Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

SAVE PANATHINAIKOS: ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!

SAVE PANATHINAIKOS: ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 - 16:35

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΠΟ – ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΓΙΑ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ !

Την διαφωνία του εξέφρασε με δηλώσεις του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης, σχετικά με τις πωλήσεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας, στις οποίες προχωράει η πάντα υπό τον Αλαφούζο διοίκηση της ΠΑΕ.

«Αυτό είναι πλάνο διάλυσης και όχι σωτηρίας», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής, πού κατά την άποψή μου, πουλάει ανώδυνο ηρωϊσμό, σ’ αυτούς πού γνωρίζει πολύ καλά ότι θα πιστέψουν οτιδήποτε τους σερβίρει.

Ο Ουζουνίδης όχι μόνο δεν είπε τίποτα για το «μυστικό» της υπόθεσης, αλλά – πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη – προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την μάζα των οπαδών, από την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα, είναι ότι η ΣΩΤΗΡΙΑ της ομάδας του – άρα και η δική του ΘΕΣΟΥΛΑ – είναι ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ.

Οσους παίκτες και αν πουλήσει ο Αλαφούζος, όσοι παίκτες και αν απομακρυνθούν με τη μέθοδο της μη πληρωμής των αποδοχών τους, όσοι και αν υποχρεωθεί να «ανεβάσει» από την Κ.20 προκειμένου να συμπληρωθεί κουτσά – στραβά το ρόστερ, περίπτωση υποβιβασμού γιά αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Εχουν ήδη ενεργήσει ΑΛΛΟΙ γι’ αυτό και βεβαίως, του Ουζουνίδη δεν του πέφτει λόγος, ούτε και πρόκειται να μετέχει στις διεργασίες για την παραμονή της ομάδας του στην κατηγορία.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ γιά την ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ σωτηρία του Παναθηναϊκού, την φετινή περίοδο ( γιά του χρόνου … έχει ο θεός και θα δούμε τι θα κάνουμε ) την έχουν πάρει ΑΛΛΟΙ και συγκεκριμένα, ΟΛΟΙ οι άλλοι. Ομιλώ γιά την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, βασικά, πού όπως ήδη έχει αποκαλυφθεί και ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΕ, συνεργάστηκαν και συνεργάζονται στενά Τσίπρας και Πατέρας γι’ αυτό ), γιά την SUPER LEAGUE πού έχει έρθει σε ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ με την Κυβέρνηση, γιά την ΕΠΟ – βεβαίως – πού δεν βλέπει το λόγο να παρέμβει, διότι δεν την ενδιαφέρει εφ’ όσον ο Πόα δεν μπορεί να κοντράρει τις εκλεκτές της, Πάοκ και Αεκ και βεβαίως την συνδρομητική τηλεόραση πού είναι και η ΜΟΝΗ πού «ξηγήθηκε» με ειλικρίνεια : «Χωρίς Παναθηναϊκό στην Super league, «κοκό» δεν έχει» !

ΟΛΟΙ λοιπόν έχουν ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ να ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ο Παναθηναϊκός, Ο,ΤΙ και να γίνει. Ακόμα και αν έρθει σε πολύ δύσκολη βαθμολογικά θέση, κάτι θα βρεθεί γιά να παραμείνει !

ΑΔΙΚΑ ΠΗΓΕ Η ΗΡΩΪΚΗ ΔΑΦΝΟΥΛΑ

Ομιλούμε γιά το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΛΔΑΛΩΝ, φίλοι μου. Ολοι και όλα υπέρ της σωτηρίας του πράσινου μαγαζιού του Αλαφούζου. Πως, με τι μέσα, με ποιες δραστηριότητες, με ποιά όργανα ; Μην ασχολείσθε, κύριοι. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ακόμα και η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ των ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, πού υπάγονται βεβαίως στο Υπουργείο του ΚΟΝΤΟΝΗ, έχει «συμπαραταχθεί» στον κοινό σκοπό. Αυτόν πού – όπως είπαμε – αγιάζει τα μέσα. Οι νόμοι και οι κανονισμοί, τίθενται σε .. προσωρινή «αργία», λόγω … σεβασμού στην ιστορία των 110 χρόνων !

