Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το αγκάθι του νέου προπονητή και γιατί επείγει

Το αγκάθι του νέου προπονητή και γιατί επείγει
Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 - 19:43

Ενσωματωμένη εικόνα

*** Η μία λέγεται «Αθλητική Ενωση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ» και η άλλη «Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Ομιλος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ». Νομίζω ότι η έδρα του μεταξύ τους αγώνα, είναι σχεδόν ... αυτονόητη ***

*** Δεν ήταν γελοία η απόφαση για το Πανθεσσαλικό. Γελοίοι είναι αυτοί πού την πήραν ***

ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟ : ΑΠΟ ΤΩΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΓΕΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΘΕΣΗΣ !

*** Παρασκευή απόγευμα. Και τούτη την ώρα πού γράφω αυτές τις αράδες, το θέμα προπονητή δεν έχει ξεκαθαρίσει στον Ολυμπιακό. Και δικαίως, διότι εδώ πού τα λέμε, δεν είναι και κανένα εύκολο θέμα. Απαραίτητο είναι, αλλά όχι εύκολο, ακόμα και λαμβανομένου υπ' όψιν ότι η διοίκηση αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα.

*** Απ' όσα μπορώ να καταλάβω από τα ρεπορτάζ, η διαφορά απόψεων πού ίσως εμποδίζει μία συμφωνία με νέο προπονητή, είναι πως ο Ολυμπιακός θέλει «να αναλάβει από τώρα», δηλαδή ΠΡΙΝ από τους υπολειπόμενους αγώνες των πλέϊ οφφ.

*** Από την άλλη όμως είναι εξ αντικειμένου δύσκολο να δεχτεί ο όποιος προπονητής να αναλάβει μία ομάδα λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και με ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποτυχίας. Δεν είναι διόλου εύκολο δηλαδή να βρεθεί προπονητής πού θα δεχόταν να φορτωθεί ευθύνες πού σίγουρα δεν θα του ανήκουν.

*** Φρονώ ότι και οι δύο απόψεις είναι σωστές. Και της ομάδας δηλαδή, πού ΚΑΙΓΕΤΑΙ στην κυριολεξία να βρεί ΑΠΟ ΤΩΡΑ τον άνθρωπο πού θα αναλάβει να ετοιμάσει την ομάδα για το νέο πρωτάθλημα, αλλά και του προπονητή πού θέλει μεν αλλά όχι από τώρα. Αντιλαμβάνομαι την βάση της λογικής και των δύο πλευρών, αλλά συντάσσομαι με την άποψη της διοίκησης του Ολυμπιακού, για περισσότερους του ενός λόγους.

*** Πρώτον λοιπόν, η αναγκαιότητα της περίστασης. Ο Ολυμπιακός, εκτός από το θεωρητικά εύκολο αυριανό ματς με τον Βώλο του Μπέου, έχει στη συνέχεια τρία ντέρμπι, τα δύο εκ των οποίων θα δώσει εκτός έδρας και το τρίτο υποχρεωτικά χωρίς θεατές στο Καραϊσκάκη.

*** Αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να κερδίσει κανένα απ' αυτά τα τρία, οι συνέπειες μπορεί να είναι βαρύτατες, αφού θα χάσει κάθε ελπίδα για την τρίτη θέση πού οδηγεί στο Γιουρόπα. Και δεδομένης της άσχημης ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ κατάστασης της ομάδας αυτή τη στιγμή, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για τη συνέχεια.

*** Μία πρόσληψη λοιπόν νέου προπονητή, ΤΩΡΑ, θα ήταν σίγουρα ένα γεγονός πού λειτουργούσε, πέραν των άλλων, και σαν ψυχολογικό ελιξίριο για τους παίκτες, πού θα αισθάνονταν πλέον ότι από την απόδοσή τους μπορεί να κρίνεται και η παραμονή τους στην ομάδα.

*** Το δεύτερο θέμα πού αφορά την αναγκαιότητα της πρόσληψης, είναι ακριβώς η αξιολόγηση πού θα κάνει σίγουρα ο νέος προπονητής, για τις δυνατότητες των ερυθρόλευκων ποδοσφαιριστών. Άλλο πράγμα είναι να τους παρακολουθήσει σε αγώνες κρίσιμους, αγώνες ντέρμπι για να βγ'άλει συμπέρασμα και άλλο, εντελώς διαφορετικό, το να τους δεί στην προετοιμασία, δηλαδή στις προπονήσεις, τα διπλά και τα φιλικά.

*** Ελπίζω και αισιοδοξώ ότι, η διοίκηση πού βεβαίως τα έχει όλα υπ' όψιν της και θέλει να τα τελειώσει, θα έρθει σε συμφωνία με τεχνικό αναγνωρισμένης αξίας το δυνατόν συντομότερο, Καλό θα ήταν να βρίσκεται στον πάγκο και αύριο, αλλά ακόμα περισσότερο στον αγώνα της Τετάρτης με το Αεκ.

