Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018 - 20:35

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Με δικαστική απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ θα αποζημιώσει τους αστυνομικούς πού τραυματίστηκαν προ διετίας !

Αρκετά ενδιαφέρουσα, φρονώ, ιστοριούλα, στα απόνερα μιάς από τις … πατροπαράδοτες «φιλοξενίες» στην Τούμπα.

Ακριβώς δυό χρόνια λοιπόν μετά τα επεισόδια στον αγώνα της 2 Μαρτίου 2016 με τον Ολυμπιακό, το Μονομελές Πρωτοδικείο της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ δικαίωσε δύο αστυνομικούς οι οποίοι είχαν προσφύγει κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό τους από ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εκείνου του αγώνα.

Το δικαστήριο της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ( επαναλαμβάνω ) έκανε δεκτή την αγωγή τω δύο αστυνομικών, επιδικάζοντας αποζημίωση ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ( αριθ. 20.000 ) γιά την αποκατάσταση της ΗΘΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΒΗΣ.

Ο ένας αστυνομικός είχε υποστεί ΚΑΤΑΓΜΑ στο πόδι και ο άλλος ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ από ΒΟΜΒΑ ΜΟΛΟΤΟΦ πού είχαν ρίξει οι ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ.

Όπως θα θυμάστε, εκείνο το παιχνίδι είχε μεν αρχίσει αλλά … δεν τελείωσε ποτέ !

Πάντα ίδια φρασεολογία και επιχειρήματα

Το τι είχε γίνει σ’ εκείνο τον αγώνα, είναι ακόμα νωπό στις μνήμες όλων μας. Ισως όμως θα πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας γι’ αυτά πού έγιναν ΜΕΤΑ τη λήξη και εννοώ τις αντιδράσεις των ανθρώπων του Πάοκ. Το στίγμα της επόμενης ημέρας, είχε δώσει ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, με ένα πραγματικό παραλήρημα. Ας θυμηθούμε μερικές από τις εξάρσεις του λόγου του :

«Ζητώ την παραίτηση του Γκιρτζίκη. Και από τον κύριο Μαρινάκη, πού βρίσκεται στο Λονδίνο, να φύγει. Το παιχνίδι αυτό ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ, αλλιώς εμείς δεν θα πάμε να παίξουμε στην Αθήνα. Εγώ τη θέση μου δεν την αλλάζω. Αν έχετε προβλήματα με την συνείδησή σας και το νόμο να φύγετε. Οι ενέργειές σας οδηγούν σε καταστροφικές απώλειες. Για πόσο θα μπορούμε να υπομένουμε ;

Μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο με 30.000 κόσμο αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται ούτε το θεό, ούτε τον διάβολο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου παρακολουθώ όλα αυτά και ντρέπομαι πού συνδέω τον εαυτό μου με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Αθήνα πρέπει να τα ακούσει αυτά. Δεν είναι μόνο Αθήνα η Ελλάδα. Τα αποφάγια της Αθήνας τα πετάνε στους υπόλοιπους».

Αυτά έλεγε τότε ο Ιβάν Σαμπίντι και βεβαίως, οι ομοιότητες με τα σημερινά είναι πασιφανείς και σαφέστατες. Το τι έγινε στη συνέχεια, όλοι το γνωρίζουμε αλλά πρέπει να το θυμίζουμε συνεχώς, διότι το πάθημα πολλές φορές δεν γίνεται μάθημα.
ο Πάοκ λοιπόν τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και 100 χιλιάρικα πρόστιμο.

Κλειστά και τα μπουγατσάδικα ;

Εκείνο πού είναι πάντα σταθερό μετά τα επεισόδια στην Τούμπα, εδώ και δεκαετίες, είναι το είδος της αντίδρασης των ανθρώπων του Πάοκ. Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια. Ιδια λόγια, όμοιες φράσεις, ομοειδή επιχειρήματα.

Και με τον φραστικό σκελετό των επιχειρημάτων, να περιλαμβάνει μονότονα το κράτος της Αθήνας με τα … αποφάγια πού πετάνε ( ποιοι ; Ετσι, αόριστα ! ) στη Θεσσαλονίκη. Μια ζωή διχαστική επιχειρηματολογία, μια ζωή κόμπλεξ αμέτρητο, υπερεκχειλίζον.

