Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΜΟΝΟ ΕΝΑ… ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ Η FIFA!

ΜΟΝΟ ΕΝΑ… ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ Η FIFA!
Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017 - 15:34

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ… «ΥΓΕΙΑΣ»: ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΚΙ ΕΦΥΓΑΝ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΕΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

Αν θέλουμε να συνοψίσουμε σε λίγες λέξεις αυτό που συνέβη και συμβαίνει στα διοικητικά της ΕΠΟ, πρέπει να ξεκινήσουμε με τον εξής συλλογισμό:

Υπήρχε ένα σύστημα διοικήσεως το οποίο χαρακτηρίστηκε από την πολιτικοοικονομική εξουσία ως διεφθαρμένο. Αυτό το σύστημα, ως «διεφθαρμένο» θα έπρεπε να αντικατασταθεί με ένα άλλο, «υγιές». Το «υγιές» δήθεν, σύστημα, ήταν αυτό που προσπάθησαν και προσπαθούν εδώ και δύο περίπου χρόνια τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που πρόσκεινται στην συγκυβέρνηση των συριζανέλ.

Πάνω λοιπόν που το «υγιές» σύστημα φαινόταν ότι θα κέρδιζε πανηγυρικά τη μάχη με το παλιό, το «διεφθαρμένο», εμφανίστηκε ένας νέος παίκτης, ο οποίος πήρε τα πάντα, όσα αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στα χέρια του και άφησε στους «υγιείς» μόνο ένα μικρό κομπολογάκι στα χέρια για να παίζουν και να ξεχνούν τον πόνο τους.

Αυτός ο νέος παίκτης δεν είναι άλλος από τη FIFA (μαζί με την UEFΑ) που ανέλαβε με συνοπτικές διαδικασίες καθ’ ολοκληρία τον ΕΛΕΓΧΟ, τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ, την ΕΠΙΒΛΕΨΗ, τη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ γύρω από το ποδόσφαιρο. Και τι άφησε; Μα, ίσως τη διοργάνωση της Γ’ Εθνικής και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής, πιθανολογώ και το γυναικείο πρωτάθλημα, αν και δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

Ποιο είναι το καταπληκτικό της ιστορίας; Oτι όλοι αυτοί που πίστευαν ότι είχαν κερδίσει τον απόλυτο έλεγχο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο ΨΗΦΙΣΑΝ την πλήρη επικράτηση του τρίτου παίκτη, αλλά και… καταχειροκρότησαν… πανηγυρίζοντας για τον ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟ τους!

Τριάμισι εκατομμύρια… ευχές!

Δικαιολογώ και κατανοώ την ομάδα Γραμμένου και την πολιτική της. Δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της ευτράπελης πλην διδακτικής ιστοριούλας, έπρεπε να είναι τέτοιο που αν όχι να δικαιώνει, τουλάχιστον να μη φανεί ότι καταδικάζει την πολιτική των συριζαίων κυβερνητικών τα δύο τελευταία χρόνια. Και αυτό ακριβώς ήταν το σκοπούμενο των παρά τον Γραμμένο, που ως παράταξη δημιουργήθηκε, μεγάλωσε, δραστηριοποιήθηκε και απέκτησε οντότητα με τις «ευχές» του Ιβάν Ιγκνατίεβιτς Σαμπίντι και ΦΥΣΙΚΑ, δεν μπορούσε παρά να συνταχθεί με την πολιτική που υπαγόρευε ο Σαμπίντι.

Βεβαίως, το να δέχεσαι και να … πανηγυρίζεις κιόλας το ενδεχόμενο να μετάσχεις σε διοίκηση που θα βρίσκεται υπό στενή και αυστηρότατη επιτροπεία, σημαίνει ότι είσαι, ή ηλίθιος, ή απλά υπάλληλος.

Και επειδή γνωρίζω πολλούς απ’ τους δυστυχείς των ΕΠΣ της παράταξης Γραμμένου που ψήφισαν «ναι» και μετά… χειροκροτούσαν μανιωδώς, μπορώ να το καταθέσω με βεβαιότητα: Οχι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.

Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα, λακωνικά; Οτι η πλευρά που όπως όλα έδειχναν ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ τις εκλογές, τελικά… ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Και για να το πάμε ένα βήμα παρακάτω: Ναι, και ο Ολυμπιακός ψήφισε «ΝΑΙ» και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανε, διότι έτσι ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ, ΜΗΔΕΝΙΣΕ και ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ κάθε κίνδυνο να βρεθεί το ποδόσφαιρο στα χέρια υπαλλήλων του Σαμπίντι και του Μελισσανίδη.

ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ, μας ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, πέθαναν και δεν το έχουν καταλάβει!

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΘΟΛΟΥ

Η τραγική για τους Γραμμένους πραγματικότητα είναι ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ και ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ. Η FIFA θα επιβάλει ΠΑΝΩ από την εκλεγμένη διοίκηση, μία Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου, που θα κάνει αυτά που λέει και ο τίτλος της: Θα παρακολουθεί και θα ελέγχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Οι αρμοδιότητές της θα είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ για τη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού συν τοις άλλοις θα έχει το δικαίωμα να ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ τις αποφάσεις της διοικήσεως που θα θεωρεί ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ή ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ, δηλαδή στην ουσία να τις ΑΚΥΡΩΝΕΙ.

Αυτό είναι το ένα από τα δύο ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ και ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ δικαιώματα της Επιτροπής της FIFA. Το δεύτερο είναι η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, η οποία ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ στον έλεγχο της FIFA! Αρα, αφαιρεί από τους Σαμπίντι και Μελισσανίδη το κυριότερο ΕΡΓΑΛΕΙΟ για να κάνουν τα παιχνίδια τους: ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ!

Ακόμα και αν αυτό ήταν και το ΜΟΝΟ που θα έπαιρνε η FIFA από την ΕΠΟ, τι θα έμενε; Ενα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ, με μπόλικο ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΜΠΑΚΑΛΟΡΕΑ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Tragic, αγαπητοί φίλοι και δεν υπερβάλλω στο παραμικρό. Αν συνοψίσουμε τα όσα συνέβησαν στον πολύπαθο αυτό χώρο τα δύο τελευταία χρόνια, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, τις φήμες, τις δηλώσεις, τις σπόντες και τα υπονοούμενα, έχουν ξοδευτεί από μέρους του Ιβάν γύρω στα ΤΡΙΑ με ΤΡΙΑΜΙΣΙ εκατομμύρια ευχές, σε διάφορες ενορίες και εκκλησίες, για να αλλαξοπιστήσουν. Και αν αυτό το ποσόν ευχών φαίνεται υπερβολικό, σας ενημερώνω ότι δεν το έβγαλα εγώ από το μυαλό μου. Ακουσα να το λένε ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ της πιάτσας, με… μπακαλορεά στη διαιτησία, και τεράστια ΠΕΙΡΑ στα διαιτητικά παρασκήνια! Τα ονόματα περιττεύουν. Ο νους ΟΛΩΝ μας πάει σε συγκεκριμένα πρόσωπα με ΑΥΤΑ τα προσόντα.

Αυτές, λοιπόν, οι ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ λένε ότι ξοδεύτηκαν ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΑΜΙΣΙ εκατομμύρια ευχές. Αν τώρα ξοδεύτηκαν όλες αυτές οι ευχές για να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της… Γ’ Εθνικής, των υποδομών και των γυναικών, με γεια τους, με χαρά τους!

Τρομερή… επένδυση έκαναν!

ΕΥΧΕΣ ΜΟΝΟ ΣΕ… ΠΑΠΑΔΕΣ

Πάμε παρακάτω. Μία αλλαγή που δεν συνειδητοποίησαν τη ΣΗΜΑΣΙΑ της, ήταν η ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ του εκλογικού συστήματος. Η FIFA τελείωσε τους τρείς «εκπροσώπους»-«ψηφοφόρους» από κάθε Ενωση (ΕΠΣ) και επέστρεψε στο ΕΝΑΣ από κάμε ΜΙΑ ΕΠΣ και κάθε μία ΠΑΕ!

Δηλαδή, έχουμε 55 εκπρόσωποι των Ενώσεων συν 16 εκπρόσωποι ΠΑΕ, ίσον ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΝΑΣ.

Τι σημαίνει αυτό, με τη γλώσσα της πιάτσας; Οτι άλλαξε το σύστημα, άλλαξαν και τα δεδομένα. Αλλο πράγμα να διαχειριστεί κανείς ΤΡΕΙΣ από κάθε ΕΠΣ και άλλο να έχει μόνον ένα. Εκείνο το συστηματάκι των πονηρών, όπου βρισκόταν ένας πρόεδρος που να μην ήθελε να είναι δικός τους, να εμφανίζονται άλλοι δύο και να τον εξουδετερώνουν, δεν υπάρχει πια. Ενας θα είναι αυτός που θα ψηφίσει και οι άλλοι, πάνε καλιά τους, να γλεντάνε τις… ευχές που τους είχαν έρθει ουρανοκατέβατες. Τώρα ΟΛΕΣ οι ευχές θα πηγαίνουν στον παπά και μόνο στον παπά, δεν θα μοιράζονται και στους… καντηλανάφτες!

