Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΑΟ: ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΙΚΡΟ ΜΕΛΛΟΝ! ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΠΑΟ: ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΙΚΡΟ ΜΕΛΛΟΝ! ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 - 15:19
*** Ετοιμάζουν, λέει, μείωση ποινής γιά τον Σαμπίντι.
Αντε, με το καλό. Και του χρόνου ... με Καλάζνικοφ.
Μια το ένα, μια το άλλο, εγκαταλείψαμε αυτές τις μέρες το πιο αγαπημένο μας θέμα. Τις εξελίξεις ... φωτιά στον αιώνιο φίλο μας βάζελο. Τον Παναθηναϊκούλη με την μεγάλη ιστορία και το μικρό μέλλον.
Τι γίνεται ρε παιδιά εκεί πέρα, αν το φανταζόμασταν πριν από τέσσερα – πέντε χρόνια, θα μας φαίνονταν αδιανόητα πράγματα. Σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς δραστηριότητας, μιλάμε για ατέλειωτο ξεφτιλίκι, για αδιανόητη, αλλά συνεχιζόμενη διαρκώς επιδεινούμενη, κατάντια !
Και να πούμε κάτι γενικό, για αρχή; Μη διαβάζετε, ή αν διαβάζετε μην παίρνετε στα σοβαρά τα δημοσιεύματα τα σχετικά με την «πώληση» ή την «μεταβίβαση» των μετοχών του Παναθηναϊκού. Πρόκειται γιά ένα θέμα την εξέλιξη του οποίου αυτή την εποχή δεν γνωρίζουν ούτε οι ... ίδιοι οι πρωταγωνιστές του, λέτε να το γνωρίζουν όμως οι ... συναλλασσόμενοι ;
Κουταμάρες. Αυτό πού έχει συμβεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να συμβαίνει, είναι ότι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ της ΑΠΕ Παναθηναϊκός, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ. Αυτό γιά το οποίο σας έχω ενημερώσει προ ... μηνός περίπου, αφ' ότου είχαν αρχίσει τα ... αποκαλυπτικά ρεπορτάζ περί Πάπαριμ, φούντς, πανάσιαν και όλα τα πομπώδη πλήν σαχλαμαρώδη πού γράφονταν.
Τελευταία θυμάμαι έγραφα γιά το συμβόλαιο του Δώνη, αυτό πού κάποιοι προ ... εικοσαημέρου έλεγαν ότι ... «υπογράφεται». Κι' εγώ έγραφα τότε εντάξει, ο Δώνης μπορεί να βάλει την υπογραφή του στη μια μεριά του συμβολαίου. Στην άλλη όμως, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ;
Ακριβώς όπως τα έλεγα. Ο Δώνης ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ, διότι δεν υπήρχε ... αντισυμβαλλόμενος να συνυπογράψει. Και τώρα, διαβάζω ότι αναμένεται ο Αλαφούζος, ο οποίος «επιστρέφει από το εξωτερικό» ( Ο ...Θεός και η ψυχή του, αν όντως ... «από το εξωτερικό» ! ) και αμέσως ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ το νέο συμβόλαιο του Δώνη, πού «θα είναι τριετές» !
Άλλη παπαρία αυτό το «τριετές» πού διαβάζω, διότι άπαντες οι εν τω βαζέλω αδελφοί θα γνωρίζουν ασφαλώς πως όσα χρόνια και αν αναγράφονται σε ένα συμβόλαιο προπονητή, σπανιώτατα είναι και τα χρόνια πού θα διαρκέσει η συνεργασία του. Λέω γιά παράδειγμα, έτσι και ο Πόα με Δώνη στον πάγκο ακολουθήσει τον μοιραίο δρόμο για τη Β' Εθνική ( με τους μείον έξι και το άδειο ρόστερ ) τι θα γίνει ; Θα ... συνεχίσει ο Δώνης, ή θα έχουμε τίποτα προπονητικά ... δράματα;
Για να ασχοληθεί κανείς με τα συμβάντα στον Παναθηναϊκό, πρέπει προηγουμένως να αποφασίσει, τον τρόπο. Θα ασχοληθεί εύθυμα, ή θα ασχοληθεί στα σοβαρά ;
Τρομερό το δίλλημα, κύριοι. Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει καν απάντηση : Στα εξελίξει θέματα του Παναθηναϊκού, η εύθυμη αντιμετώπιση προκαλεί πολύ σοβαρές σκέψεις. Αλλά και η σοβαρή αντιμετώπιση, εκπέμπει ευθυμία και γραφικότητα. Μόνη σωστή επιλογή λοιπόν, η ανάλυση της καταστάσεως τόσο εύθυμα, όσο και σοβαρά. Σ' αυτό τον θεοβρόμικο σύλλογο, ευθυμία και σοβαρότητα είναι έννοιες αλληλένδετες, Σχεδόν ταυτόσημες.