Και βέβαια, πάνω απ’ όλα, τον πολιτικό εκβιασμό. Θα καεί η Θεσσαλονίκη, θα κλείσουν τα Μάλγαρα, θα ξεσηκωθεί ο λαός του Πάοκ, θα πολιορκηθεί το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, θα σηκωθούν πανό στο αεροδρόμιο κ.λ.π.

Όχι, ότι θα κλείσουν όλα τα μπουγατσάδικα σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, ακόμα δεν το έχουμε ακούσει.

Ανέξοδες μαγκιές και ταρζανιές

Αυτά λέγονται πάντα και με ιδιαίτερη έμφαση στο χρονικό διάστημα πού μεσολαβεί μεταξύ των επεισοδίων και της διαδικασίας στον αθλητικό δικαστή. Μέχρι να βγεί η απόφαση. Και όταν εκδοθεί, οι μαγκιές ξεχνιούνται, περνούν στο περιθώριο, η κατάσταση ηρεμεί και επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Φυσικά, όλα αυτά μέχρι το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό. Οπου βεβαίως έχουμε πάλι τα ίδια και τα ίδια. Ανακύκλωση ποδοσφαιρικών λημμάτων.

Ετσι είναι. Παροδικές μαγκιές και ταρζανιές. Το μόνο πράγμα ίσως γιά το οποίο ο Ρώσος … δεν χρειάζεται να ξοδευτεί. Όλα τζάμπα γίνονται, από τζάμπα μάγκες. Και μετά, όταν έρθει η ώρα του κατηγορητηρίου, τρεχάτε ποδαράκια μου. Ψάχνουν να βρούνε κάπου να πιαστούν, ακόμα και στα πιο απίθανα, γιά να γλιτώσουν την τιμωρία. Όπως κάνουν και στην παρούσα φάση.
Και τι δεν έχουν κάνει, και τι δεν έχουν πεί ! Μέχρι ψεύτικο, πλαστό βίντεο ανάρτησαν στο διαδίκτυο. Εδειχνε μία ιπτάμενη κορδέλα, να περνάει δίπλα από τον Γκαρσία και τάχα να σκάει καναδυό μέτρα πιο κεί. Μνημείο χοντροκοπιάς και προχειρότητας, πού βεβαίως καταρρίφθηκε αμέσως και επί τόπου.

Φιάσκο και με τις φωτογραφίες

Υστερα, έψαξαν το φωτογραφικό υλικό και δημοσίευσαν μια – δυό φωτογραφίες του Γκαρσία, όπου δεν φαινόταν ο τραυματισμός του. Και πάλι την πάτησαν, πιο σκληρά αυτή τη φορά. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αμέσως άλλες φωτογραφίες, με ορατό τον αναμφισβήτητο τραυματισμό του προπονητή.

Πάει κι’ αυτό, καταρρίφθηκε. Κενός ο Πάοκ από επιχειρήματα και αυτή τη φορά. Όμως, δεν το … έβαλε κάτω ! Συνέχισε τις περίεργες νομικές κινήσεις. Τελευταία, πριν γράψω αυτές τις γραμμές ( γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ακόμα και κατά τη … διάρκεια της νύχτας ) ήταν η «κίνησή» του να ζητήσει από τον αθλητικό δικαστή να κληθεί να καταθέσει μάρτυρας ο … Γκαρσία !

Και εδώ, όμως, εμφανής η πρόθεσή του. Να πάει ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΙΣΠΑΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ να σταθεί ενώπιον του δικαστή και να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τις προβλέψιμου ύφους και ποιότητας ερωτήσεις του μάτσου των δικηγόρων του Πάοκ. Να τον ρωτάνε, να τον ταλαιπωρούν προσπαθώντας να τον μπερδέψουν, μπας και του αποσπάσουν καμία ξώφαλτση ατάκα πού θα θεωρήσουν … «αξιοποιήσιμη νομικά» γιά να στηρίξουν την κούφια σαν παλιό καβούκι χελώνας υπερασπιστική τους γραμμή.

