Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να κόψει τον γόρδιο δεσμό της διαιτησίας!

Η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να κόψει τον γόρδιο δεσμό της διαιτησίας!
Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023 - 19:10

*** Και ο Ινφαντίνο, ο πρόεδρος της Φίφας έστειλε συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Αεκ. Και ξέρετε πού τα έστειλε ; Στον ... ΜΠΑΛΤΑΚΟ !!! Να παραδεχτούμε πάντως ότι τουλάχιστον είναι εύστοχος και ρεαλιστής ***

*** Δεν ασχολούμαι με τις μεταγραφές, γιατί το θεωρώ ουτοπία να μιλάμε τώρα για πράγματα πού μπορεί να συμβούν από την 1η Ιουλίου, μέχρι και ... Σεπτέμβριο. Όποτε ολοκληρώνεται κάποια στο μεταξύ, βεβαίως και θα είναι θέμα προς συζήτηση και σχολιασμό ***

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ !

ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ ΤΑ ΠΕΡΙ ... "GREXIT" ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ : ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟ ΕΚΤΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ !

*** Ο πολυπράγμων ποδοσφαιρικά Γιώργος Μποροβήλος, πέρα από όλες τις παλιές του ιδιότητες (διαιτητής, παράγων, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας κ.α. ) είναι και μέλος της επιτροπής πού σχηματίστηκε πρόσφατα για να «επεξεργαστεί» το σχέδιο για την επαγγελματική, λεγόμενη, διαιτησία.

*** Υπό αυτή του την ιδιότητα εμφανίστηκε σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή, όπου απάντησε στην ερώτηση «πόσος χρόνος χρειάζεται για να έχουμε επαγγελματική διαιτησία, ως εξής : «Είναι απλά τα πράγματα. Δεν είναι κάποιος που λέει "θες τέσσερις μήνες, έχεις τρεις άρα δεν προλαβαίνεις".

*** Αυτό είναι μία εκτίμηση ότι έτσι όπως κινούνται τα πράγματα στην Ελλάδα και αν σκεφτείτε ότι σε 2,5 μήνες έχουμε έναρξη πρωταθλήματος, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι εύκολο να πει κανείς ότι θα έχουμε επαγγελματική διαιτησία σε δύο μήνες. Πρέπει να συνεδριάσει η επιτροπή, να δούμε προς τα πού πάμε, τι θέματα πρέπει να δούμε».

*** Τα συμπεράσματα πού συνάγονται από αυτή την απάντηση, συνοψίζονται στο εξής ένα : ότι ακόμα ... δεν έχει καν συνεδριάσει αυτή η περίφημη επιτροπή, η οποία, όπως είπαμε, θα εξετάσει, θα μελετήσει, θα εντρυφήσει και δεν ξέρω τι άλλο θα πράξει πάνω σε οποιοδήποτε σχέδιο υπάρξει κάποτε, αν υπάρξει, για την καθιέρωση της επαγγελματικής διαιτησίας.

*** Να προσθέσω ακόμη, ότι σ' αυτή την επιτροπή μετέχουν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγάλων, συν των Ατρομήτου και Αστέρα Τρίπολης. Και μόνη όμως η συμμετοχή της Αεκ ( και κατά ένα μέρος του Πάοκ ) είναι ενδεικτικά σημεία για το ότι οι ΠΑΕ δεν ... καίγονται καθόλου ( πλην βεβαίως του Ολυμπιακού ) για την ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΑΛΛΑΓΗ του ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ και ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥ πλαισίου λειτουργίας της διαιτησίας στη χώρα μας.

*** Θεωρώ βέβαιο ότι η παρουσία της Αεκ έχει ένα και μοναδικό σκοπό : Το να επεξεργάζεται τις πληροφορίες στο γνωστό κέντρο παραδιοίκησης και βεβαίως, να ΠΑΡΑΚΩΛΥΕΙ κάθε πρόοδο σχετικά με την λειτουργία του νέου θεσμού. Και αυτό διότι, πολύ απλά, την Αεκ πού φέτος σ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΠΑΙΚΤΗ, δεν τη συμφέρει να αλλάξει κάτι από το σημερινό καθεστώς Μπένετ, Μάνταλου, Μπαλτάκου.

*** Προσωπική μου άποψη, ότι τα περί επιτροπών πού ΘΑ αποφασίσουν κάποτε και ΘΑ εισηγηθούν ό,τι εισηγηθούν, είναι προσχηματικά, Καμία επαγγελματική διαιτησία, καμία ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν αποφασιστεί από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Η, για να το πούμε αλλιώς, ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, με θάρρος και αποφασιστικότητα, μπορεί να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

*** Κάτι τέτοιο φυσικά, υπό τις παρούσες συνθήκες προεκλογικής «υπηρεσιακής» κυβέρνησης, δεν μπορεί να γίνει. Χρειάζεται κυβέρνηση δυνατή, σταθερή και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε αντιδράσεις προέλθουν ( και ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΟΥΝ σίγουρα ) από τους τύπους πάνω, δίπλα και κάτω από τον Μπαλτάκο, πού δείχνει σαν να έχει πιάσει τον Πάπα απ' τα ... άμφια.