Σύγκριση των διαδόχων της δυναστείας των Βαρδινογιαννιδών :
ΟΙ «ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΙ» ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ
Απολαμβάνω λοιπόν κι' εγώ, καθημερινά, τις νέες αποκαλύψεις χρεών πού δημιουργήθηκαν στον Παναθηναϊκό επί εποχής διακυβερνήσεως Αλαφούζου. Ο οποίος διαδέχθηκε την περίφημη «πολυμετοχικότητα» πού με τη σειρά της είχε διαδεχθεί την δυναστεία των Βαρδινογιαννιδών.
Αν με ρωτήσει κάποιος ποιόν θεωρώ μεγαλύτερο ... «απατεώνα» ( ποδοσφαιρικά πάντα εννοώ ) από τους διαδόχους του Βαρδινογιάννη, θα δυσκολευτώ πολύ να αποφασίσω ποιόν να υποδείξω. Η εύκολη λύση βεβαίως, ακούει στο όνομα Αλαφούζος, αλλά εγώ θεωρώ περισσότερο «εξειδικευμένους» στην τέχνη της εξαπάτησης, τους «πολυμετοχικούς». Και κάποια στιγμή, θα ψάξω να βρω πού βρίσκονται ακριβώς σήμερα, τι ακριβώς κάνουν και πως έχουν καταλήξει οι εξέχοντες κύριοι της «πολυμετοχικής» ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Πού τους θυμήθηκα ; Να μια εύθυμη μεταγραφική ιστοριούλα με ρίζες από την μακρινή εποχή της δυναστείας των Βαρδινογιαννιδών, με πρωταγωνιστή τον ( πολύ καλό και ικανότατο ) δημοσιογράφο, ειδικευμένο στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, Πάνο Σερέτη.
Ηταν τα πρώτα χρόνια του ... 21ου αιώνα λοιπόν, όταν στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταφθάνει ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα, παρέα με τον μάνατζέρ του. Και από τα μικρόφωνα της ΕΡΑ ΣΠΟΡΤ ο Πάνος Σερέτης περιγράφει σε ... ζωντανή σύνδεση : «Μόλις έφτασε στα γραφεία ένας γεροδεμένος μελαμψός παίκτης, με τον κατάξανθο μάνατζέρ του». Εμφανής η διάθεση του περιγραφέα να τονίσει το ... κοντράστ «μελαμψού – ξανθού», πλήν όμως εντελώς αποτυχημένη.
Η γκάφα του ρεπόρτερ
Ο μελαμψός γεροδεμένος, δεν ήταν ο παίκτης, αλλά ο ... μάνατζερ και ο ξανθός, δεν ήταν ο μάνατζερ, αλλά ο ... παίκτης. Ηταν, εν ολίγοις, ο μάνατζερ Μάρτιν Νταλίν και ο ποδοσφαιριστής Μάρκους Μινχ, πού είχαν πάει γιά τις υπογραφές των συμβολαίων.
Σ' αυτόν λοιπόν τον Νταλίν, τον μάνατζερ παικτών από το 2003, 2004 κ.λ.π. ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ο Παναθηναϊκός ! Και όπως διαβάζω, χρωστάει το ιλιγγιώδες ποσόν των ... 30.000 ευρών !!!
Να μιλήσουμε λίγο περισσότερο γιά την ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία πού ακούει στο όνομα Μάρτιν Νταλίν. Παλαιός μεγάλος σκόρερ του σουηδικού πρωταθλήματος και της Εθνικής ομάδας της Σουηδίας, ο Νταλίν έτυχε κάποια στιγμή να γίνει και μπατζανάκης του Βαρδινογιάννη ! Η σύζυγός του ήταν αδελφή της συζύγου του Γιάννη ( Τζίγκερ ) Βαρδινογιάννη και έτσι δημιουργήθηκε και το συμπεθεριό
Ασχετα με τα παραπάνω, ο Νταλίν θεωρούνταν από τους πολύ τυπικούς στις συναλλαγές του και αρκετά σκληρός μάνατζερ. Ετσι, το γεγονός του συμπεθεριού με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, κάποια στιγμή δεν τον εμπόδισε να ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ κατά της ομάδας γιά χρέη προς τον Μπίαρσμιρ πού επίσης ήταν δικός του παίκτης.
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΑ !
Ο ΠΡΩΤΟΣ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ... ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ... ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΩΝ
ΕΚΙ ΚΑΙ ΡΙΝΑΛΝΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ... ΠΑΛΙΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ
Χθες λοιπόν, σκάσανε δύο ακόμα ... «βαρβάτα» χρέη του Παναθηναϊκού προς δύο ποδοσφαιριστές. Τον ... Εκι Γκονζάλες ( εποχή και πολυμετοχικότητας ! ) και κάποιον Λαουτάρο Ρινάλντι. Δύο Αργεντινοί, δύο ξεχωριστές όμως περιπτώσεις με ιδιαιτερότητα.
Τι συμβαίνει με τον Ρινάλντι, πού φέρεται να διεκδικεί το μεγαλύτερο εκ των δύο ποσόν χρέους της ομάδας. Ο παίκτης αυτός, μόλις 24 ετών σήμερα, έκανε ένα μικρό «πέρασμα» ( όπως λένε και στο θέατρο ) από τη ... σκηνή, γύρω στον ένα χρόνο. Ηρθε τον Αύγουστο του 2016 και έφυγε τον Αύγουστο του 2017. Η μεταγραφή του κόστισε ( σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ) 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, δηλαδή παίκτης και ομάδα μαζί. Το σημερινό χρέος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τον παίκτη, είναι 820.000 ευρώ ( όπως υποστηρίζεται από τη μεριά του ).
Τι μου λένε εμένα αυτά τα στοιχεία ; Ότι η μεν ομάδα ( Αρτζεντίνος Τζούνιορ ) ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ( προφανώς με τον φόβο της προσφυγής της απ' ευθείας στη ΦΙΦΑ ) ο δε Ρινάλντι ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ. Συνήθης πρακτική από ομάδες ΣΑΝ τον Παναθηναϊκό, πού είναι «Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ... ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ, θα μου πείτε.
Ποινικό αδίκημα όπως η επιταγή χωρίς αντίκρισμα
Ναι, αλλά εδώ, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν έχουμε μία απλή περίπτωση αθέτησης κάποιων όρων συμβολαίου ή μη καταβολής οφειλόμενων. Εδώ, όπως το βλέπω εγώ, έχουμε μία κραυγαλέα περίπτωση ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ, ποινικά κολάσιμης, πού θα έπρεπε κάποια στιγμή να τεθεί και κάτω από το μικροσκόπιο κάποιας ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ εισαγγελικής αρχής.
Εφερε ένα παίκτη από την Αργεντινή, υποσχόμενος λαγούς με πετραχήλια και τελικά δεν του έδωσε ούτε λαγούς, ούτε πετραχήλια. Ούτε καν ... μαντίλι να κλάψει δεν του έφερε. Κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, η μεταγραφή του Ρινάλντι δεν ήταν τίποτ' άλλο από μία ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ στα τεφτέρια της ΠΑΕ, πού ΠΟΤΕ δεν ολοκληρώθηκε, ως οικονομική συναλλαγή.
Ο Ρινάλντι ποτέ δεν είδε το χρώμα του χρήματος από τον Παναθηναϊκό, αν και υπήρχε μεταξύ τους επίσημη σύμβαση. Αυτό για μένα μοιάζει με την ΕΠΙΤΑΓΗ πού ΣΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ο άλλος και στη δίνει να πας στην Τράπεζα να την εισπράξεις. Όταν όμως πας στην Τράπεζα, το μόνο πού εισπράττεις είναι ένα ... αμελέτητο, διότι η επιταγή δεν έχει αντίκρισμα. Αν αυτό είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ, με ποια λογική δεν είναι και η ΑΘΕΤΗΣΗ μιάς ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ συμφωνίας ;
ΜΠΑΤΙΡΑΚΟΣ ΩΝ ...
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός λοιπόν ήταν ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ αυτής της ιστορίας και ο Ρινάλντι ΤΟ ΘΥΜΑ της ιστορίας. Και για όσους τυχόν επιθυμούν να μάθουν τη συνέχεια της εν τη Ευρώπη καριέρας του κάποτε ταλαντούχου Λαουτάρο Ρινάλντι, ιδού :
Μετά τον Παναθηναϊκό, έπαιξε ( τρόπος του λέγειν ) στη Μπρέσια, ομάδα Γ' Εθνικής Ιταλίας (!!!) πού τον απέκτησε έναντι 350.000 ευρώ. Ο Ρινάλντι κάθισε τέσσερις φορές στον πάγκο της Μπρέσια και ... αυτό ήταν. Τον άφησε ελεύθερο από τις 24 Μαϊου. Τώρα, είναι χωρίς ομάδα και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Φυσικά, αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ τα χρήματα πού του οφείλονται. Μπατίρης ων.
ΕΖΕΚΙΗΛ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ : ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΑ 33 ΤΟΥ «ΚΟΥΤΣΟΣ» !
Πάμε τώρα στον Εκι ( Εζεκιήλ ) Γκονζάλες. Τι μου θυμίζει αυτό το ... παιδί ! Βίος και πολιτεία ο τύπος, πού από την ώρα πού ήρθε στον Πόα έγινε το αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Όχι όμως και του ... ταμείου.
Ο Εκι έφυγε το 2008 με ένα χρέος ... νάααα από τον Παναθηναϊκό προς αυτόν, πού ακόμα και σήμερα, ΔΕΚΑ χρόνια μετά, εμφανίζεται στο ύψος του μισού εκατομμυρίου !
Στη συνέχεια είχε μία πολύ αξιόλογη πορεία στις Ροσάριο Αργεντινής, Φλουμινένσε Βραζιλίας και Λίνο Κίτο, πού ήταν και η τελευταία του ομάδα. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2011, σε ηλικία μόλις 33 ετών. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι αποχώρησε εντελώς κουτσός, από τους δεκάδες τραυματισμούς πού είχε σε όλη του την καριέρα. Δεν ήταν δα και ο πιο ... αγαπητός στους αντιπάλους του αντίπαλος.
Το θέμα είναι ότι σήμερα ΚΑΙ ο Εκι, έχει ανάγκη τα χρήματα πού του οφείλονται, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Και θα τα διεκδικήσει κι' αυτός μέχρι τέλους.
ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ
Ο Μάρτιν Νταλίν, εξακολουθεί και μάνατζερ να είναι και να συνεργάζεται με ελληνικές ομάδες. Συνήθως φέρνει παίκτες ( και ... παικτάκια ) από τις σκανδιναβικές χώρες, με κλασικό παράδειγμα ένα Τρίσταρσον πού έφερε πέρυσι τέτοια εποχή στο Αεκ, για να γνωρίσει την ... αποθέωση από τον διευθυντή επικοινωνίας του κουροπαλάτη, Δημάτο : «Γιατί να μην ανακοινώσω κι' εσένα ;», του είπε ο Δημάτος, γνωρίζοντας προφανώς το μέγεθος της ... απήχησης πού θα είχε το όνομα Τρίσταρσον στα πυκνοκατοικημένα βοσκοτόπια των κακόμοιρων αμνών.
Μουνιέ !
Συγκλονιστική εξέλιξη στον Παναθηναϊκό. Επέστρεψε ο Μουνιέ !
Είναι αυτό πού συνηθίζουμε να λέμε σε εξαιρετικές περιπτώσεις : «Έλα Μουνιέ στον τόπο σου».
ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ
Κι' άμα δείς την Ελπινίκη, τράβα της ένα ... τρίποντο
Διαβάζω ότι ο Παπαπέτρου έχει πρόταση από τον Παναθηναϊκό.
Α, ναι ; Και ακόμα ... κάθεται; ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ! Στο καλό και με τη νίκη κι' άμα δεί την Ελπινίκη, ας της τραβήξει ένα ... τρίποντο.
Εγώ δεν είδα, ή δεν διάβασα ΕΝΑ καλό παιχνίδι του Παπαπέτρου, ως παίκτη ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ σε ΚΡΙΣΙΜΟ βαθμολογικά παιχνίδι της ομάδας. Ακόμα και την Κυριακή, ΑΦΑΝΤΟΣ ήταν στο γήπεδο, όπως και ο Μάντζαρης !
Διαβάζω τα στατιστικά τους.
Παπαπέτρου : χρόνος συμμετοχής, 18 λεπτά. Πόντοι 2.
Μάντζαρης : Χρόνος συμμετοχής, 18 λεπτά. Πόντοι 0 !
Για μένα λοιπόν, υπάρχουν δύο ειδών επαγγελματίες αθλητές στον Ολυμπιακό. Αυτοί πού αισθάνονται ΚΑΙ επαγγελματίες, αλλά ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ και εκείνοι πού αισθάνονται ΜΟΝΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
Η κατάταξη δεν γίνεται από τα site, τα πληκτρολόγια και τις εφημερίδες. Γίνεται ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.
Θυμάστε, αλήθεια, τι λέγαμε και γιά τον Μάντζαρη πέρυσι, τέτοια εποχή ; Τότε πού οι Αγγελόπουλοι έλεγαν ότι θα κάνουν μήνυση στον Γιαννακόπουλο για το θέμα του Μάντζαρη, τον οποίο κατηγορούσε ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ γιά αθέτηση συμφωνίας ;
Αλήθεια, τι έγινε με εκείνη τη μήνυση ; Κατατέθηκε ποτέ ; Και αν ναι, ποια ήταν η τύχη της ;
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο Μάντζαρης και ο Παπαπέτρου, κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα. Μόνο αυτοί οι δύο, από τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης