Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επική απρέπεια Τσίπρα προς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Επική απρέπεια Τσίπρα προς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023 - 18:00

*** Το είδαμε κι' αυτό. Οι δύο πρώτοι στη βαθμολογία, να τσακώνονται όχι για το ποιος αδικήθηκε, αλλά ποιος ... έχει ευνοηθεί περισσότερο από τη διαιτησία ! ***

*** Ούτε πέναλτι ούτε και κόκκινη στο 30΄! Αζερμπαϊτζάν - Ροστόφ ένα τσιγάρο δρόμος ! ( Παναγιώτης Σπηλιόπουλος ) ***

*** Να το δούμε και από μία άλλη ... οπτική γωνία το ντέρμπι της Τούμπας. Διπλό ημίχρονο, άσος τελικό και ακριβές σκορ 3-2 τι απόδοση θα έδινε ; ***

ΕΠΙΚΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΤΑΚΑ ΦΑΝΑΤΙΛΑΣ

ΠΕΡΙ «ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ»

ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ !

*** Πέρα από κάθε πολιτική τοποθέτηση και σκοπιμότητα, πρέπει να ομολογήσω ότι η δήλωση με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την χθεσινή του προεκλογική συνέντευξη στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, στην τηλεόραση του ΣΚΑΊ, μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.

*** Όταν οι έμπειροι δημοσιογράφοι του έφεραν με τρόπο το θέμα της ομάδας πού υποστηρίζει, υπενθυμίζοντάς του ότι πριν από μία εβδομάδα, στο ίδιο κανάλι, είχε υποστηρίξει ότι «είναι βέβαιος πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα», ο Τσίπρας σχολίασε : «Τώρα ο τίτλος είναι στα χέρια του Ολυμπιακού» !

*** Η απάντηση αυτή δεν είναι «σιβυλλική» όπως ίσως θα ήθελε ο κ. Τσίπρας. Δεν είναι καν «πονηρή». Είναι, απλά, ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗΣ, για να μην πω ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ, ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΤΙΚΗ για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και όχι μόνο. Είναι ΕΞ ΙΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

*** Τι είπε δηλαδή ο κ. Τσίπρας ; Απλά, ότι ο Ολυμπιακός ΘΑ ΔΩΣΕΙ τον τίτλο όπου θέλει, δηλαδή ή στον Παναθηναϊκό, ή στην Αεκ, πού τον διεκδικεί. Δηλαδή, ΕΜΦΑΝΙΣΕ τον Ολυμπιακό στο τηλεοπτικό και όχι μόνο, κοινό, σαν μία ομάδα πού «δίνει» ή «χαρίζει», πού «στερεί» τον τίτλο ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ομάδες, ανάλογα με το τι του κάνει κέφι.

*** ΝΑΙ, φίλοι μου, ΑΥΤΟ είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα και χωρίς να το πολυσκεφτεί, αλλά ακόμα και η ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ αυτή, δεν συνιστά σώφρονα και υπεύθυνο υποψήφιο να αναλάβει τις τύχες μιάς ολόκληρης χώρας. Προσωπικά δηλαδή, ως φίλος του ποδοσφαίρου και οπαδός του Ολυμπιακού, αισθάνθηκα θιγμένος, βαθύτατα προσβεβλημένος

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ... ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΡΗ ;

*** Προλαβαίνω τους εύκολους σε συμπεράσματα. Το «στα χέρια του Ολυμπιακού» σίγουρα ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ θέμα, δηλαδή την ΑΠΟΔΟΣΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του Ολυμπιακού. Αν αυτό πού είπε, το είπε εννοώντας το αν θα κερδίσει ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στον μεταξύ τους αγώνα, είναι κάτι πού δεν μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε λογική.

*** Δηλαδή, ΓΙΑΤΙ ο τίτλος για τον Παναθηναϊκό να «εξαρτάται» ΜΟΝΟ από τον Ολυμπιακό και ΟΧΙ για τους άλλους ΔΥΟ αντιπάλους του, τον Πάοκ και τον Αρη, στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια ; Αν δηλαδή κερδίσει τον Ολυμπιακό και ... χάσει από τους άλλους, ή από τον ένα εκ των άλλων, θα πάρει κανένα τίτλο ; Γιατί λοιπόν, να είναι «στα χέρια του Ολυμπιακού» και όχι στα χέρια των Πάοκ και Αρη ;

*** Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό πού ήθελε να βγάλει ήταν ότι ο τίτλος είναι ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ του Ολυμπιακού !

*** Η δήλωση Τσίπρα, δεν ήταν ούτε χιουμοριστική, ούτε αγωνιστική, ούτε καν ποδοσφαιρική. Ηταν δήλωση λαμόγιων, ήταν δήλωση καφενείου, ήταν δήλωση «ξερόληδων» πού τάχατες «ξέρουν τι γίνεται στο παρασκήνιο». Ηταν δήλωση ενός «πολυξερίδη» πού θα ήταν έτοιμος να ορκιστεί ότι ... «ο Μαρινάκης τα βρήκε με τον Αλαφούζο» και ο Ολυμπιακός «θα δώσει το παιχνίδι» στον Παναθηναϊκό.