Φυσικά, ο Γκαρσία είτε τον καλέσουν είτε όχι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ. Σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί με την ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ( πού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ, αλλά μία ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ) και μάλιστα εν όψει προετοιμασίας της ομάδας του εν όψει ντέρμπι.

Ο Γκαρσία λοιπόν δεν πρόκειται να εμφανιστεί, εκεί πού τον θέλουν οι συνεργάτες του Πάοκ, ούτε και πρόκειται βεβαίως να κληθεί από τον αθλητικό δικαστή.

Ο αθλητικός δικαστής, αποφασίζει βάση των ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ του κατηγορητηρίου και όχι από τις καταθέσεις μαρτύρων. Υποπτεύομαι βεβαίως ότι ο Πάοκ θα ζητήσει αναβολή, προτάσσοντας το επιχείρημα της κλήσης του Γκαρσία, πού «δεν ήρθε λόγω του ντέρμπι», αλλά «μπορεί να έρθει μετά το ντέρμπι», οπότε … «καλό θα είναι να δοθεί μία ολιγοήμερη αναβολή». Κάτι τέτοιο θα ακούσουμε να λένε, είμαι σίγουρος. Διότι το μόνο πού μπορεί να κερδίσει αυτή τη στιγμή ο Πάοκ, ΑΝ του το επιτρέψει ο αθλητικός δικαστής, είναι ο χρόνος. Να καθυστερήσει όσο μπορεί τις νομικές διαδικασίες, προκειμένου να διαπιστώσει «πού θα κάτσει η μπίλια» μετά τους αγώνες της Τρίπολης, το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, το επόμενο δικό του ντέρμπι με την Αεκ.
Στο «βλέποντας και κάνοντας», δηλαδή.

ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ, ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΙΤΛΟΙ … ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ !

Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι … Λουτσέσκου ! Προπονητής του Πάοκ ο τύπος αυτή την περίοδο, με μικρές επιτυχίες στην καριέρα του, αλλά πολύ μεγάλη, δυσανάλογα μεγάλη ΓΛΩΣΣΑ.

Ο Λουτσέσκου, στην καριέρα του ως προπονητής δεν έχει ΠΟΤΕ κάνει δύο πράγματα : Δεν έχει κερδίσει ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΤΛΟ και δεν έχει κερδίσει ΠΟΤΕ τον Ολυμπιακό !

Επίσης στην καριέρα του ως προπονητής, ο Λουτσέσκου δεεν ευτύχησε ποτέ να προσληφθεί από ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ. Ο Πάοκ αποτελεί γι’ αυτόν ταβάνι των επαγγελματικών του προσδοκιών, αφού οι προηγούμενες ομάδες του ήταν η Μπρασόφ, η Ραπίντ Βουκουρεστίου, μία Αλ Τζάϊθς από την Αραπιά και η … Πετρολούλα απ’ το Πλοέστι. Υστερα, ήρθε στην Ξάνθη.

Το καλοκαίρι, ο Λουτσέσκου είχε βάλει θεούς και δαίμονες γιά να καταφέρει να τον πάρουν στον Ολυμπιακό ! Τον οποίο δεν παρέλειπε, όποτε του δινόταν ευκαιρία, να εκθειάζει : «Ο Ολυμπιακός είναι το Νο1 στην Ελλάδα. Νομίζω ότι οι μισοί Ελληνες είναι με τον Ολυμπιακό και οι άλλοι μισοί με τον Παναθηναϊκό και τον Πάοκ» ( 4 Ιανουαρίου 2017 ).

