Βλέπετε, οι Ομοσπονδίες ποδοσφαίρου στην Ευρώπη θεωρούν ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ως ΚΑΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ για τις ίδιες, κάθε ωμή, αυταρχική και στυγνή ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κυβερνήσεων στο ποδόσφαιρο.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, λοιπόν, η ΕΙΣΗΓΗΣΗ των Ομοσπονδιών στη FIFA θα είναι ΚΡΙΣΙΜΗ και ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ.

FIFA σε Κοντονή: «ΣΟΥΖΑ και μην κουνηθείς, μέχρι νεωτέρας εντολής μου»!

Για να κάνουμε σωστή ανάλυση και παρουσίαση συμπερασμάτων, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο περιεχόμενο της σημερινής επιστολής της FIFA στην ΕΠΟ.

Τι ακριβώς λέει η FIFA;

Πρώτον, ότι εκλογές πρέπει ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ με τον τρόπο που επρόκειτο να γίνουν και ΟΧΙ σύμφωνα με το νομικό καθεστώς που ΕΠΕΒΑΛΕ ο υφυπουργός με τον νόμο-έκτρωμα που πέρασε από τη Βουλή.

Δεύτερον, ότι η απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για την ίδια ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ. Οτι δηλαδή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, είναι σαν να μην υπάρχει.

Τρίτον -και σημαντικότερο κατ’ εμέ- ότι μέχρι την Παρασκευή, που θα συνεδριάσει η FIFA και ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, «δεν πρέπει να σημειωθεί ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ» !

Δηλαδή, η FIFA λέει στον ΚΟΝΤΟΝΗ, που γνωρίζει πλέον ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι είναι ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ γι’ αυτό το ανεπανάληπτο και απερίγραπτης ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΛΑΛΟΥΜ, να ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΛΑ, τουλάχιστον μέχρι να παραλάβει τα… ΜΑΝΤΑΤΑ που ΘΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ τι πρέπει να κάνει!

Εν ολίγοις, η FIFA λέει… «ΚΟΝΤΟΝΗ, ΣΟΥΖΑ μέχρι νεωτέρας ΕΝΤΟΛΗΣ ΜΟΥ, την οποία ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ και θα πρέπει να ΥΠΑΚΟΥΣΕΙΣ πιστά».

Η… πηγή αποπροσανατολισμού, ψεύδους και υποκρισίας που λέγεται «υφυπουργείο Αθλητισμού», δεν μπορεί ούτε μια μέρα να μην αποδείξει ότι πράγματι είναι όλα αυτά που προαναφέραμε.

Προσέξτε τη σειρά των πραγμάτων για να καταλάβετε.

Το πρωί, λοιπόν, καταφθάνει στην ΕΠΟ η ΕΠΙΣΤΟΛΗ από τη FIFA, η οποία αναφέρει όλα όσα προαναφέραμε.

Ο Κοντονής (είτε μέσω Κουτσοκούμνη είτε με τους δημοσιογραφικούς μηχανισμούς του, φανερούς και κρυφούς) το μαθαίνει, αλλά χωρίς να γνωρίζει επακριβώς το περιεχόμενό της επιστολής.

Και επειδή ήταν κάτι που αναμφισβήτητα το περίμενε, είχε προαποφασίσει την αντίδρασή του, η οποία ως συνήθως ήταν ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΑ υποκριτική: Εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έκανε γνωστό ότι… «ζητάει παρέμβαση της FIFA»!

Μάλιστα, κύριοι, στον Θεό που πιστεύετε (διότι είμαι βέβαιος ότι ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, όπως και ΕΓΩ, πιστεύουμε στον Θεό), τι έκανε ο άνθρωπος; Με το που έμαθε την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της FIFA, που είχε προηγηθεί κατά μερικές… ώρες, βγήκε και… ζήτησε να… παρέμβει!
Και μη χειρότερα, να λέμε.

Τι θα γίνει αύριο: Πόσο πιθανό είναι να μας πετάξει έξω η FIFA;

Αλήθεια, υπάρχει πλέον τόσο πιθανός και άμεσος ΚΙΝΔΥΝΟΣ να αποφασίσει η FIFA την Παρασκευή να ΠΕΤΑΞΕΙ το ελληνικό ποδόσφαιρο ΕΚΤΟΣ των διεθνών εξελίξεων;

Σίγουρα υπάρχει, αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ και τόσο βέβαιο, τουλάχιστον όσον αφορά την ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ. Το πιθανότερο για μένα είναι να δοθεί μία ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ (συνοδευόμενη από όρους φυσικά, για άμεση ΑΛΛΑΓΗ του νομικού πλαισίου που αφορά το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ της ΕΠΟ).

