Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ !

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ !
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 - 16:52

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Νίκη στην Τρίπολη και μετά η σειρά γιά το μάθημα στην Αεκούλα

Επανέρχομαι και επαναλαμβάνω. Σημασία έχει το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Αυτή είναι η θέση μου από πολύ παλιά, δεκαετίες τώρα. Ακόμα και σε περιόδους πού ο Ολυμπιακός έδινε μεγάλα ντέρμπι στο Τσάμπιονς Λιγκ, αγώνες γιά πρόκριση στην επόμενη φάση, εγώ υποστήριζα με επιμονή : Το πρωτάθλημα και τα μάτια μας.

Μα αυτή τη βάση συλλογισμού, συνεχίζω την αναφορά μου στο προχθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου και εξακολουθώ να βλέπω και να στέκομαι στα θετικά. Να πω λοιπόν, αρχικά, ότι ο Γκαρσία αρχίζει να με εντυπωσιάζει. Και η δική του λογική, απ’ όσα καταλαβαίνω, είναι ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Με την Αεκ προχθές έκανε ροτέϊσον. Ξεκίνησε με πέντε βασικούς εκτός ενδεκάδας. Αλλαξε ολόκληρη την επιθετική τριάδα, αυτή πού είχε ρίξει τρία, στο ρελαντί, στην Ξάνθη, τρείς μέρες πριν. «Εσπασε» το δίδυμο των στόπερ, όπως και το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Και ΟΛΑ του ΒΓΗΚΑΝ !

Η, αν θέλετε, σχεδόν όλα. Πού δεν υπήρξαν τα αποτελέσματα πού προσδοκούσαμε όλοι ; βεβαίως στην αριστερή πτέρυγα. Εκεί, όπου ο Σεμπά γιά μία ακόμη φορά απέδειξε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ πλέον να ανταποκριθεί. Δεν ξέρω αν το πρόβλημά του είναι σκέτο ψυχολογικό, ή εμπεριέχει και ολίγα στοιχεία … αμπαλοσύνης, αλλά το θέμα είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, κυρίως σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους γιά την ίδια θέση.

*** «Ανθρώπινο ήταν, λένε το λάθος του επόπτη.

Λες και υποστήριξε κανένας ότι ήταν λάθος «μαϊμουδίσιο» !

*** Χθεσινό μήνυμα του Λιβάδια στο διαδίκτυο :

«Σας περιμένουμε σπίτι μας, με τους διαιτητές μας».

*** Πως είπατε ; Ξένοι αρχιδιαιτητές ; Κι’ αν σου φέρουν κανένα από το … Ροστόφ ; Ξένος δεν είναι κι’ αυτός ;

Λέω τώρα…

*** Αυτό θα πεί να είσαι … μεγάλη ομάδα ! Να πανηγυρίζεις επειδή κατάφερες να μη φας γκολ !

*** Θέμα συμφωνίας μεταξύ Πάοκ και Ατρομήτου υπάρχει μόνο γιά τους δανεικούς ποδοσφαιριστές, ή και γιά τους «δανεικούς» επόπτες ;

Καλύτερα με Βρουσάϊ αντί Σεμπά !

Νομίζω ότι ακόμα και ο Μάριος Βρουσάϊ να έπαιζε στη θέση του Σεμπά, θα είχαμε και καλύτερη απόδοση και – ίσως – καλύτερο αποτέλεσμα. Και αυτό το γράφω όχι σαν [παράδειγμα, ή στην τύχη, αλλά επειδή ξέρω πολύ καλά τα χαρακτηριστικά και των δύο. Το μόνο στο οποίο φαινομενικά μπορεί να υστερεί ο Βρουσάϊ σε σχέση με τον Σεμπά, είναι η εμπειρία. Ναι, αλλά η εμπειρία αποκτάται με τους αγώνες. Αμα δεν παίζεις, πως θα την αποκτήσεις ;

Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω. Με εντυπωσίασε η μεταχείριση του Κέβιν Μιραλάς από τον προπονητή του. Νομίζω ότι ήταν ιδανική. Τον άφησε εκτός βασικής ενδεκάδας, διότι από την ημέρα πού ήρθε έπαιξε σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια και έπρεπε να «αποτοξινωθεί» λίγο, κατά κάποιο τρόπο, ώστε να είναι έτοιμος γιά την σκληρή συνέχεια πού τον περιμένει. Την στιγμή πού ΕΠΡΕΠΕ, τον χρησιμοποίησε. Και τότε είδαμε όλοι έναν Μιραλάς, πιο κοντά από ποτέ στον παλιό, τον Κέβιν Μιραλάς της καρδιάς μας.

