Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιους ετοιμάζει η κρατερή ομάδα «Τριτσώνη-Παπαπέτρου» για διεθνείς

Ποιους ετοιμάζει η κρατερή ομάδα «Τριτσώνη-Παπαπέτρου» για διεθνείς
Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 - 19:35

*** Το επόμενο χτύπημα του Γιαννάκη θα είναι η επανέκδοση του «Παράγκα και Όραμα».

*** Αιφνιδίασε πάντως ο Αλαφούζος με το retweet πού ανέβασε. Να υποθέσω ότι συνήλθε επιτέλους από την κλειστοφοβία πού είχε πάθει στο ασανσέρ;

ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΜΠΑΚΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΤΟΥ !

H περίοδος των μεταγραφών, όπου όλες οι ομάδες φροντίζουν να δυναμώσουν και να ισχυροποιηθούν, λήγει στο τέλος του Αυγούστου. Για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές, εννοώ.

Για τους διαιτητές, η αντίστοιχη περίοδος λήγει τον Οκτώβριο. Τώρα, αρχές, μέσα, τέλος Οκτωβρίου, θα σας γελάσω. Μέχρι την ημέρα πού θα αποφασίσει η ΕΠΟ να ανακοινώσει τους διεθνείς. Διαιτητές και επόπτες. Ως τότε, γίνονται και «μετακινήσεις» και «μεταγραφές» και «ισχυροποιήσεις» τύπου «παράγκας» και ό,τι άλλο χρειάζεται γιά να έχουμε μία καλύτερη διαιτησία.

Ιδιαίτερα δυνατός φαίνεται, αυτή την περίοδο, ο Παπαπέτρου. Ο διεθνής διαιτητής Παπαπέτρου, πού όχι μόνο δεν φοβάται μην τυχόν και χάσει τη θέση του στον πίνακα των διεθνών ( όπως άλλοι ) αλλά φροντίζει παράλληλα να φτιάχνει την δικιά του «ομάδα». Με μεγάλα αστέρια της ελληνικής διαιτησίας, να τον συντροφεύουν στις δύσκολες αποστολές. Όπως γιά παράδειγμα, τον εκ των κορυφαίων «πλαϊνών» Απτόσογλου !

Μάλιστα, κύριοι. Γιά διεθνή τον προωθεί τον Απτόσογλου ο Παπαπέτρου. Τώρα ποιος ακριβώς Παπαπέτρου, θα σας γελάσω. Μπορεί ο πατήρ. Μπορεί ο υιός. Μπορεί το … άγιον Πνεύμα. Μπορεί … όλοι μαζί, τουγκέδα, πού λένε οι φίλοι μου οι Κορωπιώτες. Ολοι οι Παπαπέτρου έχουν τις κατάλληλες δικτυώσεις, τα κονέ και τις διασυνδέσεις εκείνες πού τους δίνουν τη δυνατότητα να προωθούν «πλαϊνούς». Όπως τον Απτόσογλου. Όπως και ένα Καμπούρη, από την Εύβοια.

Ειδικά γιά τον Απτόσογλου, πρέπει να πούμε ότι η διεθνοποίησή του θα αποτελεί άθλο για τα χρονικά της ελληνικής διαιτησίας ! Δεν ξανάγινε, δηλαδή, επόπτης πού κόπηκε δύο φορές στα τεστ την ίδια αγωνιστική περίοδο, να καταφέρει όχι μόνο να μην κοπεί εντελώς αλλά και να εμπλουτίσει με το όνομά του τον πίνακα των διεθνών ! Και μόνον αυτός ο άθλος προϋποθέτει ειδικά προσόντα, πού ως φαίνεται διαθέτει.

