Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΚΑΙ... ΝΑΙ, ΦΤΑΙΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ!

ΚΑΙ... ΝΑΙ, ΦΤΑΙΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ!
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 - 18:50

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης

*** Μου γράφει : «Μη βαράμε το σαμάρι κύριε Μανώλη .... ούτε ο Κορμπεραν, ούτε ο Μίτσελ είδαν φως και μπήκαν...» ( Themis Michail )

*** Ο αναγνώστης πού υπογράφει με αυτό το ονοματεπώνυμο, είναι πολύ καιρό φίλος μου στο Facebook και αν κρίνω από τα πολλά σχόλιά του, πρέπει να είναι ένθερμος οπαδός του Ολυμπιακού. Θα με εξέπληττε αφάνταστα αν μάθαινα ότι ανήκει σε κάποια ... «σύμμικτη» συνομοταξία, όπως πχ. των «βαζελόγαβρων» ή των «ολυμπιακάρων» και πάει λέγοντας. Και επειδή προσωπικά όχι μόνο δεν αποφεύγω τις προκλήσεις, αλλά και τις αντιμετωπίζω πάντα με αδιάψευστα επιχειρήματα, θα προσπαθήσω να απαντήσω.

*** Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι μόνον ο κ. Μιχαήλ μεταξύ των εκατοντάδων αναγνωστών μου, πού αναφέρεται στην «ευθύνη» του Βαγγέλη Μαρινάκη για την ατυχή πορεία του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα. Υπάρχουν κι' άλλοι, ολίγοι μεν αλλά τόσοι, ώστε να χρειάζονται μία συνολική απάντηση.

*** Ο κ. Μαρινάκης λοιπόν, δεν παίζει μπάλα. Ούτε και υπήρξε ποτέ ... προπονητής, κόουτς, σκάουτερ, διερμηνέας ( όπως κάτι άλλοι ... «συνάδελφοί του» ). Ως εκ τούτων, ο κ. Μαρινάκης ΔΕΝ βάζει γκολ ή αυτογκόλ, ΔΕΝ αποκρούει τη μπάλα, ΔΕΝ χάνει τις ευκαιρίες επί της γραμμής του τέρματος, ΔΕΝ δοκιμάζει τα πόδια του με σουτ από άβολες θέσεις, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά στα πουλιά

*** Ωσαύτως, ο κ. Μαρινάκης ΔΕΝ ανατρέπει τον αντίπαλο κάνοντας φάουλ σε επικίνδυνες θέσεις, ΔΕΝ κάνει λάθος πάσες στα ... πέντε μέτρα δίνοντας τη μπάλα σε αντίπαλο, ΔΕΝ κάνει άστοχες σέντρες στέλνοντας τη μπάλα αντί στην αντίπαλη περιοχή, στα ... απέναντι αράουτ. Ακόμη, ο κ. Μαρινάκης δεν κάνει γκέλες και όμες, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει. Και βέβαια, ΔΕΝ πιάνει αέρα στις εξόδους του ως τερματοφύλακας, ούτε όμως και ... κάθεται καρφωμένος κάτω από τα δοκάρια να περιμένει μοιρολατρικά το γκολ.

*** Όλα τα παραπάνω, αποτελούν τη ΒΑΣΗ της κουβέντας σχετικά με τις «ΕΥΘΥΝΕΣ» του ... «γαϊδάρου» πού ... «αποφεύγω να δείρω», «χτυπώντας μόνο το σαμάρι του». Πάμε τώρα στις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ευθύνες του, αυτές πού ΕΓΩ του καταλογίζω. Στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη λοιπόν, τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο του Ολυμπιακού και ΗΓΕΤΗ του ερυθρόλευκου κόσμου, καταλογίζω τις εξής ευθύνες :

*** Πρώτον, φταίει διότι από το 2010 πού ανέλαβε τις τύχες του Ολυμπιακού, έχει κερδίσει ΔΕΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΥΠΕΛΛΑ και ΤΡΙΑ ΝΤΑΜΠΛ, Τεράστια η ευθύνη του.

• Δεύτερον, φταίει διότι επί προεδρίας του o Ολυμπιακός βρίσκεται στη θέση 40 του Club Ranking UEFA, όταν η δεύτερη ελληνική ομάδα, ο Πάοκ είναι στη θέση νο63, η Αεκ στο 81 και Παναθηναϊκός μαζί με ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΙΜΑ στις θέσεις από ... 220 και μετά !

• Τρίτον, φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, Τσάμπιονς Λιγκ και ΟΥΕΦΑ, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο επιτυχημένα. Φυσικά ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ όχι μόνο μετείχε, αλλά και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να παίζει στην Ευρώπη, εκπροσωπώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο και υποφέροντας από ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ.