*** Δυστυχώς – και λυπάμαι που το λέω – με Ανιγκό στον πάγκο δεν έχουμε καμία τύχη. Ο άνθρωπος, όπως και ο ίδιος έχει παραδεχτεί, δεν είναι προπονητής. Ας είναι λοιπόν έστω και ένας απολύτως προσωρινός, έστω και ένας βετεράνος, ένας οποιοσδήποτε με εμπειρία και απαραίτητο προσόν να αγαπά τον Ολυμπιακό. Ας είναι και μόνο για τα τρία, τόσο κρίσιμα, παιχνίδια, αν δηλαδή ως τότε δεν έχουμε κλείσει άλλο, «κανονικό» προπονητή

ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΡΟΜΠΑ ΤΟΝ ΛΑΛΑΚΗ Ο ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΑΛΛΑ ... ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ;

*** Ωραία ξηγήθηκε ο Νίκος ο Νταμπίζας στον Λαλάκη, όταν αναφέρθηκε στις δήθεν «σχέσεις» του Αρη με τον Ολυμπιακό. Ρόμπα τον έκανε τον πρασινοφρουρό του βρόμικου site.

*** Όμως ο Νικόλας θα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στον Κώστα Φορτούνη. Τρόπο μειωτικό και απαξιωτικό.

*** Και ξέρετε τι κυκλοφορεί στην πιάτσα ; Διαβάζουμε στο διαδίκτυο : «Κάθε φορά που ο Νταμπίζας αναφέρεται στον Φορτούνη, τον πελεκάει κανονικά από το Open Tv. Φταίει που δεν μαρκάρει και άλλα τέτοια χαζά.

*** Και κάθεσαι και σκέφτεσαι, ρε φίλε. Ρωτάς δεξιά κι αριστερά, τι παίζει με τον Νικολάκη και τον Φορτούνη; Γιατί τέτοια εμπάθεια να τον κατηγορεί ακόμα και για το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό; Ψάχνοντας, πας στην πόλη που λέει ο λαός.

*** Ο Νταμπίζας το φέρει βαρέως που ο Φορτούνης τον έγραψε κανονικά τον Νικολάκη και πήγε στον Ολυμπιακό, αντί για τον Παναθηναϊκό. Τεχνικός διευθυντής ήταν ο Νικολάκης στον Παναθηναϊκό κι όταν ο Φορτούνης έφυγε από την Καϊζερσλάουτερν, του άρχισε να μπούρου – μπούρου να τον πάρει στην Λεωφόρο. Ο Φορτούνης προτίμησε τον Ολυμπιακό. Χαίρετε» (iapopsi.gr) ***

*** Ο Μπέος το ξεκαθάρισε : «Δεν είναι όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επο υπάλληλοι του Μελισσανίδη και του Σαββίδη, αλλά μόνο το 80 %»

• Δηλαδή, αφού το 80 % των 17 είναι 15, οι δύο πού απομένουν είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Τάκης Αγραφιώτης. Οοολοι οι άλλοι, ανήκουν στο υπαλληλικό προσωπικό.

• Ο Μπέος το λέει, είπαμε ***

*** Θλίψη και κατήφεια σκέπασαν πάλι το sκατοdna. Για μία ακόμη φορά, ο Ολυμπιακός ... δεν υποβιβάζεται. Το έχουν γράψει μέχρι τώρα 47 φορές. Οσες και οι τίτλοι του Θρύλου. Με τελευταία προχθές, λόγω των γεγονότων με την Αεκ.

*** Πάλι ξεφτιλίστηκαν δηλαδή, αλλά να σας πω κάτι ; Όπως ο βρεμένος τη βροχή, έτσι και ο ξεφτιλισμένος. Την ξεφτίλα δεν τη φοβάται ***

*** Και γιατί να μας κάνει εντύπωση η σύνταξη του κατηγορητηρίου ; Η περίπτωση είναι απλή. Ο Μάσα «αισθάνθηκε χτύπημα στα γεννητικά όργανα» και ο Ολυμπιακός αισθάνθηκε έντονο κνησμό. ***

*** Ο ΠΑΟΚ, λέει, «τιμώρησε τον Κάργα αυστηρά». Γιατί, όμως ; Για «απερίσκεπτη ενέργειά του» κατά τη διάρκεια του αγώνα ; Η μήπως για «ξεκάρφωμα» ;

*** Και αν δεχτούμε ότι ο Κάργας τιμωρήθηκε για μία γκέλα του ( πού δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, αλλά είναι η πρώτη πού βρέθηκε διαιτητής να τον πετάξει έξω ) ο Κοτάρσκι γιατί δεν τιμωρήθηκε ;

*** Δηλαδή το λάθος του Κάργα ήταν εκούσιο και του Κοτάρσκι ... ακούσιο ; ***

Ευκαιρία θα έχουν κάποιοι βλαχοδήμαρχοι πού θα πάνε με προσκλήσεις στον τελικό, αν γίνει στη Λάρισα. Δίπλα είναι ο Πηνειός, να πέσουν να ... πλυθούνε κι' όλας

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 29/4/2023. ***

Διαβάστε επίσης