Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χοντρά τα ψέματα και οι ανακρίβειες Μελισσανίδη, πλαστογραφεί την πραγματικότητα

Χοντρά τα ψέματα και οι ανακρίβειες Μελισσανίδη, πλαστογραφεί την πραγματικότητα
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 - 17:10
Ενσωματωμένη εικόνα

*** Πρέπει να ομολογήσουμε πάντως, ότι είναι και παμπόνηρος ! Στην οροφή του παρεκκλησιού της Τζαμπασοφιάς δεν υπάρχουν πολυέλαιοι ! Οπότε, δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει κανένας στο κεφάλι του ! ***

*** Χοντρή η κονόμα για τη συμμορία από το προχθεσινό διπλό ! Πολύ χοντρή ! ***

*** Εγώ το ξέρω αλλιώς. Όταν έχεις γεννηθεί λαμόγιο και γραφικός, όσα λεφτά κι' αν κάνεις στη ζωή σου, πάντα λαμόγιο και γραφικός θα είσαι. Αυτά είναι σαν το dna. Δεν τα αποχωρίζεσαι ποτέ. ***

*** Συγκρίνοντας αυτά πού είπε ο Αλαφούζος για τον Μελισσανίδη με αυτά πού είπε ο Μελισσανίδης για τον Αλαφούζο, το συμπέρασμα είναι εύκολο να βγεί : Ο μεν είναι για τα γιαούρτια και ο δε, Μάπας Σόου ***

ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΗΣ ΑΤΑΚΑΣ, ΣΑΧΛΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΑΝΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΚΩΝΙΑΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !

ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΝΟΣΤΟ ΤΟ ΣΑΝΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ

*** Κατ' αρχήν, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Μελισσανίδης, ως ποδοσφαιρικός παράγοντας έχει σκληραγωγηθεί στις αλάνες και τις πλατείες της Κοκκινιάς και του Κορυδαλλού, μέσα στην νοσηρή πραγματικότητα της αρχής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Εχει φάει αμέτρητες καρπαζιές στο ποδόσφαιρο, έχει χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους για να επιβιώσει και να πρωταγωνιστήσει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν λένε ; Πάντα όμως, με πρώτιστο και βασικό στόχο, την επιβίωση. Αυτή πού εξασφαλίζεται δια της κονόμας. Από κει άρχιζε πάντα. Απ' την κονόμα. Και αν αυτή βόλευε και την ομάδα του, τόσο το καλύτερο. Το σωστόν, μετά του ωφελίμου.

*** Το μέγα πρόβλημα του Μελισσανίδη, ήταν και είναι η επικοινωνία. Δυσκολεύεται να μιλήσει, να μεταδώσει αυτό πού θέλει, με τρόπο κοινωνικά αποδεκτό. Χρησιμοποιεί μία διάλεκτο πού θα την ονόμαζα «λάϊτ αργκό», προκειμένου να καλύψει την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων. Και συνήθως, ο λόγος του απέχει πολύ από την αλήθεια - όταν μιλάει για το ποδόσφαιρο, εννοώ.

*** Μίλησε προχθές στους δημοσιογράφους. Όχι όλους, ούτε για όλα. Είπε αυτά πού ήθελε να πεί, σ' αυτούς πού ήθελε να τα πεί. Φροντίζοντας να μην υπάρχει αντίλογος. Και με ερωτήσεις, πανεύκολες, σαν να ήταν γραμμένες σε σχολικό σκονάκι. Και τι είπε ; Φρονώ ότι ο πιο εύστοχος χαρακτηρισμός είναι «ένα συνονθύλευμα από ανόητες ψευτοχιουμοριστικές ατάκες πού συνοδεύονταν από τεράστιες ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ»

*** Θα ασχοληθώ εν ολίγοις με όλα αυτά, πιο αναλυτικά, δεδομένης και της ... επικοινωνιακής ανομβρίας πού δεν επιτρέπει τον σχολιασμό άλλων, σοβαρών ποδοσφαιρικών θεμάτων. Προσέξτε λοιπόν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές και ενδεικτικές της «φιλοσοφίας» και του τρόπου σκέπτεσθαι απαντήσεις του «διοικητικού ηγέτη» της ... πρωταθλήτριας Αεκ. Ιδού λοιπόν :

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ... ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΑΞΙΘΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ;

*** «ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ! Έλεγαν είχαμε παραρτήματα. Έχει η ΑΕΚ κανένα παράρτημα; Τα παραρτήματα αυτοί τα είχαν, αλλά φούνταραν και τα δύο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ιδιοκτήτες ομάδας και δεν έχουν ιδέα τι είναι το ποδόσφαιρο. Επειδή έχεις χρήματα και είσαι ισχυρός νομίζεις ότι ξέρεις από ποδόσφαιρο; ΠΕΠΟΝΙΑ κανονικά είναι. Το να είσαι κακομαθημένος από μικρό παιδί είναι καλό πράγμα. Θα τους βάλω σε τάξη εγώ»

*** Να λοιπόν πού ο διοικητικός ηγέτης αποκάλυψε και άλλη μία ιδιότητά του : Ταξιθέτης ! Και ποιους θα ... βάλει σε τάξη ; Μα φυσικά, κάποιους ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ αντιπάλους του. Διότι ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, απαγορεύεται ! Ενώ αυτοί οι «κακομαθημένοι από μικρά παιδιά», ΠΕΤΑΝΕ ΟΠΟΙΑ ΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΓΓΛΙΑ, ακόμα και για ... Χαβάη 5-0. Διότι ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ για όπου γουστάρουν.

