Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έβγαλαν παράνομη αμοιβή 8.000 ευρώ για τον πρόεδρο της ΕΠΟ

Έβγαλαν παράνομη αμοιβή 8.000 ευρώ για τον πρόεδρο της ΕΠΟ
Σάββατο, 1 Ιουλίου 2023 - 17:35

*** Adios Amigos, compañeros de aventuras ***

*** Πριμ ενός εκατομμυρίων είχε υποσχεθεί ο Μπαλτάκος στους παίκτες της Εθνικής για την πρωτιά στον όμιλο του Νάσιονς, 500 χιλιάρικα ενέκρινε χθες η γενική συνέλευση. Αυτό είναι πού λένε, «απ΄ όσα σου υπόσχεται, να πιστεύεις τα μισά» ***

*** «Λαμπερός ο νέος Παναθηναϊκός» ! Ενθουσιώδες ραδιοφωνικό ξέσπασμα του γνωστού σχολιαστή – βαζελογράφο Παύλο Τσίμα, μετά τον πρώτο φιλικό θρίαμβο του Πάο επί της βιεννέζικης καφετέριας «Ο Θανάσης» με 4-0 ! Σκεφτείτε δηλαδή να κερδίσει και καμιά ομάδα της προκοπής. Μέχρι που θα λαλήσει ο Παύλος ! ***

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ !

ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΜΟΙΒΗ 8000Ε

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ, ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ... ΜΙΣΗ ΕΠΟ

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ «ΑΠ' ΤΟ ... ΒΟΡΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΟΤΟ»

ΣΤΟ ΜΠΑΛΤΑΚΟ : «ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ» !

CRASH TEST ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Η ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

*** Η γενική συνέλευση της Επο χθες ενέκρινε την μηνιαία αποζημίωση ύψους 8000 ευρώ για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τάκη Μπαλτάκο. Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση, θα εισπράξει αναδρομικά τους μισθούς δώδεκα μηνών, δλδ. συνολικά 96000 ευρώ. Αλλα τόσα δε, θα εισπράξει και για τον δεύτερο χρόνο της θητείας του.

*** Η απόφαση της ΓΣ της Επο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, αφού ο αθλητικός νόμος αναφέρει ρητά ότι «η θέση του προέδρου είναι τιμητική και άμισθη», καθώς επίσης και ότι «απαγορεύεται κάθε είδους αμοιβή». Και βεβαίως, η αποζημίωση είναι αμοιβή.

*** Και τι προβλέπει ο νόμος για τον κολασμό της παρανομίας ; Ότι «αν καταβληθεί ποσόν αποζημίωσης, οι καταβάλλοντες αρμόδιοι θα διωχθούν για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος».

*** Αυτό σημαίνει ότι όσοι ενέκριναν την καταβολή στον Τάκη Μπαλτάκο χρηματικών ποσών για αποζημίωση, μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής αλλά ακόμη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα διωχθούν κακουργηματικά διότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να υλοποιήσουν απόφαση ευθέως παράνομη. Επίσης όσα μέλη της Γ.Σ., δηλαδή πρόεδροι ή εκπρόσωποι των ΕΠΣ ψήφισαν για την έγκριση μιάς παράνομης πρότασης, θα κινδυνεύσουν άμεσα με ποινές έκπτωσης από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

*** Να σημειώσουμε ότι για το ίδιο θέμα, δηλαδή για έγκριση προεδρικής αποζημίωσης, ο Μπαλτάκος είχε επιχειρήσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν, αλλά η πενταμελής επιτροπή που είχε συσταθεί από τη Γ.Σ., αποφάνθηκε μελετώντας την κείμενη νομοθεσία πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν δύναται να εισπράττει αποζημίωση. Το ίδιο είχε υποστηρίξει και η ανεξάρτητη εντός της ΕΠΟ, Επιτροπή Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης, όπου προΐσταται η τέως Αρεοπαγίτης κα Μπιτζούνη.

*** Εκείνο πού προκαλεί εντύπωση, αλλά και απορίες, είναι ότι τόσο ο Μπαλτάκος, πού είναι νομικός, όσο και οι νομικοί της Επο, γνωρίζουν καλά και τον νόμο Αυγενάκη, αλλά και το Αστικό Δίκαιο. Αποκλείεται δηλαδή να μην ήξεραν τι προτείνεται στη γενική συνέλευση και τους κινδύνους πού θα εμφανιστούν. Κι' όμως, επέμειναν στην πρότασή τους.

*** Οι πρώτες πληροφορίες, ομιλούν για το διοικητικό θράσος του προέδρου της Επο, πού είναι ίδιον χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του. Από την άλλη, όμως, αναφέρονται και η στήριξη και οι διαβεβαιώσεις εκείνων πού τον έστησαν στην προεδρεία της Επο και πού τον σιγοντάρουν και προστατεύουν, σε όλο το διάστημα της προεδρίας του.

