Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στοχευμένη και υπερπολύτιμη η απόκτηση του Αλεξανδρόπουλου

Στοχευμένη και υπερπολύτιμη η απόκτηση του Αλεξανδρόπουλου
Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2023 - 17:47

*** Θλιβερόν. Απολλωνάκος, τέλος. Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε. ***

*** Καλός ο Αλεξανδρόπουλος, αλλά τι τα θέλετε. Τσοκάϊ δεν είναι. Πόσο μάλλον, Κλαϊνμάϊνερ ! Ο παίκτης πού ανέτρεψε τα δεδομένα στην αγορά κατεψυγμένων βοοειδών. ***

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ : «ΑΡΓΗΣΕ» Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ

*** Θεωρώ τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο ως την πιο στοχευμένη και πολυτιμότερη μεταγραφή πού έχει κάνει ο Ολυμπιακός μέχρι σήμερα, σ' αυτή την περίοδο. Πρόκειται για ένα αμυντικό μέσο με εξαιρετικά προσόντα και ποιότητα, πού μπορεί να βοηθήσει στο χώρο του κέντρου όσο ίσως κανένας από όσους, ακριβοπληρωμένους ξένους είχαν παρελάσει ως τώρα σαν υποψήφιοι.

*** Τα γράφω αυτά, χωρίς καμία επιφύλαξη, διότι απλά ΞΕΡΩ, διότι γνωρίζω, διότι έχω παρακολουθήσει τον παίκτη σε πολλά παιχνίδια. Όχι απλά «κάνει» για τον Ολυμπιακό, αλλά έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί σε σημαία της ομάδας. Όλα τα υπόλοιπα, είναι λόγια ν' αγαπιόμαστε.

*** Υπάρχει μία γενικότερη άποψη, πού κυκλοφορεί στον ερυθρόλευκο κόσμο, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός φέτος «άργησε», ότι «καθυστέρησε» στις μεταγραφικές κινήσεις του. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν κάποια στάνταρ, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει καθυστέρηση, ή υπάρχει βιασύνη. Αυτά, δεν κρίνονται εκ των προτέρων, αλλά ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. Ανάλογα με τα αποτελέσματα.

*** Ανάμεσα στην «καθυστέρηση» και την «βιασύνη», υπάρχει μία άλλη μεταγραφική έννοια : Η μεθοδικότητα ! Οι στόχοι καθορίζονται, τα δεδομένα εξετάζονται, οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα, όταν δεν υπάρχει ενδοιασμός, όταν είναι σίγουρο ότι η μεταγραφή θα βοηθήσει την ομάδα. Και αυτό, θέλω να πιστεύω ότι συμβαίνει φέτος με τον Ολυμπιακό και τις μεταγραφές του.

*** Μια και ο λόγος, παρακολούθησα προσεκτικά τις κινήσεις και τις ενέργειες του Μαροκινού Ελ Κααμπί, στο πρωτάθλημα Τουρκίας. Θα διακινδυνέψω την πρόβλεψη. Είναι καλύτερος του Μπακαμπού και επί πλέον, φορ με έφεση στο ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ ποδόσφαιρο. Με λίγα λόγια, φορ ΕΞΕΔΡΑΣ με εκπληκτική αποτελεσματικότητα. Μακάρι να καταλήξει στην ομάδα μας/.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

*** Εύστοχο από το iapopsi.gr για την Επο : «Αυτό που οι υπάλληλοι της ΕΠΟ παίρνουν... ανθυγιεινό επίδομα, τι φάση; Αυτό υπογράφτηκε στην σύνθεση. Τι ακριβώς κάνουν τα παλικάρια που παίρνουν τέτοιο επίδομα; Χτίζει η ΕΠΟ και δουλεύουν στην οικοδομή; Ανοίγει τίποτα στοές και δίνει βαρέα ένσημα; Τι ακριβώς κάνουν; Στον κηπουρό κολλάνε ανθυγιεινά; Είναι και το άλλο. Παίρνουν και επίδομα «θέσης», λέει. Τι πα να πει αυτό; Μπορεί να υπάρχει τέτοιο επίδομα, αλλά μερικοί εκεί στο Γουδή λέγανε ότι είναι «επίδομα ρουφιάνου».

