Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

H δύναμη του κέντρου σμπαράλιασε τη συνοχή και ταπείνωσε την υπεροψία της Γουέστ Χαμ

H δύναμη του κέντρου σμπαράλιασε τη συνοχή και ταπείνωσε την υπεροψία της Γουέστ Χαμ
Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 - 17:35

*** ΠΛΗΓΜΑΤΑΡΑ ! Ούτε με τον Πανσερραϊκό δεν θα παίξει ο Χουάνκαρ. Ο νυσταγμός επιμένει ***

*** Το ίδιο συνεργείο πού έφτιαξε τον Μεγάλο Περίπατο στην Πανεπιστημίου έχει αναλάβει τις εργασίες ανάπλασης του λαβυρίνθου του Χουάνκαρου πού συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό ***

*** Aπό τα έξη γκολ που έχει φάει φέτος η Αεκ στην Ευρώπη, τα πέντε είναι από πέναλτι ! Αυτό με δυό λόγια, λέγεται ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ! ***

*** Και πάνω στην τούρλα του Σαββάτου, πού λένε, ο Μάνταλος προχώρησε στους ορισμούς :

Για το Αεκ - Πάοκ, διαιτητής "τοπ", ο Μπρίχ

Για το ΟΦΗ - Ολυμπιακός, διαιτητής "σκατόπ", ο Διαμαντόπουλος ***

*** Ούτε το κομμάτι πίτσας πού δικαιούνταν δεν πρόλαβε να φάει ο Χουάνκαρο πριν φύγει για το νοσοκομείο. Όταν τον φώναξαν να του το δώσουν, δεν άκουσε ***

*** Με την ίδια πτήση ήρθαν στην Ελλάδα ο Κασελάκις με τον Φρόϊντ. Ο αρχιδι.πλωμάτης με τον αρχιδι.αιτητή ***

*** Αποκαλύπτω τον πραγματικό διάλογο του Χουανκάρου με τον γιατρό του ΕΣΥ :

Χ. «Γιατρέ, δεν ακούω καλά» Γ. «Στα τέτοια μου» Χ. «Τι είπες ;» Γ. «Εσύ τι άκουσες να λέω ;»

Χ. «Στα τέτοια σου» ! Γ. «Μια χαρά ακούς» ***

*** «Πουτανέσκα» ήταν, λέει, η πίτσα πού φάγανε οι βάζελοι στα αποδυτήρια ***

ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΕΘ :

ΤΟ 4-3-3 ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΤΗΣ ΓΟΕΣΤ ΧΑΜ

ΠΩΣ ΟΙ ΕΣΣΕ, ΜΑΝΤΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ» ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

*** Μερικά απομεινάρια κριτικής πού δεν προλάβαμε να αποτυπώσουμε, λόγω του προχωρημένου της ώρας, μετά τον ΕΠΙΚΟ αγώνα του Ολυμπιακού με την πανίσχυρη Γουέστ Χαμ. Και πρώτα, η επιλογή του συστήματος της ομάδας, πού μεταβλήθηκε από 4-2-3-1 πριν από τέσσερις μέρες, σε κανονικό 4-3-3. Πιστεύω ότι ακριβώς απ' αυτά πού είδε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Μαρτίνεθ αποφάσισε την αλλαγή, πού προχθές αποδείχθηκε ενδεδειγμένη.

*** Εναντίον του Παναθηναϊκού, η απόσταση του πεδίου δράσεως των αμυντικών μέσων από τον Φορτούνη, πού είχε αναλάβει την οργάνωση των επιθέσεων, ήταν μεγάλη. Αποτέλεσμα, όταν η μπάλα χανόταν από τους επιθετικούς, ο ΠΑΟ είχε πολύ χώρο στη διάθεσή του για να οργανωθεί στο κέντρο και να σχεδιάσει τις επιθέσεις του.

*** Ο Μαρτίνεθ λοιπόν το είδε και το διόρθωσε, προσθέτοντας τον ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αμυντικό μέσο Εσσε, δίπλα στον έξοχο υπερπαίκτη Μαντί και το απίστευτο πολυεργαλείο Αλεξανδρόπουλο, πού μπορούσαν έτσι, με μεγαλύτερη άνεση να κινούνται σε όλους τους χώρους του κέντρου και να πρωταγωνιστούν σε επιθέσεις της ομάδας.

*** Χωρίς αμφιβολία, η απόλυτη και ολοκληρωτική επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Γ.Χαμ, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ του στο κέντρο του γηπέδου, όπου βεβαίως, λίγο πιο μπροστά, μεσουρανούσε η τεράστια ποδοσφαιρική φυσιογνωμία του Κώστα Φορτούνη.

ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

*** Η τεράστια δύναμη στο κέντρο, πού έδωσε και το ελαφρύ προβάδισμα στα ποσοστά κατοχής της μπάλας ( 51 – 49 ), διατηρήθηκε στο ίδιο τέμπο μέχρι το 75', λεπτό πού ο Ροντινέϊ αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού, ενώ προηγουμένως (57') ο Μόγες είχε αναγκαστεί να περάσει στον αγώνα το υπερόπλο του, τον περίφημο Λούκας Πακετά, πού ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού γκολ της ομάδας του. Ένα γκολ χάρμα οφθαλμών, με κεραυνό από το ύψος της περιοχής.

*** Αυτό το γκολ του Πακετά, όμως, ήρθε ακριβώς δύο λεπτά μετά την (ΣΩΣΤΗ) αντικατάσταση των κουρασμένων Αλεξανδρόπουλου και Ποντένσε, πού βεβαίως είχαν δώσει τα πάντα ως τότε και είχαν ξεμείνει από δυνάμεις.

