Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σούπερ σχέδιο του Μίτσελ

Το σούπερ σχέδιο του Μίτσελ
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 - 15:46

*** «Αγαπητέ Δημήτρη, έλαβα την πρόσκληση σου για τα εγκαίνια του ΟΠΑΠ Αrena αλλά είναι πρακτικώς αδύνατο να παραστώ. Καταλαβαίνεις ότι ειδικά η δική μου παρουσία, η παρουσία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, προκαλεί αναμνήσεις πολλών ηττών στον κόσμο της ΑΕΚ.

Χαιρετισμούς, Βαγγέλης Μαρινάκης» ***

ΟΤΑΝ Η ... ΠΡΟ ΕΟΡΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ

ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΙΤΣΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΠΑΣΟΥΛΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ :

ΒΑΘΙΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΒΙΝΤΑ - ΜΟΥΚΟΥΝΤΙ

*** Κυριακή πρωϊ. Ωρες πριν αρχίσει το ντέρμπι. Ανεβάζω στην προσωπική μου σελίδα στο Face Book τα παρακάτω : «Είπαμε, θα μιλήσουμε ρεαλιστικά. Η Αεκ λοιπόν θα μπεί στο γήπεδο λυσσασμένη. Πίεση μπροστά, παγίδες τριών και τεσσάρων σε όποιον Ολυμπιακό έχει τη μπάλα και διαρκές τρεχαλητό με τους μεσοκυνηγούς της πού είναι όλοι γρήγοροι. Φυσικά, απαιτείται ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΔΙΑΚΟΠΗ και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.

*** Το ΑΝΤΙΔΟΤΟ στο παίξιμο της Αεκ, είναι η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ της μπάλας από την περιοχή με ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΜΠΑΛΙΕΣ ΠΡΟΣ τους ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ. ΜΗ ΔΩ ΠΑΣΟΥΛΕΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΠΕΡ Ή ΤΩΝ ΜΠΑΚ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ Ή ΜΠΑΛΕΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΦΙΡΙ - ΦΙΡΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ.

*** Δεύτερον, οι αποκρούσεις με βαθιές μπαλιές προς τα μπροστά, είναι ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ για την Κούλα, για ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ. Ο πρώτος διότι τα δικά της στόπερ, και αργοί είναι και αργόστροφοι και μειονεκτούν σε τεχνική κατάρτιση. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στις μακρινές μπαλιές των παικτών μας, οι αποκρούσεις των αμυντικών της Αεκ λειτουργούν σαν ΠΑΣΕΣ στα δικά μας χαφ με τη γνωστή ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Και αυτό, διότι ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ οι δικοί μας υπερτερούν σαφέστατα λόγω της τεχνικής τους ανωτερότητας.

*** Θεωρώ βεβαιότατο, ότι στην ΠΙΕΣΗ πού ασκούν ΠΑΝΤΑ μπροστά οι παίκτες της Αεκ θα επιστρατεύσουν την ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για να μην αφήνουν τους παίκτες μας να αναπτυχθούν. Εύχομαι ο Ιταλός να μην έχει γίνει ... Διαμαντόπουλος, ούτε ... Κοτσιαύτης και ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ. Πιστεύω ότι οι παραπάνω δύο παράγοντες είναι πού θα κρίνουν και την τελική έκβαση»

ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ... ΜΟΝΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Η ΟΜΑΔΑ

*** Λίγο αργότερα : «Και κάτι ακόμα, πού δεν θέλω να θεωρηθεί παρέμβαση. Σαν παλιός ποδοσφαιρόφιλος, πιστεύω ότι οι επιθετικοί μιάς ομάδας είναι ... επιθετικοί, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Οταν μία ομάδα θέλει να παίξει ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ, βάζει ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ. Δεν βάζει ... "ναι μεν" επιθετικούς, πού ... "μπορούν και να γυρίζουν πίσω για να μαρκάρουν"

*** Οι επιθετικοί κατά την άποψή μου πρέπει να επιτίθενται συνεχώς γιατί ΕΤΣΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ ΠΙΣΩ. Οταν βλέπω (πχ) τον Ελ Αραμπί να βολοδέρνει σε θέσεις ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ή τον Μασούρα να "βοηθάει" πίσω τον Ρέαμπτσιουκ, αντιλαμβάνομαι ότι ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ο Ολυμπιακός.