ΝΤΑΝΙΗΛ ΝΤΑΣΙΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΟΥΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

*** Λοιπόν, για να μην κοροϊδευόμαστε. Η συμμορία της διαιτησίας ανέβασε στην Α' Εθνική ένα Ανδριανό από την ΕΠΣ Αχαϊας.

*** Ανδριανός το όνομά του, για να μας θυμίζει έντονα τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Μην ξεχνάμε όμως και την ... Πύλη του Ανδριανού, έτσι ; Ο ίδιος την έφτιαξε όταν πρωτοήρθε στην Αθήνα για την ... υποδοχή του. Ετσι έμπαιναν τότε οι πρωτοκλασάτοι διαιτητές στους πίνακες, Όχι με τη βοήθεια των λαμόγιων.

*** Το πλήρες όνομα του Αυτοκράτορα, ήταν Πόπλιος Αϊλιος Τραϊανός Αδριανός. Του σημερινού δεν το ξέρω, αλλά μου είπαν πως είναι κάτι σαν ... «Ντανιήλ Ντάσιους Γιαννάκιους Ανδριανός». Διόλου απίθανο. *** ν

Η ΜΑΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ 200.000

*** Βουϊζει η πιάτσα. ΔΙΑΚΟΣΙΑ χιλιάρικα έδωσε (δανεικά ή χορηγικά ; ) η «μαμά» ΠΑΕ στο αφεντικό του νέου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ πού ανέβηκε φέτος για να αντιμετωπίσει, λέει, τα πρώτα μεταγραφικά έξοδα !

*** Κι' εσείς, αξιότιμοι κύριοι της ΕΕΑ μην ξεχάσετε να ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΟΟΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΕ, μετά από τον ... ενδελεχή έλεγχο πού ... σίγουρα θα πραγματοποιήσετε, έτσι ; ***

Ο ΦΡΕΪΡΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ : ΗΓΕΤΗΣ ΠΑΝΤΑ,

ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

*** Διαβάζω ότι ο νέος στόπερ του Ολυμπιακού Φρέϊρε, δεν είναι και τόσο ... «καλό παιδί» μέσα στον αγώνα. Είναι, λέει, νευρικός και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Και πως αποτυπώνονται όλα αυτά στο πρωτάθλημα του Μέξικο, όπου είναι γνωστή η τραχύτητα και οι «τσαμπουκάδες» των ποδοσφαιριστών ;

*** Το έψαξα λοιπόν λίγο το θέμα με τον Φρέϊτας και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν διαπίστωσα ιδιαίτερη «σκληρότητα» στο παιχνίδι του, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι αριθμοί. Στο πρωτάθλημα λοιπόν πού τελείωσε στο Μεξικό, ο Φρέϊρε είχε 32 συμμετοχές στην ομάδα του την Πούμας όπου φορτώθηκε με ΕΠΤΑ ΚΙΤΡΙΝΕΣ κάρτες και ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ, πού ήταν αποβολή με δύο κίτρινες.

*** Πρέπει να σημειώσω, ότι τις δύο κίτρινες, με τις οποίες «φορτώθηκε» ο Φρέϊρε, τις πήρε στο ίδιο λεπτό, το 91΄του άτυχου αγώνα με την Χουάρεζ, όπου η Πούμας ηττήθηκε με 3-1. Το τρίτο γκολ της Χουάρεζ προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ με το οποίο ο ανεκδιήγητος διαιτητής χρέωσε τον Φρέϊρε και προκάλεσε την κίτρινη κάρτα, για να ακολουθήσει και η δεύτερη για διαμαρτυρία.