*** Και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, σαν αντικείμενο σκέψης, ότι οι αλλαγές του Ολυμπιακού, ξεκίνησαν με μία στο 75', δύο στο 85' και άλλες δύο στο ... 95' ! Της Γ.Χαμ, έγιναν τρείς από το 58' και οι άλλες δύο στο 72' ! Μπορούμε δηλαδή να πούμε, ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αντιμετώπισαν σχεδόν ... ΜΙΑΜΙΣΗ ομάδα της Χαμ, στα δύο ημίχρονα ! Και κατάφεραν να την εξουδετερώσουν

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ = ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΣ ... ΕΠΙ ΔΕΚΑ !

*** Σημείο κριτικής αλλά και θαυμασμού, ότι ο Ολυμπιακός μετά από πολλά χρόνια, κατάφερε να διαθέτει δύο ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ακραία μπακ, πού θωρακίζουν την άμυνά του από τα πλάγια, αλλά και προσφέρουν τα μέγιστα και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Ο πολύπειρος αριστοτέχνης της μπάλας Ροντινέϊ δεξιά, με τον Ορτέγκα, πού αποδεικνύει πλέον την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ για την ηλικία του ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ στα απαιτούμενα της θέσης του, αριστερά.

*** Θα ήταν ΑΔΙΚΟ και ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ δημοσιογραφικά να μην αναφερθούμε ΞΑΝΑ στον ΑΣΥΓΚΡΙΤΟ Παναγιώτη Ρέτσο, τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Ελληνα στόπερ της εποχής μας, Και επειδή τους είδαμε και τους δύο συγχρόνως, ως αντιπάλους, αν ο Μαυροπάνος στοίχισε δέκα εκατομμύρια στην Γουέστ Χαμ για να τον αποκτήσει, ο Ρέτσος ΓΙΑ ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ;

ΠΟΡΟΖΟ : ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ... ΓΙΟΓΙΟ *** Ο Πορόζο είναι αυτό πού ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ και γι' αυτό, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΜΕ ( και βάζω και τον «εξυπνάκια» τον εαυτό μου μέσα ). Κάποιες στιγμές, από τις άπειρες πού πρωταγωνίστησε, με άφησε με τα μάτια διάπλατα και το στόμα ανοιχτό ! Τι στόπερ ήταν αυτός ; Που ήταν ( σχεδόν ) κρυμμένος, τόσο καιρό ; Επιασε ΔΥΟ από τους καλύτερους και εμπειρότερους φορ της Πρέμιερ Λιγκ, τον Ιγκς και τον Αντίνιο και τους ΕΚΑΝΕ ΓΙΟ ΓΙΟ ! Χάρμα ειδέσθαι και αυτός.

*** Συμπερασματικά. ΑΥΤΟΣ ο Ολυμπιακός, πού ΘΑΥΜΑΣΕ όλη η Ελλάδα, ήταν ομάδα βγαλμένη από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του. Πιο πλήρης, πιο θεαματικός, πιο ψυχωμένος, πιο αποφασισμένος, από κάθε άλλη φορά, ειδικά την τελευταία πενταετία. Και με ΦΟΝΤΑ για ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ και ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ πράγματα. Εν αναμονή ...

«ΓΛΑΣΤΡΑ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΚΑΜΠΑΝΟΥΛΕΣ» Ο ΦΡΟΪΝΤΦΕΛΝΤ

*** Συμφωνώ, προσυπογράφω και υποκλίνομαι. Εξαιρετικό το άρθρο του iapopsi.gr πού παρουσιάζει την σάπια πραγματικότητα της διαιτησίας με υποδειγματικό τρόπο. Τίτλος, «Σουηδική γλάστρα με μπλε καμπανούλα στην ΚΕΔ ο Φρόιντφελντ» !

*** Αναδημοσιεύω : «Τελικά, αυτός ο Φρόιντφελντ πρέπει να είναι η καλύτερη γλάστρα που πέρασε από την διαιτησία. Σουηδική γλάστρα με την μπλε καμπανούλα. Αυτό είναι το εθνικό λουλούδι της Σουηδίας. Η μπλε καμπανούλα.

*** Γίνεται ένα ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Μπριχ ο διαιτητής, ο Γερμανός, που δεν δέχεται να τον κεράσεις ούτε τσίχλα. Στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού τι έκανε ο Μπριχ και δεν τον κάλεσαν και έβαλαν αυτόν τον Μαρέσκα, που άλλα λέει την μία κι άλλα την άλλη; Συνταξιούχος είναι ο Μπριχ. Κάθεται. Αλλά όταν τον έχεις για ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, δεν μπορεί να τον φέρεις και μια βδομάδα πριν. Ο Μπριχ ήταν ο καλύτερος για το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ γιατί και λάθος να γίνει, κανένας δεν μπορεί να κοιτάζει καχύποπτα τον άλλον.

*** Και γιατί είναι γλάστρα με μπλε καμπανούλες ο Φρόιντφελντ; Γιατί έβαλε τον Διαμαντόπουλο το Ηράκλειο, ΟΦΗ – Ολυμπιακός. Ούτε ο Μάνταλος δεν θα έβαζε τον Διαμαντόπουλο, επειδή είναι κόκκινο πανί για τον Ολυμπιακό. Και τον έβαλε ο Πίτερ ο Σουηδός με την μπλε καμπανούλα; Πλάκα κάνουμε τώρα ;» ***

Διαβάστε επίσης