Ντουντούκα
Τα καλύτερα έρχονται! Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ...

Ο Κούγιας έκανε το σωστό, η ΕΕΑ τι θα πράξει;

Ο Κούγιας έκανε το σωστό, η ΕΕΑ τι θα πράξει;
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024 - 16:17

*** Πέρα απ' όλα τα άλλα, πού είναι πάρα πολλά, η επιτυχημένη εκτέλεση ΕΞΗ ΠΕΝΑΛΤΥ στη σειρά, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Δεν είναι συχνό το φαινόμενο και δείχνει πράγματα πού αφορούν μία ολόκληρη ομάδα. Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, τεχνική, ικανότητα και κυρίως ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ πού είναι απαραίτητο στοιχείο μιάς ΣΩΣΤΗΣ προετοιμασίας. ΜΠΡΑΒΟ, κύριε Συλαϊδόπουλε ***

ΘΥΡΑ 7 : ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΕΝΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΧΕΡΙ

*** Την ιστορία μου αυτή την έχω ξαναγράψει αρκετές φορές, πάντοτε τέτοια μέρα. Είναι η ιστορία μιάς τραγωδίας πού βύθισε σε πένθος 21 οικογένειες και ταλαιπώρησε αφάνταστα ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινωνία. Είναι η ιστορία ενός παιδιού πού ανακοινώθηκε στους νεκρούς, αλλά τελικά, ήταν «απλά τραυματίας», με το δεξί του χέρι σπασμένο σε τρία σημεία.

*** Το λάθος μου, όπως αποδείχθηκε, να δώσω στον γιό μου τον Δημήτρη το εισιτήριο για την Θύρα 7 στο ντέρμπι Ολυμπιακού- Αεκ, παραλίγο να αποβεί μοιραίο για την 16χρονη τότε ζωή του. Ναι, ο Δημήτρης ήταν στη Θύρα 7. Με εισιτήριο πού του είχα δώσει εγώ, ο πατέρας του.

*** Λίγο μετά τον αγώνα, οι φίλοι πού έβλεπαν ακόμα τηλεόραση, με ειδοποίησαν : «Τρέχα γρήγορα στο Τζάνειο. Στην τηλεόραση ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νεκρών. Σαν να ακούσαμε το όνομα του γιού σου» ! Κανείς, ποτέ δεν θα μάθει πως ένιωσα εκείνη την ώρα. Και κανείς, ποτέ, να μην έρθει στη θέση μου.

*** Εφτασα στο Τζάνειο σε χρόνο ρεκόρ. Η γυναίκα μου δεν άντεξε και σωριάστηκε λιπόθυμη έξω από την πύλη. Αναγκάστηκα να την αφήσω εκεί και να τρέξω μέσα. Στην μεγάλη αίθουσα εισόδου του νοσοκομείου, ήταν ξαπλωμένα τα σώματα αυτών πού είχαν φύγει απ' τη ζωή. Κάθε σώμα πού περνούσα, δεν ήταν ο γιός μου.

*** Τελικά, στο τέλος της αίθουσας σήκωσα το κεφάλι και στον διάδρομο αριστερά, τον είδα. Ηταν καθισμένος σε ένα ιατρικό κρεβάτι με τον γιατρό να του βάζει γύψο στο δεξί του χέρι. Μου εξιστόρησε αργότερα τι είχε συμβεί. Τη στιγμή πού ο κύριος όγκος των φιλάθλων έπεφτε από την κορυφή της σκάλας και πλάκωνε τους από κάτω, ο Δημήτρης πρόλαβε να πιαστεί από την σιδερένια κουπαστή, δεξιά όπως κατέβαινε. Ολοι όσοι έπεσαν πάνω του, του έσπασαν το χέρι σε τρία σημεία, αλλά δεν άφησε την κουπαστή ακόμα και με σπασμένο χέρι. Ετσι σώθηκε και μαζί του σώθηκε όλη η οικογένειά μου

*** Γιατί ανακοινώθηκε μεταξύ των νεκρών ; Μου εξήγησε με την απλότητα των 16 χρόνων του. «Είδα ένα παιδί, ξαπλωμένο ανάσκελα στο πάτωμα, πού έτρεμε. Κρύωνε, ενώ εγώ δεν κρύωνα και γι' αυτό, έβγαλα το μπουφάν μου και το σκέπασα. Μέσα είχα την ταυτότητά μου, ξέχασα να την πάρω»

*** Εκεί λοιπόν εξηγείται το λάθος των τηλεοπτικών ειδήσεων. Όπως και το λάθος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», όπου το όνομα «Δημήτριος Γαβαθιώτης» περιλαμβάνονταν στην μοιραία λίστα. Σήμερα, ο Δημήτρης μου, υγιής και ακμαίος ζει με την οικογένειά του αξιοπρεπής και περήφανος, επειδή έβγαλε το τζάκετ του για να σκεπάσει το παιδί πού κρύωνε και τελικά δεν ήταν διόλου τυχερό. Λίγο αργότερα εξέπνευσε. Ποτέ δεν επιδιώξαμε να μάθουμε το όνομά του. Οποιος και να ήταν δεν άλλαζε τίποτα.

Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΟΝ. Η ΕΕΑ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ;

ΟΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

*** Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία, ότι ο Αλέξης Κούγιας εντυπωσίασε με την πειστικότητα των επιχειρημάτων του και την αρτιότητα των στοιχείων πού παρουσίασε προχθές ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), προκειμένου να αποδείξει την καταστροφική για το ποδόσφαιρο ύπαρξη της Εγκληματικής Οργάνωσης πού το λυμαίνεται.

*** Στον διαπρεπή νομικό, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Να μου επιτραπεί όμως να μην εμπιστεύομαι σε απόλυτο βαθμό τα μέλη της ΕΕΑ, τα οποία μπορεί να είναι αξιόλογα και διακεκριμένα στον χώρο τους, αλλά δεν είναι τίποτα περισσότερο από ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του Υπουργείου Αθλητισμού, που βεβαίως διορίζονται – χωρίς ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ – από τον εκάστοτε Υπουργό.

*** Με λίγα λόγια, είναι Επιτροπή πού διορίζεται από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Αρα, η σύνδεσή της με την κυβέρνηση είναι δεδομένη και φυσικά, η ανεξαρτησία της ως προς την λήψη αποφάσεων, άρα και η αξιοπιστία της, είναι φυσικό επακόλουθο να αμφισβητούνται. Και αυτό, επαναλαμβάνω, δεν έχει σχέση με το ήθος και την εντιμότητα του καθενός εξ αυτών. Εχει να κάνει με τις τυχόν πολιτικές σκοπιμότητες πού πιθανότατα να ζητηθεί να εξυπηρετηθούν μέσω αυτών.

*** Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, είναι αποδεδειγμένα ενεργός και φανατικός οπαδός της ομάδας της Αεκ. Είναι γνωστός ο κυνικός τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς και ο τρόπος πού αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό σε ό,τι τον αφορά, ακόμα και το αγωνιστικό.

*** Με βάση λοιπόν όσα ανέλυσα, νομίζω ότι μπορώ να τοποθετηθώ για την τύχη του θέματος της ανάμιξης της ΕΕΑ σ' αυτή την υπόθεση. Και να εκφράσω την απαισιοδοξία μου, για την αποτελεσματικότητα της συνέχειας. ***

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ

*** Η στάση της κυβέρνησης μπροστά στον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για την ύπαρξη ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ στο ποδόσφαιρο, είναι ηθικά κολάσιμη. Δεν έχει δώσει καμία απάντηση έως τώρα, ούτε θετική, ούτε αρνητική. *** Δεν έχει υποστηρίξει δηλαδή καν, ότι «εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει». Ούτε ναι, ούτε όχι. Απλά, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ! Κάνει πως δεν ακούει, κάνει ότι δεν την ... αφορά το θέμα, άρα ότι πρέπει να το ξεπεράσει αγνοώντας την ύπαρξή του

*** Το να μην παίρνεις όμως θέση, σαν ανώτατη πολιτική αρχή απέναντι σε ένα πρόβλημα, δεν είναι θέση. Είναι αποχή, πού υποδηλώνει ακόμη και «συνενοχή», ακόμη και «σύμπραξη». Σίγουρα όμως, ηθική παρακμή ***

ΕΙΤΕ ΤΡΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ Ή ... ΕΚΑΤΟΝ ΤΡΕΙΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ 'ΠΑΙΡΝΑΝ

*** Εβδομήντα τρείς παλαιοί ποδοσφαιριστές, λέει, έστειλαν επιστολή στον Βρούτση για να του ζητήσουν να ελέγξει, λέει, τη νομιμότητα των επιτροπών της Επο και διάφορα τέτοια. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές – θύματα των μεγαλολαμόγιων του ελληνικού ποδοσφαίρου, πού τους χρωστάνε από την εποχή πού έπαιζαν μπάλα και δεν τους πληρώνουν.

*** Θλιβερές οι ιστορίες τους. Ακόμα πιο θλιβερή, όμως, είναι η ιστορία του τρόπου με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει, διαχρονικά, το ανθρώπινο δράμα των κατ' όνομα «επαγγελματιών ποδοσφαιριστών» πού πέφτουν θύματα των μπαταχτσήδων δήθεν ... «επενδυτών»

*** Και για να αποφασίσουν να στείλουν επιστολή στον Βρούτση, φαντάζομαι σε τι απόγνωση θα έχουν περιέλθει. Εγώ λοιπόν θα τους το πω ευθέως για να μη βαυκαλίζονται με φρούδες ελπίδες. Όχι 73, αλλά και ... 173 ή και ... 1073 να στείλουν τέτοια επιστολή στον σημερινό υπουργό Αθλητισμού, ίδια αποτελέσματα θα έχουν. «Η σιωπή μου, προς απάντησή σας» θα είναι. Σιγά μην ασχοληθεί ! Απλά πράγματα. ***

Διαβάστε επίσης