Προθεσμία που αυτήν τη φορά δεν θα πρέπει να εξαντληθεί. Και είμαι βέβαιος ότι αυτήν τη φορά, επαναλαμβάνω, ο Κοντονής ΘΑ ΣΠΕΥΣΕΙ να ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ.

Οχι λόγω «αλλαγής» της… «επαναστατικής» του διάθεσης, αυτή είναι ΕΜΜΟΝΙΚΗ και ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ εύκολα, αλλά λόγω ΑΝΑΓΚΗΣ. Βλέπετε, οι τελευταίες εξελίξεις δεν τον πάνε καθόλου, δεν εξυπηρετούν τα σχέδιά του.

Η εθνική ομάδα προχωράει με συνεχείς νίκες και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του ομίλου της, αγκαλιά με την πρόκριση, ενώ παράλληλα και οι τρεις ομάδες που μετέχουν στο Europa League πάνε περίφημα και διατηρούν όλες τους τις ελπίδες για τη συνέχεια.

Με τέτοιο «περιβάλλον», λοιπόν, μαγκιές τύπου «εν ανάγκη ας αποκλειστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο προκειμένου να το φτιάξουμε… απ’ την αρχή», δεν περνάνε, όχι ο ίδιος ο Τσίπρας να δώσει το «ΟΚ», αλλά και ο… Αβράμ Πάπας αυτοπροσώπως να κατέβει και να το ζητήσει.

Μόνο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ παραμένει η σταθερά δύναμη σε οποιαδήποτε εξέλιξη

Μέσα σ’ αυτό το δαιδαλώδες σημερινό τοπίο του ποδοσφαίρου μας, υπάρχει ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ, μία ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ η οποία ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από οποιασδήποτε μορφής εξέλιξη και αν σημειωθεί.

Η δύναμη που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και στέκει πάνω από κάθε ανταγωνιστή, κάθε εχθρό, κάθε πρόκληση και κάθε ανατροπή στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον της χώρας.

Ρε, δεν πά’ να πλακώνονται οι υποψήφιοι για την ΕΠΟ, ρε, δεν πά’ να χτυπιόνται οι Κοντονήδες, οι Θωμάδες, οι Σαββίδηδες, οι Αλαφούζοι και οι Μελισσανίδηδες;

Στα… μεγάλα του τα ΦΡΥΔΙΑ ο Ολυμπιακός, διότι η ΥΠΕΡΟΧΗ του έναντι όλων τους είναι τέτοια και τόση, που ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ από καμία εξέλιξη.

Απλά, τους παρακολουθεί από ΨΗΛΑ…

Και με τα…λεφτά; Τι θα γίνει με τα λεφτά;

Πρόβλημα, κύριοι!

Τεράστιο το πρόβλημα και δυσεπίλυτο, αυτό που μπορεί να αποτυπωθεί με μία μικρή φράση:

Και με τα… λεφτά; Τι θα γίνει με τα λεφτά έτσι και ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ (που ΔΕΝ θα γίνουν) εκλογές ΤΩΡΑ;

Για ποια λεφτά ομιλώ; Μα τα… γνωστά, εκείνα τα… εκτός capital controls, εκείνα που ΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ή απλά ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ καθ’ όλη τη διάρκεια της… προεκλογικής περιόδου;

Αυτοί που ΤΑ ΠΗΡΑΝ, απλά τα πήραν και σε… καλή μεριά.

Αυτοί που εισέπραξαν υποσχέσεις, θα μείνουν με τις υποσχέσεις. Τι είχαν δηλαδή, τι έχασαν.

Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ πλέον αφορά ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ, προκειμένου να έχουν ανταπόκριση, την οποία με τις τωρινές εξελίξεις, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ!

Αυτά τα λεφτά, λέω, ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ στη… λεκάνη! Ξέρετε, αυτή τη λεκάνη που κάποτε ο Ιβάν Σαββίδης έλεγε ότι «δεν πετάει τα λεφτά του».

Γι’ ΑΥΤΑ τα λεφτά ομιλώ και σκέπτομαι πόσο σοφία κρύβει η γνωστή λαϊκή έκφραση :

«Μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου…».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/10/2016)

Διαβάστε επίσης

ΠΟΙΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ… ΔΙΑΦΘΟΡΑ!

ΠΟΙΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ… ΔΙΑΦΘΟΡΑ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει για τον Κοντονή και πως ξαφνικά ανακάλυψε ότι… κάποιοι παράγοντες τα παίρνουν και… εξεπλάγη!