Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εμενίκε και… Ουάρντα: Το χάος της διαφοράς του Ολυμπιακού με τους άλλους κραυγάζει!

Εμενίκε και… Ουάρντα: Το χάος της διαφοράς του Ολυμπιακού με τους άλλους κραυγάζει!
Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017 - 15:47

Και δεν υπάρχει και ο…Γκιρτζίκης να του ρίχνουν τις ευθύνες!

Αποκάλυψη για Ούρος Τσόσιτς: Αντί για ιατρικές εξετάσεις, παρέδωσε μία… γενική Ούρων!

Ακόμα δεν έχει δει τίποτα, ακόμα δεν έχει ζήσει τίποτα, ο Ουάρντα στον Μπάουγκ. Και τυχερός είναι, διότι η δημοσιότητα που δίνεται στο θέμα του, μάλλον τον «προστατεύει» από τα χειρότερα. Αυτά που έχουν ζήσει εκεί άλλοι. Κι άλλοι.

Αρχίζω με Ουάρντα και όχι π.χ. με Εμενίκε, έτσι; Ενσυνείδητα επέλεξα αυτή την εισαγωγή, γιατί έτσι νομίζω ότι επισημαίνεται ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ η τεράστια διαφορά, αυτό το ΧΑΟΣ σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα του ρόστερ, μεταξύ του Ολυμπιακού και των θεωρούμενων (κακώς) ως ανταγωνιστών του.

Οποία σχέση, ε;

Συνεχίζω λοιπόν με Ουάρντα. Κάποιοι απ’ την ευρύτερη… κοινωνία της μπουγάτσας τού καταλόγισαν κάποια πράγματα. Οτι δήθεν «έχει δώσει δικαιώματα με την καθυστερημένη άφιξή του στη Θεσσαλονίκη».

Και βέβαια, ότι η καθυστέρηση αυτή έκανε έξω φρενών τον Βλάνταν Ιβιτς (ακόμα… εκεί είναι αυτός;) ο οποίος τον έκραξε δημόσια, λέγοντας ότι πρέπει επιτέλους να καταλάβει σε ποια ομάδα ήρθε. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισαν και οι αναρτήσεις στα διάφορα οπαδικά site εναντίον του Αιγύπτιου, ο οποίος αντέδρασε με απορία: «Δεν γνωρίζω γιατί με κατηγορούν». Το ζουμί, όμως, κατά την προσωπική μου άποψη κρύβεται αλλού. Στο ότι ο Ουάρντα, όπως αποκάλυψε, έχει δύο προτάσεις από ξένες ομάδες, αλλά η διοίκηση της ομάδας του θέλει να τον δώσει δανεικό.
Και για πού τον προορίζει; Μα… φυσικά (!!!) για την Κέρκυρα (δεν ξέρω αν με την υποχρέωση να παίζει παράλληλα και στο Ποντικονήσι).

Αυτά και εν αναμονή εξελίξεων που μπορεί και να συζητηθούν ευρύτερα, ας φύγουμε από τα της ομάδας της… «υγείας» και ας πάμε στην ομάδα του… «νοσηρού παρελθόντος», τον Ολυμπιακό.

ΟΥΤΕ «ΜΑΝΟΣ», ΟΥΤΕ «ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ», ΜΟΝΟ ΜΑΝΩΛΗΣ!

Ηρθε λοιπόν ο Εμενίκε. Τι εστί Εμενίκε; Πολύ απλά, ένας μεγάλος σκόρερ, ένας τεράστιος μπόμπερ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Δεν θα σας κουράσω με στατιστικά του Εμενίκε, αυτά τα γράφουν οι ρεπόρτερ της εφημερίδας. Εγώ θα ξεκινήσω από το… όνομά του: Εμμάνουελ, λέγεται. Οπως το Εμμανουήλ και μάλιστα με… δύο «μι». Κανονικός… Μανώλης, δηλαδή. Και να σας πω κάτι; Το όνομα Μανώλης είναι εγγύηση επιτυχίας. Αμα σε… λένε Μανώλη, είναι αδύνατον να μην αξίζεις σ’ αυτό που κάνεις!

Φυσικά, δεν εννοώ ότι ο Ολυμπιακός πήρε τον Εμενίκε επειδή… τον λένε Μανώλη. Απλά κάνω τους δικούς μου συνειρμούς, ευλογώντας με την ευκαιρία το όνομά μου. Και μην ξεχνάμε, ότι φέτος ήρθε στον Ολυμπιακό κι άλλος Μανώλης: Ο Σιώπης! Υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο Μανώληδων; Βεβαίως, λέω εγώ.

