Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χωρίς πλάκα και χωρίς… μαλαματίνες

Χωρίς πλάκα και χωρίς… μαλαματίνες
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 - 15:48

*** «Οι διαιτητές είναι άνθρωποι» ( Δημήτρης Καλόπουλος, πρώην διαιτητής )

· Ε, αφού μας διαβεβαιώνει και ο Καλόπουλος ...

*** Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει τα χαλκεία του Μαξίμου : Από τους οκτώ προσαχθέντες γιά την «κακοποίηση» του Κωνσταντινέα, ΚΑΝΕΙΣ δεν ανήκει στον χώρο της ακροδεξιάς !

· Αποθέωση της ξεφτίλας.

*** ΕΙΠΕ : «Έχω μάθει να επενδύω. Άλλοι παίρνουν τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, 60 και 70 μύρια και παντελονιάζουν» ( Μελισσανίδης, διοικητής ΠΑΕ Αεκ )

ΑΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΡΜΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΗΕΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

«ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ» : ΣΤΙΣ 38 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ VAR !

ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΣΤΟ ... ΠΙΑΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ «ΑΠΑΙΤΕΙ» Ο ΠΑΟΚ !

ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ VAR ΜΟΛΙΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, Η ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ;

Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα στη Νέα Σμύρνη, η ΠΑΕ Πάοκ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε το πλήθος της ότι «ΑΠΑΙΤΕΙ» ( ακριβώς αυτή τη λέξη χρησιμοποιεί ) από την Κυβέρνηση, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, την ΕΠΟ και την «επιτροπή της Φίφα» ( έτσι ακριβώς την αναφέρει ) ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ! Τι σόϊ απαντήσεις ; Να του εξηγήσουν όοολοι αυτοί, γιατί ακόμα ... δεν έχει μπεί το VAR !

Απορίας άξιον, εκ πρώτης, πού ο Ρώσος του Πάοκ ξέχασε να ζητήσει απαντήσεις και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διό τι άμα θέλεις να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά, απευθύνεσαι σε όλους. Από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο.

Και τι ακριβώς ρωτάει ο Πάοκ και απαιτεί απαντήσεις ; Ιδού : Γιατί ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί το VAR, ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα, τι απομένει γιά την εγκατάστασή του και ποιο ... πρόσωπο ( να και η προσπάθεια έμμεσης ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ) ή τμήμα είναι υπεύθυνα γιά την μη εγκατάστασή του ως τώρα.

Μάλιστα. Αυτά ρώτησε ο Πάοκ κάνοντας τάχατες τον ανήξερο, για το τι συμβαίνει με το VAR ... το ...made in Greece, το οποίο φυσικά θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από όλα τα άλλα ... κανονικά VAR, γιά ένα απλό λόγο : Οτι δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ΣΑΝ ΑΥΤΑ.

Τέλος πάντων, κάπου πήρε το μάτι μου ότι στα ερωτήματα πού ΕΣΤΗΣΕ η ΠΑΕ Πάοκ, έσπευσε να απαντήσει εκών – άκων, το «Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ( έχουμε και ... τέτοιο, τρομάρα μας ! ) δηλαδή ... ο Παππάς !

Δεν ξέρω τι απάντησε, ούτε και με ενδιαφέρει τι απαντάει ο συγκεκριμένος τύπος. Το μόνο ερώτημα πού θα με απασχολούσε, κάτω από ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ, είναι το ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ο υπουργός – κολλητός του Τσίπρα, Νίκος Παπάς, Αν δηλαδή δεν ήταν ο Πάοκ πού ρωτούσε, αλλά ο Λεβαδειακός ή η Λαμία π.χ. θα απαντούσε; Φυσικά και όχι σ' αυτούς, αλλά αυτοί δεν έχουν ιδιοκτήτη να ανακατεύεται και στα πολιτικά και να τον ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ γιά ΠΟΛΛΟΥΣ και ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ λόγους.

