Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

H Super League στην αντεπίθεση: Ανηλεές σφυροκόπημα στην ΕΠΟ

H Super League στην αντεπίθεση: Ανηλεές σφυροκόπημα στην ΕΠΟ
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 - 09:50

Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ :

ΑΝΗΛΕΕΣ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ

*** Μια σφαιρική ματιά στην επικαιρότητα, με την είσοδο της νέας εβδομάδας. Και ξεκινάμε με την αποκάλυψη από έγκυρα ρεπορτάζ, ότι η Σούπερ Λίγκα έχει αποφασίσει να ζητήσει από την Επο, στην καταστατική γενική συνέλευση πού έχει οριστεί για τις 3 Φεβρουαρίου, να αλλάξει το καταστατικό της σε συγκεκριμένα θέματα πού αφορούν τα έσοδα της Ομοσπονδίας από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

  • Συγκεκριμένα, οι ΠΑΕ θα ζητήσουν να μειωθεί το ποσοστό πού αποδίδουν στην ΕΠΟ από τις μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών. Το ποσοστό είναι 5% και η Λίγκα θα προτείνει να μειωθεί σε 3%.
  • Ένα άλλο αίτημα θα είναι η μείωση από 5% σε 1% του ποσοστού που αποδίδουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ για την μεταγραφή ή πώληση αλλοδαπών ποδοσφαιριστών από ή σε ομάδες του εξωτερικού.
  • Το οικονομικό πλήγμα θα είναι βαρύτατο για την Επο, σε περίπτωση πού «περάσουν» από την γενική συνέλευση αυτές οι αλλαγές. Αλλά και να μην περάσουν από τη ΓΣ δεν θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν τελικά. Απλά η Σούπερ Λίγκα θα προχωρήσει σε άλλου είδους ενέργειες. Η προσφυγή για αλλαγή του καταστατικού στη ΓΣ, είναι απαραίτητη διαδικαστικά, πριν από κάθε άλλη ενέργεια.

Και για τον Γιαννάκη ;

*** Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΕ Κηφισιάς διαμαρτυρόμενη για όσους αναφέρθηκαν στην νίκη της επί του ΟΦ Ιεράπετρας με γκολ οφσάϊντ στον 97'. Και βεβαίως, απειλεί όσους τη συνδέουν με το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο, αμφισβητώντας την γνησιότητα της πορείας της στη ΣΛ2.

  • Μάλιστα. Για τον Γιαννάκη, ούτε λέξη.

«Ταρζανιές» και στο Κύπελλο

*** Οι αγώνες Κυπέλλου στη φάση των των οκτώ, αρχίζουν την Τετάρτη και ολοκληρώνονται την Παρασκευή. Για την Πέμπτη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες : Παναθηναϊκός – Βώλος Μπέου στις 17: 30, Ολυμπιακός – Ατρόμητος στις 19 : 30 και ΑΕ Κηφισιάς – Αεκ, στις 21 : 30.

  • Να υποθέσουμε, ότι το ΑΕ Κ. – Αεκ ορίστηκε τελευταίο χρονικά λόγω ... αυξημένης σπουδαιότητας ;

*** Πανηγυρίζουν στον Πάοκ. Γιατί ; Διότι ... «δεν επιτρέψαμε στον Ολυμπιακό να πιάσει τους εκατό πόντους», είπε ο προπονητής τους ! ***

Φαβορί ο ... «παλιόφιλος» Ολιβερ

για καλύτερος διαιτητής στο Μουντιάλ

*** Εχω την άποψη, ότι η διαιτησία που ξεχώρισε ως τώρα στο Μουντιάλ, ήταν αυτή του Μάϊκλ Ολιβερ, στο Κροατία – Βραζιλία 1-1. Ο Βρετανός ρέφερι διηύθυνε ένα πολύ δύσκολο αγώνα, χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος και έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ διαιτησίας.