*** Και ομιλούν τόσο για τους βόρειους, όσο και για τους νότιους. Πού εμφανίζονται παρασκηνιακά ως «ιδιοκτήτες» της Ομοσπονδίας. Οι διαβεβαιώσεις σε στυλ «προχώρα εσύ και μη σε νοιάζει, αν κάτσει καμιά στραβή, εμείς θα καθαρίσουμε», ήταν έντονες και επίμονες. Επόμενο ήταν, μετά απ' αυτά, ο Μπαλτάκος και αυτοί πού πήραν την απόφαση, να μη λάβουν υπ' όψιν τους τα νόμιμα επακόλουθα, τα οποία όπως σημειώνουμε παραπάνω, είναι πολύ σοβαρά.

*** Αυτό πού πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η αντίδραση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου. Θα υπάρξει, η το θέμα θα αφεθεί έντεχνα να περάσει στα ψιλά, με την δικαιολογία της «μη ενημέρωσης». Είναι όμως δυνατόν να επιτρέψει ο νέος προϊστάμενος του Αθλητισμού μας, να συνδυαστεί η πρώτη του μέρα στο υπουργείο με μία ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.

*** Για να δούμε, θα έχετε τα κότσια, κύριε Οικονόμου ; Πάρ 'τε το και σαν κρας τεστ, αυτό ***

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ :

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑΤΟΥ» ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠ' ΤΟ ΣΠΙΤΙ!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ – ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΣ

*** Οι πληροφορίες πού έρχονται στη στήλη σχετικά με την κατάσταση διαιτητή της μεγάλης κατηγορίας, ομιλούν για κατάσταση δραματική. Ότι ο άνθρωπος χάνει ( ή μάλλον, έχει χάσει ) την οικογενειακή του γαλήνη. Και ακόμη περισσότερο ίσως, περιουσιακά στοιχεία τεράστιας αξίας !

*** Η στήλη αυτή δεν είναι για κουτσομπολιά πού αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Πλήν όμως ό,τι αφορά ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ πού μάλιστα ορίζεται τακτικότατα και με τις διαιτησίες και τις υποδείξεις του ΚΡΙΝΕΙ και ΡΥΘΜΙΖΕΙ αγώνες πρωταθλήματος που αφορούν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ και ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ, αλλά και βαθμολογικές θέσεις, τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι δυνατόν να μένουν «εμπιστευτικής φύσεως»

*** Ο διαιτητής λοιπόν, έχει πόντους σε μεγάλη τουριστική επιχείρηση. Στην ίδια επιχείρηση, έχει πόντους και ο πρόεδρος της ΕΠΣ στην οποία ο διαιτητής «ανήκει», βάσει των ισχυόντων στην Επο. Τα συντριπτικά περισσότερα ποσοστά όμως, στην ίδια επιχείρηση, έχει η ... σύζυγος του διαιτητή, η οποία στην ουσία είναι και η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ της (αφάνταστα ΚΕΡΔΟΦΟΡΑΣ ) επιχείρησης.

*** Οι λεπτομέρειες πού έφεραν την κατάσταση εκεί πού την έφεραν, δεν είναι γνωστές, αλλά αυτό πού έχει σημασία, είναι ότι η «μεγαλομέτοχος» σύζυγος τσακώθηκε με τον διαιτητή σύζυγο, τον έβγαλε από την επιχείρηση, όπως και τον πρόεδρο – «συνεταίρο» του και –το χειρότερο – ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ !

*** Δεν ξέρω αν ο εν λόγω διαιτητής θα συνεχίσει να είναι και αυτή την περίοδο να σφυρίζει, αλλά αν αυτό συμβεί θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΑ από την ποδοσφαιρική κοινωνία. Σίγουρα, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απ' όσο μέχρι σήμερα. Η οικονομική του κατάσταση, είναι τέτοια ώστε να μπορεί να κάμψει ακόμα και τις πιο ισχυρές ηθικές του αναστολές.

*** Αυτά για σήμερα, για μία κατάσταση πού – απ' ό,τι μαθαίνουμε – προκαλεί αισθήματα οίκτου. Από την άλλη όμως, τα συμφέροντα πού παίζονται στους αγώνες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν επιτρέπουν εφησυχασμούς και αδιαφορίες, αλλά ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ακόμα και της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ των διαιτητών. Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς ***

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟ ΦΟΝΙΚΟ

*** Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 40 οπαδοί του Δικεφάλου, μετέβησαν στις 22:50 της Πέμπτης με αυτοκίνητα και μηχανές έξω από τις φυλακές Διαβατών, φωνάζοντας μεταξύ άλλων συνθήματα αλληλεγγύης στους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Άλκη.

*** Στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης σήμανε συναγερμός. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και «Ζ». Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων, τα άτομα αποχώρησαν.

*** Υπενθυμίζεται ότι σε μια εβδομάδα θα ανακοινωθεί η απόφαση του Δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους. Πηγή: www.thestival.gr ***

Διαβάστε επίσης