Και βέβαια, όλοι μας θα αντιλαμβανόμαστε την ΠΙΚΡΙΑ εκείνου που δύο χρόνια τώρα ξόδευε ευχές για να επιτύχει τελικά μια τρύπα στο νερό. Το μόνο που βγήκε από το… κουβαρνταλίκι του (σε ευχές) ήταν ότι έτσι διαμόρφωσε ένα πεδίο, όπου ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ θα μπορεί πλέον, αν θέλει, να μοιράσει τις δικές του ευχές σε δέκα παπάδες, που λέει ο λόγος και όχι σε… ολόκληρη την ενορία!

ΤΕΡΜΑ ΤΑ… «ΑΛΛΟΥ ΤΡΩΣ…»

Είναι όμως και κάτι ακόμα, συνεπακόλουθο όλων των παραπάνω. Οτι οι εκλογές, που θα πρέπει να έχουν γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, θα διεξαχθούν σε πολιτικό πεδίο ΑΚΡΑΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑΣ! Και αυτό τολμώ να υποστηρίξω εκ των προτέρων, είναι παράγων που θα καταστήσει το εκλογικό πεδίο ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ για την παράταξη Γραμμένου-Σαμπίντι!

Η πώληση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, δηλαδή μεταξύ συριζανέλ και Ν.Δ., θα ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ το κάθε εξέχον μέλος της Ν.Δ., σε όλες τις γωνιές της χώρας, να ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ της παράταξης Σαμπίντι, που υποστηρίζει και υποστηρίζεται από τον σύριζα και τον συνεταίρο του.

Θεωρώ αδιανόητο, εν ολίγοις, να βρεθεί πρόεδρος ΕΠΣ με παρελθόν ή και παρόν αλληλοϋποστηρίξεων και δραστηριοτήτων με κόμμα που ανήκει στην αντιπολίτευση, αξιωματική και μη, να ψηφίσει υποψήφιο υποστηριζόμενο από τους συριζανέλ. Δεν γίνεται αυτό, για πολλούς και διάφορους ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ λόγους, όσες… ευχές και αν μοιράσει ο Ρώσος οπαδός των Τσιπροκαμμένων.

Τα «αλλού τρως, αλλού πίνεις και αλλού πας και τον δίνεις», που ήξεραν μερικοί έως σήμερα, μας τελείωσαν. Δεν υπάρχουν πια.

Και για να συγκεκριμενοποιήσουμε ακόμα περισσότερο το θέμα, εγώ δεν θυμάμαι, πέραν ίσως του Βακάλη της Σάμου, κάποιον άλλο εκ των υποψηφίων της παράταξης Γραμμένου που να είναι οπαδός του σύριζα. Πώς θα ψηφίσει λοιπόν παράταξη υποστηριζόμενη από… υποστηρικτή του σύριζα, αντίθετα προς την ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ που ΣΙΓΟΥΡΑ θα δοθεί πλέον λόγω της πολιτικής πόλωσης. Και μην τολμήσει να μου τσαμπουνήσει κανείς περί… «κομματικοποίησης» των εκλογών της ΕΠΟ, γιατί θα με αναγκάσει να τον θεωρήσω ΑΣΧΕΤΟ ή απλά ΒΛΑΚΑ.

Προσωπικά, δηλώνω ευθαρσώς ότι προτιμώ την πολιτικοποίηση των εκλογών, από την ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΗ του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ με ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ παρελθόν, παρόν και…μέλλον.

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑΚΙΑ

Αναλογιζόμενος όλα όσα ανέπτυξα παραπάνω, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ΘΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΠΟΛΥ νερό ακόμα από τις βρύσες της προεκλογικής δραστηριότητας. Και πιστεύω απόλυτα ότι ακόμα και οι υποψηφιότητες μια θέση στο νέο Δ.Σ. θα ελαττωθούν δραματικά. Ως προς τι θα συμφέρει τώρα κάποιον να κάνει τον σύμβουλο; Τι να πάει να κάνει στο συμβούλιο της ΕΠΟ; Να παίρνει αποφάσεις που στη συνέχεια θα τις ακυρώνει η Επιτροπή Ελέγχου της FIFA; Ή να ασχολείται με τα πρωταθλήματα των Κ15, Κ12 και Κ10;

(Αφήστε που μία από τις ΠΡΩΤΕΣ αποφάσεις της Επιτροπής FIFA θα είναι και η ΜΕΙΩΣΗ έως τον βαθμό ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ των «οδοιπορικών», των «αποζημιώσεων», των «ημεραργιών», των «εκτός έδρας» και των «εξόδων μετακίνησης» των συμβούλων. Η ΕΠΟ θα έχει πλέον ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ πόρους, που δεν θα της φτάνουν ούτε για τα απολύτως αναγκαία προς το ζην. Δεν θα περισσεύουν για τους αεικίνητους βλαχοπροέδρους).