  • Ο Ολιβερ είναι αρκετά γνωστός στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας στο παρελθόν σφυρίξει σε επτά αγώνες ομάδων μας. Τελευταίος του αγώνας με ελληνική ομάδα, ήταν το Τραμπζονσπόρ – Αεκ 0-2 ( 2019 – Ουέφα ), Ένα χρόνο πριν, ήταν και στο Αεκ – Αγιαξ 0-2, στο τελευταίο ως τώρα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ της Αεκ. Τότε, είχε αποβάλλει τον Λιβάγια και είχε δώσει πέναλτι στον Αγιαξ, πού αξιοποίησε ο Τάντιτς.
  • Με αγώνα της Αεκ, όμως, είχε ξεκινήσει και τις εμφανίσεις του σε αγώνες με ελληνικές ομάδες, όταν το 2011 είχε σφυρίξει το Αεκ – Μακάμπι Χάϊφα 2-1. Στη συνέχεια, σφύριξε στα Πάοκ – Αλκμααρ 2-2 ( 2013 – Ουέφα ), στο Παναθηναϊκόις – Σταντάρ Λιέγης ( 2014 – Τσάμπιονς Λιγκ ), Σπάρτα Πράγας – Αστέρας Τρίπολης 1-0 ( 2015 – Ουέφα ) και τέλος, το Μπεσίκτας – Ολυμπιακός 4-1 του 2017 για το Ουέφα.
  • Κατά την ταπεινή μου άποψη – πάντα σύμφωνα με όσα έχουμε δεί μέχρι σήμερα, ο Ολιβερ θα αναδειχτεί καλύτερος διαιτητής της διοργάνωσης.

Μεσογειακοί: Ο Αυγενάκης 1.5 εκατ. ευρώ, ο Βασιλειάδης τα διπλά στην Πάτρα το 2017

*** Από το εξαιρετικό ρεπορτάζ του iapopsi.gr τα παρακάτω. Σύμφωνα λοιπόν με τα ρώσικα ΑΡΔοΜέσα, ο Αυγενάκης ... «έριξε έξω τον προϋπολογισμό της Ελλάδας», ξέρετε γιατί ; Επειδή έδωσε 1.5 εκατ. ευρώ για τους Παράκτιους Μεσογειακούς στο Ηράκλειο. Και κάπως έτσι, κατέστρεψε τη χώρα

  • Και τα ΑΡΔίδια των ρώσων διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, Καταστράφηκε η χώρα. Το Σαββιδοτεχνείο διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για το τεράστιο σκάνδαλο. Και μιλάμε, ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες έχουν γίνει θεσμός, χρόνια τώρα. Έχει την δικιά της αίγλη αυτή η διοργάνωση, στην οποία παίρνουν μέρος 26 χώρες.
  • Όταν, όμως, το 2017 πήρε η Πάτρα τους Παράκτιους, επί Αλέξη, μούγκα στην στρούγκα οι ΑΡΔοΜΜΕμέδες. Και τότε όμως το κράτος είχε πληρώσει, ο Υφυπουργός των συριζανέληδων, Γιώργος Βασιλειάδης. Αλλά αφού πλήρωσε ένας «δικός μας άνθρωπος», δεν υπήρξε καμία κατασπατάληση τότε.
  • Και πόσα είχε δώσει ο Βασιλειάδης για τους ίδιους αγώνες ; Τα ... διπλά απ ό,τι ο Αυγενάκης. Γύρω στα τρία εκατομμύρια ... «υπέρ πίστεως και πατρίδος»

*** Αναρωτιέμαι. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Επο πήρε χαμπάρι την κακουργηματική κατηγορία πού βαραίνει τους αδελφούς Σαββίδη και την ΠΑΕ Πάοκ ;

  • Η μήπως (λέω, μήπως ...) δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί από την γραμματεία τους ; ***

Διαβάστε επίσης

Με τον Μέσι ή με τον... Κόκκορη;

Με τον Μέσι ή με τον... Κόκκορη;

Οι αθλητικοί δικαστές πρέπει να αποφασίσουν με ποιον είναι. Γράφει στο σημερινό Πολλά… εν ολίγοις, ο Μανώλης Γαβαθιώτης.