Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιτέλους! Πόσα... θέλουν για να μας τρελάνουν;

 Επιτέλους! Πόσα... θέλουν για να μας τρελάνουν;
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 - 13:52

*** Δεν νομίζω ότι χρειάζεται υπερβολικό άλμα σκέψης για να χαρακτηρίσει κανείς ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην διαδικασία της έφεσης κατά του Ολυμπιακού, την ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ανακοίνωση της «Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων» πού είδε το φως της δημοσιότητας σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΜΜΕ ***

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΠΟΣΑ ... ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ;

ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΣΤΑΜΟΛΕΚΑ :

«Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΑΛΛΑ ( ΑΠΛΩΣ ) ... ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ» !!!

Η ΑΘΛ. ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ... ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΑΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΕΚΤΟΣ !

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Α. ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟ !

*** Η αθλητική δικαστής της Σούπερ Λίγκας κ. Αντιγόνη Σταμολέκα, επονομαζόμενη και «πράσινη Αντιγόνη» λόγω των επανειλημμένων αποφάσεών υπέρ του Παναθηναϊκού, του οποίου καθ τυγχάνει φανατική και δραστήρια οπαδός, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το «σκεπτικό» της απόφασής της να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό με μηδενισμό και αφαίρεση ενός βαθμού για τα γεγονότα στο πρόσφατο ντέρμπι.

*** Το «σκεπτικό» της κ. Σταμολέκα, αποτελείται από σαράντα σελίδες και βεβαίως, θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού, ο οποίος και θα καταθέσει έφεση ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της Επο. Αυτή εδώ η στήλη, δεν πρόκειται βεβαίως να αναλύσει το σκεπτικό, το οποίο – κατά μία πρόχειρη ανάγνωση – δημιουργεί την εντύπωση επανάληψης των θέσεων του Παναθηναϊκού, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία και βεβαίως, η δικαστής τάσσεται αναφανδόν υπέρ των πράσινων επιχειρημάτων

*** Εκεί πού σταθώ, ως δημοσιογράφος με εμπειρία ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ στο ρεπορτάζ αθλητικής Δικαιοσύνης, είναι στο σημείο της ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ και ΕΤΣΙΓΟΥΣΤΑΡΙΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ της ομάδας του Παναθηναϊκού, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ! Αποχώρηση, η οποία επιφέρει βαρύτατες κυρώσεις για την πράσινη ομάδα, όπως την αφαίρεση πέντε βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και άλλων πέντε από το επόμενο.

*** Ας δούμε λοιπόν τι γράφει για το συγκεκριμένο στο «σκεπτικό» της η κ. Σταμολέκα :

« ... Περαιτέρω, όπως επίσης αποδεικνύεται, ουδέποτε έλαβε χώρα αποχώρηση των παικτών της φιλοξενούμενης ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ από το γήπεδο, όπως η έννοια αυτή προσδιορίζεται ειδικότερα στο Κεφάλαιο με τους ΟΡΙΣΜΟΥΣ τόσο του ΠΚ της ΕΠΟ, όσο και του ΚΑΠ της ΕΠΟ, αλλά μόνο απόσυρση τούτων από τον αγωνιστικό χώρο με κατεύθυνση προς τα αποδυτήρια, τούτο δε συνέβη άμα τη μεταφορά του πάσχοντος συμπαίκτη τους στο κατά τα ανωτέρω Ιατρείο του γηπέδου, ότε και ο διαιτητής του αγώνα προέβη σε προσωρινή αυτού διακοπή.

*** Πρόδηλο τυγχάνει ότι, εάν οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας είχαν αποχωρήσει, χωρίς δικαίωμα προς τούτο, είτε από τον αγωνιστικό χώρο, είτε από το ίδιο το γήπεδο, πολλώ δε μάλλον από αυτό, κατά παράβαση των οικείων Κανονισμών, θα ήταν πειθαρχικώς υπόλογοι και απολογούμενοι ενώπιον του παρόντος πειθαρχικού οργάνου ως αποκλειστικώς υπαίτιοι για την οριστική διακοπή του οικείου ποδοσφαιρικού αγώνα, γεγονός όπερ, ωστόσο, ουδόλως και ουδέποτε συνέβη εν προκειμένω, καθόσον σε καμία περίπτωση δεν μνημονεύει ο διαιτητής στο Φύλλο Αγώνα οιαδήποτε συναφή συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας, η οποία να έρχεται σε αντίθεση προς τους Κανονισμούς, διότι, άλλως, θα είχε ρητώς και εγγράφως στηλιτεύσει τοιαύτη συμπεριφορά. Αντιθέτως, η κατά τα ανωτέρω εκτιθέμενα απόσυρση της φιλοξενούμενης ομάδας προς τα αποδυτήρια άμα τη μεταφορά του πάσχοντος συμπαίκτη τους στο Ιατρείο του γηπέδου και «άμα τη προσωρινή διακοπή του αγώνα από το διαιτητή αυτού ήταν εύλογη, αν όχι επιβεβλημένη για ευνόητους λόγους, τουλάχιστον δε έως ότου ο διαιτητής λάμβανε απόφαση είτε για την επανέναρξη του αγώνα, είτε για την οριστική αυτού διακοπή».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : ΔΙΕΚΟΨΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ !

*** Ας δούμε όμως τι γράφει ο διαιτητής ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ, για τα μετά το πέσιμο του Χουανκάρ γεγονότα : «... Έχω δει ότι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού (Ν. 3 Πέρεθ Λόπες Χουάν Κάρλος – Χουάνκαρ), που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, στην περιοχή προθέρμανσης ήταν πεσμένος στο έδαφος μετά τον θόρυβο των κροτίδων.

*** Μετά από περίπου πέντε λεπτά εξέτασης, του παραπάνω ποδοσφαιριστή, οι γιατροί αποφάσισαν να τον στείλουν στο ιατρείο και όλοι οι παίκτες και οι υπεύθυνοι της ομάδας του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο και να επιστρέψουν στα αποδυτήρια.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΣΦΥΡΙΞΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ»

ΟΙ ... ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΟΜΑΔΑΣ

*** Δεν θα μπορούσε ποτέ να αναφέρει με μεγαλύτερη σαφήνεια το γεγονός ότι η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ της ομάδας του ΠΑΟ ήταν υπαίτια για την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ του αγώνα ! Είναι ξεκάθαρος : «ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ» γράφει, δηλαδή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ. δίνοντας με ακρίβεια το στίγμα του γεγονότος.

*** Η κ. Σταμολέκα ΞΕΠΕΡΑΣΕ το κρίσιμο αυτό σημείο, ΑΘΩΩΝΟΝΤΑΣ έτσι την ομάδα της και καταδικάζοντας τον μισητό της αντίπαλο. Το ότι ο διαιτητής δεν ... «στηλίτευσε» όπως λέει, την αποχώρηση, δεν σημαίνει και ότι την ... ενέκρινε ! Ο διαιτητής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ούτε και ... ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.

*** Οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν ... αποσύρονται στα ... ιδιαίτερά τους, όπως συμβαίνει ενίοτε με βασίλισσες, αυτοκράτειρες και άλλες μεγαλόσχημες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ, εκτός αν Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ! Αν φύγουν από το γήπεδο ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΟ ΛΟΓΟ, υφίστανται τις ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. Στην περίπτωσή μας, αυτό πού αποδείχθηκε είναι το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ στην ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

*** Έλλειμμα πού μπορεί να αποδοθεί σε μεροληπτική διάθεση και οπαδική προκατάληψη.

ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ

ΚΑΛΠΙΚΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝ. ΔΙΚΑΣΤΩΝ ;

*** Κατά την ταπεινή μου κρίση, η ανακοίνωση της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για δήθεν «μπούλινγκ» στην κ. Σταμολέκα ( ΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ) ΠΡΙΝ την εκδίκαση της έφεσης, ήταν ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ. Αποσκοπεί δε, στο να ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ τους δικαστές της Επιτροπής Εφέσεων να επικυρώσουν την απόφαση της αθλητικής δικαστή !

*** Στην περίπτωση πού ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, αλλά ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ για ευνόητους λόγους, η Ενωση των λειτουργών της Δικαιοσύνης θα πρέπει να επιβάλλει κυρώσεις στους δημιουργούς της, για τον πρωτοφανή διασυρμό πού την υπέβαλαν ***

ΜΟΝΑΚΟ – ΚΛΕΡΜΟΝ : ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΛΑ ... Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΑΝΑΓΙΝΕ !

*** ΓΡΑΦΕΙ : «Μονακό - Κλερμόν πριν από δύο εβδομάδες. Σκορ: 4-2 στο 94' λεπτό ! Δέχεται μια φωτοβολίδα ο τερματοφύλακας της Κλερμόν στο κεφάλι! Πέφτει κάτω, δεν μπορεί να συνεχίσει. Διακόπτεται ο αγώνας ενώ έμενε ένα λεπτό.

*** Πριν 1-2 μέρες βγήκε η απόφαση, που λέει ότι : ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ο αγώνας, από την αρχή!!!!!! Ούτε καμιά τιμωρία, ούτε να παίξουν τα εναπομείναντα 1-2 λεπτά. Ξαναγίνεται ο αγώνας από την αρχή!!!!

*** Παρόμοιο περιστατικό και στον τελικό του Κόνφερενς. Φαντάζομαι να έχουν γνώση στη διοίκηση του Ολυμπιακού για παρόμοια περιστατικά !!!» ( χρηστος λογοθετιδης ) ***

Διαβάστε επίσης