ΤΕΛΟΣ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΑΛΑΒΕΡΙΤΖΗΔΕΣ

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ… «ΟΑΕΔ» ΘΩΜΑΔΕΣ, ΤΕΒΕΚΕΛΗΔΕΣ, ΜΠΕΟΙ, ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΕΣ

Συνοψίζω.

Πρώτον, η διοίκηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, θα είναι διοίκηση υπό αίρεση, διοίκηση υφιστάμενη διαρκή παρακολούθηση και έλεγχο από Επιτροπή διορισμένη από τη FIFA.

Δεύτερον, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) θα αποτελείται και θα διευθύνεται από ξένους. Θα φτιάχνουν τους πίνακες διαιτητών θα ορίζουν τους διαιτητές και τους παρατηρητές, θα διευθύνουν τα πάντα σχετικά με τη διαιτησία. Που σημαίνει, πέραν όλων των άλλων και… ΟΑΕΔ για τον Θωμά, τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο, τον Τεβεκέλη, τον Μπέο, τη Βαγγελίτσα και κάθε άλλον πίστευε ότι αιωνίως και… τυμπανίως, θα βγάζει τον επιούσιο από τα νταραβέρια με τις σφυρίχτρες.

Τρίτον, θα εφαρμοστεί το βίντεο ριπλέι, για φάσεις που απαιτείται η χρήση του και ΚΥΡΙΩΣ για φάσεις που δεν είναι ξεκάθαρο αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος, για το αν υπάρχει φάουλ που δεν είδε ο διαιτητής ή για αντιαθλητικά χτυπήματα εκτός φάσεως που πέρασαν απαρατήρητα. Για όλα τα άλλα, θα μετράει πάντα η αρχική κρίση του διαιτητή.

Τέταρτον, οι βλαχοπρόεδροι Ενώσεων δεν θα μπορούν να είναι και μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ! Μακριά και… αγαπημένοι, δηλαδή.

Πέμπτον, δημιουργείται στην ΕΠΟ και Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η οποία θα ασχολείται με κάθε θέμα που αφορά τις ΠΑΕ. Που σημαίνει ότι η διοίκηση της ΕΠΟ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ τον έλεγχο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου !

Τι της… απομένει, άραγε;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΒΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΔΕΣ, ΠΑΠΑΛΑ!

Η απόφαση είναι ειλημμένη, οριστική και τελεσίδικη. Στην ΕΠΟ δημιουργείται λίστα από παρατηρητές αγώνων κανονικούς, που θα αμείβονται για τις υπηρεσίες τους. Δηλαδή άτομα τα οποία θα πληρούν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που θα προκαθοριστούν και θα απαιτούνται προκειμένου να εκτελούν χρέη παρατηρητών στους αγώνες επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Ετσι το θλιβερό φαινόμενο των προέδρων ΠΑΕ που έκαναν τους παρατηρητές για να βρίσκουν ευκαιρία να «εκτελούν συμβόλαια εξόντωσης» μη αρεστών στους εντολείς τους ομάδων, λήγει πλέον οριστικά και τελεσίδικα. Και οι πρόθυμοι βλαχοπρόεδροι θα πρέπει πλέον να βρουν άλλο τρόπο για να ξοδεύουν τις αγνές προθέσεις τους για προσφορά στο άθλημα. Κανείς δεν θα τους υπολογίζει ή θα τους εμπιστεύεται πλέον.

*** Πρώτο και κυρίαρχο συμπέρασμα από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Το 45ο ο Ολυμπιακός θα το πάρει με ρεκόρ διαφοράς βαθμών από τον δεύτερο.

*** Το τραγικότερο όλων είναι ότι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι τους βρήκε!

Και είναι ευτυχείς, διότι δεν αντιλαμβάνονται τη δυστυχία τους!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 04/07/2017)

Διαβάστε επίσης