Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η υπόθεση Τσιλούλη βγάζει αμείλικτες ερωτήσεις...

Η υπόθεση Τσιλούλη βγάζει αμείλικτες ερωτήσεις...
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 - 15:15

*** Αποκάλυψη Φατίχ Τερίμ : "Ο Σένκεφελντ με ενημέρωσε μια μέρα πριν ότι έχει υπογράψει με την ΑΕΚ" ( Maximvs Decimus Constantine Aurelius ) ***

*** Με επέμβαση, λέει, του Πανουργιά, ο Βόκολος δεν θα απολυθεί. Καλό είναι αυτό. Το ερώτημα όμως είναι το τι θα κάνει από δω και πέρα με τον Τσιλούλη ο Βόκολος. Θα τον ξαναβάλει ; ***

*** «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ευχαριστεί ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για την απόρριψη της αναβολής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ» ..... ( George Petrou ) ***

*** Πάντως υπάρχει μία υπολογίσιμη πρόοδος για τη Λαμία. Για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, κατάφερε να ... σκοράρει εναντίον της Αεκ ! ***

ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΣΙΧΑΜΑΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ !

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΙΛΟΥΛΗ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΗ ΜΠΟΧΑ

ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :

ΠΟΤΕ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ; ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ Η ... ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ;

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΠΑΙΖΕ Ο ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ, Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ;

ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ «ΨΑΞΕΙ» ΤΟ ΘΕΜΑ ;

*** Το «νόμιμον» είναι και «ηθικόν» ; Όχι πάντοτε. Αμφισβητείται εξ αρχής κάτι τέτοιο. Για να γίνει κάτι νόμιμο, πρέπει να ψηφιστεί από την πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου. Πάντοτε όμως υπάρχει και κάποια μειοψηφία. Οπότε γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει αμφισβήτηση, ότι ο καθένας μπορεί να το βλέπει διαφορετικά, σύμφωνα με την προσωπική του οπτική.

*** Αντιθέτως, το ηθικό ΠΡΕΠΕΙ να είναι πάντα νόμιμο. Οι κανόνες της ηθικής περιγράφονται και νομιμοποιούνται από τις Γραφές, την παράδοση, την ανθρώπινη ιστορία. Και στις περιπτώσεις πού εξακριβωθεί πως δεν υπάρχει μανδύας νομιμότητας στο ηθικό, πολύ εύκολα νομιμοποιείται.

*** Εχουμε λοιπόν, την περίπτωση της συμφωνίας Τσιλούλη – Αεκ. «Ο,τι έγινε, ήταν σύμφωνο με τα νόμιμα. Ουδέν παρά τον νόμο. Ολες οι διαδικασίες, ήταν νομιμότατες. Με τον παίκτη υπήρξε μία προφορική συμφωνία», λένε οι «κύκλοι», τα «τρίγωνα» και τα «παραλληλόγραμμα» της Αεκ.

*** Μα και βέβαια έτσι πρέπει να έγινε, Είναι δυνατόν σε αυτή την ποδοσφαιρική εταιρεία πού σφύζει από υγεία, από εντιμότητα, ηθική και προσήλωση στα Ιδεώδη του Αθλητισμού να υπήρχε κάτι το μεμπτό, κάτι το παράνομο, κάτι το απαγορευμένο ; Μακριά από μας τέτοιες σκέψεις

*** Εμείς εδώ, ενεργούμε ως δημοσιογράφοι. Και σαν δημοσιογράφοι, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάζουμε εξονυχιστικά κάθε είδηση, κάθε θέμα πού εμφανίζεται στην επικαιρότητα. Να ερευνούμε όλες τις εκδοχές και να κάνουμε ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, εκπροσωπώντας τον ανώνυμο αναγνώστη, για να καλύψουμε κάθε σημείο του θέματος πού προκύπτει στην επικαιρότητα.

*** Καλό λοιπόν είναι, κατ' αρχήν να τα θυμόμαστε αυτά. Στο φύλλο της περασμένης Πέμπτης, είχα γράψει σ' αυτήν εδώ τη στήλη αυτό : «Και εντάξει, Πανουργιά μου, με τον Καρλίτος το λύσαμε το θέμα. Με τον παικταρά τον Σωτήρη τον Τσιλούλη πού είναι και ΠΟΛΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ όπως απέδειξε την περασμένη Κυριακή, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ; Αυτός και ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ μπορεί να κάνει ζημιά εκεί που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ» ! *** Αυτά, την Πέμπτη. Πού να ήξερα, ο ... φουκαράς, ότι ... «τον είχανε υπογράψει», ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ! Και τα ΑΠΙΘΑΝΑ του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζονται. Την αποκάλυψη ότι ο Τσιλούλης έχει ΗΔΗ υπογράψει στο Αεκ, την έκανε ο ίδιος ο Βόκολος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έπαιξε ο παίκτης.

*** "«Ο Τσιλούλης με ενημέρωσε χθες ότι έχει υπογράψει προσύμφωνο με την ΑΕΚ και για αυτό δεν ήταν διαθέσιμος, έμεινε εκτός για ευνόητους λόγους», είπε !