*** Οι υπόλοιπες πέντε κίτρινες σε 32 αγώνες πρωταθλήματος, ε, δεν νομίζω ότι παραπέμπουν σε ιδιαίτερα σκληρό αμυντικό. Αυτό που διαπίστωσα πάντως από τη μελέτη των βίντεο για τον Φρέϊρε, είναι ότι επρόκειτο για ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα του. Τα υπόλοιπα περί των ικανοτήτων του, θα τα δούμε ... live μέσα στα γήπεδα. ***

ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ

*** Πως γίνεται, αναρωτιούνται κάποιοι, να πουληθούν στην Αεκ 40000 διαρκείας για γήπεδο ... 32000 θέσεων ; Μα η απάντηση είναι απλή. Το μόνο ... «διαρκείας» πού υπάρχει στην «είδηση», είναι η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ του κόσμου. Πού δεν χρειάζεται βεβαίως και ιδιαίτερη προσπάθεια για να εξαπατηθεί. Διότι ... είναι διαφορετικό να είσαι Αεκ ***

ΝΟΜΙΚΑ ... ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

*** Το νομικό επιχείρημα πού θα χρησιμοποιήσει η Επο του Μπαλτάκου για να αντικρούσει την προσφυγή της ΟΔΠΕ για τους παράνομους πίνακες διαιτητών, είναι λέει, το εξής :

*** «Αφού ως τώρα οι πίνακες βγαίνουν με αυτή τη διαδικασία, πως θα πούμε μετά από τόσα χρόνια, πως η διαδικασία είναι παράνομη ;»

*** Τι μας λέει δηλαδή η Επο ; Ότι αφού ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΕ τόσα χρόνια διότι δεν την κατάγγελλε κανείς, η παρανομία έχει γίνει πλέον ... νόμιμη !

*** Νομικά ... Μπαλτάκου ; Που να ξέρω εγώ. Πάντως αν έρθει στο δικαστήριο επιχειρήματα σαν αυτό, πάλι στο ... παγωτό θα κάτσει ***

ΠΕΡΙ ΑΛΕΞΙΟΥ ...

*** «Καλησπέρα, Αγαπητέ Μανώλη και Καλό Χειμώνα!!! Με αφορμή πρόσφατο άρθρο σου, για τον Αλεξίου, επίτρεψέ μου να σε πληροφορήσω τα εξής: Ο Αλεξίου είναι εκλεγμένος "πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος'' στην ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014, από τις 26-11-2014, σύμφωνα με το συνημμένο Νο 1 και κατέχει, επίσης, «κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση» τα ίδια αξιώματα, μέχρι και σήμερα.

*** Η παρουσία του Αλεξίου, συνεχώς, στο ΔΣ της ΑΕΚ ΚΑΕ, από 26-11-2014, έχει κριθεί ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του Αλεξίου ΚΑΙ ως προέδρου του Α.Σ. Α.Ε.Κ. (Ερασιτεχνική), σύμφωνα με την απόφαση 2408/2021 του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκρινε τον Αλεξίου «ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΕΚΠΤΩΤΟ», από το αξίωμα του προέδρου(;) του Σωματείου, από τις 26-11-2014.

*** Λόγω της παράνομης συμμετοχής του Αλεξίου, στα Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ΟΛΕΣ οι αποφάσεις των Δ.Σ. καθώς και οι συμβάσεις, π.χ. με την Περιφέρεια Αττικής (Πατούλης – Δούρου), για το γήπεδο, που έχει υπογράψει ο Αλεξίου, ως πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, από 26-11-2014, μέχρι και σήμερα, είναι «ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΑΚΥΡΕΣ», αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός αθλητισμού, μετά το Μάρτη 2021 (Αυγενάκης), όταν εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου, έκανε τον ...Κινέζο!!! Αντιλαμβάνεσαι, φυσικά, ότι υπάρχει σοβαρό θέμα νομιμότητας των «έργων, λόγων και υπογραφών» του Αλεξίου, ως προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ !!! Εύχομαι Υγεία !!!» Minos Tecidis ( [email protected] ) ***

Διαβάστε επίσης