• Τέταρτον, ο Μαρινάκης φέρει τεράστια ευθύνη πού κάθε χρόνο ΕΝΙΣΧΥΕΙ την ομάδα με τις ΔΑΠΑΝΗΡΟΤΕΡΕΣ μεταγραφές, φέρνοντας στα ελληνικά γήπεδα τεράστιας αίγλης ονόματα άσσων πού διαπρέπουν ή διέπρεψαν στο εξωτερικό. Παίκτες πού ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ μπορούν να δουν οι εν Ελλάδι «ανταγωνιστές» του. Ειδικότερα φέτος, πού η ομάδα ΤΟΝ ( και ΜΑΣ ) απογοητεύει, ο Μαρινάκης έχει δαπανήσει ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ περίπου για μεταγραφές μεγάλων άσσων πρώτης γραμμής.

• Πέμπτον, ο Μαρινάκης φταίει πού στα δώδεκα χρόνια της ανάμιξής στο ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού, ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ από ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (σαμαρά, συριζανέληδων ) και μία μερίδα δικαστικών πού ακολουθούσαν πιστά τις εντολές των αρμόδιων υπουργών.

• Εκτον και σπουδαιότερο, κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Μαρινάκης έχει μεγάλη ευθύνη για ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ, πού αφορούν την προσωπική του ζωή. Κάθεται και ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφιερώνοντας αμέτρητες ώρες, κόπο και αντιμετωπίζοντας αμέτρητους εχθρούς, ενώ με τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΕΦΤΑ της προσωπικής του περιουσίας θα μπορούσε να απολαμβάνει την ηρεμία, την ξεκούραση, την διασκέδαση και όλες τις χαρές της ζωής, σε κάποιο μακρινό, παραδεισένιο τόπο. Μακριά από την αλητεία, την παλιανθρωπιά, την υποκρισία και πάνω απ' όλα, την ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.

ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ !

*** Να πάμε τώρα και στις «ειδικότερες» ευθύνες του Βαγγέλη Μαρινάκη, για το χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού από τον Πάοκ ; Πολύ ... ευχαρίστως κι' ας είναι ... πολλές και μεγάλες. Ιδού λοιπόν, λακωνικά :

• Φταίει γιατί παρέταξε μία ανορθόδοξη σύνθεση, με μόλις τρείς παίκτες από εκείνους πού είχαν παραταχθεί βασικοί, στο Κάραμπαχ. : Τον Σωκράτη, τον Ρέαμπτσιουκ και τον Βρουσάϊ.

• Φταίει γιατί προτίμησε να βάλει κάτω από το τέρμα τον Τζολάκη αντί για τον Πασχαλάκη, πού αν ήταν να χρησιμοποιηθεί για ένα μόνο ματς, αυτό θα ήταν σίγουρα το χθεσινό.

• Φταίει γιατί ενώ πριν δύο μέρες είχε καλέσει τον Ανδρούτσο για δεξί μπακ, τον απέκλεισε και από την αποστολή, για να ξαναβάλει τον φιλότιμο Βρουσάϊ πού είναι μεν καλός, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως δεξί μπακ.

• Φταίει γιατί απέκλεισε τον ποιοτικό Μπιέλ. Πού ήταν εκτός αποστολής επίσης. Φταίει γιατί προτίμησε τον άτσαλο και άγαρμπο Μπα, κόβοντας έτσι τον ενθουσιασμό του νεαρού Ντόϊ, πού τα είχε πάει θαυμάσια στα δύο συνεχόμενα πού είχε παίξει.

• Φταίει γιατί παρά το γεγονός ότι δαπάνησε πενήντα εκατομμύρια για μεταγραφές, εξακολουθεί να παρουσιάζει στους αγώνες τον Αγκιμπού πού ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, τουλάχιστον αυτή την εποχή.

• Φταίει γιατί είχε στην αποστολή ΤΡΙΑ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ, και ΜΟΝΟ ΈΝΑΝ κλασικό εξτρέμ, έχοντας εξαφανίσει απ' το χάρτη τους Μπόουλερ και Ντε Λα Φουέντε, πού είναι παίκτες οι οποίοι ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να πάνε στο ένας με ένα, για να ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες.

*** Για όλα αυτά λοιπόν, και πολλά άλλα πού ξεχνάω αυτή τη στιγμή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι υπεύθυνος και για την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

*** Και για να μην ξεχάσω το ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ :

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΦΤΑΙΕΙ για το πιο σημαντικό. Ότι ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.

Διαβάστε επίσης