Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Της πλάκας «έλεγχοι» Βρούτση... χωρίς ελεγκτικές αρχές!

Της πλάκας «έλεγχοι» Βρούτση... χωρίς ελεγκτικές αρχές!
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 - 15:25

*** Το θυμήθηκα τώρα. Τελευταία φορά πού βρέθηκε ο Νίκος Γιούτσος στο Καραϊσκάκη, ήταν στον αγώνα με τη Φράϊμπουργκ, το 2-3. Λίγο πριν φύγει απ' τη ζωή, στο νοσοκομείο, έλεγε πόσο καλά αισθανόταν και περίμενε να βγεί μπας και μπορέσει να ξαναπάει, για το ματς με τη Γουέστ Χαμ. Την άλλη μέρα, ήρθε η μόλυνση και ο πυρετός ... ***

( ΛΕΖΑΝΤΑ ) : *** Έτοιμους τους είχαν στην Τρίπολη κι' αυτούς, να ανοίξουν το κλουβί και μα τους αμολήσουν, αλλά ευτυχώς δεν πρόλαβαν ***

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣΑΛΙΔΗ ΣΤΟ ΧΟΥΧΟΥΜΗ, ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΟΜΟΣ ...

ΟΜΑΔΑ – ΝΤΡΟΠΗ Ο ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

*** Δεκέμβριος 1919. Στην Τρίπολη, ο Αστέρας υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Ο αγώνας σημαδεύεται από πρωτοφανές αντιαθλητικό παίξιμο των «Αρκάδων» ( όπως αρέσκονται σ' αυτό το πολυεθνικό συνονθύλευμα ν το αποκαλούν ) εναντίον των παικτών του Ολυμπιακού.

*** Αποκορύφωμα, το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝ ΨΥΧΡΩ χτύπημα του ποδοσφαιριστή (τότε ) του Αστέρα Πασαλίδη πάνω σε έναν εκ των κορυφαίων μέσων πού έχουν περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Γκιγέρμε.

*** Ο παίκτης του Ολυμπιακού τραυματίζεται σοβαρά, με άμεσο τον κίνδυνο να τελειώσει η καριέρα του, λόγω της σοβαρότητας του τραύματος. Ο διαιτητής Παπαπέτρου «τιμώρησε» τον Πασαλίδη με κόκκινη μία κίτρινη κάρτα και αυτό, αφού πρώτα είδε τη φάση στο VAR !

*** Αργότερα όμως, στο φύλλο αγώνος έγραψε : για τη φάση του Πασαλίδη : «Στην προσπάθεια του να παίξει τη μπάλα χτύπησε με τις τάπες τον Γκιγιέρμε με υπερβολική δύναμη». Βάση αυτής της εγγραφής, η ποινή πού θα επιβάλλονταν στον Πασαλίδη ήταν μόλις μία αγωνιστική. Όμως, ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας άσκησε έφεση, θεωρώντας ότι η ποινή ήταν ιδιαίτερα επιεικής και τελικά η επιτροπή Εφέσεων τιμώρησε τον παίκτη με τρεις αγωνιστικές για βιαιοπραγία.

*** Τελικά, ο Ολυμπιακός έφυγε από την Τρίπολη με σοβαρά τραυματισμένους, πλην του Γκιγέρμε, τον Ποντένσε ( αυτόν πού πήγε να «φάει» προχθές ο ... «άξιος διάδοχος» του Πασαλίδη καταπράσινος Χουχούμης ), τον Ομάρ και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, πού εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες με μαυρισμένο μάτι, από την ... «περιποίηση» πού είχε υποστεί στα αποδυτήρια

*** Το παρελθόν λοιπόν, αναδεικνύει την ομάδα των Μπάκου, Καϋμενάκη και Μποροβήλου σαν μία από τις πιο ΕΧΘΡΙΚΕΣ για τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που όπως και οι περισσότερες στην Σούπερ Λίγκα, έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ και ΣΚΟΠΟ για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, είναι το πώς ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ! Και αυτό το ιδίωμά της, την κάνει να φαίνεται σαν ΟΜΑΔΑ – ΝΤΡΟΠΗ για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ «ΕΛΕΓΧΟΙ» ΒΡΟΥΤΣΗ ... ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ !!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ... ΣΚΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΤΣΟΝ ;

ΦΤΗΝΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ «ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ» ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ !

*** ΓΡΑΦΕΙ : «Πριν από μερικές ώρες, το Υπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε τη διενέργεια εντατικών ελέγχων σε ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία, μετά από απόφαση του Γιάννη Βρούτση.

Πρώτον οι έλεγχοι δεν εξαγγέλλονται κ. Βρούτση.

Δεν ενημερώνεις τα σωματεία, γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και αιφνιδιαστικά.

Και δεύτερον οικονομικός έλεγχος χωρίς τη συμμετοχή του υπουργείου οικονομικών και της ΑΑΔΕ δεν έχει καμία αξία.