Πολύ καλό παιδί ο Απτόσογλου, έμαθα. Κοινωνικός, μπεσαλής, μεγαλόψυχος, λεβεντιά καμαρωτή. Και κυρίως, καλός φίλαθλος και οπαδός. ΑΕΚτζής με περικεφαλαία ! Στο βουλκανιζατέρ του, στη Νέα Ιωνία, έχει αναρτήσει αφίσα της Αεκάρας ! ( Είδατε, όταν ομιλώ γιά κιτρινόμαυρους ιαιτητές πού αναγνωρίζω και παραδέχομαι, δεν χρησιμοποιώ τον όρο «Αεκούλα», αλλά προτιμώ το «Αεκάρα», πάντα με κίνδυνο να με … πάρουν στο μεζέ οι φίλοι μου ) !

Καλά παιδιά όμως είναι κι’ άλλοι. Όπως ήταν π.χ. και ο Τουμπακάρης, πού τον έφαγε το ίδιο σύστημα, η ίδια παράγκα στην «παραγκούπολη» της εξυγίανσης.

«PAPAPETROY AND FRIENDS»

Όπως σας τα λέω, αγαπητοί, γιά τον Απτόσογλου, τον νέο διεθνή επόπτη, πού προωθούν οι «Παπαπέτρου και φίλοι» ( Papapetrou and Friends ) για να έχουν ικανές παρουσίες δίπλα τους, στη δύσκολη πορεία τους στον διαιτητικό στίβο.

Όταν λέω «φίλοι» του Παπαπέτρου, βεβαίως, πρώτο και πάνω απ’ όλους βάζω τον αγαπητό Παναγιώτη Δημητρίου, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών, πού δηλώνει και «Ολυμπιακάρα» ( κάποιοι λένε ότι είναι, αλλά χωρίς τα … «Ολύμπια» ).

Φίλος ο Δημητρίου, πού έχει μόνο φίλους, σε όλους τους χώρους και τα επίπεδα. Από την ΕΠΣ έως την ΕΠΟ, από τον Μελισσανίδη έως τον Ιβάν, από τον Παπαπέτρου ως τον Τριτσώνη.

Τι ήθελα και τον θυμήθηκα, αυτόν πάλι. Και τον αναφέρω χωρίς να βάζω δίπλα το απαραίτητο συνοδευτικό : Τον ΓΙΓΑ Τριτσώνη, πρέπει να λέω, όχι σκέτο «Τριτσώνη», σαν εκείνο τον καφέ πού έπιναν οι μόρτες του Ψυρρή και του Μεταξουργείου στην Παλιά Αθήνα.

Τριτσώνης λέγεται ο ΓΙΓΑΣ της διαιτησίας, αυτός πού καθήλωσε κάτω από την επιβλητική του παρουσία κάθε λογής διαιτητοπατέρες και λαμογιοπαροικούντες στη διαιτησία. Από Ελληνες παλιούς, Ελληνες καινούργιους, εξυγιαντικούς, Βόρειους, Νότιους, Πορτογάλους, Ισπανούς, Σουηδούς, άπαντες. Απαντες όλοι, πού θα έλεγε ο αγαπητός Νικόλας.

ΟΜΑΔΑ ΑΣΥΓΚΡΙΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ

Ασύγκριτης δυναμικής ομάδα έχει συσταθεί στη διαιτησία, από Παπαπέτρου, Τριτσώνη, Δημητρίου και Καλύβα. Ξέρετε ποιόν Καλύβα. Εκείνο τον Καλύβα πού ΠΟΤΕ δεν απουσιάζει από ΚΑΜΙΑ σύνθεση της ΚΕΔ, είτε εποχής γκρανκάσας, είτε εποχής εξυγίανσης, είτε οποιουδήποτε μεσοδιαστήματος ! Πρόκειται γιά τον ίδιο εκείνο Καλύβα πού είχε δηλώσει αηδιασμένος από την ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ με τον ΔΗΘΕΝ «εμπρησμό» του σπιτιού του Μπίκα και εξ αυτού θα … αποσύρονταν από τη διαιτησία. Ακόμα όμως, στη διαιτησία … είναι και κάνει και κουμάντο.