Απίστευτο. Δεν έχει ξαναγίνει, να εφαρμόζονται ή να μην εφαρμόζονται οι κανονισμοί ανάλογα με την … παλαιότητα των ομάδων ! Και λέω, ρε παιδιά, πόσο … ΑΔΙΚΑ πήγε στην ανυπαρξία η Δάφνη Μεταξουργείου ( κάποτε, ως πιτσιρικάς είχα κι’ εγώ δελτίο εκεί ), η «ηρωϊκή Δαφνούλα», πού λέγαμε τότε, με ιστορία ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ. Σήμερα η Δαφνούλα δεν υπάρχει πλέον, διότι εκείνη την εποχή εφαρμόζονταν οι ΝΟΜΟΙ και οι ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. Εχει διαλυθεί εδώ και έξι – επτά χρόνια.

Όταν το παράρτημα τόλμησε να ισοφαρίσει και να πετάξει τον Πόα εκτός Ευρώπης

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟΥ ΟΑΚΑ !

Εξαλλος ο Μαυροκουκουλάκης είχε πλακώσει τον Παντελή στις σφαλιάρες

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ένα. Ο Παναθηναϊκός φέτος δεν κινδυνεύει. Γιά του χρόνου, βλέπουμε. Ηδη οι καλοί και συμπονετικοί φίλοι και πρώην σύμμαχοι, όπως ο καλός πατερούλης Ιβάν, έχουν δείξει την διάθεσή τους να βοηθήσουν. Παίκτες, είπε ο Ιβάν ότι θα δώσει στον Πόα. Δανεικούς, βεβαίως. Και ότι «το συζητάει» με τον Παναθηναϊκό. Δεν είπε όμως ο Ιβάν ΜΕ ΤΙ ΟΡΟΥΣ θα δώσει, αυτούς πού θα δώσει στον Παναθηναϊκό, γιά να τον βοηθήσουν να μείνει στην κατηγορία. Με όρους … ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΙΚΟΥΣ, ίσως ;

Θυμάμαι κάποια εποχή πού σήμερα σε πολλούς θα φαίνεται πολύ μακρινή, τις μεθόδους και τους όρους πού έβαζε η υπό τον Βαρδινογιάννη διοίκηση του Παναθηναϊκού, προκειμένου να κρατήσει τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ πού είχε φτιάξει. Τον ΟΦΗ, την Κόρινθο, τον Απόλλωνα του Αλαμάνου, την Παναχαϊκή του Ράπτη και ένα σωρό ακόμα άλλες, μικρότερες και χαμηλότερης εμβέλειας. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού τότε, ήταν και σκληρή και απόλυτη. Την … «ψυχή» μόνο δεν έπαιρνε από τις διοικήσεις των ομάδων – παραρτημάτων της, πού είχαν ΔΥΟ βασικά καθήκοντα. Το πρώτο, να βάζουν δύσκολα στους αντιπάλους του Πόα. Δηλαδή βασικά τον Ολυμπιακό. Το δεύτερο, να μη φέρνουν δυσκολίες στους αγώνες τους με την … «μαμά ΠΑΕ».

Τα ματάκια μου έχουν δεί πολλά, πάρα πολλά … θαύματα να συμβαίνουν, σ’ εκείνα τα πρωταθλήματα όπου οι μισές ομάδες ήταν παραρτήματα του Παναθηναϊκού και οι άλλες μισές … προσπαθούσαν να επιβιώσουν ! Τι να πρωτοθυμηθώ. Το ξύλο πού είχε φάει ο άμοιρος Παντελής του ΟΦΗ στις ΤΟΥΑΛΕΤΤΕΣ του ΟΑΚΑ από τον Μάνο τον Μαυροκουκουλάκη, την ημέρα πού ο στόπερ του ΟΦΗ Κουτσουπιάς ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ και με αυτό το γκολ ο Παναθηναϊκός … αποκλείστηκε από την Ευρώπη ;

Η σφαλιάρα έπεσε σύννεφο στην τουαλέτα και θυμάμαι ότι ο Βαρδής είχε κάνει καναδυό μήνες να ξαναδεχτεί αντιπροσωπεία των Κρητικών στα γραφείο του. Οσο γιά τον Κουτσουπιά ; Αν μπορούσε να μαντέψει ότι με αυτό το γκολ έβαζε ταφόπλακα στην καριέρα του, ίσως και να μην το επιχειρούσε καν να πιάσει την κεφαλιά.

Να όμως, πού η ιστορία ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ! Φτάσαμε τώρα, λίγο πάνω από είκοσι χρόνια μετά από εκείνο τον αγώνα, ο Παναθηναϊκός να περνάει στη θέση του «παραρτήματος», στη θέση πού κάποτε … «τίμησαν» ομάδες σαν τον ΟΦΗ.