*** Οταν βλέπω ( πχ, ) τον Κανός και τον Μπακαμπού όταν παίρνουν τη μπάλα να ΕΦΟΡΜΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ προς την αντίπαλη περιοχή, είμαι σίγουρος ότι το γκολ είναι ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ. Αυτά ...»

ΕΝΩ Ο ΟΛΕΓΚ ΒΙΔΩΣΕ ΤΟΝ ΑΜΡΑΜΠΑΤ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΜΠΑ ΚΑΙ ΝΤΟΗ

*** Είπαμε, όλα αυτά στο FaceBook ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ. Τι είδαμε λοιπόν ; ΠΡΩΤΟΝ, ο τερματοφύλακας και τα μπακ να ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΝ τη μπάλα πάντα προς τα μπρός. Ούτε μία φορά δεν είδα να αλλάζουν πασίτσες μεταξύ τους όπως από την εποχή του Μάρτινς και μετά. Είδαμε τους ΑΡΓΟΥΣ και ... ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΥΣ στόπερ της Αεκ να ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝ στις μακρινές μπαλιές και κυρίως βεβαίως όταν ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ οι μέσοι του Ολυμπιακού κέρδιζαν τη μπάλα και ΑΜΕΣΩΣ την προωθούσαν στα ΞΟΥΡΑΦΙΑ Μπακαμπού και Κανός.

*** Είδαμε ΤΗΝ ΨΥΧΑΡΑ Ρέαμπτσιουκ να ΒΙΔΩΝΕΙ τον Αμραμπατ και τους ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ Μπά και Ντόη να ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ τον Αραούχο. Είδαμε τον Κανός να τελειώνει πάλι εξαιρετικά φάση εντός της περιοχής και τον Μπακαμπού να ταλαιπωρεί αφάνταστα τους Βίντα και Μουγκουντί, πού ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ απέφευγαν τις προωθήσεις

Η ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

*** Από την άλλη, είδα την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο ΝΑ ΧΑΝΕΙ το κέντρο και αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, στην υποτονικότητα των Χουάνγκ και Σαμασέκου. Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ανέβασαν την απόδοσή τους, όπως και ο Ροντινέϊ, πού στο πρώτο είχε φάει φάσεις από τον Γκατσίνοβιτς.

ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΜΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ

*** Και μία μικρή αναφορά στον Μίτσελ Γκονζάλες. Απέσειξε ότι ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ όταν αποφασίζει ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ ένα παιχνίδι. Το σχέδιό του πέτυχε απόλυτα και κέρδισε κατακράτος τον ΥΠΕΡΦΙΑΛΟ Αλμέϊδα, πού δείχνει να πιστεύει ότι με το να «ΚΑΙΕΙ» τους παίκτες του με υπερπροσπάθεια την πρώτη μισή ώρα θα κερδίζει όλα τα παιχνίδια.

*** ΣΗΜΕΙΩΝΩ : Φρονώ ότι στα πλέϊ οφ - πού δεν θα υπάρχουν Οφηδες, Λαμίες, Αστέρες, Ατρόμητοι κλπ - εκτός του Βώλου του Μπέου ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ, διότι οι υπερήλικες κυρίως παίκτες της θα έχουν σκάσει. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι έχουν βρεί την πηγή με το ... θαυματουργό ελιξίριο, θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΕΣ σε φυσική κατάσταση ομάδες.

