Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν το τίποτα προβάλλεται ως επίτευγμα κατά της βίας

Όταν το τίποτα προβάλλεται ως επίτευγμα κατά της βίας
Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024 - 15:41

*** Και ΕΔΩ τώρα, τι έχουμε να πούμε, κύριε υπουργέ Αθλητισμού Βρούτση ; Πως είπατε ; Κοκοκό ;

*** Υπενθυμίζω : Στις 26 Ιανουαρίου, κ. Βρούτση και κατόπιν εισήγησης της Α.Δ. Μαγνησίας και της ... ΔΕΑΒ (χαχαχαχαχχχ ) αποφασίσατε "την απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης, καθώς και διάθεση εισιτηρίων στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 2ης αγωνιστικής, της 7ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ –Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη 30/01/2024 και ώρα 19:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας»

*** Και τι την έκανε την απόφασή σας ο ΑΡΗΣ κ. Βρούτση ; ΠΟΥ και ΠΩΣ την χρησιμοποίησε ; Τα βλέπετε κι' εσείς και δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη παρατηρητικότητα για να τα δείτε, έτσι ;

*** Τώρα βέβαια εντάξει, καταλαβαίνω, ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ομάδα ο Αρης ( με την ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ, την «εξυγιαντική» ) και είναι και χρήσιμος για το ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ( είμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνετε ), πού σημαίνει ότι ... σιγά μην τον τιμωρήσουμε ! ***

*** "Συζήτηση (υποθετική) μεταξύ δύο Ελλήνων διαιτητών ποδοσφαίρου! -Δηλαδή ρε φίλε, όσο διαιτητεύουμε θα πρέπει να εκτελούμε τις εντολές της ΕΠΟ? -Οχι ακριβώς! Όσο εκτελούμε τις εντολές της ΕΠΟ, θα διαιτητεύουμε! Xα χα χα !" ( Αναστάσιος Τσάκας ) ***

*** Όχι, οι ξένοι διαιτητές πού φέρνει ο Μάνταλος δεν είναι από τον πάτο του βαρελιού, ούτε απ' το υπόγειο, πού γράφει ο φίλος μου ο Βάϊος. Από την ... Κρύπτη είναι, μερικά χιλιόμετρα κάτω από το έδαφος ***

*** Θριαμβολογεί ο κ. Βρούτσης, πού «ανοίγουν επί τέλους τα γήπεδα» ! Τα οποία, είχε κλείσει ... ο ίδιος ! ***

ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

ΚΑΙ Η ΝΟΥΛΑ ΩΣ ΑΡΙΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

ΟΤΑΝ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ

ΑΝΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ

ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕΣΩ ... ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΗΜΩΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΟΙ ΕΞΕΔΡΕΣ

ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΦΑΝΦΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ :

«ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ, ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ !»

*** Δηλώνω ευθαρσώς και ... εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, θαυμαστής του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση. Αν υποτεθεί, με αντικειμενική κρίση, ότι πρώτος θαυμαστής του είναι ο πρωθυπουργός μας, τότε εγώ είμαι ο δεύτερος. Τον θαυμάζω, ειλικρινά, για τα σπάνια προσόντα του. Διότι προσόν σπανιότατο είναι, π.χ. το να αναδεικνύεις και να προβάλεις το τίποτα, ως έργον ζωής και καριέρας. *** Η, το να μπορείς να παρουσιάζεις ένα έπος ανοησίας και αναποτελεσματικότητας, ως το μαγικό φάρμακο πού θα γιατρέψει και θα εξαφανίσει οριστικά το φαινόμενο της βίας από τα γήπεδα. Κυρίως, όταν το εμφανιζόμενο ως «γιατρικό της βίας», είναι ακριβώς το αντίθετο : Ένα καταστροφικό ελιξίριο της βίας !

*** Ξέρουμε όλοι, όσο και να προσπαθεί ο κ. Βρούτσης να μας πείσει περί του αντιθέτου, ότι τα «μέτρα» πού ανακοίνωσε ο υπουργός και ανέπτυξε στη Βουλή, δεν είναι ούτε φρέσκα, ούτε αποτελεσματικά. Είναι μέτρα πού οι περιγραφές τους από τον κ. Βρούτση θυμίζουν τον ποιητή Φανφάρα. Πω πω πω πω, πω πω πω πω ...

*** Πρώτο μέτρο, η «αναδιαμόρφωση των αρμοδιοτήτων της ΔΕΑΒ» ! Ποιάς ... Δεάβ ; Εκατό χρόνια ζωής συμπληρώνει ... εντός ολίγου αυτή η περιβόητη για την ανυπαρξία της επιτροπή φάντασμα, πού ανέκαθεν χρησίμευε ως ένας εύσχημος τρόπος για να χαρτζηλικώνονται οι κομματικοί φίλοι.

*** Κατά τα λοιπά, μόνο για μπέρδεμα αρμοδιοτήτων ήταν, με άλλες επιτροπές, μέχρι πού την ευνούχισαν από αρμοδιότητες. Και τώρα, ο κ. Βρούτσης θέλει να της ξαναδώσει ... άλλες, εκ των οποίων και η δυνατότητα να επιβάλει προστίματα στις ΠΑΕ, για επεισόδια κ.λ.π.

*** ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ, λέω εγώ. Κάτι τέτοιο μπορεί να περάσει από την πλειοψηφία του 41 %, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ για την Δημικρατία μας, υπάρχουν και ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Και το γράφω με την υπογραφή μου από κάτω, ότι πρόστιμο επιβληθέν από τη ... Δεάβ δεν υπάρχει περίπτωση να καταβληθεί ή να εισπραχθεί !

*** Πάμε παρακάτω. Στις 6 Μαρτίου, αποκάλυψε ο κ. Βρούτσης, θα ξεκινήσουν οι κάμερες στα γήπεδα. Οι οποίες, είπε. Δεν θα είναι σαν τις παλιές κάμερες, αυτές πού έχουν γίνει νόμος από τον περασμένο αιώνα και κάθε νέος υπουργός τις αναβαθμίζει.

*** Θα είναι, λέει, εντελώς διαφορετικές, πιο ενισχυμένες και βελτιωμένες, κάτι σαν τα ... F-35 των γηπέδων. Και τελικά, θα τα πιάνουν όλα και ... όλους ! Κι' άμα δείτε εσείς, σύλληψη χουλιγκάνου καθ' υπόδειξη της κάμερας, να με χ ... αιρετήσετε ! Άλλο ότι μπορεί κάποια στιγμή να δούμε συλλήψεις στην τύχη με τη δικαιολογία ότι ... τα έδειξαν οι κάμερες !

*** Στις 9 Απριλίου ( και όχι την 1η, για ευνόητους λόγους ) «θα τεθεί σε ισχύ» λέει, το νέο σύστημα ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων, πού θα κλείνονται με τα κινητά κλπ μετά από συνεργασία με το υπουργείο του «ψηφιομανούς» υπουργού κ. Πιερρακάκη.

*** Λοιπόν, εδώ το πράγμα σοβαρεύει και θα έπρεπε να έχει ήδη κληθεί το 166 για να μην έχουμε τίποτα χειρότερα. Το μόνο πού μπορώ να σημειώσω, είναι ότι οι εξέδρες στα γήπεδα θα παρουσιάζουν εικόνα ερήμωσης σαν τα μαλλιά του Βελόπουλου πριν εφεύρει την μαγική αλοιφή κατά της τριχόπτωσης.

*** Εν πάση περιπτώσει, εδώ είμαστε και το αυτό προσδοκώ και για τον «αναπληρωτή υπουργό» κ. Βρούτση, να τα παρακολουθούμε και να ενημερώνουμε για την πορεία των «μεταρρυθμίσεων» και των λοιπών ανοησιών της κυβερνήσεώς μας ...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΙΟΥΜΠΙΣΙΤΣ

ΤΟ ... «ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ» ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

*** Μάλιστα, κύριοι. Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, λέει, στην Αεκ. Και το θέμα αντιμετωπίζεται και χαρακτηρίζεται σαν ένα «μπαμ» της Αεκ στις μεταγραφές, σαι την καλύτερη μεταγραφή της περιόδου και βάλ' τε ό,τι ανάλογο σκεφτείτε. Για την Αεκάρα και τις μεταγραφές της, δεν χωράνει τσιγκουνιές.

*** Εγώ δεν το ξέρω το παιδί, δεν τον έχω παρακολουθήσει δηλαδή τόσο, ώστε να μπορώ να καταθέσω προσωπική γνώμη για την αξία του. Ξέρω μόνο ότι σκόραρε ένα γκολ κατά της Αεκ, στη Τζαμπασοφιά σ' εκείνο το οδυνηρό 2 – 2 με τη Ντυναμό Ζάγκρεμπ, μέσα στην Τζαμπασοφιά. Από κεί και πέρα, μιλάει η στατιστική

*** Πρώτα το οικονομικό. Η Ντυναμό είχε αγοράσει πριν δύο χρόνια τον παίκτη από τη Ραπίντ Βιέννης για 2,5 εκατομμύρια. Τώρα του έδωσε στο Αεκ, όπως λένε, τέσσερα εκατομμύρια, Μέσα σε δύο, δυόμισι χρόνια δηλαδή η Ντυναμό κέρδισε από τον παίκτη ενάμισι εκατομμύριο. Εντάξει, δεν θα έλεγα και σημαντικό μέγεθος σ' αυτή την πιάτσα.

*** Πάμε στο αγωνιστικό. Ο νεαρός (24χρονος Λιούμπισιτς ) δεν είναι διεθνής, παρά μόνο μία φορά, με την Εθνική Κ.21 της πατρίδας του της Αυστρίας. Ο αγώνας είχε γίνει το 2021 και η Αυστρία συνετρίβη μέσα στην έδρα της από την αντίστοιχη της Αλβανίας, με 5-1 !

*** Ο Λιούμπισιτς ήταν βασικός, αλλά από τότε δεν ξανάπαιξε σε οποιαδήποτε αντιπροσωπευτική ομάδα της Αυστρίας.

*** Ο παίκτης δεν φημίζεται για την εκτελεστική του δυνότητα, αλλά το βέβαιο είναι ότι έχει πάντα ένα γκολάκι σίγουρο σε κάθε σεζόν. Πέρυσι είχε σκοράρει δύο γκολ σε 33 συμμετοχές ( τα 2 γκολ είναι το ταβάνι του ) ενώ φέτος, μέχρι τώρα σε 16 συμμετοχές έχει ένα γκολ, τον περασμένο Ιούλιο. Και αυτό, σε ένα 3-0 της Ντυναμό επί κάποιας Ιστρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων σε μένα.

*** Όλα αυτά, δεν δείχνουν και δεν προϊδεάζουν για τίποτα. Είναι απλά, στατιστικά στοιχεία πού δείχνουν το παρελθόν αλλά ΠΟΤΕ δεν προδικάζουν τα μέλλοντα. ***

Διαβάστε επίσης