Τέλος πάντων, η ομάδα τακτοποίησε καλά τα της αθηναϊκής διαιτησίας, πού είναι και η πιο προσιτή για την επιρροή. Οι επιλογές της στοχευμένες και «απαραίτητες», όπως μαθαίνω. Ποιοι ήταν οι καλύτεροι διαιτητές Β’ Εθνικής πέρυσι, τόσο καλοί πού όλοι τους είχαν έτοιμους για προαγωγή στη Σούπερ Λίγκα ; Ενας Αντωνίου ήταν και ένας Ακτύπης. Αντί για προαγωγή, όμως, κόπηκαν τελείως. Δεν ξέρω γιατί. Ισως να μην άκουγαν καλά, να ήταν κάτι σαν «βαρήκοοι» δηλαδή, οπότε καλά έκαναν και τους έκοψαν.

Και ποιους έβαλαν στις θέσεις τους ; Ένα Γκάμαρη, γνωστού στην πιάτσα περισσότερο γιά τον αγώνα Ιωνικός – Ρόδος ( όσοι τον παρακολούθησαν έχασαν τη μιλιά τους ) όπου απέβαλε ποδοσφαιριστή πού δεν ακούμπησε καν τον αντίπαλό του και ένα Κατοίκο, ιδιαίτερη συμπάθεια του Παναγιώτη Δημητρίου.

Αυτά είναι τα ολίγα μεταξύ πολλών. Εχουμε κι’ άλλα. Άλλες μέρες, αργότερα. Μέχρι τον Οκτώβριο πού τελειώνουν οι … «μεταγραφές» και γιά τους διαιτητές, έχουμε ακόμα πολύ χρόνο.

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝΑ ΚΙ’ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ!

ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ Ο TWEETΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ … RETWEETΕΣ

ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ !

Και ξαφνικά, εμφανίστηκε ο Τουίτης. Επανεμφανίστηκε, είναι το σωστό. Μετά από αρκετό καιρό. Κάτι χρονάκια, θα έλεγα, πού βολόδερνε μεταξύ ( διαδικτυακής ) φθοράς και αφθαρσίας. Και να σου τον πάλι, στο διαδίκτυο. Ως … Ρε – Τουίτης, αυτή τη φορά. Φθαρμένος, εξαθλιωμένος μπαγιάτικος. Με ένα κειμενάκι, από βλακώδες έως εντελώς ηλίθιο. Όχι ότι είναι ηλίθιος ο ίδιος, ΟΟΟΧΙ τέτοιοι χαρακτηρισμοί από έναν άνθρωπο πού έχει καταφέρει να ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ στο ποδόσφαιρο χωρίς να πληρώνει ποτέ, κανένα και τίποτα ! Μιλάμε γιά ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ επιχειρηματία, δυσεύρετο, πού δεν συναντάς εύκολα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής.

Τώρα θα ρωτήσετε, καλά, αφού δεν είναι ηλίθιος ο ίδιος, πως είναι δυνατόν να γράφει τόσο ΗΛΙΘΙΑ κείμενα στο διαδίκτυο ; Δεν καταλαβαίνει ότι έτσι γίνεται ρεζίλι ;

Να σας πω. Πρώτον, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ αν γίνεται ρεζίλι. Δεύτερον, γράφει ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ! Ηταν δυνατόν ποτέ να γράψει έξυπνο κείμενο, όταν απευθύνεται σε ΗΛΙΘΙΟΥΣ ;

Ετσι είναι, φίλοι μου. Το … Καραϊσκάκη θυμήθηκε ξαφνικά και όχι μόνο. Και το … Ρέντη και το … «Καραϊσκάκη 2» ! Με τη γνωστή «σος» των πωρωμένων αντιολυμπιακών, ότι ΔΗΘΕΝ πρόκειται για «κρατική εύνοια», ότι τάχατες κάποιες κυβερνήσεις «έκαναν δώρα στον Ολυμπιακό». Γνωστό το ΗΛΙΘΙΟ παραμυθάκι – μαντζούνι, πού χορηγούν εδώ και χρόνια οι αετονύχηδες «επενδυτές» του κώλου σε δυστυχισμένα όντα πού αισθάνονται πανευτυχή, επειδή ακριβώς έχουν πλήρη άγνοια της δυστυχίας τους.

