Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ελληνικό, πρωτοφανές και ανεπανάληπτο: «Εθνική» ομάδα ιδιοκτησίας ΠΑΕ

Ελληνικό, πρωτοφανές και ανεπανάληπτο: «Εθνική» ομάδα ιδιοκτησίας ΠΑΕ
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 - 17:18

*** «Η ΑΕΚ κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Πινέδα», γράφουν. Ναι, βεβαίως κάνει τα πάντα, εκτός από ένα : Να δώσει λεφτά ! ***

*** Διαβάζω : «Ψηλά στην ατζέντα του Πάοκ επιθετικός πρώτης γραμμής» ! Λογικό. Ο επιθετικός τελευταίας γραμμής, είναι ήδη στην ομάδα ***

Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ «ΑΝΗΚΕΙ» ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η ΑΕΚ, Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΞΕΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ !

ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ : «ΕΘΝΙΚΗ» ΟΜΑΔΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΑΕ

*** Ωρα Εθνικής ομάδας, σου λέει ο άλλος. Εγώ λέω, ώρα της ομάδας πού παρουσιάζεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ( ΕΠΟ ) και είναι τόσο «Εθνική», όσο είναι «εθνική» και η «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία». Και οι δύο, είναι τύποις «Εθνικές», αλλά στην ουσία, είναι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ. «Ανήκουν», δηλαδή, υπό την έννοια της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ σε μία συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, η οποία έχει τη δυνατότητα να ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ για το κάθε θέμα πού αφορά την τύποις εμφανιζόμενη ως Εθνική ομάδα.

*** Η ιδιοκτησία της ΠΑΕ Αεκ, αποφασίζει για τα πάντα. Το γήπεδο – έδρα της «Εθνικής», το οποίο είναι γήπεδο - έδρα της Αεκ. Το προπονητήριο της «εθνικής», το οποίο ανήκει στον ιδιοκτήτη της Αεκ. Τον ίδιο τον προπονητή της «Εθνικής», ο οποίος είναι πρώην προπονητής της Αεκ και θεωρεί τον ιδιοκτήτη της «πρόεδρό του»

*** Η ιδιοκτησία της ΠΑΕ Αεκ επιλέγει και επιβάλει στον προπονητή Πογέτ, ακόμα και τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι καλούνται να στελεχώσουν την ομάδα, αλλά και εκείνους οι οποίοι δεν καλούνται, ή αποκλείονται από την «Εθνική» ομάδα. Ο προπονητής Πογέτ, απλά υπακούει και προσπαθεί με αστείο τρόπο να ... «εξηγήσει» αποφάσεις πού δεν πήρε ο ίδιος, αλλά η ιδιοκτησία της ΠΑΕ Αεκ

*** Είναι πρόσφατες οι επιλογές του Πογέτ, αλλά κυρίως οι ... ΜΗ επιλογές πού ξεσήκωσαν ολόκληρο τον φίλαθλο κόσμο, πλην βεβαίως των οπαδών των ΠΑΕ Αεκ και Πάοκ. Επιλογές πού προήλθαν από την ΒΟΥΛΗΣΗ των διοικήσεων των δύο αυτών ομάδων, οι οποίες είχαν λόγους συμφερόντων για πολλούς εκ των επιλεγέντων.

*** Κραυγαλέα τα παραδείγματα. Ο Πογέτ ( δλδ. όπως είπαμε η Αεκ με την σύμφωνη γνώμη του Πάοκ ) επέλεξε ΝΑ ΜΗΝ ... ΕΠΙΛΕΞΕΙ τον ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ελληνα ποδοσφαιριστή Κώστα Φορτούνη, επειδή το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του Πάοκ είναι να ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ το νέο ταλέντο του Κωνσταντέλιας, προμοτάροντας έτσι την πιθανή πώλησή του, από την οποία προσδοκά μεγάλα οικονομικά οφέλη.

*** Για παρεμφερείς λόγους, ο Πογέτ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ επίσης τον διαπρέποντα στην Ολλανδία και ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΡΕΡ του ολλανδικού πρωταθλήματος Τάσο Δουβίκα, εξυπηρετώντας έτσι άλλα φορ για τα οποία προφανώς υπάρχει μανατζερικό ενδιαφέρον, με την Αεκ να μην έχει αντιρρήσεις.

Η «ΑΛΗΤΕΙΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΖΟΛΑΚΗ

*** Ο Πογέτ, προχώρησε και σε μία ποδοσφαιρική «αλητεία». Κάλεσε στην αρχική επιλογή και τον νεαρό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Κωνσταντίνο Τζολάκη, τον οποίο απέκλεισε στη συνέχεια, δεδομένου ότι η τριάδα των τερματοφυλάκων ήταν ήδη αποφασισμένη. Είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι η αρχική κλήση του Τζολάκη δεν ήταν παρά ένα πονηρό ξεκάρφωμα αυτών πού κινούν τα νήματα στην «Εθνική», για τον αποκλεισμό του Φορτούνη. Και όταν σταμάτησε ο θόρυβος, ο Τζολάκης ξαναβρέθηκε εκτός Εθνικής.

*** Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Πογέτ προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τον αποκλεισμό των Φορτούνη και Δουβίκα, πού – αν μη τι άλλο – υποτιμούν τη νοημοσύνη του Ελληνα φιλάθλου.

ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΓΚΟΥΡΙΚΗΣ

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ

*** Είπε λοιπόν : «Είναι απλό. Όταν είσαι ο προπονητής της Εθνικής η δουλειά σου είναι να διαλέξεις τους παίκτες που θεωρείς ότι είναι καλύτεροι, γι' αυτά τα δύο ματς. Αν οι επιλογές είναι καλές και όλα πάνε καλά είσαι καλός προπονητής, αν όχι, θα το ξέρουμε σε 5-6 μέρες» !

*** Στην ουσία, αυτά πού είπε ο Πογέτ είναι ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ! Γενικότητες, αοριστίες, αμπελοφιλοσοφίες και ΒΑΣΙΚΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ του φιλάθλου κόσμου. Γιατί τους απέκλεισες, κύριε, μπορείς να μας πείς, να μας εξηγήσεις με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ; Φυσικά και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ! Τι να πείς, δηλαδή, ότι απέκλεισες τον Φορτούνη για να ανοίξεις το δρόμο στον Κωνσταντέλια, να πουληθεί και να κονομήσουν οι Ρώσοι ; Λέγονται αυτά ; Δεν λέγονται

*** Βεβαίως, θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει, ως επαγγελματίας προπονητής, ότι τους απέκλεισε για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Εύκολο είναι όμως, για προπονητές τύπου Πογέτ, γνώστες της ... καγκουρικής και όχι της προπονητικής ; Δεν υπήρχαν τεχνικοί λόγοι και ο ολίγος Πογέτ στερείται ακόμη και των γνώσεων να στηρίξει τις επιλογές πού έκανε καθ' υπαγόρευση, με πειστικά τεχνικά επιχειρήματα.

Η ΝΙΚΗ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !

*** Ερχεται λοιπόν η Παρασκευή και η «Εθνική» της Επο μέσα στην Τζαμπασοφιά της Αεκ κερδίζει την Ιρλανδία. Και αμέσως μετά, βλέπουμε την καγκουρική φυσιογνωμία του Πογέτ να μας κουνά το δάχτυλο κομπάζοντας : «Είδατε λοιπόν πόσο ... δίκιο είχα ; Είδατε πόσο καλός προπονητής είμαι ; Πάει η Ιρλανδία, την κατατροπώσαμε. Ζήτω η «Εθνική» μου και ο μέγας πρόεδρός μου, πού μου έδωσε δουλειά και ψωμί και τώρα δικαιώνεται» !

*** Αυτά, ή κάποια σαν αυτά περιμένω να πεί ο κάγκουρας μετά τη ΝΙΚΗ της «Εθνικής» επί της Ιρλανδίας. Ναι, της ΝΙΚΗΣ λέω, την οποία θεωρώ πιο σίγουρη, ακόμα και από τη νίκη της ΑΕΚηφισιάς επί της Καλαμάτας.

ΜΙΚΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ !

*** Διότι, αγαπητοί φίλοι ... ΠΟΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ, για να είμαστε σοβαροί. Ουδεμία Ιρλανδία, δλδ. ομάδα ΑΞΙΟΜΑΧΗ ακόμα και για τα ελληνικά μέτρα, υπάρχει στον διεθνή χώρο. Οι ποδοσφαιριστές πού αποτελούν την αποστολή της Εθνικής ομάδας της Ιρλανδίας, είναι μέλη μικρομεσαίων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ και της Τσάμπιονσιπ, όπως οι Γουϊγκαν, Πρέστον, Σαουθάμπτον πού τώρα δεν θυμάμαι, αλλά ο καθένας μπορεί άνετα και εύκολα να βρεί στο διαδίκτυο. Ο πιο «γνωστός», ας το πούμε, είναι ένας πρώην στόπερ της Τόττεναμ, όχι βασικός, πού τώρα είναι αναπληρωματικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ... ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ !

*** Πάμε παρακάτω. Θεωρώ αδύνατον να μην κερδίσει η «Εθνική» την Ιρλανδία. Βεβαίως μιλάμε πάντα για ποδόσφαιρο, αλλά οι πιθανότητες πού δίνω ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ, επαναλαμβάνω, είναι γύρω στο 90 %. Και θα συμφωνήσω με τη δήλωση ενός διεθνούς μας πού διάβασα, ότι το θέμα είναι να κερδίσουμε την Ιρλανδία και μετά, με τη Γαλλία, θα παίξουμε όσο καλά μπορούμε και ό,τι βγεί»

*** Αυτή είναι και ΟΥΣΙΑ του ομίλου πού μετέχει η Εθνική. Το να καταφέρει να περάσει στη βαθμολογία ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ και ξέρετε γιατί ; Για να τελειώσει ΤΡΙΤΗ και όχι προτελευταία, αφού η τελευταία θέση είναι καπαρωμένη από το Γιβραλτάρ. Οπότε, ο Πογέτ και οι τύποι πού τον κουβάλησαν θα αισθανθούν δικαιωμένοι και θα πανηγυρίσουν δεόντως.

*** Γι' αυτό ο ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ προπονητής είπε και το ... «αν κερδίσουμε θα είμαι καλός προπονητής, αν χάσουμε, θα ... ξέρουμε σε λίγες μέρες» ! Δεν είναι αινιγματική αυτή η δήλωση, φίλοι μου. Αμήχανη και ανούσια είναι. Να πω λοιπόν εγώ τι πρέπει να γίνει αν ... χάσουμε από την ... υβριδική ομάδα της Ιρλανδίας : Να τον στείλουν αμέσως σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες. Και βεβαίως, να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, στους πραγματικούς «ιδιοκτήτες» της, αυτούς που διοικούν συγχρόνως και την ΠΑΕ Αεκ ***

Διαβάστε επίσης