ΜΙΑ Μ@Λ@ΚΙΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΓΜΗ, ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ

*** Η δήλωση του κ. Τσίπρα είναι, όπως είπαμε, εξ ίσου προσβλητική και για τον Παναθηναϊκό, την ομάδα του δηλαδή, τον οποίο εμφανίζει σαν ομάδα πού προσπαθεί να παίρνει τα παιχνίδια με τρόπο άνομο, ύποπτο και ανορθόδοξο και είμαι πολύ περίεργος κατόπιν αυτού, αν ο κ. Αλαφούζος την ... «χειροκρότησε» θεωρώντας την «έξυπνη» και «εύστοχη».

ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ ;

*** Ο κ. Τσίπρας έκανε γκάφα, δεν ξέρω αν λόγω επιπολαιότητας, αν στιγμιαίας απώλειας αυτοσυγκέντρωσης και συνείδησης του τι ακριβώς λέει, τη συγκεκριμένη στιγμή, ή απλά από εμφανέστατη έλλειψη ποδοσφαιρικής ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Για μένα, σε απλή λαϊκή γλώσσα, είπε μια μεγάλη μ@λ@κία, σε εντελώς ακατάλληλη στιγμή και περίσταση.

*** Και να μου επιτρέψετε να αναρωτηθώ, αν θα λέει τα ίδια και στα παιδιά του, για τα οποία προ ημερών έλεγε με στόμφο και εγωϊσμό ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στα παιδιά του να μη γίνουν «παναθηναϊκοί». Δηλαδή, θα του άρεσε να λέει στα παιδιά του αύριο – μεθαύριο πως η ομάδα τους, «ο Παναθηναϊκός πήρε ένα τίτλο πού του πρόσφερε ο Ολυμπιακός» ;

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ !

*** Το θέμα είναι σοβαρό, φίλοι μου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΕΜΕΤΙΣΕ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έδωσε αφορμή στους εύπιστους , τους αγαθούς, τους «πονηράκηδες» και τις άλλες «παραποδοσφαιρικές» οπαδικές ράτσες, να ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ, μαζί με το όποιο αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα και την ΤΙΜΗ, την ΥΠΟΛΗΨΗ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, την ΦΑΝΕΛΑ και την ΙΣΤΟΡΙΑ του ΘΡΥΛΟΥ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

*** Νομίζω ότι εν τη απόλυτη ευφορία του, ο κ. Τσίπρας έδωσε στον Ολυμπιακό ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ, να κερδίσει ΟΧΙ ΜΟΝΟ τον Παναθηναϊκό, αλλά ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ, αρχής γενομένης από σήμερα, προκειμένου να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ σε ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, να αμφισβητήσουν και να ΛΕΡΩΣΟΥΝ με τη γλώσσα τους την κορυφαία ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, όλων των εποχών.

ΠΩ ΠΩ, ΤΟΝ ... «ΕΚΑΨΕ» ΤΟΝ ΙΒΑΝ

Ο ΒΑΣΙΛΟΜΠΙΛΑΡΟΣ :

«ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΣΠΡΩΞΕ, ΑΛΛΑ ... ΔΕΝ ΕΠΕΣΑ» !

( ΝΑ ΓΙΑΤΙ ... «ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ» )

*** Ο γνωστός για την φιλαλήθεια και την αρσενική ντομπροσύνη του κ. Βασίλης Δημητριάδης ( γνωστός και ως «βασιλομπίλαρος» ) κατέθεσε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου δικάζεται κατ' έφεση ο ιδιοκτήτης του Πάοκ Ιβαν Σαμπίντι, για το περιστατικό εισβολής του τελευταίου με όπλο στον αγώνα Πάοκ – Αεκ του 2018

*** Μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι «το γκολ αμφισβητήθηκε δημιουργώντας μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες». «Προσπάθησα να ηρεμήσω την κατάσταση. Ο Μίχελς πήγε και είπε κάτι στο αφτί του διαιτητή Κομίνη. Ο Σαββίδης δεν έφτασε κοντά στον διαιτητή. Είχε δύο τρία άτομα μαζί του, προφανώς η συνοδεία του. Δεν πείραξαν κανέναν από τους δικούς μας. Έφτασε στα 1-2 μέτρα. Δεν είδα το όπλο»

*** Ο ίδιος ρωτήθηκε κατ' επανάληψη για όσα είχε καταθέσει τότε στην Αστυνομία, ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον απώθησε βίαια με τα δύο του χέρια, κάτι που είχε αναιρέσει καταθέτοντας ως μάρτυρας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. «Μπορεί να με έσπρωξε αλλά δεν έπεσα», κατέθεσε τώρα ο κ. Δημητριάδης, σχολιάζοντας ότι η κατάθεσή του είχε γίνει «ξημερώματα και κάτω από δύσκολες συνθήκες». Η επιμονή της έδρας να ρωτάει για τον εάν απωθήθηκε ο μάρτυρας, προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης του κ Σαββίδη, με δεδομένο, όπως τονίστηκε, ότι αναίρεσε την επίμαχη αναφορά

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 3/5/2023. **

Διαβάστε επίσης