Δεν υπάρχει απάντηση στην ηλιθιότητα, κύριοι. Εχουν δοθεί κατά καιρούς εκατοντάδες απαντήσεις και γιά το Καραϊσκάκη και γιά το Ρέντη και γιά το κάθε τι πού ΤΟΛΜΟΥΝ κάποιοι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ να ανασύρουν όποτε θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο των ομάδων τους ή να σκεπάσουν κάποια κουτσουκέλα τους. Και βέβαια, δεν απευθύνονται σε όλους τους οπαδούς, διότι δεν είναι όλοι οι οπαδοί των ομάδων τους ΗΛΙΘΙΟΙ, αλλά μόνον στους εξ γενετής και αθεράπευτα ΗΛΙΘΙΟΥΣ, τα άτομα με νοητική στέρηση, αυτούς πού θεωρούν εύκολη λεία.

«ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ… ΕΞΗΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΣΗ

ΝΑ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ - ΠΟΡΔΗΣ ΤΟΥ RETWEET

Δεν δίδεται λοιπόν απάντηση στις ηλιθιότητες πού εξέπεμψε από το tweet ο Αλαφούζος. Χαμένα λόγια και χαμένος χρόνος. Υπάρχει όμως ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. Τον κατανοώ απολύτως, τον καταλαβαίνω, αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα να πεταχτεί ξαφνικά σαν την πορδή και να εξαπολύσει την σαχλαμάρα του στο ιντερνετικό άπειρο.

Υπάρχουν λοιπόν, δύο παράμετροι γι’ αυτή την αναγκαιότητα. Ο πρώτος, λέγεται ΑΜΥΝΑ. Ο δεύτερος, λέγεται ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.

Ξεκινάμε από το δεύτερο. Ο Αλαφούζος ( με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ) ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ από την αρχή του Αυγούστου ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των συριζανελητών τα εξής :

Πρώτον, ρύθμιση των ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ σε 120 δόσεις, πού γιά επιχειρηματίες με την δική του «μεντιαλιτέ» σημαίνει ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

Δεύτερον, τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ ( και μη μου πείτε ότι αυτά τα λεφτά θα τα εισπράξει σε βάθος χρόνου, διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. Όταν έχεις στα χέρια μία συμφωνία 4,5 εκατομμυρίων, είναι σαν να τα έχεις στα χέρια όλα τα λεφτά ).

Τρίτον, ΔΥΟ εκατομμύρια ευρώ από την συμφωνία με τον ΟΠΑΠ ( όρα Μελισσανίδης, όρα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ )

Τέταρτον, συμφωνία με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ ονειρεμένη, βάση της οποίας θα χρησιμοποιεί το Ολυμπιακό στάδιο σαν έδρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ( ναι, ναι, υπάρχει ένα ποσόν ενοικίου, γύρω στα 250 χιλιάρικα, δηλαδή της ξεφτίλας, αλλά ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ) και άλλα πολλά.

Λέω λοιπόν εγώ, ότι ΕΞΗΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ούτε με το … survivor δεν βγαίνουνε. Βάλ’ τε και τα άλλα και πέσ’ τε μου εσείς δηλαδή τι καταλαβαίνετε, ότι ο Αλαφούζος δεν έπρεπε να κάνει «κάτι» τέλος πάντων κάτι ελάχιστο, για να τους ευχαριστήσει ; Τι άλλο θέλουν και γουστάρουν όσο τίποτα στον κόσμο, οι μανιασμένοι συριζανέληδες ; Γράψε κάτι, δήλωσε κάτι, διακήρυξε κάτι εναντίον του Ολυμπιακού και θα είναι η καλύτερή τους. Ευγνωμοσύνη θα σου χρωστάνε και θα σε θεωρούν δικό τους άνθρωπο.