Συμπέρασμα ; Θυμηθείτε με, την Κυριακή ο Μιραλάς θα είναι πρώτος των πρώτων.


Γιατί προτιμώ τον Ζιλέ ως κορυφαίο

Θα σταθώ και στον Τζούρτζεβιτς. Δεν ήταν τόσο κακός όσο τον παρουσιάζουν, αλλά δεν ήταν και τόσο καλός, όσο έπρεπε. Μέχρι κάποιο σημείο, ήταν από τους καλύτερους, τους πιο μαχητικούς και επικίνδυνους. Από κάποια στιγμή και μετά, όμως, έδειξε σαν αποκαρδιωμένος, σαν απογοητευμένος. Νομίζω ότι είναι φορ με σπάνια προσόντα, αλλά παρατηρώ και κάποια ευαισθησία στην ψυχολογία του.

Ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, στο προχθεσινό παιχνίδι ; Αδυνατώ να απαντήσω κατηγορηματικά στο συγκεκριμένο ερώτημα, όταν πρόκειται γιά αγώνα πού η ομάδα ΕΛΙΩΣΕ στην κυριολεξία την αντίπαλό της.

Η πιο σωστή απάντηση θα ήταν ΟΛΟΙ οι παίκτες από την άμυνα και το κέντρο. Και έτσι ακριβώς είναι. Όμως και σε αυτή την περίπτωση των «πολλών καλύτερων», πάντα υπ΄άρχει ένας πού εντυπωσίασε περισσότερο.

Και επιλέγοντας ανάμεσα σε Σισέ και Ζιλέ, προτιμώ τον δεύτερο, γιά ένα και μόνο λόγο : Τα στάνταρ του Σισέ τα γνωρίζουμε πλέον όλοι. Πρόκειται γιά παίκτη πού αδυνατεί ( και να το … ήθελε, πού λέει ο λόγος ) να ρίξει την απόδοσή του κάτω από ένα εννέα ή το πολύ οκτώ, με άριστα το δέκα.

Το να λες δηλαδή ότι ο Σισέ ήταν ο καλύτερος, αποτελεί πλέον απεραντολογία. Αυτός είναι ο Σισέ. Ο καλύτερος όλων και αυτός θα παραμείνει. Το παιδί αυτό είναι ό,τι καλύτερο και ποιοτικότερο υπάρχει αυτή της στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτός είναι ο λόγος πού πολύ αμφιβάλλω αν θα είναι μαζί μας και του χρόνου. Τέτοιοι παίκτες ( παράδειγμα ο Γιαγιά Τουρέ ) ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΩΝΤΑΙ γιά πολύ στο δικό μας ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι, αν το εξετάσουμε με ρεαλιστική ματιά.

Προτιμώ λοιπόν τον ΖΙΛΕ γιά κορυφαίο του Ολυμπιακού. Τον Βέλγο ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε δείξει ΤΟΣΑ, μα ΤΟΟΟΣΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. Ο τύπος αυτός ΟΡΓΩΣΕ στην κυριολεξία τον αγωνιστικό χώρο, πατώντας στο παραμικρό εκατοστό του. Η ποιότητά του τεράστια, τα ανασταλτικά του προσόντα σπάνια, η αντοχή του εντυπωσιακή, η αγωνιστικότητά του απρόσμενη.

Ναι, ο Ζιλέ ήταν ο ΥΠΕΡ- ΠΑΙΚΤΗΣ του Καραϊσκάκη σ’ αυτή την πρώτη από τις τρείς μονομαχίες Ολυμπιακού – Αεκ. Πιστεύω ότι ΑΥΤΟΣ ο Ζιλέ, δεν θα λείψει και από τις υπόλοιπες.

Ανετα και με καθαρό σκορ

Περισσότερο λοιπόν με ενδιαφέρει ο αγώνας του πρωταθλήματος, την άλλη Κυριακή. Οπου είμαι βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός ΑΝΕΤΑ θα κερδίσει και με καθαρό σκορ. Ηδη, η ομάδα πάει από το καλό στο καλύτερο και μετά από δύο ματς θα είναι ακόμα καλύτερη. Ο Γκαρσία, πού αποδεικνύει ότι είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, τους έχει δεί πλέον και δοκιμάσει ΟΛΟΥΣ, ή σχεδόν όλους. Εχει σχηματίσει πλήρη εικόνα γιά τον καθένα και γνωρίζει πλέον ακόμα και τα πιο «μικρά» τους μυστικά, αυτά πού ΕΜΕΙΣ δεν μπορούμε, σίγουρα, να γνωρίζουμε.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα, σχηματίζουν τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ του σημερινού Ολυμπιακού. Μια εικόνα πού όχι μόνο δεν απογοητεύει, αλλά γεμίζει αισιοδοξία την καρδιά του κάθε ερυθρόλευκου φίλου γιά το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Και βέβαια, το επόμενο βήμα στον δρόμο των θριάμβων, την Κυριακή στην Τρίπολη.