Η σαλαμίλα του Μπρασόφ και η παστουρμαδίλα του Πλοέστι

Αυτός είναι, εν ολίγοις ο … διαπρεπής κόουτς Λουτσέσκου, ο οποίος έρχεται τώρα ως μέγας Μπαουκτζής, να κάνει και οργισμένες δηλώσεις στην Τούμπα : «Είδα μία ομάδα πού ήταν χαρούμενη να μην αγωνιστεί. Ηταν μία σκοτεινή νύχτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ημασταν προετοιμασμένοι να αγωνιστούμε, αλλά οι άλλοι ( σ.σ. : Ο Ολυμπιακός είναι «οι άλλοι» ) ήταν προετοιμασμένοι να μην αγωνιστούν. Ηρθανε εδώ γιά να μην αγωνιστούν. Κάτσανε ένα δευτερόλεπτο και φύγανε. Κάουαρντς, κάουαρντς …»

Η νύχτα αυτή λοιπόν ήταν σκοτεινή γιά τον Λουτσέσκου. Όχι σαν εκείνη τη νύχτα πού του κάψανε το αυτοκίνητο κάποιοι ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ, εκείνη η νύχτα ήταν … φωτεινή. Με άπλετο φως ! Άλλο είναι όμως το θέμα. Ότι τύποι σαν αυτόν, αποκτούν το θράσος να ΜΙΛΑΝΕ γγιά τον Ολυμπιακό, να βάζουν στο στόμα τους τον Ολυμπιακό, χωρίς προηγουμένως να έχουν κάνει γαργάρες με κατσαβιδόπροκες και ακουαφόρτε, για να φύγει η σαλαμίλα του Μπρασόφ και η παστουρμαδίλα του Πλοέστι. Πέντε λίτρα ανθόνερο πρέπει να πλένουν το στόμα τους αυτοί οι τύποι, πριν μιλήσουν γιά τον Ολυμπιακό. Αυτοί πού έχουν την τύχη μετά από τις λαμαρίνες και τους τσίγκους του Μπρασόφ να κάθονται και σε πολιτισμένο πάγκο μέσα στο Καραϊσκάκη.

Βεβαίως, ο Λουτσέσκου ΠΟΤΕ δεν έχει φύγει ΝΙΚΗΤΗΣ από το Καραϊσκάκη. Οποτε έχει έρθει γιά να αντιμετωπίσει τον ολυμπιακό, πάντα με πρόβλημα έφυγε :

Στις αιμορροϊδες του.

Ο Πάοκ πίσω και από τη Βέροια !

Το «αλίευσα» από το εξαιρετικό redsagainsthemachine.gr ή, απλά ratm. Σε συνέντευξη πού παραχώρησε ο εμβληματικός παλιός άσσος, προπονητής και διοικητικός παράγοντας της Βέροιας Στέφανος Γαϊτάνος, σχετικά με τους λόγους πού οδήγησαν την πολυαγαπημένη του ομάδα στην καταστροφή, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής :

«Που είναι οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες; Στις τελευταίες συζητήσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών εμφανίστηκαν κάποιοι ισχυροί οικονομικά παράγοντες και από πίσω ήταν ο ΠΑΟΚ. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Τώρα είναι αργά».

Να λοιπόν ΚΙ’ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ, πού έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων. Μετά τα περί Πλατανιά, Κέρκυρας, ΠΑΣ Γιάννινα, έχουμε τώρα και την Βέροια ! Θα μου πείτε, η Βέροια δεν παίζει πιά στη Σούπερ Λίγκα. Καμία σημασία δεν έχει αυτό. Και εκτός των άλλων, ας θυμηθούμε και εκείνη την ψευδο-καταγγελία για το Ολυμπιακός – Βέροια.

Όπως διαπιστώνετε, όλα, μα όλα έρδεται μέρα πού αποκαλύπτονται. Όλα…

Θα σκάσει μύτη !

Εγώ πάντως θα συμβούλευα τους ανθρώπους του Πάοκ να μην απογοητευτούν σχετικά με τον Γκαρσία. Εχω την εντύπωση ότι ο Ισπανός θα ξεκινήσει πρωϊ – πρωϊ από το σπίτι του γιά να είναι παρών στις 4:00 το απόγευμα στον αθλητικό δικαστή.

Προτείνω λοιπόν να πάνε και αυτοί από νωρίς και να τη στήσουν απ΄ έξω, να περιμένουν κοιτάζοντας επίμονα στη γωνία και … πού θα πάει ; Οπου να ναι, θα σκάσει μύτη. Να κάνουν υπομονή και … όπου να ναι θα φανεί.

Διαβάστε επίσης