Τον είδατε πώς είναι τον Εμενίκε; Νομίζω ότι είναι από τους Μανώληδες εκείνους που κανείς δεν μπορεί να τους αποκαλεί… «Μάνο»! Πόσω μάλλον… «Μανωλάκη»!

Θηρίο ο Εμενίκε που λένε ότι μοιάζει με τον Ιντέγε. Οχι, δεν συμφωνώ ότι ο Εμενίκε μοιάζει με τον Ιντέγε. Ο Ιντέγε μοιάζει με τον Εμενίκε! Οι διαφορές τους, βάσει όσων διάβασα, είναι ελάχιστες. Ολες, όμως, υπέρ του Εμενίκε. Εναν πόντο πιο ψηλός, λίγο πιο αδύνατος, πιο γρήγορος και με αισθητά καλύτερη τεχνική.

Φυσικά και γκολτζής. Αυτό το τελευταίο είναι το στοιχείο που τον συνοδεύει. Στην πράξη, ελπίζω να το δω να υλοποιείται και μέσα στο γήπεδο.

Και για να κλείσω με τη μεταγραφή του Εμμάνουελ Εμενίκε. Τελευταίο του παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, το έδωσε πριν από μόλις ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ! Επαιξε στις 3 Ιουνίου στο εκτός έδρας ματς της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Τουρκίας με την Αδάνασπορ. Η Φενέρ κέρδισε με 1-3 και ο Εμενίκε πέτυχε το τρίτο γκολ. Αγωνιστικά, λοιπόν, νομίζω ότι πρέπει να είναι ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ.

ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΟΥΡΟΣ!

Πάμε παρακάτω. Την ίδια μέρα, οι ζητιάνοι ανακοίνωσαν δύο μεταγραφές. Ενας ήρθε και υπέγραψε, ένας αναμενόταν. Τέλος πάντων, οι δύο είναι κάποιος Ούρος Τσόσιτς και ένας Τραούστασον.

Ο Ούρος προέρχεται από… Εμπολι. Οχι τον γνωστό, θανατηφόρο ιό. Την ιταλική ομάδα.

Τώρα, γιατί τον λένε Ούρος; Μα γιατί… έτσι τον βαφτίσανε. Λένε ότι… του πάει το όνομα, φυσιογνωμικά. Δεν ξέρω, αυτού του είδους οι κρίσεις είναι υποκειμενικές.

Δεν πιστεύω ότι αληθεύει επίσης, ότι αντί να περάσει ιατρικές, απλά έδωσε μία… γενική ούρων.

Τέλος πάντων, ο Ούρος (για τους πολύ κολλητούς του απλά Κατούρος), ήρθε από μία… «μισογεμάτη» σεζόν στην Εμπολι. Είχε 14 συμμετοχές, μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην καριέρα του δηλαδή. Αλλη μια φορά μόνο είχε καταφέρει να ξεπεράσει τις 14, κάνοντας 20, πριν από πέντε χρόνια στην Πεσκάρα. Εχει παίξει επίσης και στην πανίσχυρη υπερδύναμη του Κάλτσιο, Φροσινόνε.

Στην Εμπολι ο Ούρος είχε την ευτυχή εμπειρία να είναι αναπληρωματικός στόπερ του 35χρονου Μανουέλ Πασκάλ και του νεότερου (32 ετών) Λαουρίνι. Οταν απείχε ένας εκ αυτών των δύο, έπαιζε εναλλάξ με τον Αλβανό Βέσελι, που τελικά έκανε περισσότερες (17) συμμετοχές.

Οπως ασφαλώς θα έχετε συμπεράνει, ο Ούρος Τσόσιτς αποτελεί μεταγραφή από το πρώτο σκαλοπάτι (στη σκάλα του τρίτου υπόγειου). Κάτι ανάλογο είναι και ο Ισλανδός Αρνόρ Τραούστασον. Εχοντας ασύγκριτες εμπειρίες στη μέχρι τώρα καριέρα του, από ομάδες όπως η Νόρκεπινγκ, η Κέφλαβικ και η Σάντες Ουλφ, δεν είχε καμία δυσκολία να προσαρμοστεί και να στολίσει τον πάγκο της Ραπίντ Βιέννης.

ΜΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ!

Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει μεταγραφική κίνηση προς τα μέσα, αλλά η προς τα έξω είναι… άφθονη! Χθες έφυγε και άλλος ένας εξ αυτών που υπολογίζονταν για το νέο ρόστερ. Ο Εμποκού, ο οποίος ανατρέποντας κάθε ειδησεογραφικό στάνταρ, προτίμησε να πάει στη Σταντάρ Λιέγης από το να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Και γιατί ομιλώ περί ανατροπής της πραγματικότητας; Μα, μόλις πριν τρεις ημέρες είχαμε διαβάσει σε ένα από τα πάντα αξιόπιστα ρεπορτάζ του δαιμόνιου ρεπόρτερ Μπάμπη Τσιμπίδα (Sport 24) ότι «προτιμάει τον Παναθηναϊκό ο οποίος έχει το προβάδισμα από τη Σταντάρ Λιέγης».

Ε, αφού το έγραψε ο Τσιμπίδας, επόμενο ήταν να… επαληθευτεί μέχρι κεραίας.

Τέλος πάντων, για να τα λέμε όλα, ο Εμποκού μπορεί να έφυγε ως ποδοσφαιριστής, ως οπαδός όμως, παραμένει στον Παναθηναϊκό! Εκανε μάλιστα και τη σχετική δήλωση: «Θα είμαι πάντα θύρα 13», είπε!

Τώρα… το είπε, το άφησε να εννοηθεί, δεν είμαι σίγουρος. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο μεν Παναθηναϊκός τον ήθελε δανεικό και μάλιστα να τον πληρώνει με… γραμμάτια, ενώ η Θύρα 13 όπως και η Σταντάρ ήθελαν να τον αγοράσουν.

Τελικά, η Σταντάρ πλήρωσε με κανονικά εκατομμύρια και όχι με εκατομμύρια… «ζήτω» και τον απέκτησε. Δεν πειράζει, όμως. Μικρό το κακό. Το χειρότερο δεν είναι ότι ο Πόα δεν θα έχει φέτος τον Εμποκού, αλλά ότι πιθανότατα να μην έχει ούτε… τη θύρα 13. Ειδικά έτσι και κατέβει κάτω από τη θέση 12 της βαθμολογίας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.: ΑΘΛΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΘΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ… ΠΛΥΤΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ!

Οταν η κατηφόρα δεν έχει τέλος. Το ιστορικά εξευτελισμένο σωματείο ΠΑΟ ακολουθεί πιστά τον μοναδικό δρόμο που του αξίζει: Τον δρόμο της παρακμής, της κακομοιριάς και της κατάντιας.

Χθες κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο ψηφοδέλτιο, η τύχη του οποίου θα δικαστεί αύριο Πέμπτη. Του ψηφοδελτίου ηγείται ένας γνωστός για την επεισοδιακή του συμπεριφορά σε διάφορους αγώνες και εκδηλώσεις, ονόματι Πλυτάς, πρώην έφορος του τμήματος Πόλο του συλλόγου. Το οποίο επί των ημερών του… υποβιβάστηκε δύο φορές! Τον Πλυτά πλαισιώνουν έντεκα ακόμα μέλη, μεταξύ των οποίων και δύο βετεράνοι: Ο Τάκης Οικονομόπουλος (που προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην ΠΑΕ) και ο Τάκης Λουκανίδης (ειλικρινά χάρηκα μαθαίνοντας ότι ζει και δραστηριοποιείται).

Ενας εκ των δύο τελευταίων, λέγεται ότι προορίζεται και για νέος πρόεδρος του ΠΑΟ.

Η διοίκηση αυτή, που θα διοριστεί από το Πρωτοδικείο, θα έχει να αντιμετωπίσει τις… δώδεκα πληγές του Φαραώ! Απλήρωτους υπαλλήλους, απουσία αξιόλογων αθλητών, τμήματα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, απλήρωτα γήπεδα (π.χ. το κρατικό ΟΑΚΑ) αλλά και, όπως κυκλοφορεί, εντολή… εξώσεως από τα γραφεία!

Βεβαίως, είναι βέβαιο εκατό τοις εκατό ότι από την επομένη κιόλας της συγκρότησης του διορισμένου Δ.Σ., θα τεθούν άπαντες στο κυνήγι των… χορηγών απευθυνόμενοι σε εύπορους φίλους του συλλόγου, οι οποίοι όμως παρουσιάζουν σημάδια… κορεσμού, έχοντας κατά καιρούς προσφέρει χορηγήσει σημαντικά ποσά, τα οποία όμως δεν απέφεραν καμία θετική εξέλιξη.

