Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βούλωσε στόματα, χάλασε σχέδια και όνειρα

Βούλωσε στόματα, χάλασε σχέδια και όνειρα
Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023 - 16:20

*** Καρυπίδη καλημέρα. Πως πάει ; Προχωράει το πράμα ; Έδεσε η κομπόστα ή ακόμα ; ***

*** Οντως ήταν ολοφάνερο. Οι παίκτες της Κούλας έπαιζαν με πρόβλημα ίωσης. «Οξεία Ολυμπιακίτιδα» τη λένε ***

*** Πόσα σουτ στο στόχο έκανε ο Κασάμι με το Βώλο του Μπέου ; Επτά ή οκτώ ; Και μιλάμε για βολίδες πού εκτός από μία, άλλες βρήκαν σώματα, άλλες αποκρούστηκαν απ' τον τερματοφύλακα. Με την Αεκ όμως προχθές, ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΟΥΤ χρειάστηκε να κάνει, αλλά δεν το έκανε. Άργησε και έχασε τη μπάλα ***

ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΤΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ «ΧΙ» ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΜΕΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΙΓΚΟ

ΒΟΥΛΩΣΕ ΣΤΟΜΑΤΑ, ΧΑΛΑΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΑΚΟΜΑ, ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΕΛΑΤΙΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑ ... «ΕΞΟΧΙΚΟ» !

ΟΛΕΓΚ, ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, ΤΖΟΛΑΚΗΣ, ΝΤΟΗ ΚΑΙ ΣΑΜΑΣΕΚΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

*** Νομίζω ότι αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα συνόλου, με σαφείς προσανατολισμούς, με πειθαρχία, προσήλωση στο στόχο, αυτοσυγκέντρωση, στρατηγική και βεβαίως, με θάρρος, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Ηταν η ομάδα πού ο εγωϊσμός της δεν επέτρεπε να υπάρχει στο λεξιλόγιό της η λέξη «ήττα».

*** Πριν όμως βιαστούμε να απονείμουμε όλα τα εύσημα στον περιστασιακό προπονητή Ανιγκό – πού βεβαίως έχει μέγα μερίδιο στην ΕΠΙΤΥΧΙΑ της ομάδας, αυτή τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ μέσα στην έδρα της Αεκ, τη Τζαμπασοφιά – πρέπει να αναφερθούμε στους βασικότερους πρωταγωνιστές του αγώνα και ειδικότερα στα παιδιά πού τα έδωσαν κυριολεκτικά όλα για να κερδίσουν έναν αγώνα πού ΕΠΡΕΠΕ για πολλούς λόγους, να μη χάσουν.

*** Για τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ βεβαίως δεν χρειάζονται πολλά. Το παιδί αυτό από τη Μολδαβία, έχει αυθεντική ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ψυχή, λες και γεννήθηκε στην μακρινή πατρίδα του, αλλά στην ... Φρεαττύδα ή τον Προφήτη Ηλία, τη Δραπετσώνα, τα Καμίνια ή τα Ασπρα Χώματα. Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ, παίζει ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ από τη μέρα πού ήρθε στον Ολυμπιακό και παίζει ΠΑΝΤΑ με το ίδιο πάθος, την ίδια αυτοθυσία, την ίδια πίστη στη νίκη.

*** Και βέβαια, ο Ολεγκ ποτέ δεν έχει παραπονεθεί για ό,τιδήποτε, ποτέ δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στα αποδυτήρια. Εν ολίγοις, ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο, ένας πραγματικός θησαυρός για τον ερυθρόλευκο οργανισμό.

*** Προχθές ο Ολεγκ έδωσε ΠΑΛΙ τρομερές μάχες με τον εξαιρετικά επικίνδυνο Αμραμπατ και μπορώ να πω ανεπιφύλακτα πως όχι απλά ΚΕΡΔΙΣΕ τις περισσότερες, αλλά περιόρισε θεαματικά την επιθετικότητα του αντιπάλου του, κρατώντας τον μακριά από την περιοχή.

*** Αυτή τη φορά όμως – θα πρέπει να το πούμε κι' αυτό, ο Ρέαμπτσιουκ είχε την σημαντική βοήθεια από τον φύσει ηγέτη του Ολυμπιακού, του Κώστα Φορτούνη, πού έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην αριστερή πλευρά, βοηθώντας ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ με απρόσμενη για μερικούς εξ ημών, δύναμη και πάθος. Ο Φορτούνης πέρα από την τεράστια κλάση του, απέδειξε ότι και ΜΠΟΡΕΙ και τα καταφέρνει μια χαρά στα άκρα της επίθεσης, συγκλίνοντας πάντα προς το κέντρο

ΤΖΟΛΑΚΗΣ : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ

*** Τρίτος στην κρίση μου, ήταν ο 20χρονος ( ναι, μην το ξεχνάμε αυτό, επειδή τον έχουμε ... συνηθίσει ) Κωνσταντίνος Τζολάκης. Τον είδα πολύ ανεβασμένο, θα έλεγα ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ πλέον να αναλάβει, αν και όποτε χρειαστεί τη φανέλα του βασικού τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Είναι πλέον πολύ ψύχραιμος, ελαστικός, οξυδερκής και προσεκτικός. Τον έβλεπα, διέκρινα τη σιγουριά του και ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ότι η Αεκ δεν θα μπορούσε ποτέ να βάλει γκολ !

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΙΓΚΟ ΚΑΙ Ο ... «ΜΙΚΡΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ» ΝΤΟΗ

*** Εδώ όμως, θα πρέπει να αναφερθώ και σε ένα ΛΑΘΟΣ του Ανιγκό, την χρησιμοποίηση του Μπα στο πλευρό του Σωκράτη. Όπως έχω ξαναγράψει, παίκτες με τις προδιαγραφές και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Μπα, είναι Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ για παίκτες σαν τον Λιβάϊ Γκαρσία. Η αντικατάσταση του Μπα στο ημίχρονο ήταν μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία να θαυμάσουμε την κλάση του νεαρού αμυντικού Ανδρέα Ντόη.

*** Πιστεύω ότι αυτός ο ... μεγάλος νεαρός είναι αυτή τη στιγμή το πιο αξιόπιστο στοιχείο σε μία άμυνα πού έχει περάσει πολλές θύελλες τη φετινή περίοδο. Είναι ένας πολύ ψύχραιμος, εγκεφαλικός στόπερ, πού ξέρει να παίρνει τις κατάλληλες θέσεις και να αποσοβεί κινδύνους με εμπειρία ... βετεράνου ! Δεν ξέρω για τα άλλα παιδιά πού «εκκολάπτονται» στις υποδομές της ομάδας και ακούω τα καλύτερα γι' αυτούς, αλλά για τον Ντόη είμαι σίγουρος. Πρόκειται για παίκτη με πολύ μεγάλες προοπτικές καριέρας.

ΣΑΜΑΣΕΚΟΥ, ΕΜΒΙΛΑ, ΙΝΜΠΕΟΜ

*** Και οι τρείς του ερυθρόλευκου κέντρου πρόσφεραν τα πάντα στην ομάδα, αλλά μόνο στον αμυντικό τομέα, βάση του πλάνου. Όμως θα ξεχωρίσω τον Σαμασέκου, πού πραγματικά έδωσε και την ψυχή του με τα ανεξάντλητα τρεχαλητά του. Ο Ινμπεομ ήταν καλός, αλλά όχι όσο άλλες φορές. Νομίζω ότι είναι πλέον θέμα ψυχολογίας, πού πολύ γρήγορα θα διορθωθεί.

ΜΠΑΚΑΜΠΟΥ : ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΑΝ ΓΙΟΥΤΣΟΣ,

ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΣΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

*** Δεν υπάρχουν λόγια για τον Μπακαμπού. Ο,τι και να γραφτεί γι' αυτό τον ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΣΤΡΑΪΚΕΡ, θα είναι λίγο. Φρονώ ότι τέτοιο φορ ΚΑΘΕΤΗΣ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ ο Ολυμπιακός έχει πολλά χρόνια να δεί. Ο Μπακαμπού έχει ένα βασικό προσόν πού είχαν οι μεγάλοι Γιώργος Σιδέρης και Νίκος Γιούτσος : «Μπαίνει» στα ίσα, με τρομερή δύναμη και ταχύτητα, διανύει τις αποστάσεις και ... κεραυνοβολεί αδιακρίτως. Μιλάμε για ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ φορ.

*** Ο Μπιέλ, δεν μπορεί. Απλά, δεν μπορεί, διότι δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά δεν είναι όπως ήταν στις αρχές. Η λύση του πάγκου, μέχρι να συνέλθει, θα ήταν ίσως η προτιμότερη, αν δεν είχαν απομείνει δύο μόλις αγωνιστικές. Ας γίνουν κι' αυτές και μετά ... βλέπουμε.

ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΙ' ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ...

*** Σε δυό παιχνίδια πού ήταν VAR διαιτητών ο Πόουσον, πού σφύριξε το Πόα – Πάοκ, βαθμολογητής ήταν ο Τριτσώνης. Όποια πέτρα κι' αν σηκώσεις στη διεθνή διαιτησία, ο Τριτσώνης θα πεταχτεί από κάτω. Κάνει δουλίτσα ο Σταύρος εκεί στην ξενιτειά ***

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ :

ΝΤΕΛ ΘΕΡΟ ΓΚΡΑΝΤΕ VS. BETIS !

*** Μια και μιλάμε για τα μεγάλα διεθνή ΕΛΙΤολαμόγια της διαιτησίας, να μην το ξεχάσουμε κι' αυτό. Μεγαλούργησε ο γνωστός μας Ντελ Θέρο Γκράντε στο Μπαρτσελώνα – Μπέτις 4-0. Ακόμα τραβάνε τα μαλλιά τους και κλαίνε τη μοίρα τους οι μπετισιάνοι, πού τους άφησε με δέκα από το 33'. Και τι αποβολή ήταν, λέτε ; Του αναπληρωματικού στόπερ, πού είχε μπεί αλλαγή στη θέση του βασικού, ο οποίος τραυματίστηκε στο 12΄! ***

*** Προσέξτε ... στεγνό καθάρισμα. Στο 12΄ο αριστερός στόπερ της Μπέτις τραυματίζεται και στη θέση του μπαίνει ο Εντγκαρ. Ένα λεπτό αργότερα, η Μπαρτσελώνα ανοίγει το σκορ. Και ενώ η Μπέτις προσπαθεί να συνέλθει και βγαίνει μπροστά, ο ... Γκράντε ντελ Θέρο δίνει δύο κίτρινες σερί στον Εντγκαρ πού είχε μπεί αλλαγή και καθαρίζει το παιχνίδι.

*** Ευαίσθητος θα μου πείτε ο Γκράντε σε θέματα πού αφορούν σκληρά μαρκαρίσματα. Φυσικά, ήταν εκείνος πού είχε αφήσει τον Κουρμπέλη με μία μόνο κίτρινη στο πρόσφατο Ποα – Ολυμπιακός 2-0. Μέχρι πού ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να τον βγάλει μόνος του στο 70 ' ***

Διαβάστε επίσης