Ασήμαντη λοιπόν και ανάξια λόγου η απάντηση πού έδωσε ( ; ) ο Παπάς, αλλά ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ πού ΖΗΤΗΣΕ ο Πάοκ είναι εξ ίσου ή και περισσότερο ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ και όχι μόνο. Είναι και κάτι χειρότερο : Πρόκειται για ΠΟΝΗΡΗ και ΥΠΟΥΛΗ προσπάθεια ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ της διαιτησίας στον αγώνα της Κυριακής. Εξ επί τούτου εννοώ ετέθησαν οι ερωτήσεις περί VAR, για το οποίο ΟΛΟΙ ξέρουμε και καλύτερα ΟΛΩΝ ασφαλώς ο Πάοκ, λόγω της εξαιρετικής ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ πού έχει σε ΟΛΑ τα θέματα πού αφορούν την ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ( αλλοίμονο να μην την είχε, με την στρατιά φίλων και συνεργατών σε όλα τα επίπεδα ) έχει τη δυνατότητα να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ανά πάσαν στιγμή, το τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και γιατί ... δεν συμβαίνει κάτι.

ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΡΙΑ Η ΤΕΣΣΕΡΑ !

ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ... ΓΗΠΕΔΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ VAR ;

Τι ρωτάει λοιπόν και μάλιστα με ντόρο, με θρασύτατο και αρκετά τσαμπουκαλίστικο ύφος, για πράγματα πού ΞΕΡΕΙ, αν δεν το κάνει εξ επί τούτου, προκειμένου δηλαδή να αποκομίσει ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ την Κυριακή στο Καραϊσκάκη ;

Ετσι το βλέπω εγώ το θέμα. Όταν ο Πάοκ κέρδιζε με ανύπαρκτα πέναλτυ και με μαϊμουδένια γκολ τις πρώτες αγωνιστικές, ούτε ... υποψία νύξης δεν είχε γιά το VAR. Δεν είχε ακόμα ... καθυστερήσει βλέπετε η εγκατάστασή του. Αρχισε να καθυστερεί όταν ακυρώθηκε γκολ πού έφαγε ο Ολυμπιακός ! Και αυτό, άσχετα με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του αγώνα, από τα οποία αποδεικνύεται περίτρανα πως αυτός πού πράγματι ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ, ήταν ο Ολυμπιακός.

Το ξεπερνάω όμως αυτό, γιατί εδώ, ανεξάρτητα με τους λόγους πού το ανακίνησε ο Πάοκ, υπάρχει όντως θέμα με την εγκατάσταση του VAR. Ποιοι ακριβώς λόγοι ; Ολοι τους γνωρίζουμε, αλλά καλό θα είναι να το κουβεντιάζουμε, πού και πού. Θα προσπαθήσω λοιπόν, απαντώντας στις ερωτήσεις του Πάοκ, να δώσω τις ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ απαντήσεις.

Πρώτον λοιπόν, «γιατί δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα το VAR» : Διότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ έτσι όπως έχει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στις οποίες θα μπορούσε ίσως να υπάρξει μία έστω και πρόχειρη δοκιμή, είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ. Και το θέμα είναι ότι ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ και... μετά να εγκατασταθεί το VAR. Διότι άντε να πάνε να το εγκαταστήσουν στα Γιάννινα, στη Λειβαδιά, ακόμα και στη Νέα Σμύρνη, ή τη Ριζούπολη. Πού θα το βάλουν ; Σε ποιους χώρους ; Με ποιες τεχνικές εγκαταστάσεις απ' αυτές πού απαιτούνται ;

Τρίχες κατσαρές, λέω λοιπόν εγώ. Και μπορώ να ενημερώσω τον Πάοκ γιά την ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ εγκατάστασης και λειτουργίας του VAR :

Θα ξεκινήσει δοκιμαστικά στις 38 Δεκεμβρίου. Περιμένετε και ... θα δείτε.

ΣΗΜΕΡ' ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ... ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ !

Ερώτημα δεύτερον, «ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα». Μα ... δεν το ξέρετε ; Κι' όμως, είναι ακριβέστατο και σαφέστατο : «Σήμερ' αύριο» και «άντε να φάμε και το χειμώνα ετούτο, να τη βγάλουμε καθαρή».

Ερώτημα τρίτον : « Τι απομένει γιά την εγκατάστασή του». Μα ... δεν έμεινε και τίποτα ! Όλα είναι πλήρη ! Με το στόμα αναγγέλθηκε, με το στόμα έχει κι' όλας ολοκληρωθεί. Και αν δεν ολοκληρωθεί, μη ζητάτε εξηγήσεις από την κυβέρνηση του Παπά. Οι ... άλλοι φταίνε και γι' αυτό. Ποιοί άλλοι; Μα ... οι γνωστοί. Οι ακροδεξιοί, οι νεοδημοκράτες, οι διαπλεκόμενοι, τα συμφέροντα, οι λαϊκιστές και πάει λέγοντας. Τι άλλο περιμένετε δηλαδή, ρε Παόκια, να σας πεί ο Παπάς ; Ότι φταίει ΤΟ ΨΕΜΑ και η ΑΠΑΤΗ πού έχουν στο στόμα τους από την ώρα πού θα ξυπνήσουν το πρωϊ μέχρι την ώρα πού θα ψοφολογήσουν;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ !

Ερώτημα τέταρτον και τελευταίον : «Ποιο πρόσωπο ή τμήμα είναι υπεύθυνο για τη μη εγκατάστασή του μέχρι τώρα». Ε, όχι, δεν δέχομαι να πιστέψω ότι ειδικά οι Παοκτζήδες δεν γνωρίζουν την απάντηση σ' αυτό : Υπεύθυνα λοιπόν, αγαπητοί, δεν είναι ένα πρόσωπο ή ένα ... «τμήμα».

Υπεύθυνη είναι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πού σας έχει ΧΑΡΙΣΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ από ΣΕΚΑΠ, ΣΟΥΡΩΤΗ, ΕΨΙΛΟΝ, έως ... κρατικό – στρατιωτικό χώρο γιά να χτίσετε τη ... Νέα Τούμπα σε βάρος όοοολων των ΕΛΛΗΝΩΝ. Και ακόμη, αν το πάμε πιο ποδοσφαιρικά, υπεύθυνη είναι η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΕΠΟ πού ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ το ΧΡΗΜΑ, για να τρώνε τα λαμόγια της ... εξυγίανσης !

Ελπίζω να σας ... κάλυψα πλήρως.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ : ΒΡΕΘΗΚΑΝ Η «ΠΑΤΣΙΣΤΗΚΑΝ»

ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ;

Κατά 1.039. 000 αυξήθηκε το Μετοχικό Κεφάλαιο της Αεκ, φτάνοντας έτσι στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Δέκα εκατομμύρια ; Για κοιτάξτε λοιπόν ... κάτι συμπτώσεις ! Από τον Μάϊο του 2017, δηλαδή εδώ και σχεδόν ενάμισι χρόνο, εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη η υπόθεση των ΔΕΚΑ εκατομμυρίων πού εισέπραξε η ερασιτεχνική Αεκ την περίοδο 2013 – 2014, πού έπαιζε στα πρωταθλήματα Γ' και Β' Εθνικής. Η τύχη όμως αυτών των εσόδων ακόμα αγνοείται, αφού οι εξηγήσεις πού δόθηκαν κατά την πέντε μηνών ανακριτική διαδικασία δεν έπεισαν. Αποτέλεσμα ήταν να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε είκοσι κατηγορούμενους, οι οποίοι σύμφωνα με την κανονική σειρά των πραγμάτων θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη στο Εφετείο κακουργημάτων.

Εδώ όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα άτομα κατά των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη γιά τα «αγνοούμενα» 10 εκατομμύρια, είναι τα ίδια που είχαν προωθήσει την σύμβαση εκχώρησης του οικοπέδου της ΑΕΚ (της έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση) στην εταιρία «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» της οικογένειας Μελισσανίδη.

Δέκα εκείνα, δέκα και τούτα ! Βλέπετε λοιπόν ότι τίποτα δεν χάνεται σ' αυτή τη ζωή πού ζούμε, αρκεί να ξέρει κανείς τους τρόπους, τα πρόσωπα και τα πράγματα.

Τέλος πάντων, ίσως στο όλο θέμα να πρέπει να προσθέσουμε και ένα άλλο, των τελευταίων ημερών, πού χάλασε κάποια σχέδια. Ομιλώ γιά την απαγόρευση της λειτουργίας «μπουτίκ» στο εργοτάξιο της Τζαμπασοφιάς, στη Νέα Φιλαδέλφεια, με απόφαση των αρμοδίων αρχών. Μιάς μπουτίκ, ιδιαίτερα προβεβλημένης από τα χορηγούμενα απ' τον ΟΠΑΠ Μέσα, πριν ακόμα δημιουργηθεί και λειτουργήσει, σύμφωνα με την πάγια τακτική της ιδιοκτησίας του έργου. Τελικά, μετά την απαγόρευση, μάθαμε ότι η μπουτίκ αυτή θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΕΒΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ !

Δεν γνωρίζει καν την ιστορία της πατρίδας του !

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά πού ο Ρουμανορομά προπονητής του Πάοκ Λουτσέσκου «εμπλέκει» σε δηλώσεις του το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον ... Χίτλερ και τη ναζιστική Γερμανία. Και φρονώ πως δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Οσο ο συγκεκριμένος παραμένει ανεξέλεγκτος και ασύδοτος, πίσω από την ασπίδα προστασίας του παοκ και του Ιβάν Ιγκνιατίεβιτς Σαμπίντι, τόσο θα συνεχίζει να μιλάει και να προκαλεί. Διότι ο τύπος αυτός, είναι εκ κατασκευής θρασύδειλος, θρασύς, ασεβής, προκλητικός και το κυριότερο : Ανιστόρητος !

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν οι όποιες δηλώσεις του συγκεκριμένου προπονητή. Μου είναι εντελώς αδιάφορες, με την έννοια του «Ποιος τα λέει αυτά ; Ο Λουτσέσκου ; Α, καλά, μην ασχολείστε» .

Ομως, επειδή πλέον το θέμα ξεπερνάει κάθε όριο, θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε μερικά πραγματάκια, πού κανονικά θα έπρεπε να γνωρίζει, ως γνήσιος Ρουμανορομά και μάλιστα εμφανιζόμενος ως «εχθρός του Ναζισμού».

Αλήθεια λοιπόν, ξέρει ο Λουτσέσκου, ή έχει ακουστά, κάποιον Ιον Αντονέσκου; Αν όχι, να τον βοηθήσω λίγο.

Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε κάποιον ... υπό μεταγραφή ποδοσφαιριστή, πού θα έπρεπε ντε και καλά να γνωρίζει ο Λουτσέκου. Αναφέρομαι στον Ρουμάνο σύμμαχο του Χίτλερ, πού μετέπειτα ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΩΣ ΗΡΩΑΣ από την μετά τον Τσαουσέσκου κυβέρνηση της Ρουμανίας !

Δικτάτορας της Ρουμανίας ήταν ο τύπος και στενός συνεργάτης των ναζί κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το δικαστήριο της Ρουμανίας τον αθώωσε μετά θάνατον και έκτοτε εμφανίζεται ως ίνδαλμα και εθνικός ήρωας.

Ο Ιον Αντονέσκου «βαρύνεται» μεταξύ άλλων και με την συμβολή του στην εξόντωση της εβραϊκής κοινότητας αλλά και δεκάδων χιλιάδων Τσιγγάνων της χώρας. Και ειδικά αυτό το τελευταίο, θα πρέπει να το είχε σκεφτεί ιδιαίτερα ο Λουτσέσκου, πριν αρχίσει να μιλάει συνδέοντας την Ελλάδα με την χιτλερική Γερμανία.

Δεν είναι δυνατόν να συνδέει τόσο άστοχα και τόσο προκλητικά το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Χίτλερ και την εποχή του, ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ προφανώς, ότι Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, η Ρουμανία, συγκαταλέγονταν στις χώρες πού ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ της Ναζιστικής Γερμανίας και μάλιστα υπήρξε από τις πιο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ στις ενέργειές της εναντίον των συμμάχων του ελεύθερου και δημοκρατικού κόσμου.

Αυτό πού νομίζω ότι βασικά θα πρέπει να κατανοήσει ο Λουτσέσκου, είναι ότι στην Ελλάδα – ευτυχώς ΑΚΟΜΑ – υπάρχει η ελευθερία της έκφρασης. Ο καθένας στη χώρα μας μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει και να λέει ό,τι θέλει, αρκεί να μην ΘΙΓΕΙ και να μην ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ τα ιερά και τα όσιά της.
Και εντάξει, θα πεί ίσως ότι αυτά πού λέει αφορούν το ποδόσφαιρο, όχι τη χώρα μας. Όμως, θα πρέπει τότε να εξηγήσει ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ το ποδόσφαιρο με τον Χίτλερ και τους Ναζί και τα αναμιγνύει. Ξέρει κάτι πού δεν ξέρουμε εμείς ; Αν είναι έτσι, περιμένουμε να μας τα κάνει πενηνταράκια. Ειδ' άλλως, νομίζω ότι θα πρέπει να κληθεί να δώσει ΑΛΛΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. Από τον πιο αρμόδιο δικαστικό λειτουργό. Και δεν εννοώ της αθλητικής Δικαιοσύνης, αλλά της ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ Δικαιοσύνης, διότι το θέμα Λουτσέσκου έχει πλέον ΞΕΦΥΓΕΙ από τα στενά ποδοσφαιρικά όρια.

Διαβάστε επίσης