Αυτή είναι λοιπόν η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ γιά μένα. Να φανεί καλός, σωστός και ευγνώμων στους συγκυβερνώντες, τους οποίους βεβαίως επικρίνει και κατακρίνει από το κανάλι του, αλλά γιά τους πιο παρατηρητικούς, έχει αρχίσει να στρογγυλεύει την αιχμή. Ως ένα σημείο, βέβαια, διότι ως ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ καναλάρχης, θέλει να διατηρεί και τα όποια ερείσματά του με τη ΝΔ, παρακολουθώντας τη δημοσκοπική κατάρρευση των κυβερνώντων. Ετσι, αυτό πού αποκλείω σε κάθε περίπτωση, είναι να δούμε κάποια στιγμή τον ΣΚΑΪ να γλείφει τον Τσίπρα. Είπαμε, αλλά όχι ως εκεί.

Να αποτινάξει τη ρετσινιά του … «Ολυμπιακού» !

Πάμε τώρα στην ΑΜΥΝΑ. Λογικό και φυσικό είναι ο Αλαφούζος να φοβάται τις αντιδράσεις του κόσμου, γιά τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και για εκείνα πού ΕΡΧΟΝΤΑΙ και μάλιστα άμεσα. Ηδη, όπως θα διαβάσατε στα ρεπορτάζ, το φιλικό με τον Λεβαδειακό θα το δώσει στην Καλλιθέα, κεκλεισμένων των θυρών. Όχι ότι φοβάται προσωπικά, μη «φάει ξύλο» και τα τοιαύτα, αυτά δεν γίνονται και το ξέρει. Άλλο είναι πού φοβάται ο Αλαφούζος : Μην τυχόν οι αντιδράσεις των οπαδών ΧΑΛΑΣΟΥΝ κάποια από τα σχέδιά του γιά το μέλλον. Φοβάται επίσης και το αντίπαλο δέος, αυτό πού προέρχεται από τον Γιαννακόπουλο, πού είναι ίσως ο μόνος πραγματικά επικίνδυνος, επειδή είναι απρόβλεπτος, εκ των εσωτερικών αντιπάλων του. Και ξέρει πολύ καλά, ότι ο Γιαννακόπουλος μπορεί ανά πάσαν στιγμή να τον «ξεμπροστιάσει» σε όλα τα επίπεδα. Από το οπαδικό, έως το επιχειρηματικό. Και τι κάνει ; Προσπαθεί, έστω κα με αυτό τον απλοϊκό και χοντροκομμένο τρόπο, να ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ από πάνω του τη ρετσινιά πού του έχουν κολλήσει οι πιο ηλίθιοι εκ των ηλιθίων οπαδών του Πόα : Ότι στην πραγματικότητα είναι … «Ολυμπιακός» και μάλιστα … «μπροστινός του Μαρινάκη» !

Ε, όσο χαζό και να είναι αυτό το παραμύθι, δεν αξίζει γιά ένα τόσο δα μικρό … retweetάκι ;

Ποιού έτους τον … Σεπτέμβριο;

Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου ο Παναθηναϊκός θα έχει αλλάξει ιδιοκτησία, λένε. Νομίζω ότι έχουμε μία τέλεια αριθμητική πρόοδο. Από εκείνο το αρχές Απριλίου, πήγαμε στο μέσα Μαΐου, που έγινε τέλη Μαΐου, που έγινε μέσα Ιουνίου ,που έγινε τέλη Ιουνίου, που έγινε μέσα Ιουλίου, που έγινε αρχές Αυγούστου … αρχές Σεπτεμβρίου!

Λεπτομέρεια : Ποιανού … έτους τον Σεπτέμβριο εννοούν, δεν μας το είπαν ακόμη.

Εμένα πάντως όλα αυτά, μου δείχνουν με σαφήνεια ένα προορισμό, μία ειλημμένη απόφαση : Ότι ο Αλαφούζος ΜΕΝΕΙ στον Παναθηναϊκό. Μένει και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ κανονικά, μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα, πού λένε. Κάτι πού ΜΟΝΟ ΕΓΩ το επισήμανα και το έγραψα, από την αρχή αυτής της κωμικής ιστορίας με τον Ινδονήσιο «επενδυτή» Πιεμπονγκστάντ.

Διαβάστε επίσης