*** Θέλω να ελπίζω ότι το μόνο … «πούλημα» πού θα υπάρχει στον αγώνα του Αγρινίου, θα είναι το … όνομα του «τέταρτου».

*** 1968 ΤΟΝΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞ : Η ταινία

Τον θέλουν σωσμένο, αλλά εξαθλιωμένο, να σέρνεται έρμαιο των … σωτήρων του

Δεν ξέρω ούτε και με ενδιαφέρει, το τι θα περιλαμβάνει – αν γίνει – το αλισβερίσι Πάοκ – Πόα με τους δανεικούς. Όμως, θεωρώ τον Ρώσο ιδιοκτήτη εξαιρετικά ΣΚΛΗΡΟ διαπραγματευτή, ίσως και σκληρότερο από τους Βαρδινογιάννηδες. Εχω την άποψη ότι μόνον αν τον ΣΥΜΦΕΡΕΙ και όχι μόνο ποδοσφαιρικά, ο Ιβάν θα δεχτεί να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό ΤΩΡΑ με παίκτες και βεβαίως, θεωρώ βέβαιο ότι και αυτοί πού θα του δώσει να τον ενισχύσουν δεν θα είναι πρώτης επιλογής. Εκείνο πού έχει σημασία όμως, επαναλαμβάνω, είναι ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ σχετικά με την σωτηρία του Παναθηναϊκού, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ και ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ακόμα και – εν ανάγκη – με αλλαγή του αριθμού των ομάδων της Α’ Εθνικής.

Όμως, όλα αυτά δεν είναι παρά μία ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ και ΠΡΟΧΕΙΡΗ λύση γιά τον Παναθηναϊκό. Είναι η λύση πού συμφέρει την … «εξυγίανση» και τις συστρατευμένες με αυτή δυνάμεις. Τον προτιμούν εξαθλιωμένο, να σέρνεται στα γήπεδα ανήμπορος να πρωταγωνιστήσει, αλλά και να φέρει κάποια αντίσταση σε εκείνους πού θα ελέγχουν, από δω και πέρα, τη μοίρα του.

Τον θέλουν ΛΩΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟ, να είναι έρμαιο της … «εξυγιαντικής» ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Ναι, λοιπόν, μην αμφιβάλλετε. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και οι … Ουζουνίδηδες, μας παριστάνουν τον ανήξερο και το χειρότερο ; Τον … ήρωα των περιστάσεων !

Να τα θυμόμαστε

Μερικά χρήσιμα στοιχεία πού πρέπει να θυμόμαστε, γιά τον αγώνα του Παναιτωλικού με τον Πάοκ.

Πρώτον συνεχείς τραυματισμοί και προγραμματισμένες απουσίες λόγω τιμωρίας, παικτών του Παναιτωλικού.

Δεύτερον, στα τελευταία του παιχνίδια με τον Παναιτωλικό, ο Πάοκ έχει έξι συνεχόμενες νίκες.

Τρίτον, το διπλό του Πάοκ ξεκίνησε από 1.70, τώρα πού γράφω έχει φτάσει στο 1.44 και … ποιος ξέρει μέχρι αύριο πού θα έχει φτάσει.

Τέταρτον, θυμάμαι και μία χαρακτηριστική δήλωση του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι : «Θα υπέγραφα χωρίς καν να διαβάσω οτιδήποτε μου προτείνει ο Κωστούλας».
Χαίρετε.

Το ενδιαφέρον γιά Κόντε

Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε την είδηση, ότι ο Πάοκ εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον σέντερ φορ του ΠΑΣ Γιάννινα Κόντε.

Και τι θυμηθήκαμε ;

Μα, ότι την επόμενη αγωνιστική ο Πάοκ παίζει στα Γιάννινα !

Τι δεν καταλαβαίνετε, δηλαδή ;

Και τα κοκόρια του !

Κι’ αν ο 17χρονος Μελιόπουλος, όπως έχει γραφτεί, κόστισε ενάμισι εκατομμύριο, φαντάζεστε πόσα θα στοιχίσει ο Κόντε !

Τυχερέ Χρηστοβασίλη, και τα κοκόρια σου γεννάνε !

Ο Κούλα Χασάν απλά εφάρμοσε τον κανονισμό της Τούμπας :

Κανονικότατο το γκολ του Πάοκ !

Τώρα, όπως μου γράφει ο φίλος μου Στέργιος Δαναμίδης, μάλλον έχουμε παρεξηγήσει ορισμένα πραγματάκια γύρω από το οφσάϊντ και πότε καταλογίζεται.

Παράδειγμα το γκολ του Πάοκ με τον Ατρόμητο, πού ήταν πεντακάθαρο, διότι και οι κανονισμοί ( της Τούμπας ) είναι ξεκάθαροι. Οφσάϊντ σε βάρος του Πάοκ καταλογίζεται μόνο όταν βρίσκονται σε αντικανονική θέση τρείς και πάνω παίκτες του και από τρία μέτρα και πάνω πίσω από τους αμυντικούς.

Όπως διαπιστώσαμε, στο συγκεκριμένο γκολ ήταν μόνο δύο παίκτες σε αντικανονική θέση και μόλις δύο μέτρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό. Μάθετε πρώτα κανονισμούς λοιπόν και μετά να βγάζετε γλώσσα.

Η … ΗΔΟΝΗ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ακριβώς επειδή υπάρχει απαγόρευση, ένας λόγος παραπάνω να … γεμίσει Παοκτζήδες !

Ακόμα και αυτό το σχολίασαν με … καταστροφικό πνεύμα : «Μπλόκο στους Παοκτζήδες, πράσινο φως γιά τους Ολυμπιακούς», έγραψαν με μπόλικο … παράπονο.

Διότι, λέει, ο Βασιλειάδης απαγόρευσε την οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των οπαδών του Πάοκ στο Αγρίνιο, ενώ επέτρεψε την μεμονωμένη μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού στην Τρίπολη.

Μάλιστα. Και δεν μας λέτε, ρε παλικάρια, επειδή απαγόρευσε ο Βασιλειάδης την μετακίνηση, δεν θα … πάνε τελικά Παοκτζήδες στο Αγρίνιο; Μα … ΜΟΝΟ Παοκτζήδες θα είναι στο γήπεδο. Όπως έγινε και στην Ξάνθη, όπως έγινε και στην Κέρκυρα, ΠΑΝΤΟΥ.

Απαγορευμένες ήταν οι μετακινήσεις, αλλά οι μπουγάτσες γράφουν τις απαγορεύσεις στα παλιά τους τα παπούτσια. Και ξέρετε γιατί ;

Επειδή γνωρίζουν ότι όπως δεν έχουν τιμωρηθεί ποτέ ως τώρα, δεν πρόκειται και τώρα να τιμωρηθούν. Θα πάνε λοιπόν και στο Αγρίνιο και θα … πούν και μερικά τραγούδια στους διαιτητάς τους και ας αφήσουν τις κλάψες.

Υπουλα και σκοτεινά πάνε να μας τον … «φερμάρουν» εναντίον της Κούλας !

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ !

Οπως αποκάλυψε ο Βάϊος Μπαλάφας στο χθεσινό φύλλο, αιφνιδιαστικά και χωρίς να προαναγγελθεί ο διεθνής διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου «πέρασε» τα αγωνιστικά τεστ από τα οποία δεν είχε περάσει την ημέρα πού έπρεπε λόγω ασθένειας.

Σαν πιθανό αποτέλεσμα αυτής της εσπευσμένης και περίεργης σκοπιμότητας ενέργεια, θεωρείται ότι ο Παπαπέτρου θα επιλεγεί γιά ένα από τα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Αεκ, είτε γιά τον αγώνα πρωταθλήματος της άλλης Κυριακής, είτε γιά τη ρεβάνς του κυπέλλου της 7 Φεβρουαρίου.

Πέρυσι στο Κύπελλο, ο Παπαπέτρου δεν είδε τη χερούκλα του Πατίτο, αλλά ακόη πιο προκλητικό ήταν το γεγονός ότι όταν ο Ολυμπιακός πίεζε, έκοβε το ρυθμό επίτηδες. Κάθε φάουλ έκανε … τρία λεπτά μέχρι να εκτελεστεί, αφού δήθεν έκανε συστάσεις στους παίκτες και έπιανε κουβέντα μαζί τους. Το ίδιο ακριβώς έκανε και στα κόρνερ.

Φυσικά, το παρελθόν του Παπαπέτρου σε αδικία κατά του Ολυμπιακού, δεν εξαντλείται σ’ αυτά. Θα τα διαβάσετε όμως όλα με λεπτομέρειες, στο εξειδικευμένο ρεπορτάζ του Βάϊου Μπαλάφα.

Διαβάστε επίσης