Τι έχει να πει επ' αυτού ο κ. Χατζηδάκης ;» ( Μάκης Σβολιαντόπουλος )

*** Θα προσπαθήσω να δώσω τη δική μου απάντηση στον καλό φίλο. Δυστυχώς, αγαπητέ, δεν πρόκειται να γίνει ΤΙΠΟΤΑ ! Αυτού του είδους οι έλεγχοι, γίνονται ( όπως γίνονται ) ΑΚΡΙΒΩΣ για να ... ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

*** Και γίνονται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και ειδικότερα, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ πού γίνεται για ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΦΠ Μιχάλη Κουντούρη

*** Αν πράγματι ήθελαν την εμπέδωση της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ και την ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ σ' ΑΥΤΟ το επίπεδο, θα είχαν κάνει ακριβώς εκείνο πού τους ΖΗΤΑΕΙ ο καταγγέλλων Ολυμπιακός. Δηλαδή να έβαζαν και τους ελεγκτές του Υπ. Οικονομικών και την ΑΔΑΕ στην υπόθεση. Αλλά ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ότι δεν τους έβαλαν γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ.

*** Τώρα, τι προβλέπω να γίνει ... στο τέλος ... κάποτε ... Θα πιάσουν μερικούς μικρούς, τίποτα ψιλά, φτωχομπινεδιάρηδες, θα τους ξεφωνίσουν από τα ΜΜΕ τους και μετά θα τους πάνε σε διακανονισμό, θα πληρώσουν δυό – τρείς δόσεις και ... άντε φτού κι' απ' την αρχή. Αυτά ...

«ΜΕ ... ΦΕΤΦΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ» !

*** Ο διακεκριμένος συγγραφέας και μέγας Ολυμπιακός Θανάσης Σκρούμπελος μου έστειλε το παρακάτω κείμενο :

*** «Φίλε Μανώλη συγνώμη που ενοχλώ την στήλη σου, αλλά το παιχνίδι κατά της ομάδας μας όχι μόνο έχει χοντρύνει αλλά και παραβρωμίσει. Βέβαια στο χρυσάφι για λίγο μένει η βρώμα.

*** Φίλε Μανώλη , επίτρεψε μου. Ζούμε στην εποχή του «άσ' τους να φτύνουν, άσ' τους να λένε εμείς την δουλειά μας». Οι πολίτικοι που κάποτε διαγκωνίζονταν ποιος θα βγει φωτογραφία δίπλα στον λαοφιλή παίχτη της λαοφιλούς ομάδας, τώρα παίρνουν την εκδίκηση τους. Χτίζουν τα πρωταθλήματα με φετφά και επί χάρτου σε εκτός γηπέδων επιτελεία (προσφάτως και σε νοσοκομεία και, Θου Κύριε φυλακήν τω στοματί μου, σε θεσμούς )

*** Την πόρτα σε αυτό την άνοιξαν οι Τσιπραίοι και οι Κοντοί στο νου . Οι επόμενοι , άρπαξαν την εύκαιρα και χωρίς αιδώ, συνεχίζουν στον ιδιο αδιέξοδο δρόμο. Που φτωχαίνει το λαοφιλέστερο άθλημα : ( Γιατί να πάρουμε παίκτες, αφοί αλλιώς παίζεται πια το παιχνίδι ) *** Έτσι, προσφάτως ακούσαμε και από τον πρώτο πολίτη της χώρας, «δεν είναι δυνατόν να παίρνει συνέχεια το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός» ( αφήνοντας εκ του πονηρού απ' έξω, παίκτες, αξία, μπάτζετ, οργάνωση , λειτουργία, αθλητικό μέγεθος ) Ναι, μας εκδικιούνται οι πολιτικού ( βάζω στην εξίσωση και εμάς τους οπαδούς ) αλλά όπως πάντα στην ιστορία, η στρεβλή αντίληψη για λίγο κρατά. Ρωτήστε και τους κοντούς στο νου.

*** Ας χαρούν λοιπόν-όσο κρατήσει- οι πονηροί και οι καβουράκηδες. Μετά η ίδια η ιστορία (το ποδόσφαιρο στην περίπτωση μας ) θα πάρει στο πολλαπλάσιο τα όσα οι πονηροί, οι αρπαχτοανοιχτομάτηδες και οι αυτάρεσκοι πολιτικάντηδες της πήραν. Η ιστορία (το ποδόσφαιρο ) το έχει δείξει, δεν συγχωρεί. Κυριακή, κοντή γιορτή» Skroubelos Thanasis ([email protected] ) ***

«Αφού ζούμε στο Κουλιστάν και στο Γεραπετριστάν»

*** «Μανώλη, νομίζω ότι άν σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα ένας δικαστής είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με ανθρώπους που είχαν συμφέροντα από τις αποφάσεις του, θα είχαν ήδη ξεκινήσει ανακρίσεις σε βάρος του για την επιβεβαίωση ή τη διάψευση της κατηγορίας και θα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος της έρευνας. Ή, θα είχε ο ίδιος την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί. *** Επειδή αμφιβάλλω αν ο συγκεκριμένος κύριος θα παραιτηθεί περιμένω να δω τις ενέργειες των προϊσταμένων του από αύριο. Αν και δεν τρέφω ελπίδες αφού ζούμε στο Κουλιστάν κα στο Γεραπετριτιστάν ( Αρης Πάντας ) ***

Διαβάστε επίσης