*** Εδώ όμως, σ' αυτή την ΤΡΑΓΙΚΗ ΧΩΡΑ, όπου ακόμα και οι «τύπου Μελισσανίδη» μπορούν να παίρνουν πρωταθλήματα και να επιχαίρονται χωρίς ντροπή κομπάζουν για τα ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ, ομάδες σαν την Αεκ μπορούν να παίρνουν πρωταθλήματα, χωρίς να τους εμποδίζουν οι κυβερνήσεις, η Δικαιοσύνη, οι κρατικοί και κοινωνικοί αρμοί.

ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΣΤΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ «ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ» ;

*** Είπε λοιπόν ότι «η Αεκ δεν έχει κανένα παράρτημα, οι άλλοι είχαν παραρτήματα, αλλά φούνταραν και τα δύο». Προσέξτε τι είπε, ίσως εν τη αφελεία του. Ποιες είναι οι δύο ομάδες πού φούνταραν ; Ο Λεβαδειακός και ο Ιωνικός. Αυτοί λοιπόν, αυτές οι δύο ΠΑΕ, ήταν ( κατά τον Μελισσανίδη ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

*** Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι ; Δεν μας είπε, ο μεγάλος. Μας άφησε να κάνουμε μία ... «αρχή δια να υποθέσομεν» ! Εγώ όμως αν ήμουνα «Λεβαδειακός» ή «Ιωνικός», θα τον ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για να πάει εκεί να δώσει εξηγήσεις. Ισως μάλιστα να έπρεπε και η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ, η Σούπερ Λίγκα, να προχωρήσει σε καταγγελία στην αθλητική Δικαιοσύνη. Τότε θα βλέπατε, πως και για πότε θα τα μάζευε. ***

ΤΑ ... ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ

*** Ερώτηση ΑΡΔ : «Θέλετε να φτιάξετε μια ομάδα όπως το '90, με συνεχόμενα πρωταθλήματα ;»

· Σιγά, ρε, θα ... χυθείς ! Πήρες ( όπως το πήρες ) το δεύτερο πρωτάθλημα στον ... 21ο αιώνα με τέσσερα χρόνια διαφορά από το προηγούμενο και άρχισες να αναφέρεσαι σε ... συνεχόμενα πρωταθλήματα ; Δηλαδή ρε νάνοι, τι να πεί ο Ολυμπιακός πού το έχει πάρει μερικές φορές από πέντε, έξι και επτά χρόνια συνέχεια ; ***

ΠΟΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ; ΑΠΟ ... ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ, ΛΟΓΩ ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΩΝ

*** Πάμε τώρα στο ζουμί. «Πιστεύω πως το ποδόσφαιρο κάθε χρόνο που περνάει, γίνεται ακόμα καλύτερα. Ο πρωταθλητής κάποτε έβγαινε τον Νοέμβρη. Τώρα βγήκε τελευταία αγωνιστική. Αυτό τα λέει όλα».

· Προφανώς, όταν λέει «ποδόσφαιρο», εννοεί το πρωτάθλημα. Και όταν λέει «βγήκε τελευταία αγωνιστική» εννοεί τον τίτλο πού πήρε η Αεκ, ο οποίος όμως ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

· Λοιπόν, κύριε ΕΚΟΥΣΙΩΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ Μελισσανίδη, η ομάδα πού το έπαιρνε από τον Νοέμβριο, όπως λες, ήταν Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Και δεν το έπαιρνε από το Νοέμβριο, αλλά ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ, ξέρεις γιατί ; Επειδή ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ.

· Ακριβώς αυτή ήταν η διαφορά του από τις ομάδες – ΣΟΥΡΓΕΛΑ σαν τη δικιά σου ( ξέρεις γιατί την αποκαλώ ΣΟΥΡΓΕΛΟ του ελληνικού ποδοσφαίρου, έτσι ; Γιατί ΤΗΝ ΕΡΙΞΕΣ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Μην τα λέμε και τα ξαναλέμε αυτά )

· Είχε ΟΜΑΔΑΡΑ ο Ολυμπιακός, κλάσεις πολλές ανώτερη από τις άλλες. Γιατί ο Ολυμπιακός ΕΦΕΡΝΕ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ, όταν οι άλλες έκαναν το σκατό τους παξιμάδι, για να μη χαλάσουν κανένα ευρό. ΕΦΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ πήρε ο Μαρινάκης από το 2011 και άλλα τρία κολλητά από το 2020. Και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΟ σε κανένα ! ***

ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ

*** Άλλη ερώτηση ΑΡΔ : «Σας ενόχλησαν όσα ακούστηκαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Αεκ ;

• Απάντηση Μελισσανίδη : «Τι να με ενοχλήσει όταν ακούω Μάπετ Σόου. Αυτά είναι γιαούρτια και Μάπετ Σόου. Εγώ ξέρω το ποδόσφαιρο, αγαπάω το ποδόσφαιρο. Τι να με ενοχλήσει ;»

*** Με το πού ακούστηκε το «γιαούρτια και Μάπετ Σόου» οι χαχόλοι ξεκαρδίστηκαν να γελάνε ! Όπως πάντα συμβαίνει. Όταν ακούνε καμιά σαχλαμάρα από το στόμα του αφεντικού, οι χαχόλοι ξεκαρδίζονται. Λυπηρόν για τον ίδιο τον Μελισσανίδη : Ακόμα και τα γέλια, αγορασμένα είναι ***

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 31/5/2023. **

Διαβάστε επίσης