Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΟΪ!

ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΟΪ!
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 - 18:08

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης

Ο ΠΟΓΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ

ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΑΡΟ ΣΤΟΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

*** Την Εθνική Ελλάδος επέλεξε τελικά ο Ανδρέας – Ριχάρδος Ντόϊ, σύμφωνα με δηλώσεις του στο αλβανικό αθλητικό περιοδικό «Football Spektakël». Συγκεκριμένα, ο 19χρονος στόπερ από τη Σκόδρα της Αλβανίας, πού διαπρέπει στη νέα θέση πού του εμπιστεύθηκε ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό, απέρριψε την πρόσκληση να συμμετάσχει στην Εθνική Αλβανίας, προκειμένου να ενισχύσει την Εθνική μας.

*** «Ναι, θα παίξω για την Ελλάδα, γιατί εδώ γεννήθηκα, εδώ έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα και εδώ έχω τους φίλους μου, με τους οποίους ελπίζουμε να παίξουμε στην Εθνική Ελλάδας. Η Αλβανία είναι η χώρα των γονιών μου και ως εκ τούτου σέβομαι και αγαπώ αυτή τη χώρα. Αλλά αντιλαμβάνομαι το ποδόσφαιρο διαφορετικά και το βλέπω ως επάγγελμα και όχι ως πόλεμο.

*** Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο φέρνει κοντά τους ανθρώπους και χτίζει φιλία και όχι χωρισμό. Επομένως, θα προσπαθώ για το καλύτερο. Κατηγορίες κατά της ομοσπονδίας; Όχι ποτέ. Δεν έχω μιλήσει ποτέ και για τίποτα, αλλά δεν είμαι υπεύθυνος για όσα γράφει ο ένας ή ο άλλος, καθώς δεν έχω και δεν είχα χρόνο για τέτοιες συζητήσεις».

*** Σε άλλα αλβανικά Μέσα, δημοσιεύθηκαν τα εξής : «Η είδηση αυτή φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από αληθινή, καθώς ο ίδιος ο μέσος έκανε τελικά, την επιλογή του. Λέει ότι βλέπει το ποδόσφαιρο ως επάγγελμα και ότι τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε στην Ελλάδα».

*** Ο ομοσπονδιακός προπονητής Πογέτ, πού ως γνωστόν επελέγη και προσλήφθηκε στην Επο από το «εξυγιαντικό» παράκεντρο αποφάσεων πού διοικεί την ομοσπονδία, δεν κάλεσε τον Ντόϊ στην Εθνική για τα φιλικά των επόμενων ημερών, παρά το γεγονός ότι θεωρείται ο πιο φορμαρισμένος ίσως στόπερ της νέας γενιάς.

*** Αντ' αυτού, έχει καλέσει και χρησιμοποιεί ένα Κουλιεράκη του Πάοκ, ο οποίος δεν έχει αποδείξει ούτε στους αγώνες της ομάδας του το ταλέντο και την σταθερότητα πού απαιτούνται για την αντιπροσωπευτική μας ομάδα. Όλα δείχνουν, πλέον, ότι αναβιώνει το νοσηρό κλίμα στην Εθνική, πού θυμίζει την εποχή πού οι απίθανοι προπονητές – εντολοδόχοι της «εξυγιαντικής» τάξης πραγμάτων, χρησιμοποιούσαν τον μέτριο Γιαννούλη, με προφανή στόχο να πωληθεί από τον Πάοκ, αφήνοντας στον πάγκο τον κορυφαίο τα τελευταία χρόνια αριστερό μπακ της Πρέμιερ Λιγκ Κώστα Τσιμίκα.

*** Μια και η αναφορά στους Γιαννούλη και Τσιμίκα, πρέπει να πούμε ότι η πορεία πού ακολουθούν στην Πρέμιερ Λιγκ είναι απολύτως αντίθετη. Ο Κώστας Τσιμίκας, μοιράζεται τις συμμετοχές στο αριστερό άκρο της άμυνας της μεγάλης Λίβερπουλ, με τον Αντριου Ρόμπερτσον. Εχουν δέκα και δώδεκα συμμετοχές αντίστοιχα. *** Από την άλλη, ο Γιαννούλης πού παίζει στην Τσάμπιον Τσιπ με τα χρώματα της Νόρουϊτς, έχει μόλις πέντε συμμετοχές φέτος στο πρωτάθλημα, καμία όμως «90λεπτη» ! Σε δύο αγώνες ξεκίνησε και έγινε αλλαγή και σε τρείς μπήκε αλλαγή κατά τη διάρκεια του β' ημιχρόνου !

Διαβάστε επίσης