*** Κάτι ακόμα για τον Μίτσελ. Θεωρώ ότι ΕΦΤΑΙΓΕ για την ΑΠΟΒΟΛΗ του Μπίελ ! Ηξερε ότι έπαιζε με κίτρινη από τα πρώτα λεπτά. Εβλεπε ότι ήταν κουρασμένος και εκνευρισμένος. Κι' όμως, τον κρατούσε μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 70'. Θα μπορούσε να τον είχε αλλάξει από πολύ πιο πριν. Κάνω λάθος ;

ΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΑ !

*** Τι να σου κάνει κι' αυτός ο φουκαράς ο Λιβάϊ. Τον σηκώσανε απ' το κρεβάτι του πόνου, για να ... κάνει «μπού» στον Μπά ! Και απλά περιέφερε το σαρκίον του εντός του αγωνιστικού χώρου

*** Είναι κρίμα, ένας τέτοιος παίκτης να χαραμίζεται σε μια τέτοια ομάδα. Διορθώνεται όμως αυτό.

ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

*** «Λοιπόν, βλέπω το sportshow της κοσμοτέ. Ο ποα είναι πολύ καλά αφού είναι πρώτος, η αεκ δεν έγινε και κάτι φοβερό που έχασε, ο παοκ είναι πρώτος στην ειδική βαθμολογία των ντέρμπι άρα δεν μπορεί να μην τον υπολογίζουμε, ο Ολυμπιακός πάλι δεν ξέρω, δεν πήγε καθόλου καλά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αν μέτραγε το γκολ της αεκ ή αν έμπαινε η κεφάλια Αραούχο ή Μουκουντί, θα είχε μεγάλο πρόβλημα νομίζω. Θαναηλάκης τα είπε αυτά, που τον κάνουμε παραγγελιά σε όλα τα ευρωπαϊκά μας ματς» ( Panos Thanopoulos ) ***

Σ' ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ;

*** Μπορεί να έχασε με τριάρα, αλλά και τι έγινε. Εδώ κέρδισε τις εκλογές στη ΣΛ2, σ' ένα αγώνα θα κολλήσουμε τώρα ; ***

ΘΑ ΤΟΝ ... ΞΑΝΑ – «ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ»

*** Και ο Ντέμης ήταν παρών στο ναυάγιο της Τζαμπασοφιάς. Και τι θυμήθηκα, λέτε. Εκείνη την παπαρία πού είχε πεί κάποτε, ότι ... «τα πρωταθλήματα είναι εφήμερη χαρά». Τέτοια να τους λέει όταν χάνουν για να τον ... ξανα-αγαπήσουν, όπως παλιά»

Αυτή τη φορά, πάντως ο Μανούχος δεν είχε τι να μετρήσει. Η όχι ;

*** Κειμήλιο ***

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 14/3/2023. ***

Διαβάστε επίσης

Θερίζει η… κατάρα της κεφαλιάς

Θερίζει η… κατάρα της κεφαλιάς

Αμείλικτες οι συνέπειες από την εποχή της πέτσινης μπάλας και των λασπωμένων γηπέδων. Γράφει στο σημερινό Πολλά… εν ολίγοις, ο Μανώλης Γαβαθιώτης.

Η συμμορία ήξερε εδώ και μέρες τον διαιτητή του ντέρμπι και είχε όλον τον καιρό να... λάβει μέτρα

Η συμμορία ήξερε εδώ και μέρες τον διαιτητή του ντέρμπι και είχε όλον τον καιρό να... λάβει μέτρα

Λέγεται ότι σε κάποιο «απόκρυφο» σημείο των υπογείων της Τζαμπασοφιάς, υπάρχει μία πορτούλα, μονίμως κλειδωμένη, στην οποία έχουν πρόσβαση ελάχιστοι και ... «εκλεκτοί». Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.

Πάνω στο παγωτό θα κάτσουν τελικά!

Πάνω στο παγωτό θα κάτσουν τελικά!

Καμία συνάντηση δεν θα δεχθεί ο Αυγενάκης και καμία εκταμίευση δεν θα γίνει, αν δεν αποκατασταθεί η τάξη. Γράφει στο Πολλά… εν ολίγοις, ο Μανώλης Γαβαθιώτης.