*** Όλα λοιπόν, ακόμα και πράγματα πού κάποτε «έκαναν τζιζ» για την όποια προσπάθεια παρέμβασης, εξαρτώνται από την κυβέρνηση και μόνο, αυτή πού θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 25 Ιουνίου. Εκτός και αν και πάλι δεν υπάρξει κυβέρνηση, οπότε όλα θα μεταφερθούν επ' αόριστον.

*** Αυτή τη φορά πάντως, το έδαφος είναι ΠΡΟΣΦΟΡΟ για μία ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ παρέμβαση. Η Αεκ και ο Παναθηναϊκός θα μετάσχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ΑΝ και ΠΟΙΟΣ ... «Μπαλτάκος» θα αποφάσιζε να ζητήσει GREXIT από τις υπερκείμενες συνομοσπονδίες.

ΠΟΤΑΜΙΑ «ΓΛΙΤΣΑΣ»

ΤΟΥ ΡΑΣΒΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΣΟ

*** Μιλώντας σε Μέσα της πατρίδας του, ο Λουτσέσκου δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον άφαντο ιδιοκτήτη της ομάδας του : «Με τον Ιβάν Σαββίδη συζητάμε πολύ. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές, συζητάμε για καταστάσεις μέσα στην ομάδα. Ποτέ όμως δεν μου είπε να βάλω κάποιον να παίξει ή να βγάλω από την ομάδα κάποιον άλλον. Είναι όσο καλός μπορεί ως ο ιδιοκτήτης της ομάδας».

*** Τι μαθαίνουμε λοιπόν από τα παραπάνω. Πρώτον, ότι ο Λουτσέσκου «μιλάει» με τον Ιβάν, αλλά μόνο για καταστάσεις μέσα στην ομάδα. Ούτε για το Ουκρανικό, ούτε για την εξαφάνισή του, ούτε για το ουκρανικό, ούτε για την στήριξη πολιτικών κομμάτων με ρούβλια, ούτε τίποτα απ' όλα αυτά. Μόνο για καταστάσεις μέσα στην ομάδα.

*** Δεύτερον, ότι παρά το γεγονός ότι μιλάνε μόνο για θέματα της ομάδας, ο Ιβάν ποτέ δεν του είπε ποιόν να βάλει και ποιόν να βγάλει, πού σημαίνει ότι αυτό το ... πρότυπο προέδρου, δεν παρεμβαίνει στο ... έργο του προπονητή.

*** Επ' αυτών, ολίγες παρατηρήσεις. Πρώτον, πού να ξέρει ο Ιβάν ποιοι πρέπει και ποιοι δεν πρέπει να παίζουν, αφού τους περισσότερους τους έχει δεί μόνο από την τηλεόραση. Και δεύτερον, γιατί να του πεί ο ίδιος, όταν έχει ... άλλους γι' αυτή τη δουλειά ;

*** ( Αλήθεια, ρε Ρασβάν, ο ... Μάκης δεν σου έχει πεί ποτέ, τίποτα ; ) ***

ΛΟΓΩ ΚΟΥΓΙΑ

*** Πολλοί σίγουρα θα το έχουν ξεχάσει, αλλά ο Αγγελος Ποστέκογλου, σημερινός προπονητής της Τότεναμ και πρώην της Σέλτικ, έχει περάσει και από την Ελλάδα. Το 2008 ήταν προπονητής της Παναχαϊκής, πού έπαιζε τότε στη Γ΄Εθνική. Με την αλλαγή όμως ιδιοκτησίας, από τον ομογενή Μακρή στον Αλέξη Κούγια, έφυγε και επέστρεψε στην Αυστραλία. ***

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

*** Το ρεπορτάζ λέει ότι οι Μπένετ και Μάνταλος έχουν ήδη ετοιμάσει τους πίνακες διαιτητών για τη νέα σεζόν, αλλά δεν τους ανακοινώνουν ακόμα. Θα διαφωνήσω. Η πραγματική είδηση εέχει ως εξής :

*** Ο Γιαννάκης ετοίμασε τους πίνακες, αφού τους συζήτησε με τον πρόεδρα πού συμφώνησε και μετά τους έστειλε στον Μάνταλο, μέσω Τζακ, να τους ... δώσει για άμεση υπογραφή στον Μπένετ.

*** Οσο για το πότε θα κάνουν την επίσημη ανακοίνωση, ούτε ξέρω, ούτε με ενδιαφέρει να μάθω. «Όλα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν», λέει μια παλιά, σοφή, Κέλτικη παροιμία ***

Διαβάστε επίσης