Αθλιο τέλος, αλλά αντάξιο τέλος για έναν ιστορικό σύλλογο που δεν πορεύτηκε, ειδικά τα τελευταία χρόνια, στον δρόμο του υγιούς αθλητικού ανταγωνισμού.

«Ημουν στη Νέα Σμύρνη…»

Μου γράφει: «Ημουν στη Νέα Σμύρνη...

Στα αγωνιστικά ένας μου τράβηξε πολύ την προσοχή για τον τρόπο παιχνιδιού του. Αυτός ήταν ο Σισέ... Το παλικάρι έπαιρνε σωστές θέσεις πριν έρθει η μπάλα στην άμυνα. Μάλιστα σε μια φάση που πήγε να φύγει στην αντεπίθεση ο Πανιώνιος και ενώ έτρεχε να κόψει τη φάση, έκανε με τα χέρια του σήμα στους υπόλοιπους να ηρεμήσουν. Τρομερή ψυχραιμία στο παιχνίδι του, κάτι που λείπει στην άμυνά μας...

Στα εξωαγωνιστικά, μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η αντιμετώπιση των Πανιώνιων στους Ρισβάνη, Σιώπη και Γιαννιώτη (που ήταν στην εξέδρα). Ολοι έλεγαν τα καλύτερα. Αντίθετα ο κόσμος εκεί τα είχε με τον Μπακασέτα. Ελεγαν για το πόσο κωλόπαιδο είναι. Μου έκανε επίσης εντύπωση που ο Κασάμι καθόταν μόνος του λίγο πιο ψηλά, μακριά από τους υπόλοιπους παίκτες μας, οι οποίοι ήταν όλοι μαζί...

Ημουν και στο επεισόδιο με τον Ταχτσίδη. Αυτός που τον έβριζε πιο πολύ μου φάνηκε για γύφτος αεκτσής παρά για Πανιώνιος. Το ότι γύρισε ο Ταχτσίδης και του απάντησε, δεν μου άρεσε καθόλου γιατί σε αυτό το παχύδερμο (ήταν πολύ χοντρός) δεν έπρεπε να δώσει σημασία» (Christos Filippas).

Μεταγραφικά… κι αυτά…

Κλασικά και παραδοσιακά πάντα, ο Ιούλιος είναι ο μήνας που παίρνουν το πρωτάθλημα όλες οι ομάδες, εκτός του… Ολυμπιακού!

Και τα συμπτώματα φέτος είναι πολύ έντονα, ανάλογα και της ζέστης, φυσικά. Δύο παίκτες της Αεκ, ο Μπακάκης και ο Σιμόες, ομολόγησαν ότι έχουν βασικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και ότι θα κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν.

Τρέμε… Ολυμπιακέ!

-Αλλοι δύο, που υπέγραψαν σε Αεκούλα και Πόα, ανακοίνωσαν ότι η ομάδα τους είναι η καλύτερη της Ελλάδας. Ο Αλτμαν και ο Λιβάδια. Οπότε, ή έχουμε δύο καλύτερες ομάδες, ή ο ένας δεν ήξερε τι δήλωσε ο άλλος.

-Γράφουν: «Με καθυστέρηση πέντε ετών ο Κολοβέτσιος στο τριφύλλι» * «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ» * «Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος θέλει να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να γίνει σημείο αναφοράς».

Αυτό το θεωρώ σίγουρο. Θα γίνει οπωσδήποτε σημείο αναφοράς, μαζί με τον Κουτρουμπή. Το θέμα είναι τι… είδους αναφοράς;

-Αυτό που συμβαίνει με τους μπουγάτσες και τον Ουάρντα είναι απίθανο: Μέχρι και τα… παλτά της γκαρνταρόμπας τους τους πήραν χαμπάρι και τους δουλεύουν! Τι κατάντια, ε;

-Βασικά για ξένους ψάχνει ο Πλατανιάς, διαβάζω. Λογικό είναι. Οι ξένοι γίνονται πολύ εύκολα ψευδομάρτυρες, διότι σε λίγο καιρό φεύγουν και εξαφανίζονται. Ενώ οι Ελληνες θα υφίστανται για χρόνια τις συνέπειες μιας ψευδομαρτυρίας.

*** Να ξεκαθαρίσουμε: Αλλο «Μπούλης» και άλλο «Μπουλος», ασχέτως αν καμιά φορά συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο.

«Μπούλης» είναι ο Καμμένος.

«Μπούλος» είναι αυτό που θα πάρει ο Καμμένος στις εκλογές.

Οποτε και αν γίνουν.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/07/2017)

Διαβάστε επίσης