ΓΙΑ … «ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ» ήταν πολύ καλός ο Σιδηρόπουλος !

Τα σπόρια τα έδωσε στο Αεκ, αλλά σημασία έχει η … ψίχα του καρπουζιού

Μου ζητάτε κριτική διαιτησίας με βασικό ερώτημα : Καλός ήταν ο Σιδηρόπουλος, τελικά ;

Απαντώ : Μα και βέβαια ήταν καλός. Ως … Σιδηρόπουλος, βεβαίως, ήταν σχεδόν άριστος.

Κάτι σπόρια, ειδικά προς το τέλος, τα έδωσε όλα στην Αεκ, γιά να το φέρει χι στα σίγουρα. Θυμάστε πού σας έλεγα ;

Σημασία γιά τον διαιτητή τύπου «Σιδηρόπουλος», δεν έχουν τα σπόρια. Η ψίχα του καρπουζιού είναι πού μετράει. Και η ψύχα, είναι το χι, πού είναι εύπεπτο, συμβιβαστικό και δεν δημιουργεί προβλήματα. Ειδικά αν πρόκειται γιά τον π΄ρωτο αγώνα Κυπέλλου.

Ενας σωστός «Σιδηρόπουλος», κοιτάει πως θα το φέρει χι, γιά να μην έχει προβλήματα. Αυτά τα αφήνει γιά τον … τυχερό πού θα σφυρίξει τη ρεβάνς.

Και … δεν θα είναι βεβαίως ξένος, όπως έχει ζητήσει ο Ολυμπιακός.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΟΙ ΑΡΔ !

Τι έγινε τελικά με το θέμα των προσκλήσεων πού είχαμε αποκαλύψει, τις οποίες πήρε η ΕΠΟ και τις «παραχώρησε» σε ανθρώπους της Αεκ, από αυτούς πού έχουν δώσει αρκετές φορές τα … «φίλαθλα» διαπιστευτήριά τους.

Να σας πω εγώ τι έγινε. Πολύ απλά, οι προσκλήσεις της ΕΠΟ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ στην πράξη. Γιά να περάσουν οι τύποι αυτοί με πρόσκληση, έπρεπε να δώσουν ταυτότητα, ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ, όπως λέει ο νόμος.

Με κανέναν άλλο τρόπο δεν μπορούσαν να μπούν στο Καραϊσκάκη. Και όπως καταλαβαίνετε, δεν … μπήκαν !

Βεβαίως, όπως ήταν επόμενο το ναυάγιο αυτό των προθέσεων και των σχεδίων των ανθρώπων πού σκόπευαν να πουλήσουν μαγκιές μέσα στο Ναό, προκάλεσε ξέσπασμα μένους και λύσσας στις τάξεις των ΑΡΔοτσάτσων, πού περίμεναν γεγονότα αλλά αντιλήφθηκαν ξαφνικά ότι δεν έγινε τίποτα.

Διαβάσαμε λοιπόν και το εξής, αντιπροσωπευτικό της πιο γελοίας και βρόμικης δημοσιογραφικής πλέμπας : «Απαγόρευσαν να μπουν στο Καραϊσκάκη οι κάτοχοι των προσκλήσεων της ΕΠΟ», έγραψαν και βεβαίως, στη συνέχεια του κειμένου διατυπώνονταν και αναφορές περί … «παρανομίας» και «εχθρικής κίνησης του Ολυμπιακού προς την ΕΠΟ».
Τα περί παρανομίας, βεβαίως δεν υπάρχουν. Πρόκειται γιά αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας κάποιων τσάτσων. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν παρανόμησε, αλλά αντίθετα, προχώρησε στην αυστηρή εφαρμογή των νόμων και κανονισμών. Οσο γιά το «εχθρική κίνηση προς την ΕΠΟ», ναι, βεβαίως. Τι ενέργειες περιμένουν δηλαδή από τον Ολυμπιακό γιά την ΕΠΟ της «εξυγίανσης», φιλικές ; Και ακόμα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

«Βίγια, αλάνι, κι’ … απ’ του χρόνου στο λιμάνι» ;

Πάει κι’ ο Βιγιαφάνιες. «Εφονεύθη» και αυτός στον βωμό της «αναγκαιότητας». Και … δεν τελειώσαμε. Ακολουθούν Κουρμπέλης, Λουντ, Χίλιεμαρκ και … ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

Πωλούνται κοψοχρονιάς τα πάντα, ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει, πού λένε.