*** Πριν τον αγώνα λοιπόν, υπέγραψαν τον Τσιλούλη ! Είχαν ξεφορτωθεί τον Καρλίτος και βρήκαν και το κολπάκι με την υπογραφή συμβολαίου του Τσιλούλη, πού την περασμένη Κυριακή έπαιξε με βγαλμένο χέρι για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό ! Και Σάββατο βράδυ ... πανηγύρισαν τον ... θρίαμβο με τη Λαμία !

ΠΟΤΕ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ; ΓΕΝΑΡΗ, ΦΛΕΒΑΡΗ Η ... ΠΙΟ ΠΡΙΝ ;

*** Ας το δούμε όμως λίγο πιο «σφαιρικά»."Με ενημέρωσε χθες ότι υπέγραψε στην Αεκ" είπε ο Βόκολος για την απουσία του Τσιλούλη. ΩΡΑΙΑ και ΜΠΡΑΒΟ στον Βόκολο για την ειλικρίνειά του! Εδώ όμως, ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ !

*** ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ; Μήπως μια - δυό μέρες ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ; Διότι ΑΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ περισσότερες μέρες πριν, ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ;

*** ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ εξ εκείνων πού ο ρόλος τους στο ποδόσφαιρο είναι να το ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ από τη βρομιά. Διότι αν υποτεθεί ότι οι υπογραφές έπεσαν ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ τον αγώνα, πάλι υπάρχει μέγα θέμα. Λένε, απ' ό,τι διάβασα, στο Αεκ, ότι «υπήρξε προφορική συμφωνία» από τον Ιανουάριο.

*** Κατ' αρχήν τα λόγια είναι λόγια, πού ... βγάζουν φτερά και πετάνε. Αν δεν πέσουν ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, όλα είναι στον αέρα. Αλλά και την «προφορική συμφωνία» να δεχτούμε, πάλι προκύπτουν ερωτηματικά. Όπως το ... ΑΦΕΛΕΣ ερώτημα, «ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΠΑΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ Ο ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ ; Για την ομάδα πού ανήκε, ή για εκείνη με την οποία είχε συμφωνήσει ;»

*** Συντρέχουν άραγε λόγοι ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ αγώνων πρωταθλήματος ; Τίθεται υπό ΑΜΦΙΣΒΉΤΗΣΗ ΤΟ ΚΥΡΟΣ και η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του πρωταθλήματος ; Τίθεται υπό ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ; Ερωτήματα πού προστίθενται στη στοίβα άλλων αναπάντητων ερωτημάτων, πού έχουν συσσωρευτεί και απαντηθεί με το «μάγκικο» ... «άστε τους να λένε, μη δίνετε σημασία»

*** Ακόμα, φίλοι μου, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ τι άλλο θα σκαρφιστούν ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ τι άλλο θα αποκαλυφθεί, ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ πόση ακόμα ΜΠΟΧΑ θα σκεπάσει το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, της εποχής της ... «εξυγίανσης» ... «α λα Τσιλούλης»

ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΣ

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΕΝΣΕ

*** Για τους άμπαλους και αμαθείς ΑΡΔ πού υποστηρίζουν ότι «δεν έγινε πέναλτι στον Ποντένσε, γιατί η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής», αντιγράφω από το άρθρο 14 των «Κανόνων Παιχνιδιού» της ΕΠΟ :

*** «Πέναλτι καταλογίζεται για την αντίπαλη ομάδα, αν ένας παίκτης διαπράξει μια παράβαση η οποία τιμωρείται με άμεσο ελεύθερο λάκτισμα μέσα στην περιοχή πέναλτι της ομάδας του Η ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ως μέρος παιχνιδιού του ΑΡΚΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

*** Βάση του ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ λοιπόν, είτε η ανατροπή του Ποντένσε έγινε ΕΝΤΟΣ περιοχής ( πού έγινε ) είτε ΕΚΤΟΣ περιοχής, το πέναλτι ήταν ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ αφού η μπάλα βρισκόταν ΜΕΣΑ στη μικρή περιοχή και το παιχνίδι συνεχιζόταν.

*** Αυτά, για τους ΒΛΑΚΕΣ των ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΜΜΕ κυρίως, που στριγκλίζουν για την πεναλτάρα, χωρίς βεβαίως να έχουν ιδέα από μπάλα ***

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ

*** Αναρωτήθηκε ο φίλος Αναστάσιος Τσάκας και μας αφηγείται : «Γιατί μας παραξενεύει η υπόθεση Τσιλούλη ; Είχε ενημερωθεί ο Ουζουνίδης όταν είχε υπογράψει ο Μπακασέτας στην ΑΕΚ ? Έπαιζαν Πανιώνιος-ΠΑΟΚ σε αγώνα πλέι οφ και είχε μαθευτεί λίγο πριν και είχε γίνει το γήπεδο της Νέας Σμύρνης κόλαση ! Φυσικά ο Μπακασέτας δεν έπαιξε στον αγώνα αυτόν» ! ***

Διαβάστε επίσης