Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μόνη λύση για τη βία είναι μία: Ξαναφέρτε το Ιδιώνυμο!

Η μόνη λύση για τη βία είναι μία: Ξαναφέρτε το Ιδιώνυμο!
Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 - 17:40

*** Μην ανησυχείτε, σήμερα πού θα βγούν οι ορισμοί διαιτητών για την 1η αγωνιστική, θα αντιληφθείτε ότι τζάμπα ο κόπος, τζάμπα ο χρόνος, τζάμπα όλα. Πάλι οι Μάνταλος, Μπένετ και Μπαλτάκος με τη συμμορία του Γιαννάκη θα «τρέξουν» το πρωτάθλημα ***

*** Το ένα εικοστό της ΕΥΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ του ΠΑΟ να είχε ο Ολυμπιακός, θα έφτανε άνετα μέχρι τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ! Με μεγάλες πιθανότητες να το σηκώσει, κι' όλας ***

*** «Μόνο η Κιμ Καρντάσιαν έχει μεγαλύτερο κwλο από τον Βάζελο. Ούτε ο Ζακ-Υβ Κουστώ δεν είχε δει τέτοιο πάτο... #MARPAO» ( Maximvs Decimus Constantine Aurelius ) ***

*** Αυτός ο Κασμάς πού συνοδεύει τον Μελισσανίδη, είναι αλήθεια ότι δηλώνει ... «δημοσιογράφος» ; ***

*** Τον αγαπάνε και τον προσέχουν πολύ τον Ολιβερ. Το Σάββατο σφύριξε στο Αρσεναλ – Νότιγχαμ 2-1 και προχθές Τρίτη στο Μαρσέϊγ – Παναθηναϊκός. Μπίζνες. ***

*** Συγνώμη, να ρωτήσω κάτι ; Δηλαδή, αν κλείσουν ραντεβού να πλακωθούνε στο Κακοσάλεσι οι Παναθηναϊκοί με τους Αεκτζήδες, θα αποκλειστούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Παναθηναϊκός και η Αεκ ;

*** Συγνώμη, να ρωτήσω κάτι ; (2) Μαζί με τους Συνδέσμους οργανωμένων θα κλείσουν και τα γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ.; Η θα εξαιρεθούν τα βαζελοκινήματα ; ***

Ο.Κ. ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ :

ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ τους ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ :

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΖΗΔΕΣ, ΣΤΗΜΕΝΑ, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ...

ΑΛΛΑ ... ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΟΠΑΔΩΝ !

*** Ώστε η κυβέρνηση κλείνει τους Συνδέσμους για να τελειώσει το πρόβλημα της βίας. Νομίζω ότι ... εδώ ήρθαμε. Πάμε να φύγουμε.

*** Και τώρα πού θα κλείσουν οι Σύνδεσμοι, οι χουλιγκάνοι πού θα πάνε ; Στις καφετέριες και στις πλατείες ; Καλώς να τους δεχτείτε. Εμείς οι νοικοκυραίοι δεν πρόκειται να ξαναβγούμε απ' το σπίτι μας.

*** Αυτό πού έχω καταλάβει, είναι τι ακριβώς τον ένοιαζε τον πρόεδρο της Ουέφα αν κλείσουν οι Σύνδεσμοι των οργανωμένων. Ο άνθρωπος είπε καθαρά ότι το φαινόμενο είναι ΔΙΕΘΝΕΣ. Είναι ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ. Αν ήταν να φταίνε οι Σύνδεσμοι για όλα, δεν θα το ήξεραν και στα άλλα κράτη της γης, να κλείσουν τους Συνδέσμους και να λήξει το πανηγύρι ;

*** Τώρα βέβαια, πρέπει να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε. Λέμε «κλείνουνε τους Συνδέσμους» και είμαστε πολιτικά «ασφαλείς». Κανείς δεν θα μας κατηγορήσει ότι παίρνουμε τη γραμμή του Ολυμπιακού, ή κάνουμε ότι μας λέει ο Αλαφούζος.

*** Το «κυνήγι μαγισσών» μέσω Συνδέσμων «εμφανισιακά» είναι ουδέτερη, άρα και ασφαλής «επένδυση» στην επικοινωνιακή μας πολιτική

*** Ενώ αν έλεγε, ας πούμε, ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ και να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ άμεσα η επαγγελματική διαιτησία, τότε θα ξεσηκώνονταν εναντίον του και θα τον κατηγορούσαν ότι ... «παίρνει το μέρος του Ολυμπιακού» και ... «κάνει ό,τι του λέει ο Μαρινάκης»

*** Ποιοι θα το λέγανε αυτό ; Μα, τα αρχηγικά μέλη της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ !

*** Και πού να έλεγε ότι πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα η Ολιστική μελέτη, πού ΕΠΙΣΗΣ είναι ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ πού ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.

*** Και γιατί δεν εφαρμόζεται ; Μα επειδή ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ της Επο και των ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΖΗΔΩΝ.

*** Κουβέντα δεν είπε ο πρωθυπουργός για την Ολιστική μελέτη, πού είχε παρουσιαστεί πριν από λίγα χρόνια από τους ίδιους πρωταγωνιστές, σαν το μαγικό μαντζούνι πού θα θεράπευε πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

*** Τελικά όμως και την νόσον δεν εθεράπευσεν και την μαλακίαν επιδείνωσεν.

*** Ο σοφός λαός αυτό το εκφράζει με μία λιτή και απέριττη έκφραση : «ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ»

*** ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ. Απ' όσα είδαμε και ακούσαμε από τη χθεσινή σύναξη «για το ποδόσφαιρο» ΜΟΝΟ οι προτάσεις του Ολυμπιακού και σε μεγάλο βαθμό ΚΑΙ του Παναθηναϊκού, είναι ΣΧΕΤΙΚΕΣ με την ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ στη χώρα μας και αποτελούν αναμφισβήτητες και ξεκάθαρες ΛΥΣΕΙΣ.