Το πράσινο σκάνδαλο απονομής Δικαιοσύνης των … «τακτικών δικαστών»

Αναβολές μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα !

Νέα αναβολή, λέει, έδωσαν στον Παναθηναϊκό προκειμένου να τακτοποιήσει τα χρέη του. Ποια χρέη του; Τρέχα γύρευε. Αυτό πού θα γίνει είναι το … βιβλικό, «όποιος πρόλαβε τον Κύριον οίδε».

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τόσες αναβολές, όσες δεν έχουν πάρει όλες οι ΠΑΕ και οι ομάδες πού έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση ! Και ποιος τις δίνει αυτές τις αναβολές ;

Εδώ είναι η ουσία, λοιπόν. Τις υποθέσεις πού αφορούν τα χρέη του πόα και τις εκ των ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ προβλεπόμενες ΚΥΡΩΣΕΙΣ τις δικάζει το λεγόμενο «Διαιτητικό δικαστήριο» της ΕΠΟ, πού – αν κρίνουμε από τις αποφάσεις του αυτές, όση σχέση έχει με τη … δίαιτα, έχει και με την απονομή Δικαιοσύνης !

Αποφεύγει να εφαρμόσει το νόμο

Τρέχουν, πού λέτε, οι φουκαράδες πού έχουν να λαβαίνουν από τον Παναθηναϊκό, από εποχής … «πολυμετοχικότητας» και μετά, να βρούνε το δίκιο τους στο Διαιτητικό, πού έχει πρόεδρο ΤΑΚΤΙΚΟ δικαστή, όπως επέμενε ο Κοντονής και όχι κανένα συνταξιούχο νομικό, από αυτούς πού ο Κοντονής απαξίωνα συστηματικά και μάλιστα με χαρακτηρισμούς αρκετά προσβλητικούς και απαξιωτικούς.

Και τι κάνει ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ δικαστής, που είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τον νόμο ;

Πολύ απλά … ΔΕΝ τον εφαρμόζει ! Η μάλλον, ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ δίνοντας συνεχώς αναβολές, να τον εφαρμόσει !

Τώρα λοιπόν, ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ έδωσε νέα αναβολή, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Οπότε ( λεπτομέρεια ) θα έχουν τελειώσει και οι μεταγραφές, ο Πόα θα έχει πουλήσει, αλλά ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ και αν θα έχει τακτοποιήσει τα χρέη του. Εδώ είμαστε, να το δούμε.

Στα 110 χρόνια ιστορίας, δικαιούσαι αναβολής

Άλλο όμως είναι το χαριτωμένο. Ότι ο κύριος λόγος πού ο Πόα ζητάει αναβολή στην αναβολή, είναι ότι αξίζει … σεβασμού ! Και γιατί αξίζει σεβασμού ; Διότι, όπως είπε ο πρόεδρας Κωνσταντίνου, «η ομάδα μας συμπληρώνει 110 χρόνια ιστορίας» !

Αυτό είπε και την πήρε την αναβολή. Μόνο πού, επειδή αναφερόμαστε σε ΤΑΚΤΙΚΟ δικαστή, επαναλαμβάνω, πού η δουλειά και το καθήκον του είναι να ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και τους ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ, εγώ δεν γνωρίζω κανένα κανονισμό πού να λέει ότι από τις κυρώσεις πού προβλέπονται γιά τους κατά σύστημα ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ, εξαιρούνται οι ομάδες πού συμπληρώνουν 110 χρόνια ιστορίας».

Αν υπάρχει τέτοιος κανονισμός και δεν το ξέρω, ζητώ συγνώμη. Αν όμως δεν υπάρχει, τότε αυτός πού θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη είναι ο πρόεδρος του Διαιτητικού. Όχι από μας, βέβαια. Από την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Διαβάστε επίσης

SAVE PANATHINAIKOS: ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!

SAVE PANATHINAIKOS: ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!

Ενήμερος και ο Αλαφούζος, πού ήσυχος πλέον ξεπουλάει αβέρτα γιά να ξεχρεώσει και να δρομολογήσει τις μετέπειτα εξελίξεις.-Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης