Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είναι πολλά τα λεφτά, αλλά πόσα ακριβώς, Τάκη Μπαλτάκο;

Είναι πολλά τα λεφτά, αλλά πόσα ακριβώς, Τάκη Μπαλτάκο;
Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 - 15:25

*** Μέγας άθλος του αποτυχημένου κάγκουρα προπονητή Μπογέτ. Κατάφερε να διχάσει τους Ελληνες φιλάθλους και με την Εθνική ομάδα ! Πάνω από τους μισούς είναι εκείνοι πού δεν θέλουν ούτε να τη βλέπουν, ούτε να την ακούν και παρακαλάνε να χάνει ! ***

*** Το πήρε απόφαση ο Νταμπλάν Κλεφτοκοτέτσκου. Τελειώνει τα «γερόντια» από τον Μπάοκ. Τόπο στα νιάτα, από δω και πέρα. Με επικεφαλής του νεανικού Μπάοκ, τον φέρελπι Βιεϊρίνια ***

*** Η εικόνα στο προπονητικό τιμ των Εθνικών ομάδων, περιγράφεται σε μία φράση : «Πες μου με ποιόν μάνατζερ συνεργάζεσαι, να σου πω αν μου κάνεις» ***

ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ... ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ !

ΡΕΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΩΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ «ΣΕΡΑΦΕΙΔΙΟΝ» ΚΑΙ «Ο.ΠΑΠΑΡΙΝΑ»

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΛΛΑ ...

ΠΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΑΚΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟ ;

ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΤΩΝ

«ΟΜΕΡΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΟ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

*** Νεκρά περίοδος για την αθλητική ενημέρωση. Χωρίς πρωτάθλημα, χωρίς κυβέρνηση, χωρίς ( ακόμα ) μεταγραφική δραστηριότητα, η επικαιρότητα ασθενεί και οι ειδήσεις βγαίνουν με το τσουκάλι. Ειδικά από τα κέντρα αναφοράς της συμμορίας, οι δραστηριότητες είτε βγαίνουν με το σταγονόμετρο, είτε δεν βγαίνουν καθόλου.

*** Χθές, για παράδειγμα, ήταν η μέρα πού ορίστηκε για τη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών πού έχουν κληθεί από το κάνγκουρα Μπογέτ για την Εθνική ομάδα. Χθες, επίσης, ήταν και τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου στη Τζαμπασοφιά όπου «θα έκανε δηλώσεις» και ο Μελισσανίδης. Νέα από συγκεκριμένο χώρο και τα δύο και γι' αυτό χωρίς αναλυτική ενημέρωση.

*** Εν πάση περιπτώσει, τα ενδιαφέροντα κρύβονται πάντοτε ΠΙΣΩ από τη βιτρίνα της κατευθυνόμενης ενημέρωσης. Λέμε, για παράδειγμα, ότι η Εθνική ομάδα θα δώσει τα επόμενα παιχνίδια της στις 16 και 19 Ιουνίου. Δηλαδή, σε 18 μέρες από σήμερα το πρώτο ( με Ιρλανδία ) και σε 21 μέρες από σήμερα το δεύτερο ( με Γαλλία ).

*** Οι διεθνείς λοιπόν μαζεύτηκα χθες για πάνω από μισό μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου, λέει, θα κάνουν προετοιμασία. Φυσικά, για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα καμία σοβαρή «προετοιμασία» δεν πρόκειται να γίνει σε όλο αυτό το υπερβολικό χρονικό διάστημα.

*** Τι λέω εγώ ότι θα γίνει ; Ένα κέντρο διερχομένων θα γίνει, όπου όποιος είναι κάτοχος πασπόρτ από την Επο και τη συμμορία πού τη στηρίζει, θα μπαινοβγαίνει αδιακρίτως και ανά πάσαν στιγμή. Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε, θα γίνει. Μανατζαραίοι, βλαχοπρόεδροι, εργαλεία της διαιτησίας, πρόεδροι και ιδιοκτήτες κολλητοί των «δικών μας», πουλητάρια των Επς, ένας αχταρμάς γραφικών θα γίνεται εκεί επί καθημερινής βάσεως.

*** Οσον αφορά τα αποτελέσματα τώρα, καλά να είμαστε να τα δούμε επί του πεδίου, πού λένε. Θα κερδίσει η Εθνική ; Δεν θα κερδίσει ; Θα το μάθουμε όταν θα αρχίσει να παίζει. Μέχρι τότε όμως, το ΣΙΓΟΥΡΟ είναι ότι θα υπάρξει ένας ΒΕΒΑΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ! Και το όνομα αυτού, Δημήτρης Μελισσανίδης !

Η ΟΜΕΡΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ

ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΠ' ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

*** Όπως σας το γράφω, κύριοι και είμαι εδώ, έτοιμος να σας δώσω αναλυτικό ρεπορτάζ. Ξεκινάω με «φιλολογικές» ερωτήσεις, δηλαδή ερωτήσεις πού βεβαίως δεν πρόκειται να απαντηθούν. Γι' αυτό αφήστε τη σκέψη σας να κάνει τους λογαριασμούς. Και κατ' αρχήν, γνωρίζει κανείς πόσα θα πλερώσει η Επο για τη φιλοξενία της αποστολής της Εθνικής στις εγκαταστάσεις του ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ των Σπάτων, αυτό πού έχει βαπτιστεί «Σεραφίδειον» ;

*** Φυσικά και όχι, διότι όπως είπαμε η ... ερευνητική δημοσιογραφία των φιλικών ΑΡΔοδημοσιογράφων, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να μπεί στα άδυτα του ΤΑΜΕΙΟΥ της Επο και να το ψάξει. Κάποιες πληροφορίες πού βγαίνουν με το τσιγκέλι, μιλάνε για ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ την ΗΜΕΡΑ. Βάλτε τώρα επί ΕΙΚΟΣΙ και βάλε ημέρες και κάνε τον λογαριασμό.

*** Πάμε παρακάτω. Πρώτος αγώνας της Εθνικής στην Ο.Παπαρίνα, δηλαδή ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, πού βεβαίως ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΖΑΜΠΑ στην Εθνική. Εδώ κάποιοι δεν δίνουν του ... αγγέλου τους νερό, όπως λένε στο χωριό μου και θα δώσουν ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟ τζάμπα στην ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ Επο ;

*** Φυσικά, μην κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε ΤΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ η Ο.Παπαρίνα, δηλαδή το γήπεδο Μελισσανίδη, από τον αγώνα της Εθνικής. Κατά κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς, το νούμερο των ευρώ πού θα πάνε στην «απομέσα» ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΨΗΦΙΟ. Αμ' τι νομίζατε, έτσι θα έδινε τα ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ στη χρήση της Εθνικής ομάδας ;

*** Φυσικά, δεν θα έχω ουδεμίαν αντίρρηση να δημοσιοποιήσω οποιοδήποτε ποσόν θα ανακοινώσει η Επο και να ζητήσω ταπεινά συγνώμη αν είναι ευτελές και άνευ σημασίας. Ελα όμως πού ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ !

*** Να προσθέσω, για σήμερα, ότι και ο τύπος πού λέγεται ( και γράφτηκε ) ότι κάθε αρχές του μηνός πάει στη Θεσσαλονίκη και παραλαμβάνει έναν ευμεγέθη και παραφουσκωμένο φάκελο, θα έχει κι' αυτός το κατιτίς του. Ετσι πιστεύω, δηλαδή.

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΦΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΤΕΑ

*** Ο καλός μου φίλος Δημήτρης Κάρλες με το αφοπλιστικά γλαφυρό του ύφος, μας γράφει σχετικά με τον αποκλεισμό του Κώστα Φορτούνη από την Εθνική :

*** «Καλημέρα Μάνε ! Αν ο Πογετάκος ήταν έξυπνος άνθρωπος δεν θα έκανε βλακείες και θα ήξερε να μπαλώνει πράματα και καταστάσεις. Κάλεσε βρε άνθρωπε ΚΑΙ τον Φορτούνη στην εθνική και μην τον βάλεις ! Ή βάλε τον να παίξει είκοσι λεπτά ρε ευλογημένε, από το να δημιουργήσεις όλον αυτόν τον ντόρο.

*** Τα 'λεγε ο Αλέφαντος κάποτε και τον κοροϊδεύαμε: «Κύριε Χαριστέα δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης. Σε βάζει ο Ρεχάγκελ γιατί είναι άντρας με τιμή και φοράει παντελόνια κι επειδή τον ξελάσπωσες με τα γκολ σου, σε βάζει για να κάνεις μια καλή μεταγραφή όπως τόσοι και τόσοι τους οποίους τους βοήθησε επειδή τον βοήθησαν σαν προπονητή στην εθνική και τον έφτασαν ψηλά».

*** Αυτά δεν έλεγε κάποτε ο Αλέφαντος και τον λέγαμε γραφικό ? Όμως ήταν η μαύρη αλήθεια. Και έκανε μεταγραφάρα ο Χαριστέας και πήρε φράγκα χοντρά και πήγε σε μια γερμανική ομάδα δε θυμάμαι και παρά λίγο να την ρίξει αφού δεν έβαλε ούτε γκολ !!! Ωραίο σέντερ φορ, ρε ....

*** Έτσι λοιπόν όπως ήταν η εθνική το 2004 το ίδιο εξακολουθεί να είναι και τώρα. Και ξαναλέω. Θέλεις ρε κόπανε να βοηθήσεις να πωληθεί ο Ντέλιας ? Δικαίωμα σου. Αλλά κάλεσε και τον Φορτούνη γιατί ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ! Δεν μπορείς να μην καλείς τον πιο ποιοτικό Έλληνα παίχτη, έτσι ?» ( Δημήτρης Κάρλες )

ΚΙ' ΟΜΩΣ, Ο ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΣ ΣΚΟΡΕΡ

*** Σωστά στην ουσία, αλλά με ... λαθάκια στους αριθμούς, φίλε Δημήτρη. Ο Αγγελος Χαριστέας πέτυχε στην καριέρα του πάνω από εκατό γκολ, εκ των οποίων τα ... μισά με ξένες ομάδες. Θυμίζω ότι έπαιξε στις Βέρντερ, Αγιαξ, Φέγενορντ, Λεβερκούζεν, Νυρεμβέργη, Σάλκε, ενώ πέρασε και για μια «αρπαχτική» από την Αραβία ( Αλ Νάσρ )

*** Φυσικά, ο Αλέφαντος είχε δίκιο σε όλα όσα είπε για τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Χαριστέα. Ηταν ένα παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα, εκπληκτικά φυσικά προσόντα, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο τεχνικά. Η συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα ήταν πού ανέβασε τις μετοχές του διεθνώς, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ποτέ και καμία από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες δεν του έκανε πρόταση, ακόμα και στο φόρτε της καριέρας του.

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 30/5/2023. **

Διαβάστε επίσης