*** Όλα τα άλλα, τα περί βίας κλ.π. είναι ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ πράγματα, πού ίσχυαν στο παρελθόν αλλά ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ από ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ : ΞΑΝΑΦΕΡΤΕ ΤΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ !

*** Τρανό παράδειγμα, ο περίφημος νόμος για το ΙΔΙΩΝΥΜΟ. Νόμος πού τον εισηγήθηκε κάποτε ο Γιώργος Ορφανός, ως υφυπουργός Αθλητισμού επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ στη Βουλή.

*** Ο ... επόμενος υφυπουργός Αθλητισμού όμως, πάλι της ΝΔ, έσπευσε να τον ... καταργήσει ! Γιατί ; Επειδή ΤΟΝ ΠΙΕΖΑΝ και τελικά τον ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ οι χουλιγκάνοι ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !

*** Και τελικά, απ' αυτό τον παράξενο «επικοινωνιακό» πόλεμο Ορφανού – Ιωαννίδη, νικητής βγήκε ο δεύτερος πού επανεκλέχτηκε, ενώ ο Γιώργος Ορφανός δεν ξαναβγήκε βουλευτής !

*** Εδώ σας θέλω λοιπόν κύριε πρωθυπουργέ μας. ΞΑΝΑΦΕΡΤΕ ΤΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ! Πού σημαίνει ότι ακόμα και για μία φωτοβολίδα, ακόμα και για ένα αντικείμενο, ακόμα και για ένα σακίδιο με «υλικά» στην πλάτη, ακόμα και για μία ΚΟΥΚΟΥΛΑ, ο χουλιγκάνος ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ !

*** Κανένα δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα, με τον νόμο περί ΙΔΙΩΝΥΜΟΥ αδικήματος, να δώσει αναβολή, να αποφασίσει για αναστολή, να διατάξει περιοριστικούς όρους πού ΟΥΔΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ, για τον χουλιγκάνο. Η νομική συνέχεια της πράξης του είναι μία : ΦΥΛΑΚΗ !

*** Ακόμα και ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ φυλάκισης, πού λέει ο λόγος, η ποινή ΘΑ ΕΚΤΙΕΤΑΙ. Μέσα ο χουλιγκάνος, στη μπουζού και να δούμε τότε, ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ;

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΜΑΡΣΕΛΙΝΟ ;

ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΤΥΧΕΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΡΣΕΪΓ – ΠΑΟ

ΑΠΟ ΕΝΑ ... ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

*** Σοβαρά τώρα. Αυτός ο τυπάκος πού καθόταν στον πάγκο της Μαρσέϊγ, είναι ο περίφημος προπονητής Μαρσελίνο ; Αυτός πού τον ζητούσε επίμονα ο Ολυμπιακός και δεν ήθελε ;

*** Δηλαδή, σαν τη χοντρή και κακάσχημη γκόμενα, πού πέφταμε στον έρωτά της και ... μας απέρριπτε ;

*** Ούτε γονατιστός, λοιπόν ! Ούτε ζωγραφιστός ! Ο τύπος έκανε τόσα λάθη σε ένα παιχνίδι, πού θα έχανε και απ' τον Μπράτσο, τον προπονητή του Βώλου του Μπέου !

*** Κράταγε. Για παράδειγμα, μισή ώρα στο παιχνίδι τραυματισμένο παίκτη και δεν τον έκανε αλλαγή, για να ... αλλάξει τον τερματοφύλακά του, όταν ερχόταν η ώρα των πέναλτυ. Και όταν ήρθε η ώρα των πέναλτυ, άλλαξε τον τερματοφύλακα, διότι αυτός πού έβαλε ήταν ... ειδικός να αποκρούει πέναλτυ.

*** Και βγάζει, πού λέτε, τον ζεστό τερματοφύλακα πού έπαιζε σε όλο το παιχνίδι και ήταν εξαιρετικός και στη θέση του βάζει τον κρύο, αλλά ... ειδικό στα πέναλτυ, πού τον είχε άσσο κρυμμένο στο μανίκι του. Και μπαίνει ο πεναλτίστας και τον κάνουν σουρωτήρι οι πράσινοι. Ούτε μισό πέναλτυ δεν κατάφερε να πιάσει.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΓΚΕΝΤΟΥΖΙ !

*** Η το άλλο, ΤΟ έγκλημα ! Βάζει στο παιχνίδι στο 68' ένα Γκεντουζί και ... ανατρέπει όλο το παιχνίδι. Στο 99' (!) ο Γκεντουζί κάνει χέρι μέσα στην περιοχή και ο Παναθηναϊκός ... άλλο πού δεν ήθελε. Το έγκλημα όμως είναι άλλο. Ότι όταν το παιχνίδι έφτασε στα πέναλτυ, ο πρώτος πού διάλεξε ο Μαρσελίνο να εκτελέσει ήταν ο ... Γκεντουζί, με την φυσιολογικά πεσμένη ψυχολογία. Και βέβαια, το πέναλτυ χάθηκε και μαζί και η πρόκριση.

*** "Marcelino, pan y vino", λέγανε οι παλιοί Ιταλοί. Μαρσελίνο, ψωμί και κρασί. Από μπάλα όμως ... άστα να πάνε.

Διαβάστε επίσης